Şimdi Ara

Bmwnin modellerinin açılımı ( anlamı )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
61.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sorum biraz saçma gelebilir ama bmw nin modellerinin ne anlama geldiklerini bilmiyorum
    1.16, 3.16 , 520 , 320... vb modellerde baştaki 1-3-5 ... vb rakamlar ve sonrasında gelen 16-20-30.. vb rakamlar ne anlama geliyor bilenler detaylı bi biçimde anlatabilir mi ?
    Cevaplayanlara teşekkürler .

• Binek otomobillerde baştaki rakam seriyi belirtiyor, sondaki iki rakam da eskiden motor hacmini belirtiyordu. Şimdi güçle orantılı olarak artıyor sonraki iki rakam.

Sondaki i harfi benzinli, d harfi de dizel anlamına geliyor.

Yine eski modellerde i ya da d harfinin önünde x harfi olursa xDrive yani BMW'nin 4 çeker sistemini belirtiyor.

Suv modellerde ise X harfinin yanındaki rakam seriyi belirtiyor.

E46-E90 vs. kod ise baştaki E harfi Almanca 'Entwicklung' yani 'Geliştirme' anlamına geliyor, F harfi ise Almanca 'Forschung' yani 'Araştırma' anlamına geliyor.

E kodlu seri 1968 yılında BMW E3 kodlu 2500/2800 modeli ile başladı.
    F kodlu seri ise BMW F01 kodlu 2008 7 Serisi ile başladı.
    Yapay Zekanın Yanıtı

BMW F Serisinin Modellerinin Açılımı

BMW'nin F Serisi modelleri, çeşitli araç sınıflarını kapsayan bir yelpaze sunar. Bu serideki modellerin isimleri, araçların özelliklerini ve konumlandırılmasını yansıtan harf ve rakam kombinasyonlarından oluşur.

• BMW F30, F31 ve F32: Bu modeller 3 Serisi'nin sedan, station wagon ve coupe versiyonlarını temsil eder.
    • BMW F10 ve F11: Bu modeller 5 Serisi'nin sedan ve station wagon versiyonlarını temsil eder.
    • BMW F06 ve F12: Bu modeller 6 Serisi'nin Gran Coupe ve Coupe versiyonlarını temsil eder.
    • BMW F25: Bu model X3 adlı kompakt SUV'yi temsil eder.
    • BMW F26: Bu model X4 adlı orta boy SUV'yi temsil eder.

BMW F Serisi Nedir?

BMW F Serisi, 2005 yılında piyasaya sürülen ve 2015 yılına kadar üretilen bir BMW model serisidir. Bu seri, çeşitli gövde stillerine ve motor seçeneklerine sahip kompakt ve orta boy araçlardan oluşur. F Serisi modelleri, performans, lüks ve teknolojik gelişmişlik unsurlarının bir karışımını sunar.

BMW G5L Ne Demek?

"G5L", BMW'nin 5 Serisi'nin Gran Turismo (GT) versiyonunun kod adıdır. GT modelleri, sedan ve station wagon arasındaki bir ara köprü olarak konumlandırılır ve geniş bir iç hacim, sportif bir sürüş deneyimi ve şık bir tasarım sunar.

BMW 3L Ne Demek?

"3L", BMW'nin 3 Serisi'nin uzun aks mesafeli versiyonunun kod adıdır. Bu versiyonlar, Asya ve Avrupa gibi uzun aks mesafeli araçlara talebin yüksek olduğu pazarlarda sunulur ve daha geniş bir iç alan ve daha konforlu bir sürüş deneyimi sağlar.

BMW 5L Ne Demek?

"5L", BMW'nin 5 Serisi'nin station wagon versiyonunun kod adıdır. Station wagon modelleri, sedan muadillerine kıyasla daha çok yönlüdür ve daha geniş bir kargo alanı sunar.

BMW F Serileri

BMW F Serileri, çok çeşitli araç sınıflarını kapsayan geniş bir model yelpazesi sunar. Kompakt sedanlardan orta boy SUV'lara kadar, bu seri her ihtiyaç ve tercihe uygun bir araç seçeneği sunar. F Serisi modelleri, yüksek performans, sınıf lideri teknolojik özellikler ve lüks bir sürüş deneyimi sunmasıyla bilinir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 1,3,5 olanlar serinin ismi. peşinden gelen sayılar da motor hacimleri. Mesela 5.20; 5 serisi 2000 motor olan
  • Ben de mesela e46 e39 falan bunlardan anlamiyorum.biri de bunu aciklarsa sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Binek otomobillerde baştaki rakam seriyi belirtiyor, sondaki iki rakam da eskiden motor hacmini belirtiyordu. Şimdi güçle orantılı olarak artıyor sonraki iki rakam.

Yine eski modellerde i ya da d harfinin önünde x harfi olursa xDrive yani BMW'nin 4 çeker sistemini belirtiyor.

E46-E90 vs. kod ise baştaki E harfi Almanca 'Entwicklung' yani 'Geliştirme' anlamına geliyor, F harfi ise Almanca 'Forschung' yani 'Araştırma' anlamına geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnurD7 -- 18 Ekim 2014; 18:34:51 >
  • .Predatör. kullanıcısına yanıt
    Onlarda kasa kodu oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Carlsberger

1,3,5 olanlar serinin ismi. peşinden gelen sayılar da motor hacimleri. Mesela 5.20; 5 serisi 2000 motor olan

oto-park.com da bmw 520 i test videosu var motor hacmine 1.6 yazmışlar ?
  • SweentLyy kullanıcısına yanıt
    F10 kasa BMW'lere 1.6 hacimli motor geldi ama 5.20 ismiyle satıldı. Kesin nedenini bilmiyorum. Belki E sınıfı bir araca 5.16 yazmak istememişlerdir. Prestij meselesi olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carlsberger -- 21 Ekim 2014; 23:53:23 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

F10 kasa BMW'lere 1.6 hacimli motor geldi ama 5.20 ismiyle satıldı. Kesin nedenini bilmiyorum. Belki D sınıfı bir araca 5.16 yazmak istememişlerdir. Prestij meselesi olabilir.

