Şimdi Ara

Adblue sistem arızası ve arıza kodları (Peugeot değil merak etmeyin :))

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
9.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhabalar öncelikle. Araba Audi A4

2 gün önce araba Adblue sistem arızası 1000 km diye uyarı verdi. Bugün yetkili servise götürdüm dedim böyle böyle onlarda bi adblue ekletin sürüş yapın geçmezse tekrar gelin dediler. Bende hemen 2 adım ötede shellden adblue aldım 10 litre koydurdum sürüş yapıyorum geçmiyor arıza. Bu arada kullanım kitapçığında adblue için istediği iso spesifikasyonuna göre koydum

1000 km menzil 950 yede düştü. Sürüş yapıyorum geçmiyor. Tekrar yetkili servisin yolunu tuttum aracı bilgisayara bağlayacaklarını söylediler ve bekleyişten sonra sorunlar şu şekilde;

Kalibrasyon yaptığımız halde arıza geçmedi ve bu arızalar var dediler.

Şimdi en alttaki sorun mu adblue yoksa komplesi mi adblue bilmiyorum. Kodlardanda bişey anlamadım. Servis bana Aracın 3-4 gün kalması gerektiğini söyledi. İlk 1-2 gün tam teşhis konulur sonraki 1-2 gün ise arıza giderilir. Dediler. Tahmini ne kadar masraf çıkar dediğimde hiçbir şey söyleyemediler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

AdBlue Sistem Arızası ve Arıza Kodları

AdBlue, dizel araçlarda egzoz emisyonlarını azaltan bir katkı maddesidir. AdBlue sisteminde bir arıza, "AdBlue uyarısı gitmiyor", "AdBlue ışığı sönmüyor" gibi uyarılar verebilir ve arabanızın performansını etkileyebilir.

AdBlue Arızası Nasıl Giderilir?

AdBlue arızası, arıza koduna bağlı olarak çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Yaygın arıza kodları şunlardır:

• Audi A4 AdBlue Göstergesi: AdBlue sıvısı seviyesinin düşük olduğunu gösterir.
    • Audi A6 AdBlue Sıfırlama: AdBlue sıvısı doldurulduktan sonra göstergenin sıfırlanması gerekir.
    • Audi AdBlue Arızası: AdBlue enjektörünün arızalı olduğunu veya AdBlue sisteminde bir sızıntı olduğunu gösterir.

AdBlue arızasını gidermek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

• AdBlue sıvı seviyesini kontrol et ve gerekirse doldur.
    • Arıza kodunu bir teşhis cihazı ile oku ve ilgili onarımları yap.
    • AdBlue sıvısı dolduktan sonra göstergeyi sıfırla.
    • AdBlue enjektörünü veya diğer arızalı parçaları değiştir.

AdBlue Lambası Nasıl Söndürülür?

AdBlue lambasının sönmesi, arızanın giderildiğini gösterir. Arızayı giderdikten sonra şu adımları izleyerek lambayı söndürebilirsin:

• Aracını çalıştır ve rölantide çalıştır.
    • Kontak anahtarını kapat ve tekrar aç.
    • AdBlue lambasının söndüğünü kontrol et.

AdBlue lambası sönmüyorsa, arıza devam ediyor olabilir. Aracını yetkili bir servise götürmeyi denemelisin.

AdBlue Uyarısı Gitmiyor

AdBlue uyarısı gitmiyorsa, arızanın kalıcı olabileceğini gösterir. Bu durumda, aracını bir servis merkezine götürerek profesyonel yardım alman önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Aracı PC'ye bağlatıp arıza kodunu sildirin.Büyük ihtimalle bir daha çıkmaz.
  • Haydaaaa valla direk Peugeot aklima geldi
    Audi araclarda da bu sorun basladiysa
    Demekki artik dizel araclardan uzak duracağız !

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kodların ne dediğine dair bi bilginiz var mı hocam ?

