Arkadaslar Merhaba 2 gün önce acile gittim şikayetim sol kısmımdan mide tarafından gelen bir agrı yine sol sırtıma vuruyordu bu ağrı her zaman değil yanı depreştiği zaman benı yerden kaldırmıyor gibi iilk basladıgı an mesela yerden kalkamadım sonrasında şimdi üstünde 3 gün geçti sabah yataktan kalkarken dönerken bile dönemiyorum sol arka kısmım sanki bıcaga saplanmıs hareket edince o bıcak benı daglıyor gibi acı oluyor yavas yavas yedire yedire kalkıyorum yattıgım yerden ayakta iken pek agrım olmuyor arada kendını hissettiriyor sadece acil de röntgen kan idrar testlerine bakarak kum yada taş olabilir diyerek ürolojiye gönderdi ürolojiye bugun gittim tomografi cekti sol böbrekte tam net olmamakla birlikte taş gibi gözükmektedir dedi fakat ölçü felan bişi söylemedi tomografi kesik kesik cıkmıs felan bişiler dedi tamprost mr 0.4 mg 30 kapsül dexplus 25/4 mg 20 efervesan tablet bu ilaçları verdi şimdi şöyle söyliyim allah kimseyi hastane köselerine düşürmesin ne dertler var görüyoruz biliyoruz evet ama bende psikolojik bu tarz ince seylere karsılık mesela kan aldırırken bile kendınden geçen biriyim şimdi bu agrının idrar yolu ile cıktıgını ögrenene kadar da iyiydim sonrasında kafaya takmaya basladım bunu hafif atlatan insanlar varmı varsa ne gibi yöntemler/ilaçlar/alternatif tedavi yöntemleri gibi neler yaptınız paylasırsanız bizlerde bilgi sahibi olabiliriz arattıgım kadarıyla eski bu tarz paylasımlar vardı tabi her geçen gün her sektörde bilgi gelişimi oluyor 2021 yılında bu yeni bilgiler ile en güncel tedavi sekilleri ile atlatanların yorumları olsun hem bana hemde bu tarz bilgi arayan diger insanlara yardımcı olması dileğiyle paylasımlarınızı merak ediyorum, hoşçakalın |
Böbrek taşı Hakkında Tedavi yöntemi nelerdir
-
-
Büyük geçmiş olsun. Allaha şükür bu zamana kadar öyle bi ağrı yaşamadım ama etraftan çok duyuyorum.Olmadığım halde korkuyorum ya birgün benim de başıma gelirse diye.
-
İdrar yolunu genişleten bir ilaç vermişler büyük ihtimal küçük bir taş. Kendiliğinden düşme ihtimali var. Ağrı devam ederse düşmezse sistoüreteroskopiyle çıkartılabilir. Geçmiş olsun hocam.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
teşekkür ederim vallaha benım de korkutugum seylerden biridir bu hastalık türü bakınca baska hastalıklarla kıyaslanamaz derecede kücük gözüksede psikolojik olarak o kadar büyürütümki kafada anlatılmaz yasanır derler ya o :)
-
teşekkür ederim Allah bu kadarı ile bıraksın inş :) valla suanki agrısı cok tepmediği sürece benı acıtmıyor ama düşeceği zamanı düşündükçe öyle kötü oluyorumki anlatamam Allah yardımcım olsun :)
-
Hocam bende sağ böbrekte 15mm vardı kırdırdım -
Traktör e binme şansın varsa ona bin
Zaten sürüş esnasinda hop hop gidiyorsun
Arkadaşıma çok faydası olmustu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
üffff 15 mi bende enabızdan ögrendım dosyada 3mm yazıo Allah o duruma düşürmesin sende iyi atlatmıssın geçmiş olsun
-
arkadaslar bu tarz hastalıga yakalanan olursa bilgi amaçlı geçiyorum
bizimki daha sonuclanmadı ama yeni yeni seyler ögreniyoruz
ben böyle seylere biraz takılıyorum sizde takılırmısınız bilmiyorum ama
bana verilen ilaçlardan o Tamprost olan ilaç in bana yaptıgı bir etki de şu oldu
söylemesi aip :D boşalırken boşalamıyorsunuz arkadaslar yanı cok garip bosalıyorsunuz sanki akıntı geliyor ama dısarı 1 damla bişi akmıo
evet benım gibi yeni duyanlar diyecek nedir bu ne alaka böyle bişimi var ama :D bende korktum hatta nefes alısım degişti
birden bana bişimi oluyor gibi tedirgin oldum daha cok taş beni tıkadımı diye korkularım etki etti
wc ye koştum orda tuvaletimi yapana kadar geçen saniyelerin içindeki korkum cok kötüydü :D yapabilecemmi cokmu acıyacak felan derken
tıkanık bir boru misali idrarımı yaptım
sonra araştırdım nasıl arastıracagımı da bilmiyordum
boşalırken boşalamadım diye yazıp aratmaya basladım
öyle aratırken bir konu buldum
geri bosalma prostat ve ilaçlarının etki ettiği bir durummuş
aslında bu durumun bir kaç farkı nedenide varmıs ama bizimkisi şuan için bu ilaçı aktif kullandıgımız için
buna yordum :)
böyle işte :D
bu ilacı kullanırsanız bu duruma hazırlıklı olun
dip not bu durum ilaç kullanım sırasında 1 kez rastlandı yıne olurmu bilmiyorum ama bilginiz olsun dıe yazayım dedim :)
-
Sağol hocam sana da geçmiş olsun benimde taş 15mm olduğun için kıpırdamıyor ben daha hiç ağrı çekmedim taşıda şans eseri buldular 😂😂 -
quote:
Orijinalden alıntı: MgLadius
Sağol hocam sana da geçmiş olsun benimde taş 15mm olduğun için kıpırdamıyor ben daha hiç ağrı çekmedim taşıda şans eseri buldular 😂😂:D acısız atlatmıssın ne güzel ben daha kontrole gitmedim valal 1 hafta oldu ilacı kestim bana agrın giderse ilacı kes dedi, su 2-3 gündür bazı hareketlerde sırdımda onu hissediyorum bazı gerilme hareketleri yaptıgımda daha bi acısını hissediyorum biraz daha o damar ile olan hastalıktan süpheleniyorum inş daha kötü bir durumla karsı karsıya kalmam ya valla kontrole gitmeye korkuom .d
-
Valla sizede geçmiş olsun hocam tedaviyle ilgili aklınıza takılan birşey olursa özelden mesaj atmanız yeterli yardımcı olurum 👍 -
O eski traktörlerde olur.
Şimdiki traktörler maşallah 10 numara konforlu. Klamaları bile var.
-
Bol su içmelisin. Hatta bira öneriliyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X