Arkadaşlar selamlar
site yönetimimiz mal sahiplerinde olduğu için ve kiracı sayıları çok olduğu için site yönetimi kendilerinde kalıyor
ve site içindeki ortak alanları sığınak gibi kendilerine özel kapalı otopark kullanıyor
ve sitemizin 3/4 yıla yakındır güvenlik kamerası sistem eksikliğini bir türlü baslatmamıslardır maddi hasarlar meydana gelmeye başlayınca bugün konular açıldı ve sözlü olarak git nere şikayet ediyorsan et İle başlayıp
sonrasında wp grubundaki sohbet devam ederken site grubu dışına çıkartılıyorum ( wp grubundan siliyor )
bu durum da neler yapılabilir Yani
kişilerin ortak alanları istediği gibi kullanması
benim aracımın 3. Kezdir çizilmesi
benimle beraber bir kaç kişinin daha bu şekilde maddi zarara uğraması gibi seyler
yöneticinin uyarılmasına bina da soygun olduğu ve araçların çizilmesi gibi seyleri duymasına rağmen bi işlem yapmaması görevi kötüye kullanma ve ortak alan mülkünü bu bina benim diyerek kendi ne özel otomatik kapılı garaj yapıp kullanması gibi seyleri kime nasıl ne diye şikayet edebilirim
Böbrek taşı Hakkında Tedavi yöntemi nelerdir
Arkadaslar Merhaba
2 gün önce acile gittim şikayetim sol kısmımdan mide tarafından gelen bir agrı yine sol sırtıma vuruyordu bu ağrı her zaman değil yanı depreştiği zaman benı yerden kaldırmıyor gibi iilk basladıgı an mesela yerden kalkamadım
sonrasında şimdi üstünde 3 gün geçti sabah yataktan kalkarken dönerken bile dönemiyorum sol arka kısmım sanki bıcaga saplanmıs hareket edince o bıcak benı daglıyor gibi acı oluyor
yavas yavas yedire yedire kalkıyorum yattıgım yerden ayakta iken pek agrım olmuyor arada kendını hissettiriyor sadece
acil de röntgen kan idrar testlerine bakarak
kum yada taş olabilir diyerek ürolojiye gönderdi
ürolojiye bugun gittim tomografi cekti sol böbrekte tam net olmamakla birlikte taş gibi gözükmektedir dedi
fakat ölçü felan bişi söylemedi tomografi kesik kesik cıkmıs felan bişiler dedi
tamprost mr 0.4 mg 30 kapsül
dexplus 25/4 mg 20 efervesan tablet
bu ilaçları verdi
şimdi şöyle söyliyim allah kimseyi hastane köselerine düşürmesin ne dertler var görüyoruz biliyoruz evet
ama bende psikolojik bu tarz ince seylere karsılık mesela kan aldırırken bile kendınden geçen biriyim
şimdi bu agrının idrar yolu ile cıktıgını ögrenene kadar da iyiydim sonrasında kafaya takmaya basladım
bunu hafif atlatan insanlar varmı varsa ne gibi yöntemler/ilaçlar/alternatif tedavi yöntemleri gibi
neler yaptınız paylasırsanız bizlerde bilgi sahibi olabiliriz
arattıgım kadarıyla eski bu tarz paylasımlar vardı tabi her geçen gün her sektörde bilgi gelişimi oluyor 2021 yılında
bu yeni bilgiler ile en güncel tedavi sekilleri ile atlatanların yorumları olsun hem bana hemde bu tarz bilgi arayan diger insanlara
yardımcı olması dileğiyle paylasımlarınızı merak ediyorum, hoşçakalın
Arkadaslar Selamlar
WD harici bellek veya harddisk uzerınden veri kurtarımı yapan arkadaslarımız varmı
varsa hangı kurtarma programı ile işlem yaptılar yazabilirlermi
Recuva ve Rstudio ile işlem yaptıgımızda kaybettıgımız dosyaları buluyoruz yanı bakınca orjınal boyutunu tam net bilmiyoruz ama orjinal boyut veya cok yakın oldugu da aşikar
7 gb civarı veri geri yüklüyoruz
fakat geri yuklenen verileri açamıyoruz ses/video/resim/belge gibi seylerin isimleri klasörleri ile aynı sekilde geri geliyor