• Bide kendi ustama götürücem yarın bi aksilik olmazsa bakalım onlar ne diyecek. Ama bilen birileri olursa cevaplarlarsa çok sevinirim. Çünkü tahmini hangi masraf çıkar bilmiyoruz

• Direkt AdBlue sistemi arızası var.
  • Tahmini ne fiyat çıkar hocam. Yani adblue sistemini komple çözmeye çalışmaları. Anladığım kadarıyla lambda sensörlerindede bişeyler var

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Peugeot araclarda adblue deposu komple degisiyor maliyet cift rakamlari buluyor ama iyi niyet garantisi gibi 2-3 bin liraya kurtaran da var sizde nasil olur bilmiyorum insallah kucuk meblaglarla atlatirsiniz siz de gelismeleri yazin takipteyiz

• Komple değişirse çift haneleri bulursa çok sıkıntı. Lambda sensörlerindede bi problem var anladığım kadarıyla. Çift haneleri bulacaksa araba yatar gerçekten bildiğiniz yatar. Umarım bi sensör pompa vs arızasıdır. Başka bi zaman nelerin değişmesi gerektiğini daha detaylı bi kabataslak bütçe tahmini isteyeceğiz. Çünkü kredi ödeniyor araç için. Üzücü gerçekten üzücü. Ben adblue olduğunu bilseydim ailemi bu arabaya ikna ettirmezdim euro 5 motorlu olanı aldırırdım. Olacak iş değil

• Peugeotta maliyet hiç indirimsiz 5000 civarı. Çift haneli rakamlara az daha zaman var.

Markayı bu konuda savunmuyorum bu arada, kronik arıza olduğu halde ne tutturursak kafasındalar. Normal şartlarda sağlam depo üretip tüm araçları ücretsiz çağırmaları lazım.

Ben komple yetkili servis bakımlı araçta 1460a çıktım (ikinci el yeni almıştım, arada fren disk balata işi için servise girmiştim), ilk sahibi olsa muhtemelen bedava halledecekti, ben frenler için servis kullanmasam belki beni potansiyel müşteri olarak görmeyecekti, indirim yapmayacaktı. Tamamen şans.

Audiye göre tek avantajı sürekli arıza verdiği için 10 dakikada teşhis koyabiliyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: MeGaDave06

Komple değişirse çift haneleri bulursa çok sıkıntı. Lambda sensörlerindede bi problem var anladığım kadarıyla. Çift haneleri bulacaksa araba yatar gerçekten bildiğiniz yatar. Umarım bi sensör pompa vs arızasıdır. Başka bi zaman nelerin değişmesi gerektiğini daha detaylı bi kabataslak bütçe tahmini isteyeceğiz. Çünkü kredi ödeniyor araç için. Üzücü gerçekten üzücü. Ben adblue olduğunu bilseydim ailemi bu arabaya ikna ettirmezdim euro 5 motorlu olanı aldırırdım. Olacak iş değil
    Hocam ne kadara çözersin bilmiyorum ama masrafı karşılayacak paran yoksa 200.000+ kmdeki dizel Audi almak büyük yanlış olmuş. Keşke daha yeni model A3 falan alsaydın, iki araba arasında kalite olarak uçurum var ama en azından görece sorunsuz olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Armin van Buuren* -- 11 Ağustos 2020; 11:31:33 >

• Hocam 195 bin kmye kadar doğuş bakımlı araç. Yani sanayi görmemiş bi sıkıntı çıktığında vs hep doğuşa gitmiş araç. Binici olduğumuz için aldık ve dolu bi araç aslında. Gerekirse yatar ufak ufak yaptırırız ama bu sıkıntı aracın yürümesi için mecburi o yüzden

Al sat veya keyfe keder araç değişikliği olmuş olsaydı 2-3 senede bir araba değiştiren olsaydık evet dediğiniz gibi ben genç bir birey olarak bile bulaşmazdım hiç . Ama alınca en az 6-7 sene biniyoruz hocam. Zaten hevesim ilk aldığım günler gibi kalmadı hocam. Bende bi sıkıntı vardır belki bilmiyorum ama böyle gösterişli istişamlı dolu bir 2.0 dizel turbo üniteli araca binerken 3-4 günde hevesimin biteceğini hiç düşünmezdim. Bunun yerine 40. Yıl bir 320i veya c180 dede aynısı olacaktı belkide kesin.

