Şimdi Ara

BMW X5 3.0d e53 en iyi lastik tavsiye ??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
7.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: GrandLotus

quote:

Orijinalden alıntı: Whisper911

Michelinden bende memnun kalmadım önceki e39 da farklı lastik aldım. Ama bu michelin kötü demek değil ki. Seriden seriye çok fark ediyor bir kere. Kumhonun bmw'nin çözümü beyanı objekliftikten uzak. Bir çok test yapılıyor bağımsız kuruluşlarca fren, ıslak zemin, yanal direnç v.s. testlerin sonuçlarına bakarsanız genelde continental, pirelli, michelin, v.s. gibi üst seviye lastikler en iyi sonuçlara imza atıyor. Diğerlerinin de güzel serileri oluyor F/P olarak düşününce oldukça başarılı ürünler var tabiki.

Neyse hocam boşver. Herkes fikirlerını soylemıs. Yanlız sanayi ağzı kelimesi hiç olmadı. Beyefendi istediği lastiği almakta özgür. Şuan brigedstone var oda olmadı. Ben kumho diyorum 5 seri ve e53 x5 için. Çokta önemli hepsini denesinler.

Sanayi ağzından kasıt "genel geçer" bir tabir olduğudur. Alındıysanız kusura bakmayın kötü niyetimden değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fatih_540ia

quote:

Michelinden bende memnun kalmadım önceki e39 da farklı lastik aldım. Ama bu michelin kötü demek değil ki. Seriden seriye çok fark ediyor bir kere. Kumhonun bmw'nin çözümü beyanı objekliftikten uzak. Bir çok test yapılıyor bağımsız kuruluşlarca fren, ıslak zemin, yanal direnç v.s. testlerin sonuçlarına bakarsanız genelde continental, pirelli, michelin, v.s. gibi üst seviye lastikler en iyi sonuçlara imza atıyor. Diğerlerinin de güzel serileri oluyor F/P olarak düşününce oldukça başarılı ürünler var tabiki.

Hocam benim demek istediğim şu, ikisini de test ettim, michelin kesinlkle gördüğüm kadarıyla Kumho'dan iyi değil. Kullandıkça değişecekse bilmem.
    Seriden seriye olayına gelince, benim kullandığım Michelinin en son teknolojiyle ürettiği en yeni ve pahalı lastiği.

Hal böyle olunca testlerde ne numaralar dönüyor bilemiyorum. En son Almanya'da çok ünlü bir firma olan ADAC'nin yaptığı anket ve testteki sahtekarlığı çıkmıştı, Vw firmasının lehine sonuç çıkarmak için yaptıklarını kastediyorum. Bu sebeple çok fazla da test sonuçlarına itibar etmiyorum, yaşadığıma gördüğüme bakıyorum.

Tekrar ediyorum, amacım polemik değil, eğer ki şöyle yaparsanız Michelin'in kalitesini görürsünü diyorsanız onu deneyim, yeter ki pişmanlığım geçsin parasını haketsin ve ben de rahat ediyim.

Hocam aldığınız lastik baya baya pist lastiği gibi bir şey. Çok fazla da para bayılmışsınız yani bende o kadar para verip daha çok şey beklerdim. Kuvvetle muhtemel daha ucuz olan michelin pilot sport3 alsanız daha iyi verim alabilirdiniz. Sizin kullandığınız lastiği porsche , bmw , ferrari ile birlikte geliştirmişler. Elbette kullandıkları yerler ve beklentiler çok daha farklıdır.

Lastiklerin havalarını aracın kılavuzuna göre kontrol edin eğer usta bastıysa havaları kesin yanlış basmıştır. Bmwlerde ön ve arka lastik basıncı arasında ciddi fark oluyor. Arka lastik min 40 psi civarı oluyor. Şuan kullandığım e90 320D de bile 44 arka lastik basıncı.

• Michelin de patinaja düşmekten yol gidemezsiniz.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Fatih_540ia

quote:

Hocam benim demek istediğim şu, ikisini de test ettim, michelin kesinlkle gördüğüm kadarıyla Kumho'dan iyi değil. Kullandıkça değişecekse bilmem.
    Seriden seriye olayına gelince, benim kullandığım Michelinin en son teknolojiyle ürettiği en yeni ve pahalı lastiği.

Hal böyle olunca testlerde ne numaralar dönüyor bilemiyorum. En son Almanya'da çok ünlü bir firma olan ADAC'nin yaptığı anket ve testteki sahtekarlığı çıkmıştı, Vw firmasının lehine sonuç çıkarmak için yaptıklarını kastediyorum. Bu sebeple çok fazla da test sonuçlarına itibar etmiyorum, yaşadığıma gördüğüme bakıyorum.

