Şimdi Ara

Bmw Motor Yağı (LL04) (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
190
Cevap
3
Favori
172.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Estagfurullah hocam. Yine mükemmel bilgiler vermissiniz.

1) Bu testi yapacagim en kisa zamanda. Sizinle de paylasirim. Merak ettim sonucu.

2) El freni olayi araci tasa veya kaldirima dayama mantigiyla ayni aslinda. Vuruntu olcagini sanmiyorum el freninde ama denicem yine de bunu. Test kolay zaten.

3) Bu biraz zararli ama hicbir sekilde sonuca varamazsam bunu da denerim

Brake booster hep merak ettigim bi mekanizmaydi. Cunku ayagimizla verdigimiz basinc bu mekanizma sayesinde artırılıyor bildigim kadariyla.

Birkac yabancı forumda bu brake booster in diyaframinda yirtik olursa vuruntu meydana geldigi yazmis. Sanirim sorun dediginiz gibi buyuk ihtimal brake booster.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2015 3.20i ED LCI aracımın yağını değiştirmek istiyorum. Yorumları okudum da LL01 ve LL04 yağları uyumlu diyen olmuş Castrol 5w30 C3 kullanıyorum diyen olmuş. Hatta bunu kullanan yakıt tüketiminin azaldığından da bahsetmiş. En doğru yağı nasıl bulacam bilmiyorum. Castrol iyi diyen olmuş, Mobil1 ve Shell Helix iy diyen olmuş. Güncel olarak aracıma almam gereken yağ hangisi? Bu arada Diyarbakırda yaşıyorum. Kışları çok soğuk değil. 5w30 mu 0w30 mu almak gerekiyor. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • axil kullanıcısına yanıt
    Üzerinde BMW LL 04 yazan herhangi bir 5w30 uygundur.

• Angelica kullanıcısına yanıt
    5w30 C3 ile LL04 arasında nasıl bir fark var.

• axil kullanıcısına yanıt
    C3 ortak dildir. LL04 ise BMW'nin koyduğu isimdir.
  • Angelica kullanıcısına yanıt
    O zaman C3 ya da LL04 farketmez. Belirttiğiniz yağı yarın alacağım. Var mı kampanya bu arada sağda solda

• quote:

Orijinalden alıntı: axil

O zaman C3 ya da LL04 farketmez. Belirttiğiniz yağı yarın alacağım. Var mı kampanya bu arada sağda solda
    Aslında fark eder bir yağın longlife 04 olması için c3 olması lazım fakat c3 olması için longlife 04 olması gerekmiyor yani c3 sadece ll04 olabilmek için gereken bir ön koşul (şekersiz baklava ll04 ise şekersiz olması koşulu c3 dür)

Ayrıca bmw benzinli motorlar için öncelikle ll01 i öneriyor ama diyor ki eğerki europe plus ülkerinde yaşıyorsanız (yakıttaki kükür oranı 10ppmden düşükse) ll04 de kullanabilirsiniz bir sıkıntı olmaz. Çünkü ll04 - ll01 den daha yüksek spesifikasyonları karşılar. Ama eğer bu ülkeler dışında örneğin amerika gibi yüksek kükürtlü yakıtları olan bir yerde yaşıyorsanız benzinli motorlar için ll01 kullanmak zorundasınız çünkü ll01 yağlarda bu aşırı kükürtten korunmak için daha fazla katkı maddesi vardır.

Sonuç olarak ülkemizdeki yakıtın bir çok avrupa ülkesinden bile daha az kükürtlü olduğunu biliyorum (yanlış biliyorsam birisi düzeltir) bu yüzden benzinli motorlarda da ll01 kullanmakta bir sakınca yok, bende öyle yapıyorum.