Allah kimseye maymun iştahlılığı ve gösteriş merakı vermesin gerçekten. Alana kadar aşırı istekliydim alınca anında gitti cazibesi. Ben güle oynaya ağzımın suları aka aka binerim diye düşünürken şuan A noktasından B noktasına gitmekten başka bi amaç olarak göremiyorum şuan arabayı. Herkese hayırlı ve sıkıntısız araçlar nasip olsun

• Merhaba;

Volvo XC90 araçta da aynı arıza 25.000 KM'de başımıza geldi, Bosch Car servisinde Adblue sensörleri ve ucu temizlenerek takıldı arıza kaydı silindi sorun çözülmüştü. Yaklaşık 15 bin kilometre oldu hala bir sorun yok. Yetkili servis direk olarak sistemi değişmek istiyor dilerseniz bir Bosch Car Care servisine aracı gösterin. Çünkü Adblue konusunda eğitim almış tüm servis personeli ve gerçekten bilgililer.

Buna sebep olan Adblue'nun kalitesiz konulmuş olmasıymış, yetkili servis bu şekilde bir bilgi vermişti. Adblue sistemi olan araç sahibi arkadaşlar bu konuya dikkat etsin kalitesiz adblue kullanmayın.
  • Hocam çok teşekkür ederim arkadaşımda bosch car servise götürüyor kendi a3 sedanını. Aslında oda servisi biraz tanıdığı için boschada götürmek istiyorum evimizin hemen yakınında var bide.

Bosch servis bu adblue meselesini iptal etmeden gerçekten çözer mi hocam ? Her bosch servisteki usta aynı değil çünkü malum. Daha ucuza kapatılırsa boschtan detaylı bi analiz isterim çünkü. Bu arada tekrardan hoşgeldiniz foruma

• quote:

Hocam çok teşekkür ederim arkadaşımda bosch car servise götürüyor kendi a3 sedanını. Aslında oda servisi biraz tanıdığı için boschada götürmek istiyorum evimizin hemen yakınında var bide.

Bosch servis bu adblue meselesini iptal etmeden gerçekten çözer mi hocam ? Her bosch servisteki usta aynı değil çünkü malum. Daha ucuza kapatılırsa boschtan detaylı bi analiz isterim çünkü. Bu arada tekrardan hoşgeldiniz foruma
    Aaa konu size aitmiş yeni gördüm.

Hocam tekrardan hoşbuldum, bildiğim kadarıyla Bosch servislerindeki tüm ustalar Adblue ile alakalı seminer aldı. Fakat olmadı aracı getirme imkanınız varsa Kayseri'ye burada ben baktırıp çözdürebilirim. Onun haricinde gelemezseniz bile Bosch Car servislere bir sorun mümkünse en kalabalık veya işlek olanı tercih edin.

Temizleme dışında bir işlem yapmayacak, Volvo için enjektör temizleyici ile temizlemiştik Adblue püskürtme memesini. Servis böyle bir durumda a'dan z'ye sistemi yeniliyor çünkü temizleme işlemi yapılacaksa komple adblue tankına kadar sistemin sökülüp temizlenmesi gerekli bilginiz olsun.

Belki de püskürtme nozullarının ömrü dolmuştur eğer öyleyse servisten başka çare pek yok, aracı detaylı incelesinler ona göre bir yorum yapalım beraber etraflıca tartışarak.

