Şimdi Ara

Bmw Motor Yağı (LL04) (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
191
Cevap
3
Favori
174.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: interiordesign35

Arkadaşlar konuyu baştan aşağı okudum fakat hala karar veremedim. 2015 Model 3.16i F30 aracım için en uygun yağ hangisi ? Normalde Castrol 5-30W EDGE alıyordum.
    Valla bmw 320ied için plastik karter tapasını da ilk defa duydum. bmw parça no ile de baktığında tapanın metal olduğunu görüceksin.

tapayı piyasada 10 liraya febi/swag olarak alabilirsin. tapanın dişlerinde bozulma yoksa ki bir önceki bakımda aşırı sıkı sıkılmamışsa bişey olmaz ozaman hiç bir zaman değişmeye gerek yoktur. 320i ed nin mann hu7003x filtre ambalajından çıkan oring ve pulu değiştirmek yeterli olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightbreaker -- 21 Aralık 2019; 10:11:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: interiordesign35

Merhaba arkadaşlar 2015 model 3.16i aracım için uzun araştırmalar sonucu

Motul Specific 5W40 Bmw Ll-04 5 lt

Karar verdim. BMW özel yağı ve yabancı forumlarda genelde önerilen ürün bu. Malum 4000km'de 1 litre yağ eksiltiyor.

Bu ürünü koymak fayda sağlar mı ?
    0w30 tavsiye edilen borusanın da kullandığı yağ. 1.6 turbolu bmw lerde 0w30 dur tavsiye edilen yağ. araç sıfırken borusandaki ilk bakımda castrol 0w30 sonraki borusan bakımlarında yanlış hatırlamıyorsam shell 0w30 kullanıldı, sonrasında borusan dışında yaptığım bakımlarda da hep mobil 1 0w30 kullandım, sadece 800 km lik uzun yolda o da en fazla 200 ml eksiltir onun dışında hiç yağ eksiltmiyor. Yağı da bazen 7000 kmde bir bazen 9000 km de bir değiştirdim ilk sahibiyim. Hiç 12 ayı yada 9000 km yi geçirmedim. Araç n13 motorlu 2013 320ied.

• quote:

Orijinalden alıntı: coolman06

Cevap içi teşekkürler hocam.

Yağ seçim arifesindeyim ama şöyleki yağı 11 ay önce değişmiştim (Mobil 1 esp formula 0-40w), yol bilgisayarı henüz uyarı vermedi kontrol ettiğimde 7.000 km ve 1 yıl daha var diyor. Yağ değişiminden sonra 8.000 km yapmışım. onun için 1 yılı dolduğunda değişeyimmi yoksa yol bilgisyarına uyp 7.000 km yada süreyi tamalayımmı karar veremedim.

Bu değişimide Mobil 1 esp formula 5w-30 yada LIQUI MOLY 5W-30
    Liqui Moly Türkiye
    LIQUI MOLY 5W30 Motor Yağı Tam Sentetik TOP TEC 4200 5 Litre (8973)
    https://www.liquimolyturkey.com/5w30-motor-yagi-tam-sentetik-top-tec-4200-5-litre-8973
    düşünüyorum.
    Motuluda düşünmüştüm ama piyasada çok fazla çakmasınının olduğu söyleniyor. Shell i açıkçası hiç düşünmedim ama inceleyeceğim.
    1 km bile yapmasan yağ 12 ay olmadan değiştirilmelidir. Eskiden 6 aydır 12 aya çıkarıldı. Zaten raf ömrü max 2 yıl olan bir ürünü kullanarak ta 2 yıl nasıl aynı koruma özelliklerinde tutabileceksinki? Km yapmasan bile sürekli motor içerisinde kalan havanın sıcak soğuk farkından oluşan yoğuşmadan ötürü yağ içerisinde su toplamaya başlayacaktır.

Her 12 ay da bir motor yağı ile beraber antifriz de değiştirilmelidir aslında. 2. seneden sonra su eksiltme sorununun olması, çatlayan turbo oringleri vs sebebi yağlama özelliğini ve rengini de kaybeden antifrizdir aslında. Aracın fabrikasyon içindeki karışım gibi dışarıda yarı yarıya saf yada içme su ile karıştırılıp eklenir göz kararı değil.

