Şimdi Ara

BMW'ye LPG taktırmak ne derece doğru (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
39.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 2002 316i ye alır almaz LPG taktırdık. Çok özenli bir montaj oldu. Sistem Prince sistemi ama araç 4 silindirli olduğu için KitMTM beyin taktılar çünkü Prince beyine 6 silindir motorlarda ihtiyaç oluyormuş. araçta ne arıza ışığı yandı ne başka birşey. yol bilgisayarı aktif.

5000 km dir kullanıyorum ve çok memnunum ilk 2 viteste 6 bin devire gık demeden çıkabiliyor. (bu şekilde asla kullanmam denemek için yaptım)

1 lt LPG ile 11 km nin altına hiç düşmüyorum üstelik şehir içinde (Ankara şehir içi daha çok konya yolu eskişehir yolu vs. yani kızılay trafiği falan değil)

klima falan açmaya başladım hala 1lt ile 10 km nin üzerindeyim.

Son olarak en önemli husus kiti takan usta. kitin pek bir önemi yok lpg işinde gerekirse beyini söküp takıp değiştiriyorlar ama delme montaj kısmının telafisi yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bachree

2002 316i ye alır almaz LPG taktırdık. Çok özenli bir montaj oldu. Sistem Prince sistemi ama araç 4 silindirli olduğu için KitMTM beyin taktılar çünkü Prince beyine 6 silindir motorlarda ihtiyaç oluyormuş. araçta ne arıza ışığı yandı ne başka birşey. yol bilgisayarı aktif.

5000 km dir kullanıyorum ve çok memnunum ilk 2 viteste 6 bin devire gık demeden çıkabiliyor. (bu şekilde asla kullanmam denemek için yaptım)

1 lt LPG ile 11 km nin altına hiç düşmüyorum üstelik şehir içinde (Ankara şehir içi daha çok konya yolu eskişehir yolu vs. yani kızılay trafiği falan değil)

klima falan açmaya başladım hala 1lt ile 10 km nin üzerindeyim.

Son olarak en önemli husus kiti takan usta. kitin pek bir önemi yok lpg işinde gerekirse beyini söküp takıp değiştiriyorlar ama delme montaj kısmının telafisi yok.

Verdiğin değerler cidden çok düşük değerler. Bu şartlar altında alıabilir bir araba oluyor. Benim de soracaklarım var. Araçların yedek perçalarının değerlerine pahalı diyorlar fakat en çok değişen parçaların fiyatlarına bakmak lazım. Mesela Alfa 159 un trigger seti 3500TL imiş.

BMW nin değişmesi muhtemel parçalarının fiyatları diğer markalara göre nasıl?

Yıllık kaskosunu ne kadara yapıyorlar?

3 yada 4 kollu direksiyon neye göre değişiyor? Ciddi manada 3 kollu çok güzel görünüyor.

BMW'ye  LPG taktırmak ne derece doğru  BMW'ye  LPG taktırmak ne derece doğru

• değişebilecek çok parça var ve parçalar kullanımdan etkileniyor. ben aracı aldığımda 75000 km de idi. LPG takılırken sadece ateşleme bobinlerinden 1 tanesi arızalı çıktı. takım halinde 4 tanesinide değiştirdik. fiyat aynı parça için 75 tl den alman malı olarak aldık ama fiyata 170 tl tane başı fiyat çeken bile var. yani araştırmak gerekiyor. yine LPG takılırken sübap ayarı gerekebilirdi ama şimdilik idare ediyor 15000 km falan sonra sente ayarı gerekecek muhtemelen.