• Hocam çok ilginç bişey oldu bugün. Arabayı çalıştırdım arkadaşımı almaya gittim ordan gittik kafeye oturduk sonra arabayı tekrar çalıştırdım arkadaşımı bırakacağım yere bıraktım sonra avmye gittim.

Buraya kadar hep adblue hatasını verdi sıkıntı yok. Avmye giderken silecek suyu uyarısı verdi. Avmye park ettim yemeğimi yedim kipadan 1.5 litrelik içme suyu aldım arabanın silecek suyuna ekledim.

Arabayı bi çalıştırdım Hem silecek suyu uyarısı gitti hem adblue uyarısı gitti nasıl oldu anlamadım avm otoparkından çıkarken baktım radyonun ismi yazıyo üst kısımda lan bu adblue arızasıda gitmiş ya dedim kendi kendime. Şuan adblue sistem hatası yok gözüküyor şaka gibi . Cam suyu ekleyince mi düzeldi bu meret hahahah

Ama aklımda yine bi kuşku şüphe var bu sefer sistem arızasını veren uyarı veren zımbırtı mı bozuldu acaba

Yada bizden önceki sahibinin koyduğu kötü adblue püskürtüldü yerine benim shellden eklettiğim sıvı mı kendini gösterdide bu uyarı gitti anlamadım. 1000 kmde sistem arızası veren bi depo sadece 60 km kullanımdan sonrada o sıvıyı egzoztan atmamıştır herhalde. Anlamadım hocam.

Diğer arkadaşlarında yorumunu bekliyorum

• Son mesajıma bakın

• quote:

Hocam çok ilginç bişey oldu bugün. Arabayı çalıştırdım arkadaşımı almaya gittim ordan gittik kafeye oturduk sonra arabayı tekrar çalıştırdım arkadaşımı bırakacağım yere bıraktım sonra avmye gittim.

Buraya kadar hep adblue hatasını verdi sıkıntı yok. Avmye giderken silecek suyu uyarısı verdi. Avmye park ettim yemeğimi yedim kipadan 1.5 litrelik içme suyu aldım arabanın silecek suyuna ekledim.

Arabayı bi çalıştırdım Hem silecek suyu uyarısı gitti hem adblue uyarısı gitti nasıl oldu anlamadım avm otoparkından çıkarken baktım radyonun ismi yazıyo üst kısımda lan bu adblue arızasıda gitmiş ya dedim kendi kendime. Şuan adblue sistem hatası yok gözüküyor şaka gibi . Cam suyu ekleyince mi düzeldi bu meret hahahah

Ama aklımda yine bi kuşku şüphe var bu sefer sistem arızasını veren uyarı veren zımbırtı mı bozuldu acaba

Yada bizden önceki sahibinin koyduğu kötü adblue püskürtüldü yerine benim shellden eklettiğim sıvı mı kendini gösterdide bu uyarı gitti anlamadım. 1000 kmde sistem arızası veren bi depo sadece 60 km kullanımdan sonrada o sıvıyı egzoztan atmamıştır herhalde. Anlamadım hocam.

Diğer arkadaşlarında yorumunu bekliyorum
    Hocam Audi marka araçlarda geçici arıza kaydı 72-80 kilometre yol yapıldıktan sonra söner ilk arızayı verdikten sonra ne kadar yol yaptınız tam olarak kontrol etme şansınız var mı?

Belki dediğiniz gibi kaliteli adblue sıvısı sistemde tıkanan bir yeri açmış olabilir onunla geçmiş olsun umarım tekrarlamaz

• İlk arızayı verdiğinde 383 kmdeymiş. O akşam eve bıraktığımda 400 km oldu desek çünkü arızayı verdiğinde eve varışım 20 kmlik mesafedeydi.

Şuan 500kmde sayaç. Yani arızadan bu yana 120km geçmiş

İlk kendi eklettiğim shell adblue ise 410 kmde falandı sanırım. Eklettikten sonra 70-80 km yapmışım desem %95 doğru sonuç olur hocam

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.