Bu arada spesifikasyonun tam adı longlife-04 dür, bazı yağların arkasında ll04 görürseniz aynı şey demek değil aslında, bir kelime oyunudur tıpku full syntethic ve %100 syntethic ibereleri gibi (%100 olan gerçekten tam sentetiktir)

Yağ seçme konusunda konusunda spesifikasyonları karşıladığı sürece bütçenize ve gönlünüze yatan en uygun yağdır aracınız için önerilere çok aldırış etmeyin çünkü herkesin memnun olduğu ve olmadı yağlar farklıdır. Ben size Türkiyedeki castrol yağlar ile avrupadakilerin kimyasal içeriklerini farklı olduğunu gemlik castrolününü daha düşük kalitr olduğunu söylerim başka birisi 500k km kullandım hiç sorun yaşamadım diyebilir. Ben en son liqui moly toptec 4200 5w-30 kullandım çok memnun kaldım şimdi de shell helix ultra ect 5w-30 deneyeceğim mesela, çünkü helix araştırmalarıma göre teknik özellikleri ve aşınma testlerinde biraz daha iyi sonuç vermiş ve fiyatı biraz daha uygun. Ama hiçbiri bu yağ kadar (83212365949) iyi test sonucu veremez tabi.

• Merhabalar aracim f30 316i 4000 km de 1 litre yag eksiltiyor 5w30 kullaniyorum 5w40 a yada 0w40 a gecsem yag eksiltme durumu olumlu yonde etkilenir mi ? Kacak vs yok heryerine baktirdim aracin

Suan ilk defa 5w30 motul 8100 xclean+ aldim ve deniyorum bakalim sonuc ne olacak

• 2003 e46 330d M57TUD30 için hangi motor yağını tavsiye edersiniz?
  • 320d 2006 ilk olarak longlife 04 olan yaglarin bir Listesi var mi.

Ikinci olarak da eger yakit dusup performans artiyosa yazilim attirmak istiyorum. 177k km. 165 de motor indi ve bir cok degisti yataklara kadar. Sadece subablar tornaya girdi. Haricinde her sey degisti. Bu da motoru genc yapar mi? Yazilim icin uygun mudur?

• barbarossa18 kullanıcısına yanıt
    Longlife-04 yağ listesi istemişsiniz. Listenin altında tüm markaları bulabilirsiniz.

• CBmw Motor Yağı (LL04)
  • Castrol'ün sitesinden motor yağı seçiciyi kullandığımda 2015 model f30 kasa 3.20ied aracım için önerdiği ürün EDGE Professional LL01 0W-30.
    İnternet sitelerinde bu ürün yok, EDGE 0W-30 olarak var internette, bu ürünler farklı mıdır, servis ile satış noktaları arasında bir fiyat farkı olsun diye algı operasyonu mudur?
    Anadolu yakasında Kartal-Tuzla civarında nerede değiştirtebilirim yağı ve hangi yağ ile (0w-30 mu 5w-30 mu :)) ?

Teşekkürler.
  • Merhaba arkadaşlar 2015 model 3.16i aracım için uzun araştırmalar sonucu

Motul Specific 5W40 Bmw Ll-04 5 lt

Karar verdim. BMW özel yağı ve yabancı forumlarda genelde önerilen ürün bu. Malum 4000km'de 1 litre yağ eksiltiyor.

Bu ürünü koymak fayda sağlar mı ?
  • Mobil 1 artık LL04 ü karşılamıyormu ? BMW bu yağ için onayı kestimi yoksa benmi yanlış yorumladım.

Mobil 1 in sitesinde eskiden yağ aramada bmw 3.20i ed için 5-30 öneriyordu şimdi uygun yağ yok diyor.