Anladım sağolun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: humerus06

Onlarda kasa kodu oluyor

Tesekkurler hocam anladim.

• Carlsberger kullanıcısına yanıt
    Aynen oyle, prestij meselesi.

• quote:

F10 kasa BMW'lere 1.6 hacimli motor geldi ama 5.20 ismiyle satıldı. Kesin nedenini bilmiyorum. Belki D sınıfı bir araca 5.16 yazmak istememişlerdir. Prestij meselesi olabilir.

520 E sınıfı değil miydi ya ?
  • 1 3 5 gündelik araçlar

2 4 6 spor modelleri diye biliyorum .

Sonrasında da gelen rakamlar eskiden motor hacmini belirtiyordu .
    Gerçi suan benzinli 5.20 1600 cc motor hacmine sahip orda da bir gariplik var .

• OnurD7 kullanıcısına yanıt
    Araştırma ve geliştirmenin anlamı ne peki BMWye göre?

• quote:

Orijinalden alıntı: OnurD7

Binek otomobillerde baştaki rakam seriyi belirtiyor, sondaki iki rakam da eskiden motor hacmini belirtiyordu. Şimdi güçle orantılı olarak artıyor sonraki iki rakam.

Ufak bir düzeltme yapıyım. Sondaki iki rakam eskiden de tam olarak motor hacmini belirtmiyordu.

Örnek: 2001 sonrasi 520i arabalar 2.200 motor. 540i bmwler ise 4.400cc motora sahip.

• Doğru. Ben de tam olarak bilmiyorum bildiğim kadarıyla yazdım teşekkürler düzeltme için.

@daxtor55

Bilemiyorum.
  • Arabadan hiç anlamayanlar için özetleyim. Baştaki sayılar kasanın büyüklüğunu, sonraki iki rakamlı sayılar da motorun büyüklügünu simgeler. Örneğin 7, 1den büyük oldügüna göre 7 kasa 1 kasa bmw'de daha büyüktür gibi. Yada 40, 28den büyükse 740 728i tokatlar gibi.

Bir de m serisi olanlar vardır. Bu da aslinda Bmwlerin üretildiği Münich kentinin baş harfidir ve performans araçlarini simgeler. Türkçeleştirsek, mesela bmw türkiyede Afyon Dazkırı da üretilseydi Bmw D3 D5 olacaktı. Öyle bir durumda Bmw'nin adı (Bavyera Motoren Werke) da DMF olacaktı, Yani DAZKIRI MOTOR FABRIKALARI.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Combalac -- 18 Ekim 2014; 19:09:01 >
  • SweentLyy kullanıcısına yanıt
    Baştaki ilk rakam kasa ismidir. Sonraki 2 rakam ise ondan sonra gelen harfe göre anlamı değişmektededir. Eskiden son 2 rakam motor hacmini verirdi. Ancak bunu değiştirdiler.( mercedes de aynısını yaptı. Neden değiştirdiler bilmiyorum.)
    Örneğin son 4 5 yıldır bütün 7 serilerini 3.5 litrelik motorla üretiyorlar ama 735 740 750 gibi kodu değişiyor. Veya 520i 1.6 benzinli motorla yürüyor.

Rakamlardan sonra gelen harflerin hepsinin tek başına anlamları var. Hatırladıklarımı yazayım.
    i benzinli anlamına geliyor.
    d Dizel
    t touring den geliyor stationwagon kodu. Örneğin 320 td kodlu bir BMW 3 serisinin stationwagonu ve dizel yakıtlısı anlamına gelir.
    xdrive veya rakamdan sonra gelen x harfi BMW nin 4 çeker sistemidir. X serisi jiplerin hepsi 4 çeker değildir. Sadece adı X tir.

Yani arabaya bakıp ne olduğunu anlamak istiyorsan ezberlemen lazım artık. Arkasında yazan kodlar çok bilgilendirici değil. Mesele 525 xDrive 2bin dizel motorla yürüyor ve 4 çeker. Veya C180 1.6 benzinli motorla yürüyor.

Ha bir de L olayı var. Mersoda da BMWde de iki teker arası mesafenin normal olanından 14 cm daha uzun olan versiyonudur. Bagaj hacmi veya kaput boyu değişmeden aracın 2 aks arasının 14 cm uzatılmasıdır. Arka koltukta hatrı sayılır bir diz mesafesi için yapılır. 5 , 7 ve S serisi araçlarda L 14 cm uzamayı ifade eder.5 serisi long pek göremezsiniz az sayıda var. Audinin L si kaç cm fark ediyor bilmiyorum.

• O kadarını biliyordum da E ve F kodlarının anlamlarını bilmiyordum.E ve F alfabetik olarak sıralanmış diye düşünüyordum ama Almanca kelimelerin baş harfleriymiş.
  • iade kullanıcısına yanıt
    Olabilir hocam emin değilim
  • Combalac kullanıcısına yanıt
    Hocam 3 serisinin bir versiyonu var Hatchback gibi ama 3 kapi onlarda mesela 318ti yazıyor. O t ne anlama geliyor

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.