Tekrar ediyorum, amacım polemik değil, eğer ki şöyle yaparsanız Michelin'in kalitesini görürsünü diyorsanız onu deneyim, yeter ki pişmanlığım geçsin parasını haketsin ve ben de rahat ediyim.

Hocam aldığınız lastik baya baya pist lastiği gibi bir şey. Çok fazla da para bayılmışsınız yani bende o kadar para verip daha çok şey beklerdim. Kuvvetle muhtemel daha ucuz olan michelin pilot sport3 alsanız daha iyi verim alabilirdiniz. Sizin kullandığınız lastiği porsche , bmw , ferrari ile birlikte geliştirmişler. Elbette kullandıkları yerler ve beklentiler çok daha farklıdır.

Lastiklerin havalarını aracın kılavuzuna göre kontrol edin eğer usta bastıysa havaları kesin yanlış basmıştır. Bmwlerde ön ve arka lastik basıncı arasında ciddi fark oluyor. Arka lastik min 40 psi civarı oluyor. Şuan kullandığım e90 320D de bile 44 arka lastik basıncı.

Lastik hava basınçlarını kendim olması gerekene göre bastım. Yanlış hatırlamıyorsam arkalar 52ps civarına kadar basılmalıymış doluyken. Ama havaları normal yani, olması gerektiği gibi.

İkinci hususta şuan kullandığım lastik PS3'ün ıslak zemindeki kötü performansı sonrası geliştirilen daha iler düzeydeki lastiği. Yani Ps3 kesinlikle daha kötüdür. Ayrıca şuanki lastikler islak zeminde hiç kaymıyor, onu da test ettim.

• quote:

quote:

michelin 1001 bg lik bugatti veyrona lastik üretiyor. Nice süper spor araçların lastiği michelin. 3.0 D bmw ye michelin alınmaz demek abeste iştigal. Ki tavsiye edilen lastikte kumho gayet sıradan bir lastik. Michelin ve kumho kıyaslanmaz bile .

Michelin
    Goodyear
    Bridgestone
    Continental
    Dunlop
    Pirelli

Dünyaca bilinmiş kaliteli lastik markaları.

Gördük 4.4 286 bg bmw michelinın en iyi lastiğıyle patinaj cekıp her vırajda savrulma tehlikesı vs vs. Bmwye en iyi uyumu kumho sağlıyor. Bilip bilmeden yazmayın. Yazdığınız lastiklerin çoğunu kullandım. Konu bmwyese tercih kumhodur. Gidiniz istediğiniz ustaya sorun. Bmw-lastik ikilisinin ılacı kumhodur. Şimdi bana gelip bende şöyle böyle vs deme tecrübeyle sabittir. Michelin isterse 10bin bglik arabaya lastik yapsın, sizin bu tezinize göre en iyi lastik petlas olur jetlerde kullanılıyor. Yani geçiniz bunları. Bmw demek kumho demek. Bu arabalarda kumho seviyor uyum gösteriyor. Bır daha alıntılayarak, cevapla ile cevap veriniz @Fatih_540ia

Büyük bir yanlışın içerisindesin dostum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: TechZone

quote:

quote:

michelin 1001 bg lik bugatti veyrona lastik üretiyor. Nice süper spor araçların lastiği michelin. 3.0 D bmw ye michelin alınmaz demek abeste iştigal. Ki tavsiye edilen lastikte kumho gayet sıradan bir lastik. Michelin ve kumho kıyaslanmaz bile .

Michelin
    Goodyear
    Bridgestone
    Continental
    Dunlop
    Pirelli

Dünyaca bilinmiş kaliteli lastik markaları.

Gördük 4.4 286 bg bmw michelinın en iyi lastiğıyle patinaj cekıp her vırajda savrulma tehlikesı vs vs. Bmwye en iyi uyumu kumho sağlıyor. Bilip bilmeden yazmayın. Yazdığınız lastiklerin çoğunu kullandım. Konu bmwyese tercih kumhodur. Gidiniz istediğiniz ustaya sorun. Bmw-lastik ikilisinin ılacı kumhodur. Şimdi bana gelip bende şöyle böyle vs deme tecrübeyle sabittir. Michelin isterse 10bin bglik arabaya lastik yapsın, sizin bu tezinize göre en iyi lastik petlas olur jetlerde kullanılıyor. Yani geçiniz bunları. Bmw demek kumho demek. Bu arabalarda kumho seviyor uyum gösteriyor. Bır daha alıntılayarak, cevapla ile cevap veriniz @Fatih_540ia