Eskiden teknik onaylarda LL04 desteklediği yazıyordu şimdi baktım BMW ile ilgili ( LL04 , LL01) bir ibare yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman06 -- 6 Eylül 2019; 10:40:3 >

• coolman06 C kullanıcısına yanıt
    Mobil 1 esp ve mobil 1 esp formula olarak iki çeşit yağı var. Bmw longlife 04 onayına sahip olan yağ Mobil 1 esp formula 5w30.

www.mobil1.com.tr
    Mobil 1 ESP™ Formula 5W-30| Mobil 1™
    https://www.mobil1.com.tr/motor-yaglari/esp-formula-5w-30.aspx?p=2

Mobilin yağ tavsiyesi yapmamasının sebebi ise bmw benzinli motorlar için öncelikle LL01 öneriyor eğer yakıt kalitesi yüksek ise yani kükürt oranı düşük ise ll04 kullanımına da izin veriyor benzinli motorlarda. Resmi olarak bazı avrupa ülkelerinin ll04 kullanabileceğini söylese de Türkiye’deki yakıt kalitesi şu anda avrupanın bir çok ülkesinden daha iyi durumda (daha önceki mesajlarımdan birinde yabancı bir şirketin yaptığı dünya çapındaki test sonuçlarını vermiştim). Kaldı ki dünyanın en yüksek kükürtlü yakıtını kullanan ülke olarak bilinen amerikada bile artık yakıt kükürt oranı LL04 kullanılabilecek düzeyde. Bmw hala bu tavsiyesini revize etmedi eğer günümüz dünya akaryakıtlarına göre revize edecek olurda dünyanın bir kaç ülkesi hariç LL04 ve LL01 onayının bir farkı kalmayacaktır.

Yağ seçme arifesindeyseniz 2 adet youtube kanalı tavsiye edeceğim.

1

2 (bu kanalın testlerindeki penzoil markası bildiğimiz shell helixdir)

Ben araştırmalarım sonucu “Shell helix ultra ect c3 5w-30” a karar kıldım ve 4 araçta kullanıyoruz memnunuz. Yine “Shell helix ultra 5w30” da tercih edilebir o da aynı yağın LL01 versiyonu. 3. Tercih Motul sevilen bir marka Türkiye’de. Demedim ama olumsuz yorum yapan ile de karşılaşmadım henüz. Yalnız aşınma testlerinde çok başarılı sonuçları yok. Yine de bu testler tamamen doğru bir kriter olamaz seçim yaparken.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Do It Yourself -- 7 Eylül 2019; 2:39:40 >

• Do It Yourself D kullanıcısına yanıt
    Cevap içi teşekkürler hocam.

Yağ seçim arifesindeyim ama şöyleki yağı 11 ay önce değişmiştim (Mobil 1 esp formula 0-40w), yol bilgisayarı henüz uyarı vermedi kontrol ettiğimde 7.000 km ve 1 yıl daha var diyor. Yağ değişiminden sonra 8.000 km yapmışım. onun için 1 yılı dolduğunda değişeyimmi yoksa yol bilgisyarına uyp 7.000 km yada süreyi tamalayımmı karar veremedim.

Bu değişimide Mobil 1 esp formula 5w-30 yada LIQUI MOLY 5W-30
    Liqui Moly Türkiye
    LIQUI MOLY 5W30 Motor Yağı Tam Sentetik TOP TEC 4200 5 Litre (8973)
    https://www.liquimolyturkey.com/5w30-motor-yagi-tam-sentetik-top-tec-4200-5-litre-8973
    düşünüyorum.
    Motuluda düşünmüştüm ama piyasada çok fazla çakmasınının olduğu söyleniyor. Shell i açıkçası hiç düşünmedim ama inceleyeceğim.

• coolman06 C kullanıcısına yanıt
    Sizin araçta yağ bakım aralığı 24 ay mı? Normalde 12 ay diye biliyorum f30 n13 için, 24 ay olanı hiç görmedim, emin misin bu konuda?

