Merhaba,
Bizimle aracınızın model ve yıl detayını paylaşırsanız, biz Castrol olarak size en doğru yağımızı önerebiliriz. İlginiz için teşekkür eder, iyi günler dileriz. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castrol Yağ Uzmanı -- 18 Şubat 2022; 18:33:48 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bmw Motor Yağı (LL04) (10. sayfa)
-
-
özelden yazdım yardımlarınız için teşekkürler...
-
2013 3.20i Ed model araç için kaç litre yağ gerekiyor? Hb den almayı düşünüyorum ama 2021 yazıyor. Güncellenmedi mi yoksa 2021 mi geliyor. Satıcı sizsiniz. Bu arada mesaj attım size dönüş gelmedi
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Merhaba,
2013 model BMW 3.20i ED aracınızın 4.2 litre yağ hacmine sahip olduğu sistemde görünmektedir.
Uygun saklama koşullarında, açılmamış ambalajlı Castrol motor yağları 4 yıl kullanılabilmektedir.
Bu kapsamda 2021 üretimi ürünümüzü güvenle kullanabileceğinizi iletmek isteriz.
İlginiz için teşekkür eder, sağlıklı günler dileriz.
-
Shell’den aldığım LL01 5w30 yağ yaklaşık 3000km sonra 800ML eksiltme yaptı. F30 3.20’de eksiltme normal fakat 3000km’de eksiltmesi normal değil. Liqui molly daha uzun süre dayanmıştı. Eğer satmazsam bir sonraki bakımda kullanacağım yağ shell yerine castrol veya liqui olacak.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Castrol Türkiye sitesine girdiğinizde bmw 3.20i ed için önerilen yağ 5w30 M dir. Uzun süredir bu ürünü arabamda kullanmakta ve çok memnunum. LL serisi de olur diyenlere katılırım ama M serisi varken ve BMW certified olmuş yağ dururken LL kullanmam. Bilhassa performans araçları için üretilen M serisini almakta fayda var. Yine antifiriz olarak castrol nf varken castrol sf yi önermek gibi birşey. Bmw 3.20 için yağ 5w30 M ve antifiriz için castrol radicool NF alınır. Diğer markalar motul , Mobil, shell de tabii ki kullanılır ancak onlar hakkında pek bilgi sahibi değilim çünkü castrolden memnunum ve değiştirmeyi düşünmüyorum.
Bu yağ olayı da çok karışık yahu. 3 bakımdır liqui moly longlife III 5w30 koyuyorum. Şimdi iki bakım arasında yağ eksiltti aracım. Herhangi bir kaçak, duman atma vs. yok. Yağı değiştirmek istiyorum.
320 iED için A3/B4 olması gerek anladığım kadarıyla.
Seçenekler şunlar
Valvoline Synpower 5W30 A3/B4 Premium Full Synthetic
Shell Helix Ultra 5W-30
Liqui Moly Top Tec 4100 5w30
Veya 5w40 yağ eksiltmeye katkısı olurmu acaba. 10w60 koyalım diyen oldu ama bana abartı geldi
Liqui Moly Top Tec 4200 5w40
Hiç karışık değil.Servis önerileri önemli,bmw de en önemli servis gerçeği yağ değişimidir..BMW group Twin Power 5 30 LL04 koyacaksınız.Piyasada var ama sahte olabilir.En iyisi serviste değiştirmek..3 defadır LL 3 koymuşlar,yanlış olmuş..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JN008 -- 20 Eylül 2024; 22:53:59 > -
LL04'ün dizeller için daha önemli olduğunu söyleyenler var.
ACEA A3/B4 LL01 API SL olsun diyenler çoğunlukta gibi. SL eski tip sertifika oluyormuş, SN'de kükürt ve molibden büyük oranda azaltılmış diyorlar ve bu maddeler sürtünmeyi önleyen ana maddelermiş. Peki yanlış yağ koymanın yağ eksiltmeye katkısı var mıdır? LL03 koyduğum için mi olmuştur acaba.
Olabilir,LL02 partikül filtresi olmayanlarda kullanilabiliyor,amaLL04 benzin ve dizelde oneriliyor,Borusan hepsine LL 04 koyar,insallah kalici degildir,Bmw group Twin power ll04 koyun bi deneyin,piyasada var ama sahte de olabilir diye düşünüyorum, her halükarda digerlerine gore pahali..Borusanla arada lt de 100-150 tl fark eder,riske girmeye değmez..Disarda bile castrolle aradaki fark cok fazla,(dışarda her ikiside sahte cikabilir bence)Ankarada mesela agacli oto bir ara bakima düşük fiyat veriyordu,sordum castrol koyuyorlardi,o yuzden düşük fiyat veriyordu..Dışardaki servisler yağ filtresinide yan sanayii koyuyorlar,bmw group yazanlarin bile çin mallari var..Alman mali olanlarla 2 kat fiyat farki var..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X