Şimdi Ara

Ehliyeti elinden alınma tehlikesi ya da elinden alınmışlar için ehliyet çözümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ehliyeti elinden alınma tehlikesi ya da elinden alınmışlar için ehliyet çözümü

ben onlar için çözüm buldum
    1. olarak ehliyetiniz kaydettiğiniz söyleyip yeni ehliyet ve eski ehliyeti kullanabilirsiniz.

2.si de turing tir.
    farklı bir ilde oturduğunuzu beyan edip turing den uluslararası ehliyetinizi alabilirsiniz. eski ehliyetinizin fotokopisi nin turing e gönderip yapabilirsiniz.
    türkiye de turing in ehliyetini kabul etmiyor ama ben polis çevirmesinde gösterdim.
    polis ister istemez kabul etti
    eğer daha önceden ehliyetiniz elinizden alındıysa polis uluslararası ehliyete el koyabilir ama siz tekrar fotokopisiyle turing e başvurup uluslarası ehliyetinizi alabilirsiniz. durum bundan ibaret.

ben size çözüm yolu göstermek istedim.
    demokrasilerde çareler tükenmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syrialin -- 15 Eylül 2014; 17:45:48 >

• Ehliyeti gösterdin kontrol etti ehliyetinin el konulduğunu gördü o zaman ne yapıcan. Sadece ehliyetin kartına bakıyo adamlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgur_gs_91

Ehliyeti gösterdin kontrol etti ehliyetinin el konulduğunu gördü o zaman ne yapıcan. Sadece ehliyetin kartına bakıyo adamlar.

uluslarası ehliyette ehliyet numarası yazmıyor.
    ve her zaman da kontrol etmiyorlar detaylı.
    sadece işin görülmesi için dedim.

uluslarası ehliyete el koyarsa tekrar çıkartırsın uluslarası ehliyetini mesela...
  • 2 ülkeden ehliyet olması en iyisi
  • Polis mevzuyu çakarsa sahtecilikten işlem başlatabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: freelander2001

Polis mevzuyu çakarsa sahtecilikten işlem başlatabilir

başlatamaz çünkü uluslarası ehliyet yasal bir şeydir.normal ehliyet gibidir.
    sahtecilikten işlem başlatması için ehliyetin sahte olması lazım.
    burada sahte olan bir şey yok
    sadece ehliyetsiz kalan bir kişinin belli bir süre ehliyetle devam etmesinin yolunu gösteriyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: turbolinea

quote:

sadece ehliyetsiz kalan bir kişinin belli bir süre ehliyetle devam etmesinin yolunu gösteriyorum

O zaman cezanın ne anlamı kaldı?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: turbolinea

quote:

O zaman cezanın ne anlamı kaldı?

sadece insanlara yol göstermeye çalışıyorum o kadar.

mesela benim şu an hiç ceza puanım yok. son 4 senedir gürcistan azerbaycan dışında ehliyetime ceza yazılmadı. gürcistan ve azerbaycan ın durumu malul.

mesela ehliyetime el konulsa hayatım bitmiş gibi olur.çünkü ehliyetim benim her şeyim.

zamanında BİZİM KOKOREÇ Çİ ABİMİZ VARDI.ORTAMA FALAN GİDERDİK. JANDARMA DURDURDU. GENCAY ABİNİN GICIĞINA BANA ALKOL TESTİ YAPTI. 40 PROMİL GİBİ ALKOLLÜ ÇIKMIŞTIM.

o olaydan sonra hiç içki içmedim. çünkü ehliyetim benim için çok önemli.

• Trafikte ceza yanlış yaptığı için verilir mesela 6 ay onu caydırır oda illallah eder pişman olur bidaha yapmaz

• Küçük yerlerde ayrıntılı incelenmez fakat geniş kapsamlı bir uygulama noktasında bu anlaşılırsa,"evrakta sahtecilik" suçundan gıyabınızda yargı süreci başlar.Can yakıcı cezalar almanız da muhtemel.

• 1- Türkiye'de elinden alınan ehliyet için sisteme el koyma bilgisi otomatik olarak düşer.
    2- Yurtdışı ehliyetini de alırken orada ki yabancı makamlar Türk Konsolosluğuna senin daha önce ehliyetin olup olmadığını sorguluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anton | SS -- 15 Eylül 2014; 18:12:03 >
  • yurtdışında yazılan cezalar ehliyete işlemiyor.
    gürcistan da emniyet kemeri takmadığım için 1 kez ceza yedim.
    1 kez de şehir ihlalinden dolayı ceza vurdu.
    1 kez daha da yazıyordu yalvardım yazdırmadım.

azerbaycan.
    azerbaycan da hız sınır 60 km...ben olayı bilmediğim için 80 km hızla radara yakalandım. yaklaşık 150 tl ceza ödedim.ehliyetime de el koyduç.

rusya
    sudan sebeplere ceza vurmaya çalışıyorlar. yalvardığım zaman yazmıyorlar.
    amsterdam paris gezisi için rusya üzeri gitmiştim. biraz hızlı giderim diye şerit ihlali yaptım. suç bende idi. polis durdurdu ehliyete el koyucam dedi. 100 dollar rüşvet istedi. vermedim yine yalvardım ehliyeti geri aldım.

durum bundan ibaret. ama bu ülkelerin içinde en kötüsü bence azerbaycan gibi duruyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ali Dogukan

Küçük yerlerde ayrıntılı incelenmez fakat geniş kapsamlı bir uygulama noktasında bu anlaşılırsa,"evrakta sahtecilik" suçundan gıyabınızda yargı süreci başlar.Can yakıcı cezalar almanız da muhtemel.

ehliyet yasal olduğu sürece nasıl evrakta sahtecilikten ceza verir bunu paylaşırsanız sevinrim.
    ben sahte ehliyet yapsın demiyorum ki?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.