Şimdi Ara

Adblue sistem arızası ve arıza kodları (Peugeot değil merak etmeyin :)) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
9.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaşlar bende de golf var ablue hiç koymadım 10 bin km oldu bakıyorum hala 10 bin km var diyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 litre 10 bin km gidiyor diye bişey yok. Kullanıma bağlı tamamen sanırım adbluenun bitip bitmemesi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Podgoritsa kullanıcısına yanıt

Bende de Opel Zafira var. 2 gün önce adblue uyarısı verdi 5 lt Shell Adblue ekledim. Hep BP kullanırdım. Bu kez Shell aldım.

Ertesi gün "En yakın zamanda servise gidin" uyarısı aldım. Bugün servise gittim, cihazla bakın falan derken çok doluydu hata göremedi. Detaylı bakarız diyip 15 gün sonra randevu alabildim ancak. Ordan çıktım, adblue boş uyarısı verdi ve hızı sınırladı. Sonrasında 1.5 lt daha ekleyebildim ancak. Yani depoda 5+ lt adblue olmasına rağmen uyarı veriyordu. Sensör problemliydi sanırım. Bir 10 km kullandıktan sonra adblue uyarısı gitti.

Şimdi marştan sonra belli bir süre sonra "Servise gidin" uyarısı yapıyor sadece. Ben de belli bir km aracı kullanıp deneyeceğim. Bugün 70-80 km yaptım ama hala servis uyarısı geliyor. Adblue ile ilgili bir uyarı vb. yok. İnşallah aynı şekilde belli bir süre sonra hata mesajı bende kaybolur. Ne garip bişey bu adlue. Durduk yere iş çıkartıyor. İnşallah son eklediğim adblue nun bitmesini beklemeden sorunu kendi kendine çözer. Çünkü bu 7+ lt adlue' yu ben 1 senede ancak bitirebilirim. Bu servislerdeki teknisyenler opelde içler acısı. İçeri girer girmez depo değişecek demeye başlıyorlar. Çünkü pejo, citroende alışmışlar. Halbuki 2013 model aracım. Onlardaki gibi kronik olmadığını düşünüyorum. Ama bu adlue dizel araçların çok canını yakacak sanırım. Bu ekonomik şartlarda şak diye çıkarıp 2000-2500 euroluk depo değişmek çok zor gelecek birçok kullanıcıya. İnşallah ben de böyle bir durum olmaz en azından şimdilik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaanrevan -- 16 Ağustos 2023; 2:10:13 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.