Şimdi Ara

Bobin ile kablosuz elektrik üretimi ( yardım )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
4.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar , başlıktan da anlaşıldığı gibi ben fizikten proje ödevi aldım. Konum ;http://phet.colorado.edu/en/simulation/generator

Resimde mıknatıs ampul ve bobin ile manyetik alan oluşturup ampulu yakıyor.

Benim sorum bobini nereden nasıl bulabilirim. Çanakkale de yaşıyorum. Bobinajcıları gezdim, bobin teli satıyorlar. Kendim sarıcaksam neye dikkat etmeliyim?

Bobini duya bağlıyacakmıyız , duyun yanınamı koyacağız ?

Birde mıknatıs 2 kutuplumu olacak her hangi bir ( buzdolabı mıknatısı vb. ) olabilirmi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi belabuelektrik1 -- 31 Ocak 2015; 12:14:01 >

• Eski bir oyunvak araba motorunu sök. Ampule bağla. Motoru çevir ampul yansın. Yada Elle yapacak isen mantığını anlaoluraun.sun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bobin teli alıp bobini kendin sar. Sardığın bobinin çapının ve sarım sayısının büyük olmasına dikkat etsen yeterlidir.

Bobinin boşta kalan 2 ucunu duya bağlayacaksın bu kadar basit. Küçük guçlu bir lamba tercih edersen ışığı görmen kolay olur.

Mıknatısların tümü iki kutupludur. Guçlu bir mıknatıs kullanmanı tavsiye ederim. Gri renkli neodyum mıknatıslar senin için iyi olacaktır.

• AKUC kullanıcısına yanıt
    Sağolun ben 3 metre boyunda çok kalın bi bobin teli almıştım bobinajcıdan, onu böyle yuvarlak şeklinde sardım bantladım, 2 ucu şuan duya bağlanacak şekilde. ama sararken bir şeye sarmadım yani içi boş

1 ) Duya bağlarken direk bağlıyacakmıyız, bir videoda (https://www.youtube.com/watch?v=4gvQBu9HBaw ) pile dokundurmadan uçlarını biraz sivreltiyor, bende mi öyle yapacağım

2) Bugün yenden bobinajcılara gidiceğim, kalın tel kalsınmı ince tel alıyımmı ?
  • 1) bobin telinin dış kısmı kısa devre etmemesi için yalıtılır. Duya bağlayacağın kısmı zımparala yada çakmak la yak temizle bir şekilde

2) Çok ince olmamasına dikkat etmen yeterli
  • ince tel al kalin tel ile olmaz.

olur ama senin yapacagin sekilde degil.

simdi olay soyle kardesim.

bobin telini herhangibiseyin etrafinda sar bu bir pil bile olabilir.

sonra teli cikar ici bo olacak zaten :)

bobin telinin ucunu zimparayla kazi cunku ustunde yalitkan var.

sonra bu iki ucu ampule bagla.

ondan sonra bobinin icinden veya hemen yanindan miknatisi gecir.

ileri geri hareket ettir.

sana tavsiyem ampul yerine led kullanman.

cunku en kucuk ampul bile 150 mah ile calisir ama ledler 20 - 30 mah civarinda calisir.

İnsallah anlatabilmisimdir

• Bobin çapı buyuk olursa induktans artar. Pil çok ince gelir.
    Led olursa negatif alternansta led yanmaz ancak pozitifde belirti gorebilir

• AKUC kullanıcısına yanıt
    o zaman ben çivinin üstüne sarıyım ince bobin telini sonra led alırım duy ampul filan alırım ayarlamaya çalışırım, 1.5 2 haftaya yaparım son sistemi video / fotoğraf ile gösteririm .
    Her şey için sağolun
  • Nicola Tesla geldi aklıma direkt

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bişeyler yap dene bi görelim resim paylaş
  • Hocam bekliyoruz...

• Amcam vefat ettiği için 1 haftadan beri il dışındayım eve geldiğim gibi mıktanıs sipariş ediceğim, deniyeceğim.
    Şimdilik beklemede kalınız
  • Allah rahmet eylesin insallah. Başınız sağolsun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.