boyuta bakıncada aynı gıbı ama acmıyor hiç bir sekilde
bi kaç kez denendı
harici bellek den silindi veriler ve silindikten sonra harici bellekte işlem yapılmadı,
sadece tarama yapıyoruz
sonuca ulasamıyoruz merak edıyorum
benım gıbı basarısız olanlar varmı
bir yerde gözümden kaçan bişimi var
yada aklıma tek soru gelio WD harddisklerin kendini koruması gibi bişimi var sorusu gelio aklıma
yanı silindiği zaman tekrar geri getirilmesin diye kendını korumaya mı alıyor
yorumlarınızı bekliyorum teşekkür ederim
Silinen Verilerin Kurtarılması YARDIM LÜTFEN
Arkadaslar merhaba
Recuva ile denedim
R-Studio ile denedim
Hem çöp Kutumu hemde verilerimin yüklü oldugu harici Harddiskimi tarattım
Belgelerimi buluyor görüyor Rstudio indirmiyor belgelerimin üstünde kırmızı çarpı oluyor ( bu çarpı kullanılamaz mı demek silinmiş mi demek bilmiyorum ama yüklemiyor bilgisayara )
Recuva ile de aynı işlemleri yaptım hem Çöp kutusundan Hem de harddiskten gerri yükleme yapıyor ( fakat belgeler kullanılamaz halde sadece metin belgelerini sorunsuz açıyor :) yanı resimler/video ve kayıtlar rar lar felan hiç biri açılmıyor )
bu uygulamarda bi hatamı yapıyorum kayıt sırasında bilmiyorum ama
detaylı kullanan birileri varsa
veya baska bir uygulama önerecek birileri varsa yardımcı olabilirmi
Wondershare < bu uygulamayı da kullandım < bu uygulama en hızlısı aslında hemen sonuclandırdı aramayı bu sekilde mi oluyor bilmiyorum ama verileri uygulama üstünde baslık hariç bile göremiyorsun ücretli bir uygulama bunlada işlem yapamadım yanı
diğer uygulamalar 12-24 saat arası tarama yapıyor bilmeyenler için söylim :)
Hafıza Kartı Toplam Boyut Problemi
Merhaba
Altta kopyaladıgım internetde buldugum çözumu uygularken
create partition primary dedikten sonra select yaptıgımızda
alttaki cmd ekranında gördugunuz uzere seçmıyor burada takılı kalıyorum
- cmd ekranında görüldüğü üzere list disk dediğimiz zaman tek hafıza kartı takılı ama bu sekilde disk 0 dan baslayıp disk 4 e kadar 5 tane listeliyor acaba bunla ilgilimi ne yapmam gerek
konu hakkında bilgisi olanlar varmıdır acaba
Böyle bir durumla karşılaşırsak flash belleğin kapasitesini eski haline nasıl getirebiliriz?
Çözüm
Bu sorunu USB Disk Storage Format Tool gibi programlarla da çözebilirsiniz. Ancak benim bugün anlatacağım çözüm herhangi bir program kurmadan windowsun kendi programı CMD Komut yönetimi ile yapacağız.Yazımın başlığında Programsız olarak belirtmem de o yüzden idi.
başlat ta cmd yazarak veya aratarak cmd Komut İstemi programını yönetici olarak başlat diyelim.
Komut satırına
diskpart yazıp enter layalım.
disklerimizi listeleyelim;
list disk
Bilgissayarımızdaki disklerimizi listeledik.
resimde de göründüğü üzere usb belleğim disk 1 olarak adlandırılmış.
Listelenen disklerde flash belleğin numarasını inceleyin!!!
select disk 1
Dikkat etmemiz gereken sorunu çözeceğimiz flash belleğin kapasitesini belirten disk numarasıdır. O listede flash belleğiniz hangi numarada ise o numaraya göre devam edeceğiz.
select partition 1
işaretledik devam ediyoruz.
clean
temizledik
create partition primary
oluşturduk
select partition 1
işaretledik
active
format fs=ntfs quick
hızlı olarak diskimizi biçimlendirdik.
biçimledirmenin tamamlanmasını bekliyoruz. Ve sonuç olarak çözüme ulaştık.
assign
exit
diskparttan çıkıyoruz.
Dış cephe boyası nasıl olmalı ?