Bu şanzıman, direksiyon (hidlolik pompalı modellerde) , diferansiyel ve fren hidrolik yağları için de geçerlidir. Ben şahsen bu sıvıların hepsini düzenli 2-3 senede bir değiştiriyorum motora göre çok daha az baskı gördüğü ve değişim periodlarının da uzun tutulduğu için o da.

• quote:

Orijinalden alıntı: cucu87

arkadaşlar bende 3 yıldan beridir bmw e90 320d aracı kullanıyorum ilk serviste Shell helix kullandım ikincide mobil 1 şimdi tekrar shell helixe döndüm shellin yağını tavsiye ederim motor sanki daha rahat çalışıyor gibi hissediyorum ışıklarda durunca filan mobil 1 de titremeler daha fazla helixe dönünce baya azaldı titreme hissedilmiyor.
    yağ ucuz filtre ucuz değişimi de kar getirmiyor. Fakat yağı 2 yılda bir değişen arabanın motoru normalde 250 300 bin kmlerde çıkaracağı sorunları 100 bin km de çıkaracağından ağır masraf tamiri ve arkasından o aracı bedavaya alıp üstüne bir de yeni araba satmak bmw için de distribütör için de daha karlıdır hiç bu sebeplerden 2 sene yada 15000 km diye yazılmış olduğu kimsenin aklına gelmez çünkü motor hasarları başladığında tipik bmw müşterisi zaten garanti süresini doldurmuş ve aracını satmış oluyor ve çıkan problemler 2. sahibinin problemi oluyor. 2. sahibi diye bir sahip olabilmesi için de bmw, müşterisine aracı bakımsız kullandırıp sattırtmak zorunda ki böylece müşterisine yenisini satabilsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightbreaker -- 21 Aralık 2019; 10:41:55 >

• bugün ilk defa castrol 5w40 koydum bakalım
  • Castrol 5w30 C3 kullanın. BMW dizel ve benzinli için. Servisin kullandığı profesyonel yağın birebir aynısıdır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vedatkerem

Bu mobil1 esp güzel koruyor ama aracımda performans düşüşü yaptı. 184HP araç 156 hp çıktı yağı değiştim düzeldi.
    Yanlış mobil koymuşsunuzdur. Mobil değerleri bakımından çok başarılı.

320i ed için doğru yağ 2016 da güncellenmiş olarak LL 01 FE 0w30 a5/b5 tir.

Veya LL 04 5w30 a3/b4 tür.

Bir yağ hem a5/b5 hem a3/b4 olamaz.
  • quote:

Castrol 5w30 C3 kullanın. BMW dizel ve benzinli için. Servisin kullandığı profesyonel yağın birebir aynısıdır.
    Benzinli bmwler C3 kullanmazki.

benzinli F30 N1X N2X motorlar için güncellenmiş yağ a5/b5 0w30 dur.
    Mobil 1 Fuel Economy Ow30 a5/b5 bu kritere sahiptir.

Alternatif olarak A3/B4 5w30 benzinli F30 320ied için uygundur. liqui moly 5w30 a3/b4 aynı zamanda C3 onayına da sahip olsa yine uygundur.

BMW onayının olmaması bir yağın BMW lerde kullanılamayacağını göstermez.

Ayrıca yağda BMW onayının olması da o yağın her BMW ye uyumlu olduğunu göstermez. Alakasız BMW onaylarına sahip yağlar var ama çoğu model bmw ye uymaz.

Yakıt ekonomisinin verimliliğe bağlı olacağını düşünürsek 320ied için en mantıklısı a5/b5 yağdır o da 0w30 olarak mobil 1 fuel economy 0w30 (ESP olmayan) ve Liqui moly Special Tec 0w30 olarak var.

Bu iki yağdada LL01FE onayı yok ama orjinal BMW LL01FE yağı 0w30 dur ve sadece a5/b5 onayına sahiptir.

• Aşağıdaki linkin yağ seçimi konusunda faydalı olacağını düşünüyorum

a3/b4 c3 ve a5/b5 motor koruma veya yakıt ekonomisi arasında bir seçim yaptırıyor.