Büyük bir yanlışın içerisindesin dostum

Yorumunu merak ediyorum dostum. Lastik konusunun geldiği yere bak yav :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kullandığınız lastik o kadar özel ki michelin sitesinde sizin aracı seçtiğimde önerilen lastik olarak bile çıkmıyor.
    Daha ucuz olsa da daha iyi ortama uyum sağlayabilir. Daha günlük kullanıma yatkın olabilir PS3 . Bizim asfalt kalitemiz desenleri daha belirgin lastiklere daha iyi uyum sağlıyor. Mesela piste çıkıp 2-3 tur atıp lastikler cayır cayır ısınıp tur zamanı kassanız muhtemelen michelin beklemediğiniz gibi bir performans çıkartabilir. Eğer imkanınız olursa ki bu ebatlarda çok zor ama goodyear tavsiye ederim
  • quote:

Kullandığınız lastik o kadar özel ki michelin sitesinde sizin aracı seçtiğimde önerilen lastik olarak bile çıkmıyor.
    Daha ucuz olsa da daha iyi ortama uyum sağlayabilir. Daha günlük kullanıma yatkın olabilir PS3 . Bizim asfalt kalitemiz desenleri daha belirgin lastiklere daha iyi uyum sağlıyor. Mesela piste çıkıp 2-3 tur atıp lastikler cayır cayır ısınıp tur zamanı kassanız muhtemelen michelin beklemediğiniz gibi bir performans çıkartabilir. Eğer imkanınız olursa ki bu ebatlarda çok zor ama goodyear tavsiye ederim

kime cevap verdiğiniz karıştı bana yazmadınız galiba..
  • quote:

Kullandığınız lastik o kadar özel ki michelin sitesinde sizin aracı seçtiğimde önerilen lastik olarak bile çıkmıyor.

E39 M5 seçince çıkıyor...

http://www.michelin.com.tr/otomobil-lastikleri/binek-otomobil-lastikleri#type=type_2&brand=bmw&range=m5&model=m5%20(e39)&engine=5.0%20v8%20400&year=1999%20-%202003&selectedFitment=275-35-18-0-ZR&fronthighwaypressure=3&frontnormalpressure=2.4&rearhighwaypressure=3.3&rearnormalpressure=2.6&frontDimension=245-40-18-0-ZR&rearDimension=275-35-18-0-ZR&selectedFilter=summer

• zaman içerisinde kullandığım BMW'lerden yola çıkarsak en iyi yol tutuşu ve konforu sunan tek lastik markası vardır o da Michelin'dir.. İstersen PM ile geçmiş tecrubelerimi paylaşırım.. Fakat ipucu olarak şunu da belirteyim. Bu zamana kadar hangi aracı aldıysam, ikinci takım orjinal jant siparişi verip yazın Ultra High Performance lastikleri, kışın Grip değeri yüksek kış lastiği kullanmışımdır.. Dört mevsim lastiklerden performans beklemeyin.. Kız arkadaşımın 2005 1.4 75bg otomatik Polo'sunda bile kış lastiğini ayrı, yaz lastiğini ayrı aldırdım.. Her iki takımda Michelin..

Lastik sıralamam ise (BMW için):

1) Michelin
    2) Pirelli veya Continental
    3) Diğerleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 30 Nisan 2014; 16:56:25 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mxnxmnxxx

quote:

kime cevap verdiğiniz karıştı bana yazmadınız galiba..

yok üstadım Fatih arkadaşımıza yazmıştım.

• Senin ilacın kumho aga

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bunlar yaz lastiğimi, kış lastiğimi bilen varsa bi yardımcı olabilirmi , çok teşekkürler..
     BMW X5 3.0d e53 en iyi lastik tavsiye ???
     BMW X5 3.0d e53 en iyi lastik tavsiye ???
     BMW X5 3.0d e53 en iyi lastik tavsiye ??? BMW X5 3.0d e53 en iyi lastik tavsiye ???

• Probitas P kullanıcısına yanıt
    kış lastiği deseni var gibi, marka/modeli nedir?, yanağında yazar
  • Pirelli Scorpion veya Goodyear Wrangler

Şaşma..

Senelerce rr sport ve e53 de kullandım,kar kış toprak arazi banamısın demedi..

Halen de suv da favori lastiklerimdir..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.