Arkadaşlar Pazartesi günü dış cephe boya yaptıracaZ saçma gelebilir ama renk e karar veremedik :) yan ev akrabamız evin genelini kırık beyaz böyle süt rengi gibi yaptı pencere etrafındaki söveler antrasit köşelikler antrasit şekilde yaptı
camları da antrasit takılacak
ben tam tersi düşünüyorum geneli koyu gri pencere etrafı köseler beyaz veya süt rengi gibi
o binayı yapan kişi koyu renk önermem demiş
ama düz beyaz da çok sıradan gibi yanı bilemedim
netten bakıyorum dış cephe antrasit renk modelleri renk tonları bulamıyorum boya satış yerinde sadece renk katologu var böyle örnekleme dış cephe yapılmış evler yok
onun İçin sonradan pişman olmak istemiyorum
koyu renk yaptıran varsa yorum yapabilir mi
resim atabilir mi lütfen
yada bu iş ile ilgilenen varsa yardımcı olabilir mi
boya markamız Polisan exselans mı ne parası ödenmiş renk e karar veremediğimiz için almadık 🤷♂️😂 lütfen yardımlarınızı rica ediyorum
etrafında antrasit renk ev bina felan olan varsa sizde resim paylaşırsanız sevinirim
Nightbot hakkında Bilgisi olan varmı acaba
Arkadaslar selamlar bi kaç gundur twitch de yayın yapmaya calısıyorum :d en acemisinden :D:D
61 kişi takip etti bizi ha plakayı yakaladık sizde takip ederseniz sevinirim :D gelmişken reklam yapayım :D twitch.tv/LazKanaL
:)
Twitch de yayın için Kullanılan Nightbot kaydettiğim bazı komutlara cevap vermiyor bunu çözemedim ne yapmam lazım acaba
ve önemlisi şu autodj ayarı benım ıcın mükemmel bir seçenekti oyun oynarken gelen kişi müzik açar diye düşündüm
amaaa 1 muzik ekledik diyelim bitince muzik autodj duruyor
arkadan gelen kişi komut versede calısmıyor
muziği listeye ekliyor ama ben calıstırmadan calısmıyor
müzik bitmeden komut verilip yenı muzik eklenirse , sırayla calısıyor
ama ben bunu muzik durduktan sonra 5 dk sonra gelen biri de istediği parçayı calsın istiyorum
bunun için muzik ayarını start stop yapmak için komutlar yokmu ya arıyorum sitelerde bulamıyorum bileniniz varsa dönerse sevinirim :)
dul ve yetim maaşı hakkında
Arkadaslar
annem babamdan dolayı emekli maası alıyor ssk
dedem in maasını anneannem alıyordu
anneannem öleli 14-15 yıl oluyor belki daha fazla
birisi bize dedenin maasını annen alabilir dedi
sgk ya gidip sordum
sgk dediki babanın maası ssk ise
dede de ssk ise alamazsın dedi
birinin bagkur olması lazım dedi
bende sonucta ikisi de aynı olsada 2 farklı hak ediş olmuyormu dedim
1 kurum bu dedi 1 kurum 1 kişiye 2 farklı maaş yatırmaz dedi
dilekçe yazmama gerek yok daha önceden de basvuranlar oldu iptal oldu dedi
trabzon sgk kurumundan bilgi bu sekilde <
bu tarz bi dava benzer temsili bir dava varmı dilekçesi iptal olup mahkemeye basvurup bu olaydan maas baglatabilen biri ?
bildiğim kadarıyla karı koca ssk lı işte calısıyorsa
2 si de emekli ise
kocası ölünce kocasının maasını alamıyormu ? bildiğim kadarıyla alıyor
bu da aynı değilmi ssk 2 maas veriyor bir kadına ?