Liqui Moly uyanıklık yapıp özellik ve onaylara sadece c3 yazıp tavsiyelere diğer specleri de yazmış tabi konuda bilgi sahibi olmayan sanırki tüm özelliklere sahip heryerden onay toplamış oysa dediğim gibi bir yağ hem a3/b4 hem c3 olamaz aynı anda, yada hem LL01 hem LL04 onayına sahip olamaz. Zaten LL04 sadece avrupa versiyonu bmw ler için tavsiye edilirdi bir zamanlar bununda sebebi ülkelerdeki yakıtın sülfür oranının değişmesi. Bu oran iyileştikçe markalar yağlarını da yakıt ekonomisi yönünde değiştiriyorlar anladığım kadarıyla. BMW de Nxx motorlu serilerinde LL04 ten LL01FE ye geçti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightbreaker -- 17 Ocak 2020; 11:56:9 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nightbreaker

Yanlış mobil koymuşsunuzdur. Mobil değerleri bakımından çok başarılı.

320i ed için doğru yağ 2016 da güncellenmiş olarak LL 01 FE 0w30 a5/b5 tir.

Veya LL 04 5w30 a3/b4 tür.

Bir yağ hem a5/b5 hem a3/b4 olamaz.

Alıntıları Göster
    C3 yüksek sıcaklığa dayanıklı yağ demek ve hem benzin hem dizel araçlara uygun bi yağdır. 0W30 yağ kullanırsanız ülkemizde yazın motor uygun şekilde yağlanmaz ve motoru eline erken alırsın. Motor yağı ülkenin iklimine göre seçilir 0w20 yada 0w30 yağlar Norveç Finlandiye gibi soğuk kuzey ülkelerine uygundur. Hatta bu 5w30 C3 yağa sıcakken iyice çalkalayıp Liqui moly Ceratec yağ katkısını katıp rölantide 30dk çalıştırırsanız sürtünme dahada azalır ve çekiş artar yakıt düşer. Deneyip kullanmadığım hiçbir şeyi kimseye tavsiye etmem. Ülkemizin iklimine uygun yağ 5w30 C3 yağdır. Resmin altındaki TAM SENTETİK yazan yerin altındaki yazıyı okuyun. BMW standardını değişmiş olabilir yaklaşık 5 yıldır yağ ve standartlarını takip etmiyorum elektrikli bi araç kullandığım için saygılar.
    Bmw Motor Yağı (LL04)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vedatkerem -- 18 Ocak 2020; 1:9:17 >

• Ben şu yağın siparişini verdim 2014 model 3.20 ied aracım için. Araştırdığım kadarıyla en uygun ve nokta atışı yağ benim için bu gibi duruyor. Sizlerin de yorumunu alabilir miyim?

urun.n11.com
    Motul Specific Ll-04 Bmw 5w40 5 Litre - n11.com
    https://urun.n11.com/motor-yagi/motul-specific-ll-04-bmw-5w40-5-litre-P282517501

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sHiM kullanıcısına yanıt
    Motul iyi yağ 5W30 olanını alsaydın keşke bu yakıtı arttırabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vedatkerem -- 22 Ocak 2020; 23:25:30 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • vedatkerem V kullanıcısına yanıt
    Aslında yakıtı arttırmak çok önemli değil %5 falan artarsa. Hem daha koruyucu, hem de yüksek sıcaklarda faydalı olacağını düşündüğüm için direkt bunun siparişini verdim. Malul bizim araçlar yapısı itibariyle zaten yüksek sayılabilecek yağ sıcaklığında çalışıyor ve sıcak havalardaki riski bir nebze olsun azaltmak istedim.

C3 onaylı olduğu için kafamda soru işareti oluşmuştu, yeni güncelleme ile A5/B5 spesifikasyonlu ürünler kullanılması gerektiği konuşulmuş, o yüzden dedim acaba bir sorun olur mu diye ama direkt bmw ye özel üretim ve LL-04 şartlarını da sağladığı için sorunsuz olacağını düşündüm.

• quote:

C3 yüksek sıcaklığa dayanıklı yağ demek ve hem benzin hem dizel araçlara uygun bi yağdır. 0W30 yağ kullanırsanız ülkemizde yazın motor uygun şekilde yağlanmaz ve motoru eline erken alırsın. Motor yağı ülkenin iklimine göre seçilir 0w20 yada 0w30 yağlar Norveç Finlandiye gibi soğuk kuzey ülkelerine uygundur. Hatta bu 5w30 C3 yağa sıcakken iyice çalkalayıp Liqui moly Ceratec yağ katkısını katıp rölantide 30dk çalıştırırsanız sürtünme dahada azalır ve çekiş artar yakıt düşer. Deneyip kullanmadığım hiçbir şeyi kimseye tavsiye etmem. Ülkemizin iklimine uygun yağ 5w30 C3 yağdır. Resmin altındaki TAM SENTETİK yazan yerin altındaki yazıyı okuyun. BMW standardını değişmiş olabilir yaklaşık 5 yıldır yağ ve standartlarını takip etmiyorum elektrikli bi araç kullandığım için saygılar.
    Bmw Motor Yağı (LL04)

Alıntıları Göster
    Detaylı cevap için teşekkürler öncelikle.

Bu konuyu araştırmıştım yazmadan, BMW orjinal yağı bahsettiğim 5w30 a3b4 ve 2016 güncellemesiyle beraber 0w30 a5b5 tir.

Fakat avrupa versiyonlarına yani bizim versiyonlara LL04 tavsiye edilir ve LL04 onayına sahip yağlar da C3 tür.

F30 u sıfır aldığımda ilk birkaç bakımını borusanda yaptırdım ve hep 0w30 yağ kullanıldı.

Bu arada amacım tartışmak değil öğrenmek ondan meraktan soruyorum 0w30 neden 5w30 gibi yağlamasın ki? 0W30 un 0 olması 5 olmasına göre motor soğukken daha iyi yağlamaz mı normalde daha akıcı yağ? Ayrıca ikinci değeri olan 30 değeri ise motor sıcakken 5w30 ile tamamen aynıdır.

Bu konuyu aydınlatırsan sevinirim kardeşim merak ettim?

• quote:

Orijinalden alıntı: sHiM

Ben şu yağın siparişini verdim 2014 model 3.20 ied aracım için. Araştırdığım kadarıyla en uygun ve nokta atışı yağ benim için bu gibi duruyor. Sizlerin de yorumunu alabilir miyim?

urun.n11.com
    Motul Specific Ll-04 Bmw 5w40 5 Litre - n11.com
    https://urun.n11.com/motor-yagi/motul-specific-ll-04-bmw-5w40-5-litre-P282517501
    Bu yağ olmaz kardeşim. F30 320ied için 0w30 a5b5 ve 5w30 a3b4 orjinal spec yağlardır. 5w30 C3 olan LL04 te olabilir ama 5w40 olmaz çok kalın.

Bir hatırlatma ayrıca bunu iade edip 0w30 yada 5w30 da alsan yağın markasından çok aldığın yağın orjinal ürün olduğuna emin ol. Aynı yağın benzinlik bauhaus vs gibi yerlerde olanı ile mutlaka kıyasla. Ürünü aldığın satıcıya mutlaka ürünü hangi distribütörden aldığını sor ve adamlara irtibata geçip numaralarını karşılaştır. Ayrıca yağı kullanmadan önce de çok çok az bir miktarını bir şeffaf bardağa alıp bakabilirsin. Bazı sahteler gözle bile anlaşılır derecede boktan olabiliyor.Hemen her yağın sahtesi var piyasada sadece ülkemizde olan bir durum da değil. En ufak şüphen varsa da mutlaka iade et olmadı daha pahalıya orjinalliğine emin olduğun yağı al sıkıntı yaşama sonra.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightbreaker -- 22 Ocak 2020; 21:19:35 >

• quote:

Aslında yakıtı arttırmak çok önemli değil %5 falan artarsa. Hem daha koruyucu, hem de yüksek sıcaklarda faydalı olacağını düşündüğüm için direkt bunun siparişini verdim. Malul bizim araçlar yapısı itibariyle zaten yüksek sayılabilecek yağ sıcaklığında çalışıyor ve sıcak havalardaki riski bir nebze olsun azaltmak istedim.

