Şimdi Ara

Bmw Otomatik Şanzıman Problemi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
40.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: by.mmt

Şuan önerebiliceginiz durum nedir vites geçişlerinde bir problem yok gayet D ve manuelde problemsiz cıkıyor iniyor sadece dururken bi vuruntu yapıyor. bide belirttiğim sorun

Kardeşim aracın şanzıman yağına müdehale etmeyecektiniz.Şuan sorunu anlayamayız.Servise götürüp göstermeniz gerek.Ama şanzıman yağının değişmesi büyük ölçüde etkiler aracın şanzımanını.Çünki dediğim gibi long time yağ vardır.Çok rahat 1 milyon km ye ulaşabilir.O yağın değişmesi şanzımanı bu duruma getirmiştir.En iyisi SAĞLAM bir servise gösterip şanzımanı açtırın.
  • GrandLotus kullanıcısına yanıt
    hocam bu 1 milyon km olayı bmw ye mi özel
    benim 2000 model s40 t4 tede bu 1 milyon km olayı varmı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: by.mmt

Şuan önerebiliceginiz durum nedir vites geçişlerinde bir problem yok gayet D ve manuelde problemsiz cıkıyor iniyor sadece dururken bi vuruntu yapıyor. bide belirttiğim sorun
    otomatik şanzımanlarda arabayı otomatik vites kurallarına göre kullanmak gerekir. eğer kullanım hatası varsa arıza da olur. mesela geri vitesle giderken tam olarak durmadan vitesi D'ye alırsanız şanzımana zarar verirsiniz. buna benzer çeşitli kurallara uymalısınız.
    bunun haricinde istisnası var mıdır bilmiyorum ama şanzıman yağı tahminimce 70-80 bin km de bir değiştirilir. değiştirilmesinde fayda vardır. ama bu değişiklik ustaya göre gerçekleştirilmez. iyi araştırılıp doğru yağ konmalıdır. bu konuda yetkili servisin kullandığı yağ en doğru yağdır diye düşünüyorum.
    ayrıca motor yağını değiştirdiğinizde yağın hemen hemen hepsini değiştirebilirsiniz, ancak otomatik şanzıman yağı değişiminde yağ tamamen değiştirilemeyecek bir kısmı tork konvertörünün içinde kalacaktır. hem de önemli bir kısmı. tam hatırlamıyorum ama belki %40 gibi bir oranı değiştirilemiyor. dolayısıyla farklı bir yağ eklemenin muhtemel sakıncaları daha yüksek. o yüzden yetkili servisin kullandığı yağı bilmek önemli. başka bir yoldan da araştırılabilir. eğer sürüş konusunda herhangi bir hata yapmadığınızdan gayet eminseniz biraz masrafa kıyıp tekrar yağ değiştirmek çözüm olabilir. gerekirse makul bir süre sonra bir daha yağ değişimi ile büyük oranda değişim sağlanmış olacaktır.

• BatuKır B kullanıcısına yanıt
    Volvodan anlamam hocam.Ne desem yalan olur.
  • hayri77 H kullanıcısına yanıt
    aslında hocam araştırdım biraz artık boyle biraz devam edicem agresif kullanmadan flush olayı varmıs yurt dışındayım ben işin ehli bi ustaya göstermek istiom flush la konvetörün içindeki yagıda bosaltmayı amaclıyorum

https://www.youtube.com/watch?v=ldUFUeV71us şu videoda flush olayı varda o yag nerde giriyor nerden cıkıyor surekli yag gelıyor :D tekrar tekrarmı koyuyor cözemedim açıkcası üstten bi yerde yağ koyuyor bizde öyle bi yer varmı sormak gerek sağlam bi ustaya
  • by.mmt kullanıcısına yanıt
    Flush ile şanzıman içerisinde değişmeden kalan yağı da temizlemiş oluyorsunuz. Yukarıdan hortum vasıtasıyla dolduruyor (dolum deliğine hortum takmış) daha sonra aracı çalıştırıp vitesi d n r arasında gezdiriyor kısa süreliğine. O sürede benim anladığım dolum yaptığı delikten yağ boşalıyor. Bu işi 3-4 kez tekrar ederek şanzıman içerisinde kalan eski yağın tamamını değiştiriyor. Daha sonra son kez dolum yapıyor, yağ seviyesini kontrol edip şanzımanı adapte ediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kalavun

Şu E46 sahiplerine imreniyorum. Ne güzel arabalar

Sen ne diyorsun hocam yolda goriyim gozden kaybolana kadar mal gibi bakiyorum bakiyorumda e90 f30 falan hicbiri gozume onun kadar hos gelmiyor

• BatuKır B kullanıcısına yanıt
    40.000 km de bir sanziman yağının degismesi lazım

• by.mmt kullanıcısına yanıt
    İyi günler yine bu forumda rastladığım bir konu vardı hatta konuyu açan kişi de otomatik şanzımanlara bakan bir ustaydı sanırım. hani böyle oturduğu yerden ahkam kesen klavye delikanlısı değilde baya yardımcı olmaya çalışan bi abi izlenimi yarattı bende. Konunun bütün sayfalarını okumadım ama kullanıcı adını iyi hatırlıyorum Çözum oto şanzıman Kamil usta idi yanlış hatırlamıyorsam, kullanıcı adı da çözüm kamil usta idi sanırım. yanlış hatırlıyorsam kusura bakmasın. bi ona ulaşmaya çalışın isterseniz. kendisi bilgisi ile forumdaşları etrafında pervane etmiş zat-tır.
    faydalı olabildiysem ne mutlu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: GrandLotus

Otomatik şanzuman yağı Long Time dır 1000.000 dediğinize bakarak, otomatik şanzumandan da anlamadığınız belli
  • quote:

Orijinalden alıntı: tefennili

quote:

Orijinalden alıntı: GrandLotus

Otomatik şanzuman yağı Long Time dır 1000.000 dediğinize bakarak, otomatik şanzumandan da anlamadığınız belli

Sizinde bmwden anlamadiginiz belli. Bmw nin sanziman yahi vurintu yapmadigi surece degistirilmez. Degistirirseniz buraya gelir konu acarsiniz. Bmwden bahsediyoruz zf den bahsediyoruz....

• dsg edc power shift dct dtc cvt dpo
    otomatik bizim işimiz
    her marka ve model araçta teknik bilgi ve sorularınız için
    bizi arayabilirsiniz bekliyoruz
    05392281647
  • Bmw E46 şanzıman hataları sebepleri sıralıycam.
    Bunu konuda çok sorun sorunla uğraştım

NOT...Otomatik şanzıman arıza ışığı görürseniz. Ustalar indirip bakıcaz sakın indirip yağ değiştirmeyin. Tokat burda başlıyor aslında.

1. Akünüzü ölçün ve Alternatör sağlamlık testi kesin yapın otomatik vitesli araçlar elektrik büyük ihtiyaç duyar.

2.OBD soketini takıp arıza kayıtlarının resimleyip tekrar aynı hataları verip vermediğini not alın.

3.Elektiriksel arızalarınızı giderin arka stop, farlar amerikan park falan filan kaçak çok önemli (Araç beynine büyük zararı var.)

4.Araç beynini test ettirin. Kesin yapın otomatik vites beyin denetliyor ve sağlam bir beyinle testi yapın.

Bunları yaptık olmadı diyelim......

5. Şanzıman yağın değiştirip şansımızı denemek lazım.

6. Yağ değişim tutmadı Şanzıman indirip tork konvertörün bakımını yaptırılabilir. Vites balataları değiştirilebilir.

Ama kesin işi yapıldığına dair fatura alın çok önemli ileride lazım olucak satarken

• Mrb bizimde 320d 2.0 otomatik vites var arabanın çekişi çok az sizinki gibi şanzıman arızası yanıyor bazen hareket halindeyken gaza bastığım zaman araba stop ediyor ve 2.3 marş vurmayana kadar çalışmıyor

• geçenlerde sattığım bmw e90 320d araç 260.000 kilometredeydi ve hiç şanzıman yağı değişmemişti. iki yetkili servis de yağ değiştirmeye gerek yok demişti ve ısrar etmeme rağmen değiştirmemişti. şanzımanda sattığımda en ufak sorun yoktu.