3 kollu direksiyon opsiyon olarak alınabiliyor her arabada yok. belki 2004 üzerinde standart olabilir. ayrıca bütün istenen özelliklerin aynı araçta denk gelmesi çok çok zor oluyor denk gelincede araç temiz olmuyor o yüzden direksiyona fazla takılmamak lazım.
  • ben genel olarak LPG'ye karşı bir insanım.. elbette eski, nerden baksanız 10 yıllık arabaya bu devirde benzin ile binilmez ama şu anda E39 kasa alacak olsam 5.20d, 5.30d alırım cayır cayır binerim ya da 5.40i alır gazada hafif hafif dokunarak binerim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: TechZone

ben genel olarak LPG'ye karşı bir insanım.. elbette eski, nerden baksanız 10 yıllık arabaya bu devirde benzin ile binilmez ama şu anda E39 kasa alacak olsam 5.20d, 5.30d alırım cayır cayır binerim ya da 5.40i alır gazada hafif hafif dokunarak binerim..

5.20 d lerde çok boş be hocam donanımlı türkiyede parmakla sayılır herhalde Dizel olarak....
    klima manuel , vites manuel, koltuklar manuel, çoğu böyle...

lpg bu benzin fiyatlarıyla e39 konforu donanımı bizlere yaşamayı sağlıyor....

• 2000 motorun üzerindeki modellere kesinlikle karşıyım. yaklaşık 10 yıldır BMW kullanıcısıyım. 18 yaşında ilk arabam da BMW (E-21) oldu şuan da BMW(E36C-94) .Arada başka bi arabayı bırakın para verip almayı değerinin çok üzerinde olmasına rağmen takas bile düşünmedim.Şu an kullandığım arabaya hastalıklar hastası bakmama rağmen yaklaşık 1 ay önce LPG uygulattırdım.Kimseye de inandıramıyorum aracımın LPG'li olduğunu.600 $ hava filtresi alıp taktıp motora belki onun da bi etkisi var ama kaputun altında bi canlı var sanki.Tabiki tavsiye edilmez LPG ve bende etmiyorum ama 4 silindirli modellere rahatlıkla uygulanabilir.Gaz ayarını çok altlara çekmediğiniz ve yollarda sağınızdan solunuzdan geçenlere ayar olmadığınız sürece rahatlıkla BMW konforundan sürüş keyinden eksik kalmadan ekonomik olarak yolunuza devam edebilirsiniz.
  • Whisper911 W kullanıcısına yanıt
    whisper911 bendede 5.20 var gaz zavolli hem çekişde hemde yakıt tüketiminde bi anormalklik olduğunu düşünüyorum şehir içinde 20 tlilk gazla (lt 2,5tl) 30 km anca yapıyor bu normal mi? @Whisper911
  • ist yoğun trafiğinde 13-15 litre yakıyor diyelim kabaca lpg 1.2 kat fazla yakar bu rakamda 16,8 litre eder 100km de .

sizin verdiğiniz rakamlar 27 litre gibi aşırı yüksek bir rakama tekabul ediyor. Yani neresinden tutarsanız tutun tüketiminiz inanılmaz yüksek. İlk iş aracı kontrol ettirin.
    Araç benzinde de bu kadar çok mu yakıyor olay sadece lpg de mi v.s. bakılması gerekir yazık günah devlete ve petrol şirketlerine çalışıyorsunuz valla şuan =)
  • problem nerde olablir sence kırıkkalede oturuyorum burda zavolli şubesi yok ayarına baktıramıyorum en yakın zamada ankaraya gidicemundefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oorcunn71 -- 21 Ekim 2013; 12:07:48 >
  • eğer benzinde de öyle aşırı bir tüketim yoksa lpg ayarları bozuk olabilir.
    Lpg ecusu tamamen arızalı olabilir. Sistemde kaçak bile olabilir ama çalışırken koku duyarsınız dışarıdan böyle olsa o ihtimal az.

İşten anlayan biri kolaylıkla tespit edip çözecektir artık oldukça tecrübe sahibi oldu montajcılar.

İstanbul a gelirseniz bostancı sanayide Çetinsay oto var tavsiye ederim oldukça iyiler bu konularda.
    Ankara içinde tavsiye alın bence forumda lpg başlığı var bir sürü.
  • 2003 3,18 2000cc ş.içi 330 idışı 225 yakıyor km de. lpg nin fazydaları. bu devirde lpg siz binilmez. uzun zaman sonra az yakan bi yaris bi de 3,18 var aklıma gelen.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.