Şimdi Ara

BMW 3,MERCEDES C Serisi, Nasıl D segmenti oluyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
4.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Mercedes C serisi ise 4686 mm uzunlukla

nasıl D segmenti oluyor ?

Gerçek D Segmenti araçların uzunlukları ;

VW Passat 4727 mm
    Skoda SuperB 4861 mm
    Toyota Avensis 4755 mm
    Renault Talisman 4848 mm
    Peugeot 508 4830 mm
    Opel Insignia 4900 mm
    Mazda 6 4860 mm
    Ford Mondeo 4871 mm

C SEGMENTİ UZUNLUKLARI

Honda Civic 4628 mm
    Skoda Octavia 4659 mm
    Toyota Corolla 4626 mm
    Renault Megane 4632 mm
    Opel Astra 4658 mm

Bu araçların Premium olması Sınıf atlatma sebebi midir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyWorldLife -- 16 Temmuz 2017; 12:8:52 >

• Segment uzunluklara göre mi ölcülüyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Uzumaki Naruto-

Segment uzunluklara göre mi ölcülüyor?

Neye göre ölçülüyor ?
  • Segment 2 dingil arasindaki uzunluktan olculuyor. Yoksa astranin arka tamponunun yerine 20 cm daha uzun tampon taksam d segmenti mi olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Segment 2 dingil arasindaki uzunluktan olculuyor. Yoksa astranin arka tamponunun yerine 20 cm daha uzun tampon taksam d segmenti mi olacak.

Bende anlamadım.

• Yukardaki arkadaşın dediği gibi boyutlarından önce, aks mesafelerine bak.

• genislik, uzunluk, aks mesafesi karsilastirmak gerek.

mesela c serisi

uzunluk: 4686 mm
    genislik: 1810 mm
    aks mesafesi: 2840 mm

yeni civic

uzunluk: 4648 mm
    genislik: 1799 mm
    aks mesafesi: 2698 mm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeopol -- 16 Temmuz 2017; 12:25:43 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kaygerya kullanıcısına yanıt
    cbascan kullanıcısına yanıt
    BMW 3.20d Aks mesafesi 2710mm
    Honda Civic 2700mm

?
  • MyWorldLife kullanıcısına yanıt
    Bmw'ninki 2810mm

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Segment 2 dingil arasindaki uzunluktan olculuyor. Yoksa astranin arka tamponunun yerine 20 cm daha uzun tampon taksam d segmenti mi olacak.

Sadece aks mesafesi yerine, aks ve iz mesafesinin çarpımı daha sağlıklı bu hususta.

• Ayrıca her yeni model daha da büyüyüp genişliyor. Bmw 3 ü 2012 yılında ki arabalara göre hesaplaman gerekmektedir. Polo bile bugün Golf 4 ü geçti.Zaman geçtikçe araçlar büyüyor.
  • C ve 3 serisi segmentin olması gereken yerde. Asıl anormal olan sıraladıgınız araçlar.

Premium markalarda her segment araç olduğu için, her segmentte genişlikte diğer sıradan markalar gibi cömertce davranamiyorlar.

Diğer saydıgınız araçlara ve markalara bakın E segment bir araçları olmadıgı için ellerindeki butün kozları D segment araçlar uzerine oynuyorlar.

Superb e bakın mesela, neredeyse short bir S ve 7 boyutlarında. Bence anormal olan bunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allstar34 -- 16 Temmuz 2017; 12:59:38 >
  • allstar34 kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum bu boyut büyümelerinin b.ku cıktı. 5 metre d segment mi olur yahu alayı w211 e class tan iri bunların.

• Konu sahibi arkadaşa katılıyorum.

Mercedes C serisi dediğiniz aracın sunduğu iç hacim, Fluence, Corolla, Civic gibi araçlarla aynı. Hatta baş mesafesi daha az olabilir. Kimse kral çıplak diyemiyor o yüzden D segmenti işte.
  • Premium markaların segmentleri ile diğerleri birbirinden tamamen ayrı.

Boyut olarak premium olmayan D-segmentler, premium E-segmentlerle aynı seviyede. Fakat boyları aynı diye BMW-5, Merc-E gibi araçlara D-segment dersek bu defa kalite, fiyat ve donanım olarak premium olmayan D-segmentlerle arada uçurum oluşuyor.

Bu yüzden boyutun yanında sunulan donanımlar, fiyat skalası gibi kriterler de göz önünde bulunduruluyor.
  • Sadece uzunlukla segment belirleme yapmak cahilliktir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba benim aracım crysler300 c bir haftadır bir problemle uğraşıyorum bi türlü bi sonuç alamadım sorun şu aracım geç. Çalışıyor 3 bin deviri geçince kırmızı bir Yıldırım ikazi ve sarı renkli motor ikizi yanıyor ve bazende seyir hakında aracım istop ediyor servislerde dpf filteri tıkalı olduğun için dediler dpf filtresini söktüm aynı problem devam etti tekrar gittiğimde aracın beyninden tamamen silmesi lazım dediler onu da yaptım ama hala aynı problemler devam ediyor ayrıca aşırı bi siyah duman atıyor teste koyduğumda 3 enjektör gitti dediler alip taktım siyah duman kesildi ama aracım tekrar aynı problemleri yapmaya başladı ve bugün tekrar siyah duman çıkıp araba seyir halinde istop ediyor sizden rica ediyorum acil bi yardim

• F30'un arka diz mesafesi Astra'dan kat kat iyi.

Uzunluğa göre değerlendirme doğru değil. Dingil mesafeleri var, ağırlık var, iç hacim + bagaj boyutları var.

Superb ise bana göre D segment değil mesela.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.