C3 onaylı olduğu için kafamda soru işareti oluşmuştu, yeni güncelleme ile A5/B5 spesifikasyonlu ürünler kullanılması gerektiği konuşulmuş, o yüzden dedim acaba bir sorun olur mu diye ama direkt bmw ye özel üretim ve LL-04 şartlarını da sağladığı için sorunsuz olacağını düşündüm.
    Bu arada yağın kalınlığı (0w30 5w30 neyse artık) ve yağın ACEA değeri ayrı şeyler. Genel olarak A3B4 yada C3 bir yağ A5B5 ten daha çok koruma gücüne sahiptir. A5B5 yakıt ekonomisi amaçlıdır ama BMW nin A5b5 ile kullandığı vizkozite 5w40 değil çok çok daha ince olan 0w30 dur. Başlarda A3B4 sonrada LL04 ile kullandığı kalınlık 5w30 dur. Bu iki değere aynı anda uymak en mantıklısı. Burada reklam yapmak istemem ama Hepsiburada nın satıcı olduğu mobil 0w30 a5b5 yağı da güvenle alabilirsin ben 3 yıldır kullanıyorum. Dediğim gibi motor yağı almak güven işidir ondan 10 liraya 20 liraya hatta 50 liraya takılmam işin ucunda sahtesine düşme riski varken sonuçta ortadoğudayız yetkili distribütörden yağları alan satıcı bile tüm yağlarını aynı distribütörden almayabilir.

• nightbreaker N kullanıcısına yanıt
    Merhaba nightbreaker ,

Konu ile ilgili sizinle görüşmek ve yardımcı olmak isteriz. İrtibat bilginizi, PM olarak iletmeniz halinde ilgili ekibimiz en kısa sürede sizinle iletişime geçecektir.

n11.com
  • Ben aşağıdaki linkten bulduğum ve resmi olarak onaylı ve önerilen yağların yer aldığı listeyi paylaşıyorum. Named Approved Oils kısmında aşağılarda benim aldığım yağı da görebilirsiniz.

Motul için hem 5w30 hem 5w40 birlikte öneriliyor yani sorun çıkmaz diye düşünüyorum.

Ürünü kontrol ettim bazı kontrol yöntemleriyle, orjinaldi. Faturası mevcut ve zaten distribütörden geldi ürün.

Araç ile ilgili aklınıza gelebilecek her türlü parçanın ve detayın detayını buradan biraz karıştırarak bulabilirsiniz. Benim bayağı işime yaradı, umarım hepimizin işini görür.

• quote:

Orijinalden alıntı: n11

Merhaba nightbreaker ,

Konu ile ilgili sizinle görüşmek ve yardımcı olmak isteriz. İrtibat bilginizi, PM olarak iletmeniz halinde ilgili ekibimiz en kısa sürede sizinle iletişime geçecektir.

n11.com
    Merhaba n11,

Eğer özel sormak istediğiniz soru varsa PM atabilirsiniz.

İyi akşamlar,

Nightbreaker

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightbreaker -- 24 Ocak 2020; 21:53:26 >
  • quote:

Ben aşağıdaki linkten bulduğum ve resmi olarak onaylı ve önerilen yağların yer aldığı listeyi paylaşıyorum. Named Approved Oils kısmında aşağılarda benim aldığım yağı da görebilirsiniz.

Motul için hem 5w30 hem 5w40 birlikte öneriliyor yani sorun çıkmaz diye düşünüyorum.

Ürünü kontrol ettim bazı kontrol yöntemleriyle, orjinaldi. Faturası mevcut ve zaten distribütörden geldi ürün.

Araç ile ilgili aklınıza gelebilecek her türlü parçanın ve detayın detayını buradan biraz karıştırarak bulabilirsiniz. Benim bayağı işime yaradı, umarım hepimizin işini görür.

Linkte BMW için LL04 onaylı 0w30 5w30 önerilmiş.
    Fakat LL04 onaylı yağlar listesinde dediğiniz gibi 5w40 da var. Her Longlife04 onayı tüm BMW ler için değildir yalnız.
    Bu arada aldığınız yağın distribütörden direkt gelmesi çok iyi bir nokta. Hangi site ve satıcıdan aldınız acaba? Belki ben de ordan alırım tabi 0w30 a5b5 e sadık kalarak, sonuçta bukadar yıldır sorunsuz eksiltmesiz bu yağı kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightbreaker -- 24 Ocak 2020; 21:55:5 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.