SİGORTASIZ İŞÇİ ÇALIŞTIRMA
Arkadaslar selamlar
bir konu anlatacam detaylı anlatayım
zamanınız varsa okuyun lütfen bilgiye ihtiyacım var
ben boşta 1 yıldır calısmayan bireyim
trabzon arsin ilçesinin köy yerinde
bir ev yaptırıyoruz
sıvalık iş için fiyat alırken
bir kişi ben sana bir usta gönderirirm en ucuzu o verir sana fiyat diyerek bir usta gönderdi
usta agrılı tütak dan bir vatandas
geldi 17,500 tl fiyat verdi diğerlerinden uyguna oldugu için binanın iç ve dış sıvasını yapması için işçilik olarak bu fiyata götürü fiyat olarak anlastık
işe basladıgında elemanı olmadıgı için bana benimle calıs sende bostasın zaten yevmiye veririrm dedi
o sırada 14 gün calıstırdı beni
150 tl lik de malzeme aldırdı bana
( o köy de kaldıgı için ben git gel yaptıgım için gelirken getir diye )
bu hesabın 5 gununu parayı isterken düştü hesaptan
geri kalan işçiliği baska işlerde yapacam için ona sayarız diyerek hesaba katmadı
fakat işin %90 belkide %95 i bitti diyelim
bırakıp kaçtı
benim onda alacagım 9 gün işçilik param
150 tl lik aldıgırdı malzeme param
birde parası verilmiş tamamlanmamıs iş %5 lik bir işçilik hakkım var
telefonlara bakmıyor aldıgımız duyuma göre agrıya dönmüş gelmeyecegi kesin
kapıda 65 çimentom var donup gidecek malzeme zararıına da sokmus olacak beni
şimdi olayı okuduysanız sorumlarım şunlar
ben bu kişiye alacaklı , veya dolandırıcılıktan dava acabilirmiyim
2 farklı olay mevcut biri parasını aldıgı yapılacak iş kısmı
biride beni calıstırdıgı vermediği para kısmı
bu 2 olay 1 dosyada devam edermi ederse nasıl bir dava türü açmam lazım
ve ne kadar masrafı olur acaba
birde olay köy yerinde oldugu için sahitlerimiz mevcut akrabalar yakınlar bu olaydan kendini sıyırma şansı olurmu ?
----------------------------------------------
şimdi bu olayı birde basıma yıkar diye beni korkutan aracı var
bunu bana yönlendiren kişiye söyledim benim zararımı karsılamazsa şikayetçi olacam dedim
oda bana dediki seni sigorta yapmadın diye dava eder dedi ?
beni bu yazdıgım hikayeye göre sigortadan vurma şansı varmı ?
eger varsaaaaaa
ben hem iş veren hem de işçi durumundayım
benim işim ortalama 30 gun sürdü 14 gün resmi işçi gibi calıstım
bir kaç gunde getir götür işlerini yaptım ama işçi olarak değil yardım babında yani
beni sigortadan mahkemelik edebilirse
bende aynı sekilde ona dava acabilirmiyim sigortadan? sonucta oda beni sigortasız calıstırdı
bu durumda ortalama mahkeme sonucu benim için ne olur onun için ne olur fikri olan veya bu tarz davaya bakan varmıdır
konu hakkında bilgi sahibi hukukcu arkadaslarımız yardımcı olabilirse sevinirim
şimdiden teşekkür ederim yorumlarınızı bekliyorum
Sisteme farklı MHz ve marka RAM ekleme
Meslek: Satış DanışManı
İlgi Alanları: Otomobil , BiLgisayar , Rc AraçLar
İmzanız kural dışıdır! || Uymanız gereken imza kurallarını okumak için tıklayınız. |
AnLatıLmaz YaşanıR. |
Samsung LC24F390FHMXUF 23.5" 72Hz Full HD FreeSync Curved - Asus ROG Strix GeForce GTX 1650 Super 4GB 128Bit GDDR6 Advanced Edition -
Msi Mpg X570 Gaming Pro Carbon Wifi AM4 DDR4 4400 - Amd Ryzen 5 3600x - Gskill 16x2 32GB CL16 - Samsung 970 Evo Plus NVMe 1TB 3500MB/s-3300MB/s M.2 SSD - Intel 660P 1TB 1800MB-1800MB/s NVMe M.2 QLC SSD - WD My Passport 2TB 2.5" USB 3.0 Siyah - Cooler Master Liquid ML240L RGB - CoolerMaster MasterBox MB520 RGB 3x120mm - Thermaltake Smart RGB Serisi BX1 750W 80+ Bronze - Corsair K70 RGB MK.2 Mekanik - SteelSeries Arctis 5 Siyah (2019 Edition) - SteelSeries Rival 710 - Elgato Stream Deck - Logitech C922 Pro Stream Webcam - Boya Yaka Mikrofonu By-M1 - Logitech Z200 2.0 Speaker White Iphone 5s 16Gb White Ford Fiesta Black Titanium x 1.0 Ecoboost 2013 İmzanız kural dışıdır! || Uymanız gereken imza kurallarını okumak için tıklayınız. |
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.199
İkinci El Bölümü Mesajları: 26
Konularının görüntülenme sayısı: 89.186 (Bu ay: 1.502)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 22 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware