Şimdi Ara

BMW'nin gelecek modellerinde kullanacağı direksiyon böyle görünecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
4.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tıpkı diğer markalar gibi adım adım otonom sürüşe hazırlanan BMW, gelecek modellerinde kullanacağı direksiyon tasarımını gün yüzüne çıkardı. İlk kez BMW iNext adındaki elektrikli SUV’da kullanılacak direksiyon, çokgen yapısıyla yeni Peugeot modellerini anımsatıyor.

Bavyeralı üreticiden yapılan açıklama göre, oldukça farklı görünen bu şeklin seçilmesinde pek çok faktör etkili olmuş. Bunlardan birincisi, çokgen yapının otonom ve aktif sürüş arasındaki geçiş için en uygun şekil olması. Direksiyonun yan kısımlarındaki optik fiberler, direksiyon kontrolünün ele alınması gerektiğinde renkli sinyaller göndererek sürücüyü uyaracak. Sürücü de direksiyonun o anki pozisyonuna göre kontrolü daha bilinçli bir şekilde ele alacak.

Söz konusu direksiyon tasarımının seçilmesindeki bir diğer etmen de uzun yolculuklarda konforu arttırmak. Alt kısmı düz olan direksiyon, sürücünün bacakları için daha fazla alan yaratacak. Bu sayede hem araca giriş çıkışın daha kolay olması hem de uzun yolculuklarda bacakların rahatlaması sağlanacak. Bunun yanı sıra, üst taraftaki düz bölümün de direksiyonun arkasındaki gösterge paneline en iyi görüş açısını sağlamak üzere tasarlandığı söyleniyor.

Otonom sürüşe uygun yeni direksiyonun kullanılacağı ilk model olan BMW iNext 2021 yılında üretim bandına çıkacak. BMW’nin daha önce açıkladığı verilere göre, aracın 0-100 km/s hızlanması yaklaşık 4 saniye sürecek ve tek şarjla 600 kilometre yol kat edebilecek. İlk etapta seviye 3 otonom teknolojisine sahip BMW iNext modelinde sürücü müdahalesi gerekli olacak. İlerleyen zamanlarda seviye 5 otonom sürüşe geçilmesiyle birlikte hiçbir müdahale olmadan yolculuk etmek mümkün olacak.

• Vaoouuvv!!!....fekat benana!

• quote:

Orijinalden alıntı: BekirHan

Vaoouuvv!!!....fekat benana!
    Nasıl senana, adamlar arabayı boşuna mı yapıyor, almıycan mı!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Canlı görmek lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelecek demişsin de bu bildiğin standart E30 kasa direksiyonu.2-3 şekil yapmışlar gelecek diye milletin önüne atıyorlar.

• Niye yamuk yumuk görünmesi ihtiyacı duymuşlarki?Erkek adam yuvarlak direksiyon kullanmaz lan mı demişler?
  • selamivural kullanıcısına yanıt
    Yok güzel dostum. Bu benana alma, almama ya da alamama () manasında bir benana değil. Bu sitenin tüketici elektroniği ekseninden giderek çok farklı yerlere kayıyor olmasını eleştiren şakasına bir benana. Saygılar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 3 kollu m direksiyon güzeldi be

• BMW'nin gelecek modellerinde kullanacağı direksiyon böyle görünecek

• İç kısımdaki çıkıntılı kısımları niye yaparlarsa..dolmuşçu mu kullanacak arkadaş

• Ula adam gibi bir araba alıp kullanamadan ben alana kadar otonom araçlar standart olacak, ileride zengin olsam bile yine kullanamayacağım. Kısmete bak.

• 600 Km menzil gördüğüm en iyi mesafelerden birisi. Ama tezatlığa bakın ki bunu alacak adam zaten ne yakıtı ne enerji kaynağını umursar.. :)

• bence koşarak al

• Peugeot 3008'in direksiyon simidine benzemiş
  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Otonom araçlara özel yollar çıkınca, hem otonom hemde otonomsuz gidebilme seçeneği olur. Ama onların yapım aşaması, sistemi uydurma derken daha bir 30 40 senemiz var, direksiyonsuz araçların çıkmasına daha var

Yani demek istediğim otonom yollardan değil, eski tip yollardan gidebilme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MHEC -- 23 Temmuz 2019; 16:37:32 >
  • ilk gördüğüm anda bu ne be dedim. ihtiyaç olmasa görmezden gelinecek bir aksesuar diyeceğim ama onsuz da olmaz. şöyle bakındım da bir tane beğendim. diğer düğme vs zımbırtıları bunun üzerine yerleştirsinler. al sana kral direksiyon..

BMW'nin gelecek modellerinde kullanacağı direksiyon böyle görünecek
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.