• GrandLotus kullanıcısına yanıt
    Ole birşey yok her sanzımanın yagı en gec 60 binde bir filtresi ile birilikte değiştirmek zorundadır.

O şekilde hiç değişmemiş km si ise 170 lere gelmiş bir araç aldım.Tam otomatik tork konvektorlu olmasına ragmen vites gecisleri robotik sanzımanalar gibi cok sertti.

Yagını iltrsini değiştirdim.Anında sanki o sanzımanı cıkartıp baska birşey takmısız gibi araba kendine geldi.

Size onu kim söyledi bilmiyorum ama sanayide de sizin gibi düşünen usta sayısısa cok fazla cok yanlıs bir bilgidir.
  • Evet degısmemıs ıse hıc ellenmıyor sanzuman yagı yoks aproblem olur LONG LIFE yag oldugunu bılıyoruz BMW lerde
  • quote:

Orijinalden alıntı: skuti61

Ole birşey yok her sanzımanın yagı en gec 60 binde bir filtresi ile birilikte değiştirmek zorundadır.

O şekilde hiç değişmemiş km si ise 170 lere gelmiş bir araç aldım.Tam otomatik tork konvektorlu olmasına ragmen vites gecisleri robotik sanzımanalar gibi cok sertti.

Yagını iltrsini değiştirdim.Anında sanki o sanzımanı cıkartıp baska birşey takmısız gibi araba kendine geldi.

Size onu kim söyledi bilmiyorum ama sanayide de sizin gibi düşünen usta sayısısa cok fazla cok yanlıs bir bilgidir.
    60 bin km yapınca yağ beni değiştir mi diyor? Hayatımda duyduğum en komik iddia
  • Draken 24 kullanıcısına yanıt
    Yag beni değiştir demez kac yasındasınız bilmiyorum.Belki de mizah anlayısınız bu kadar olabilir.

Siz 60 bin kullanın sonra gidin yagını değiştirin farkı görürsünüz.

He sen arabanın motor yagını bile değiştirmeyen tiplerdensen ona birşey diyemem.

Mekanik bakımı diye birşey var.

Keza radyatör sogutma suyu 3 senede bir antirifizi ile birlikt değişmesi gerekir.

Yine aynı şekilde fren hidroliği 5 senede bir değişmesi gerekir.

Bunların hiç biri sana beni değiştir demez.

Yada değiştirme banane beni ilgilendirmez.İddaa etmiyorum.Servisin söylediği budur.Sen uayrsan uymazsın o senin bileceğin iş kardeşim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: skuti61

Yag beni değiştir demez kac yasındasınız bilmiyorum.Belki de mizah anlayısınız bu kadar olabilir.

Siz 60 bin kullanın sonra gidin yagını değiştirin farkı görürsünüz.

He sen arabanın motor yagını bile değiştirmeyen tiplerdensen ona birşey diyemem.

Mekanik bakımı diye birşey var.

Keza radyatör sogutma suyu 3 senede bir antirifizi ile birlikt değişmesi gerekir.

Yine aynı şekilde fren hidroliği 5 senede bir değişmesi gerekir.

Bunların hiç biri sana beni değiştir demez.

Yada değiştirme banane beni ilgilendirmez.İddaa etmiyorum.Servisin söylediği budur.Sen uayrsan uymazsın o senin bileceğin iş kardeşim.
    yaslandik artik burnumuzun kenarlarinda cizgiler olustu her gecen gun sanki daha da belirginlesiyor eriyen bir mum gibi hergun omrumden 1 gun eksiliyor bu kadar zaman nasil bu kadar cabuk geciyor anlayamiyorum.. inanir misin sanki 30 35 sene bie gunde gececek ve yarin kezbanlar ve kamiller amca diyeceklermis gibi bir his var icimde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Draken 24 -- 17 Ocak 2020; 1:26:44 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.