Şimdi Ara

BMW X1 (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
322
Cevap
3
Favori
35.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • BMW X1 icin reklamlari arttirmis. Bircok derginin son sayfasi x1 ;

Euro da 2.40 i gecti. 117 bin e aldim simdi ayni arac 144 bin. Zamaninda almisim. Sende f10 icin 22 bin tl fazla odedim derken 20 bin kardasin ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: gbriel

BMW X1 icin reklamlari arttirmis. Bircok derginin son sayfasi x1 ;

Euro da 2.40 i gecti. 117 bin e aldim simdi ayni arac 144 bin. Zamaninda almisim. Sende f10 icin 22 bin tl fazla odedim derken 20 bin kardasin ;)

aynen öyle abi.. bu arada 20bin kârdan ziyade navigasyon artımızda var..
  • Oylede 400 euro ya onboard sisteme nav i illegal aktif etme isi canimi sıkıyor. Biz verdik 4400 euro..
  • quote:

Orijinalden alıntı: gbriel

Oylede 400 euro ya onboard sisteme nav i illegal aktif etme isi canimi sıkıyor. Biz verdik 4400 euro..

o öyle değil.. onboard sistemde navi her zaman gelmiyor.. gelen araçlara oluyor.. o da tamamiyle şans işi.. sadece 7 serisinde standart olarak geliyor ama Navigasyon kısmı beyaz değil gri yani aktif değil ve seçtiğin zaman kod istiyor (7.50Li xDrive - biliyorsun muhabbeti)

mesela şu anda 7 serisi hariç tüm serilerde ufak ekran geliyor, dahili HDD fln olmadığı ve sonradan taktırılamadığı için hiçbir artısı yok.. biz gerçekten şanslıyız..
  • Merhabalar herkese.
    Kısmetse X1 almayı düşünüyorum. paketleri, donanımları araştırma aşamasındayım şu anda.

Türkiye paketine ek olarak, spor deri direksiyon, tavan olayı, park sensorleri, otomatik klima, ve park sensorleri ve professical cd olacak.
    Bunun dışında olmalı dediğiniz donanımlar nelerdir??

Birde xline dan ziyade sline almayı düşünüyorum. Çünkü sürekli şehir içinde kullanıcam. 4çekere gerek yok hem fiyatı hemde yakın tüketimi olarak diye düşünmekteyim. 4çeker kesinlikle olmalımı bu araçta sizce?? Nederler kullananlar??
  • maksimum bütçe ne kadar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TechZone

maksimum bütçe ne kadar?

çok abartmıyım diyorum :)
    sdrive 120-130 civarı düşünüyorum.
  • Euro üzerinden söylerseniz belki daha değişik seçenekler sunabiliriz.. ve çıkabilicek gerçekten maksimum bütçeyi söylerseniz çok daha iyi olur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 8 Ağustos 2011; 0:04:55 >
  • quote:

Euro üzerinden söylerseniz belki daha değişik seçenekler sunabiliriz.. ve çıkabilicek gerçekten maksimum bütçeyi söylerseniz çok daha iyi olur..

52bin euro.
    biraz geç oldu cevap kusura bakmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ywz -- 13 Ağustos 2011; 2:47:51 >
  • X1'le 10 ayda 6000 km. yaptım.
    Gayet memnunum. Sorunsuz, keyifli bir araç.
    Yakıt tüketimi makul. Performansı gayet iyi.
    Düşünenlere gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ywz

quote:

Euro üzerinden söylerseniz belki daha değişik seçenekler sunabiliriz.. ve çıkabilicek gerçekten maksimum bütçeyi söylerseniz çok daha iyi olur..

52bin euro.
    biraz geç oldu cevap kusura bakmayın.

bende geç gördüm cevabınızı.. Belirttiğiniz fiyata 3.20d xDrive Comfort Plus alabilirsiniz.. Gercekten dolu ve oldukça tatminkâr bir modeldir.. Aynı sekilde X1 sDrive 2.0d Premium alabilirsiniz.. Her ikisininde BMW'nin sitesinden donanımlarına bakabilirsiniz.. X1, 1 serisinin üstünden gelistirildigi icin 3 serisi sanki daha genişmiş gibi geliyor bana.. Gerçi teknik detaylardan da bakilabilir ancak su anda bilgisayar başında olmadığımdan bakamayacağım.. Siz araştırın bir bakın..

bunun dısında tabii her iki aracın Advantage modellerini seçip üzerine istediğiniz opsiyonlari da keyfinize gore ekletebilirsiniz.. Bence bir durum değerlendirmesi yapın ve en iyi kararı verim.. Benim tavsiyem araçların baz donanımlarının üstüne kişisel zevk ve ihtiyaclarınızı karşılayacağınız opsiyonlari eklettirmeniz yönünde olacak.

• Bende 2011 model x1 sahibiyim. Aracım 8500 kilomtre civarı ben bir sitede navigasyon buldum. Linki aşağıdadır. Konuyu gidip yerinde görmeyi düşünüyorum. Bilgilerinize.

http://www.otomediamarket.com/main/alpine_bmw_x1_multimedia_ve_navigasyon_paketi-pmu7832.html
  • bu tip uygulamalari kesinlikle onermiyorum...
  • Merhaba TechZone. kısmetse x1 almayı düşünüyorum. sana soracağım bir kaç konu var. aslında daha fazla da ürkmeyesin diye öyle söyledim. madde madde sıralayayım tekrar.

Almayı düşündüğüm araç x1 xdrive m sport. ilave olarakta olmazsa olmazlarım panoramik cam tavan, bi xenon far ve business veya prof navigasyon.

1- m sport secmemdeki en önemli etken dış görünümündeki fark ve suspansiyonun alternatifli olması. . ayrıca içindeki spor koltuklar olması. spor denilmesine rahmet vucudu daha iyi kavradığından daha konforlu olacağını düşünüyorum. aracın dış kısmı ile ilgili soracağım aklımda soru işareti olan birsey yok.

sadece iç kısmındaki baz koltuklar kumas nubuk karısımı birsey. nubuk olunca gorunus ve dokununcaki his çok güzel ama cok temiz kullanmak gerekiyormuş gibi geliyor. senin bu koltuklar hakkında tecruben var mı ne düşünürsün ?

baska kaplama koydursam extra ucret aynı zamanda diğer deriler suni imiş ve ne fes almıyormuş senin önceki yorumlarından edindiğim bilgilere göre. gercek deri olanlarda çok uçuk ücretlere geliyor. yani benim butceme göre. :)

2- Vites kontrollu deri direksiyonlarda kullanım nasıl genelde tek elle kullanan biri olarak. direksiyonda sagda ve solda 2 adet ilave kol gordum. vitest kontrollu deri direksiyonlarda iki elle mi direksiyonu tutmak gerekiyor devamlı vites değiştiren biri iseniz?

3- m sportlarda elektrokrom iç ayna var standart olarak var. dış aynalarıda ilave ettirdiğimizde extra fiyat vermemiz gerekiyor. bana satış danışmanının dediği dış aynalarıda elektrokrom aldığımızda ayna katlanması otomatik olarak oluyor. almazsak içeriden kendimiz bir dugme ile yapıyormuşuz. oyle birsey var mı yoksa olmadıgı zaman elle mi katlamak zorundayız?

ilave 650 euro olan bu özellik verilen ucrete değer mi otomatik ayna katlanmasın bir yana dıs aynalarda elektrokrom çok fark yaratır mı? ( genelde uzun farlar dikizden gozumuze yansırken yan dikiz aynalara bakmadıgımız için gozumuzu almaz diye dusunuyorum.

4- yine satış danışmanı elektrik ısıtmalı koltugun standart m sport koltuklar kumas agırlıklı oldugu için cok gerekli olmadıgını soyledi. ama arkadaslarım bmw alıyorsan ısıtmalı koltuk illaki olmalı dedi. butcesi kısıtlı biri için illa alınması gereken bir özellik mi ne dusunursun bu konuda?

5- yine adaptif farlar 800 euro civarında almazsam çok şey kaybeder miyim? sehir içi kullanımda çok kayıp yaratır mı?

6- satış danışmanı cruise kontrolunde istanbul için cok gerekli olmadıgını sehir dısında bile ( otobanlarda ) yogun trafik oldugunda surekli fren yapmak zorunda oldugumuzdan bu ozelligin devreden cıktıgını soyledi. daha onceki otomobillerde hiç kullanmadıgım bir özellik oldugundan sana danışmak istedim bu konuyuda.

7- otomatik uzun far fonksiyonu hakkında ne dusunursun? bana cok faydali bir ozellik gibi geldi. sanırım bu ozellik gece kararınca farları otomatik kendi açıyor.baska ne gibi ozellikleri var? birde high beam varmış o da uzun kullanırken ısık miktarına gore uzunları kısaya ceviriyormuş? auro headlight ile high beam aynı ozellik mi high beam in baska ilave özellikleri var mı bilgi verebilir misin? ikiside olsun mu yoksa ikiside zaten aynı sey mi?

8- bluetooth telefon hazırlığı, usb ses arayuzu ve akıllı telefon müzik bağlantısı bunların anca üçü bir arada alınabiliniyor dedi satış danışmanı.. 3 u toplam 2000 euro civarı tutuyor ki o yuzden hiç eklettirmeyi dusunmuyorum. varsın telefonu eskisi gibi elimdeyken kullanayım. cakmak girişine takılan ilave arac kitleri mevcut olmadı o tur ucuz bir yöntee basvururum.

9- comfort pakettede olan light paket gibi bir aksesuar var. bu kapı kollarında ısıgın yanmasını sağlıyor çok ince bir görünüm katıyor. aynı zamanda bu pakete arka stoplarda ilave mi? cunku bazı videolarda sadece yanlardaki stopların yandıgını gorurken bazı videolarda ise icerdeki stoplarında yandıgını goruyorum. iç ve dıs stoplar yandıgında daha hos bir gorunum oluyor. emin değilim ama buna tail light falan diyorlar sanırım. bu ozellik light paketin içinde midir yoksa zaten xenon konulan her arabada olan birsey midir?

10- entegre uzaktan kumanda fonksiyonuda var 300 euro civarı. kullandın mı tavsiye eder misin? sanırım 3 farklı yerin yazlık kıslık ve iş kapıları gibi hepsi bir arabada arac uzerinde oluyormus ve kumanda kirliligi olmuyor araç içinde.

11- prof navigasyon alınca bluetoothe usb ses arayuzu vs paketin içinde mi yoksa onlarıda ayrıca alıp taktırmak mı gerekiyor.?

12- m sportta koyu renk arka cam standart yazıyor. ( gunes korumalı ) bu sadece 5. kapı camı için mi gecer li yoksa 3. 4. ve 5. kapı camları için mi gecer li. eger ki 3 cam için gecerli ise ön camlar acık renk olunca gorunum kotu olur mu? ön camlarıda renkli yaptırabiliyormuyuz. yaptırırsak dikizleri gorus imkanı daha kısıtlı olur mu? aynı cam opsiyonlarda yok gibi ama on cama konulur mu? konulursa surus esnasında gorusu kısıtlar mı?

ayrıca gunes korumalı camlar diye bir opsiyon var buda 300 euro civarı zaten m pakette standart olarak arka cam gunes korumalı oldugunda ilave onlere oluyorsa fiyat daha az olabilir mi?

13- esya saklama alanları cok gerekli midir? özellikle ön koltuk arkadasındaki cepler bazen sıkıs tıkıs dolarak bir cop yuvası haline gelmesine sebep olabiliyor. senin fikrini almak istedim.

14- renk olarak tavsiyen nedir. msportta fazla renk secenegi yok. 5 renk falan var. kırmızıyı ve koyu gri rengi eledim. geriye beyaz safir siyah lemans mavi tam hatırflamıyorum ama marakes kahveside var sanırım ilk onceleri lemans mavi dusunuyordum ama gerek arka stopların beyaz renkte daha hos durması gerekse de yeni metalik beyaz renklerin beyaz rengi dahada bir cekici kılması sebebi ile gönlum beyaza kaydı. birde bakıyorumda eskiden populer olan metalik grinin yerini artık sanki beyaz renk aldı. son zamanlarda ust segmentteki arabalarda cok beyaz renk gormeye basladım.

15- son bir soru olarakta her yıl sonu genelde buyuk kampanyalar oluyor. bu kampanyalarda %0 faizle 4-5 seneye kadar kredi veriyorlar. ne yapacagıma karar veremedim. acaba yıl sonunu mu beklesem yoksa araya daha fazla fiyat indirimini yapabilecek hatırlı kişileri de koyarak %8 civarı indirimi alabilirsem hemen mi alsam.

merak ettiğim bu yıl sonu kampanyalarında %0 faizli kredi oldugundan %3-5 olan indirim uygulanmıyor mu ya da uygulansa bile sadece ellerindeki arabalar için mi uyguluyorlar. ya da bu yıl sonu kampanyalar ozel sipariş verenlere bırak %3-5 indirimi hiç mi uyguanmıyor?

tüm sormak istediklerim bukadar. satış danışmanları bilmiyorum cok yogun olduklarından ya da beni ciddi bir müşteri olarak gormuyor olabilirler fazla bilgi, hiç birinden yeterli bir bilgi alamadım.

3 haftasonudur ilk once kosifler bostancı sonrada borusan istinye ve avcılara gittim ama tatmin olamadım cevaplardan. coguda bu kadar ozellikli bir araba alacagına x3 al dedi. bir taneside senin gibi m sport alan kimse turkiyede 3-5 tanedir ancak dedi ne kadar dogru bilmiyorum.
    ama x3 bana daha hantal bir araba gibi geliyor. benim istedigim jeep ten ziyade yuksek bir hatcback araba oldugundan x1 secimini yaptım.

benim istedigim ilave opsiyonlarla 72 bin euroya falan geliyor arac. butcem ise 60 bin euro. en fazla indirimi yapanda %4 ile avcılar borusan oldu. seninde tavsiyelerine gore hangisi cok gerekli hangisi gereksiz vb degerlendirerek optimum bir satınalma gerceklestirmek istiyorum.

çok uzun oldu biliyorum ama senin tavsiyelerin benim için önemli.

• Merhaba,

Bir X1 sahibi olarak bazı sorularına yardımcı olmak isterim. Benim aracın donanımı önceki sayfalarda mevcut.

3) Elektrokrom yan aynaları bütçen el veriyorsa öneririm. Almamış biri olarak iç dikiz aynası arkadan ışık göstermezken yanlar bariz bir şekilde ortaya çıkıyor.

5,6) Yoğun olarak şehir içinde kullanacaksan adaptif farlar ve cruise kontrol alma derim. Ben şahsen almadım.

7) Hava kararınca otomatik yanan farlar zaten standart olarak mevcut. Otomatik uzun far fonksiyonu da biraz gereksiz olacaktır. Issız yerlerde geceleri çok geziniyorsan belki faydasını görürsün ama o fiyata değer mi bilmiyorum.

8) USB ses arayüzünü bağımsız taktırabiliyorsun. Bluetoothla beraber alma gibi bir zorunluluk yok. Ben nav. prof alırken usb ses arayüzü alsam mı almasam mı diye çok kararsız kaldım ve almadım. Eksikliğini duyuyor musun dersen duymuyorum. Çünkü DVD lere istediğim kadar parça aktarıp dinleyebiliyorum. Aracın kendi hafızası da olduğundan bu dvd leri aracın belleğine atmakta çok kolay. USB ses arayüzünün tek avantajı Ipod bağlantısı ile şarkıları idrive dan kontorl etmek. Ama bana DVD nin kapsitesi yeterli geldi. 20 TL e 50 lik bir boş dvd aldın mı işini görüyor :) 500 euro bu opsiyon için bence çok fazla ki aux bağlantısı ile ipodu zaten bağlayabiliyorsun.