Benim tavsiyem araç 24 ay bile gösterse aralığı 12 ay veya 15.000km (hangisi önce dolarsa) ideal bir aralık. Neden ideal uzun dönem kullanmak niyeti olan kullanıcı için ideal, motor ömrü uzar, masraf çıkarma ihitmali azalır, yakıt tüketimi ufak da olsa düşer (buna bujiler de dahil, hava filtresi de dahil, 2 yıllık hava filtresi yakıtı epeyi arttırır). Yani 2 yılda bir değiştirerek edildiği düşünülen karın birazı her yıl bakım yapıldığında zaten kendini amorti eder.

Ayrıca anladığım kadarıyla siz de oem parçaları alıp dışarda yaptırıyorsunuz bakımı. Benim artım da kendim yapıyorum işçilik de bana kalıyor ama zaten işçilik ücreti için değil düzgün olması için kendim yapıyorum. Logolu ürün ya da yetkili servis işin içine girmediği zaman bmw bakımı çok cüzzi oluyor, çoğu insan inanmıyor, olur mu ya bmwnin bakımı 600 lira olur mu diyor. Haklılar yetkili servis 2-3 bin alır en az aynı işleme.

Ama yetkili servise gidene de hak veriyorum çünkü dışarıda o kadar çok kasap var ki 3 kuruş kar ediyim derken insanın ocağına incir ağacı diker bazı ustalar. Ve bunu bilerek yapanı bile gördüm, usta çaktırmadan arızalı parçayla değiştiriyor adamın arabasının parçasını, ondan sonra bunun değişmesi lazım diyim adama kendi aracından çıkan parçayı tekrar satıyor.

Yani elden geliyorda ve bilgi de varsa kendin yapacaksın işini, elinden gelmiyorsa da dürüst, elinden iş gelen ve bilgili bir ustan olacak o da yoksa yetkili servise mahkumsun.

Biraz genel bir mesaj oldu seni kastetmedim. Son olarak shelli araştır bence de ve motul için tam hatırlamıyorum ama forumda bir arkadaş motulu arayıp “... isimli bir satıcıdan motul yağ alacağım orijinalliği konusunda bilgi verir misiniz” diye sormuştu, cevaben güvenebilirsiniz en büyük müşterilerimizden birisidir demişlerdi. Ya o mesajı bulabilirsiniz ya da siz de arayıp sorabilirsiniz.

• Do It Yourself D kullanıcısına yanıt
    20 yıldır BMW kullanırım ( e36, e90, f30 ) her zaman 1 yılı doldurduğumda yağ, yağ filtresi ve hava filtresini değişmişimdir. 20 yıldırda Mobil 1 0w-40 tan başka yağda kullanmadım. e90 da da f30 dada bakım aralığı 15.000 km yada 2 yıl (bakım bilgisayarı sıfırlanınca böyle başlıyor). En son yazılım güncellemesi serviste geçen yıl yapılmıştı. BMW longlife yağlar için süreyi uzatmış
    olabilir.

Bende sizin gibi bakımı kendim yapıyorum. Servisi sadece fren balatalarını ve fren hidroliğini değişmek için kullanıyorum. Bunun sebebide orjinal balata kullanmak istemem vede fren hidroliği değişimimin piyasada düzgün yapılamaması.

Filtreleri kendim değişiyorum ( polen ve hava), yağ değişimini 50 Tl işçilik vererek yaptırıyorum lift lazım bu iş için.

Dediğiniz gibi tüm filtreler ve yağ değişimi dahil periyodik bakım 400 ( filtre seti Bosh olursa) yada 600 TL (Filtre seti Mann, Mahle yada Hengst olursa) arası değişiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman06 -- 7 Eylül 2019; 7:19:50 >
  • arkadaşlar bende 3 yıldan beridir bmw e90 320d aracı kullanıyorum ilk serviste Shell helix kullandım ikincide mobil 1 şimdi tekrar shell helixe döndüm shellin yağını tavsiye ederim motor sanki daha rahat çalışıyor gibi hissediyorum ışıklarda durunca filan mobil 1 de titremeler daha fazla helixe dönünce baya azaldı titreme hissedilmiyor.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.