9) Ben alırken ışık paketi Türkiye paketine dahildi. Arka stoplar ve yan kapı kolu ışıkları yanıyor ve çok hoş duruyor.

11) Prof navigasyon alınca bluetoothe usb ses arayuzu vs paketin içinde değil.

12) Güneş korumları camlar bildiğim kadarıyla sadece arka camlar için geçerli

13) Eşya saklama alanları da bence gereksiz bir opsiyon. Araçta standart olarak bardak vs. tutucular her yerinde mevcut.

14) Ben beyaz aldım. Opak mı mineral beyaz mı ona karar ver. Mineral beyaz çok daha hoş duruyor. Ancak metalik ücret farkı var ve Borusan boya gerektiren durumlarda birebir aynı rengi tutturmada pek başarılı olmadıklarını söylemişti.

15) Sene sonu daha cazip kampanyalar olur tabi ki. Ancak taş çatlasa %1-2 lik bir oynama olur. Standart olarak Borusan %4 indirimi her zaman uyguluyor. Sene sonunu bence bekleme. Al ve keyfini çıkar. Çünkü sene sonu gelince bu seferde Ocakta teslim alıp vergisini ödemeyeyim diye düşünmeye başlayacaksın ve bu iş uzadıkça uzayacak

Kısacası panoramik cam tavan, bi xenon far ve prof navigasyon muhakkak al gerisi bütçene kalmış. (Business nav alma)

Ben aracıma 59.800 EURO ödedim. Biraz daha zorlasam x3 alabilirdim. Ama bir türlü tipini sevemedim. Bence X1 iyi bir seçim. X3 ün içinin daha güzel ve biraz daha büyük olması dışında hiçbir al benisi yok...

İstinye'den satış danışmanı olarak Sibel Hanım'ı öneririm. Her konuda bilgili ve yardımcı oluyor. Hayırlısı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gbriel -- 26 Ağustos 2011; 10:07:24 >

• çok teşekkürler abicim. bende seninle aynı fikirdeyim. x3 ün içi daha güzel ama yenisini çıkardıkları halde dış görünümde x1 daha agır basıyor. hem daha bir sportif bir goruntu. sen sanırım boya farkından dolayı alpine beyazı sectin. benim mineral beyazı gorme imkanım olmadı ama sitede daha bir kırık gibibeyaz gibi gozukuyor. alp beyazı daha bir süt beyazı gibi. ama kafam karıstı şimdi sen mineral beyaz daha hos duruyor diyince.

ben bej doseme dusunmedim ama beyaz araba içinde gri koltuklar çok mu kotu durur tavsiyen nedir bu konuda. bende mi bej sensatec alsam. ayrıca yabancı sitelerde ahsap kaplamalar falan gordum bize o tur donanım sunuyorlar mı acaba.

senin pakete baktım auto head light yazmıyor bu ragmen otomatik yanan far var diyorsun. acaba yagmur sensoru denince onuda içeriyor mu?

demekki arka stoplardaki tail light standart donanımdaki iç aydınlatma paketine dahil ki kapı kolunda ve stoplarda ilave ısıklar mevcut.

demek sen prof navigasyondan cok memnunsun ki business alma diyorsun. okadar para vermeye degdi yani navigasyon proof için :) tek artısı mp3 calması ama onemli bir sey senin dedigin gibi. hareket halindeyken video tv izleme de bir kod alınarak cozulebiliniyormus. sen ne yaptın cozdurdun mu?

ayrıca ses kalitesinden memnun musun yoksa ilave birseyler gerekiyor mu? nav proof olunca ses kalitesi navigasyonsuzlara gore biraz daha iyidir demişti satıs danısmanı. ben cok muzik sistemi meraklısı degilim ama sesi acıncada dagılan bir muzik sistemi istemem dogrusu.

günes koruma aldım mı sadece arka cammı yoksa arka camlar mı onu tam anlayamadım. yani yan arka camı da iceriyor mu? cunku m sport pakette bu zaten standart olarak var. ben ilave olarak yan on ve on cama koydursam mı diye dusunuyorum.

ben yıl sonu kampanyasında %1-2 indirimden ziyade %0 faizle kredi olayına odaklandım. 80 bin lira kredide 20 bin lira faiz odemekten kurtulsan buda %8-10 gibi bir indirim manasına geliyor. şimdi alsam %4 indirim sene sonu olsa %8 gibi olurdu gecen seneki kampnyayı yaparlarsa.

duyduguma gore her sene sonu yapılıyormus bu tur kampanyalar. ama işte bilmiyorum bu kampanya ellerindeki arabalar için mi yapılıyor yoksa senin yaptıgın gibi ozel siparişlerdede gecerli oluyor mu. eger ozel siparişlere uygulanmıyor diye birsey varsa ben hiç beklemeyecegim aracı sipariş vereceğim. ama eger var ise 2 ay falan kadar bekleyeceğim. ama gerci seninde dedigin gibi hiç bekleme al diyor gonul. aldıktan sonra bir 2.5 ay daha beklemesi var o da oldurur insanı.

performans olarak nasıl arac memnun musun? ben honda kullanıcısı olarak seri arbaya alısık oldugumdan anca beni bu arac keserdi diye dusunuyorum. ilave ustun guvenlik olaylarıda cabası. olursa ilk bmw olacak merak ediyorum nasıl diye. :)

verdigin bilgiler cok yardımcı oldu cruise control adaptif far hgh beam navigasyon vs kafamda soru işareti kalmadı. kalanlarıda bu cevapta yazdım. onları da cevaplarsan cok memnun olacagım.

saygılar

• iDrive başlığını kontrol edin.. Onur Abi döktürmüşün ... :D
  • Sekotold: yarin sorularini bilgisayardan yanitlayacagim

Techzone: Baktim sen bugun gorunmuyorsun karaladim bisiler ;)
  • bayram oncesi cok iş vardı.. Neyse hallettik, pazar gunu istanbula geliyorum, 1 ay kadar memleketimde olacağım, çok özledim :)
  • @ gbriel : abi sen techzone un tahtına gözdiktin galiba :) olursa benim ikinci aracım olacak ve ilki gibi 10 sene kullanmayı düşünüyorum. o yuzden verdiğin destek benim için çok hatırı sayılır :) vereceğin cevapları bekleyeceğim.

@techzone : zaten tahmin etmiştim bir işin olduğunu. bu forumda bmw ile ilgi tüm yorumlarını mumkun mertebe okumaya çalıştım gordum ki hiç üşenmeden herkese yardımcı olmuşsun. gbriel gibi seninde yorumların benim için değerli. senin cok methettiğin hi fi 7 logic guzel olabilir ama benim için çok pahalı. prof navigasyonla birlikte gelen sers sisteminin ne oldugunu tam olarak bulamadım forumların hepsini okumama ragmen. ben çok yuksek volumle muzik dinlemem ama bir rock / metal dinleyicisi olarak mevcut sistemin minimum duzeydede olsa beni memnun etmesini istiyorum. acaba prof navigasyonla prof hi fi sistemi mi geliyor. kac kolon amfi ne tahmini de olsa bilgi verirsen çok sevinirim.

birde cok bmw alan, satış politikalarını bilen birisi olarak su kampanya olayını 0% kredi vs olaını da degerlendirerek kampanya beklemek mi uygundur yoksa %5-8 arası indirim yakalarsam hiç beklemememi mi önerirsin yorumlarını bekliyorum.

umarım ikinizlede ileride tanısma fırsatımız olur iki çift laf ederiz.

saygılar

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.