Arkadaslar merhaba Recuva ile denedim R-Studio ile denedim Hem çöp Kutumu hemde verilerimin yüklü oldugu harici Harddiskimi tarattım Belgelerimi buluyor görüyor Rstudio indirmiyor belgelerimin üstünde kırmızı çarpı oluyor ( bu çarpı kullanılamaz mı demek silinmiş mi demek bilmiyorum ama yüklemiyor bilgisayara ) Recuva ile de aynı işlemleri yaptım hem Çöp kutusundan Hem de harddiskten gerri yükleme yapıyor ( fakat belgeler kullanılamaz halde sadece metin belgelerini sorunsuz açıyor :) yanı resimler/video ve kayıtlar rar lar felan hiç biri açılmıyor ) bu uygulamarda bi hatamı yapıyorum kayıt sırasında bilmiyorum ama detaylı kullanan birileri varsa veya baska bir uygulama önerecek birileri varsa yardımcı olabilirmi Wondershare < bu uygulamayı da kullandım < bu uygulama en hızlısı aslında hemen sonuclandırdı aramayı bu sekilde mi oluyor bilmiyorum ama verileri uygulama üstünde baslık hariç bile göremiyorsun ücretli bir uygulama bunlada işlem yapamadım yanı diğer uygulamalar 12-24 saat arası tarama yapıyor bilmeyenler için söylim :) |
Silinen Verilerin Kurtarılması YARDIM LÜTFEN
-
-
Kurtarılan belgelere bakıyorum yanı progmla ile geri yükleyip açılmıyor dedıgım belgelere bakıyorum 50 gb lik 2 kez kurtarma yapmısım 50+50 gb yer kaplıyor ama bu belgeler nasıl içi bos gibi acılmıyor bilmiyorum birde isimleri değişmiş halde kurtarlıyor 25 bin belge diyor :D ne yapacam bilmiyorum ya
-
Yarın team viewer ile bağlanıp yardım etmek isterim. R-studio ile kayıpsiz kurtardım birçok kez.
Hdd'de partitionlar belli mi,? disk silip yeniden mi oluşturdunuz bunlar çok önemli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zn_volkan -- 21 Mart 2021; 0:14:8 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: zn_volkanYarın team viewer ile bağlanıp yardım etmek isterim. R-studio ile kayıpsiz kurtardım birçok kez.
Hdd'de partitionlar belli mi,? disk silip yeniden mi oluşturdunuz bunlar çok önemli.
selamlar ne zaman musait olursanız beklerim hocam 3 gündür programlar ile kafayı yedım google de aratıp buldugum butun programlar ile aratma yapıyorum pc ye 100 gb lik buldugu dosyaları indirdim ama hiç biri dosyaları acmıyo 2 tane uygumala var bunlardan biri ustte yazdıgım ucretli app 2. si ise bugun buldugum easeus data recovery wizard < bunlar sanki kesin çözüm gibi gözüküyor fakat aratmadıgım site kalmadı keyını bulamadım :D ücretli cıktı buda googlede buldugum butun keyler geçersiz cıktı buda net başlıklar ile buldu aradıgım dosyaları ama ındırmıyor lisans istio
harici taşınabilir 2 tb lik bir hdd buna hiç sistem kurulmamıs bölünmemiş, sadece yedek belgelerimi sakladıgım bır harddisk silinen dosyalar bunda;
bunda en son yaptıgım işlemler:
3 gün önce bu saattlerde dosyalar belgeler resimler arasında düzenleme yapıyordum
o düzenleme sırasında gereksiz gördüğüm seyleri siliyordum
sanırım gereksiz dosyalardan birini tıklarken, tık önemli dosya uzerınde kalmıs anlamadan silmiş
bunu fark ettiğim andan beri tarama yapıyorum o saatten sonra harddisk üzerinden veri silme veya veri yükleme işlemi yapmadım
sadece taratıp duruyorum ( silerken çöp kutusuna atıp sonrada çöp kutusunu temizle yapmıstım )
çöp kutusunuda reduce programı ile taratıyorum belki hdd den alamıyorum ordan alırım dıye oda buluyor ama içeriği açmıyor
aslında boyutlara bakınca yüksek gb ler ile buluyor yanı sanki orjinal halleri ama tıklayınca acmıyor
valla yol gösterirsen çok makbule geçer ne diyim beklemedeyim :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NewLiFe61 -- 21 Mart 2021; 3:26:42 >
-
Saat tam 14.00'da gireceğim siteye, bende de r-studio'nun bir versiyomu var, onunla bir deneyelim.
R-studio taraması o hdd'de 2 saati bulabilir, sizde sürdü mü 2 saat sektor taraması?
Hdd'yi parçalara bölerek tarama yapıyor, geri dönğşğm kutusu hangi parçalara denk geliyorsa oraya yoğunluk verin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zn_volkan -- 21 Mart 2021; 11:33:58 >
Öncelikle verilerinizin uçtuğu hiç bir cihazı (hdd, hafıza kartı, vs) BİR DAHA HERHANGİ BİR ŞEKİLDE ÇALIŞTIRMAYIN.
Kurtarma zamanında da hafıza kartıysa yazma modunu kapatın, harddisk ise bilgisayara tam programı çalıştırmadan hemen önce bağlayın.
Recuva programı ile ben tüm resimleri, filmleri, müzikleri... kurtardım. Çalışması lazım.
-
Reduce İle çöp kutusu taratımı öyle parçalayarak taramıyor , studio tarıyor ama 2 saat değil neredeyse 1 güne yakın sürdü hdd nin taranması :) ama PC yi tarattım m2 var ondan mı bilmiyorum çok kısa zamanda taradı 4 gibi burda olacam
Bilgisayara kablo İle bağlı sadece çalışmıyor sadece 3-4 gündür tarama yaptırıyorum harici wd marka hdd reduce İle eski zamanlarda PC de olan yedeklerimi çok kez kurtardığım olmuştu ama şuan bi gariplik var 50 GB lik dosya kaydediyorum onla baksan orijinal boyut sanki 50gb ama açmıyor
Hdd üzerinde ne kadar işlem yaparsanız sektörlere yaptığınız işlemlerden dolayı verilerinizi kurtarmak o kadar imkansız olur.
Herşeyden önce ssd'den veri kurtarmanın imkansıza yakın olduğunu unutmamak gerek, sizinkinin hdd olduğunu düşünürsek verilerinizi kurtarma ihtimalinizin %99 olduğu varsayımından yola çıkarak, eğer verileriniz yılların birikiminden oluşan arşiv ise daha fazla kurcalamadan az çok işten anlayan birine teslim etmeniz faydanıza olacaktır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zn_volkan -- 21 Mart 2021; 16:4:6 >
quote:
Orijinalden alıntı: NewLiFe61Bilgisayara kablo İle bağlı sadece çalışmıyor sadece 3-4 gündür tarama yaptırıyorum harici wd marka hdd reduce İle eski zamanlarda PC de olan yedeklerimi çok kez kurtardığım olmuştu ama şuan bi gariplik var 50 GB lik dosya kaydediyorum onla baksan orijinal boyut sanki 50gb ama açmıyor
Yanlış. Sürekli deneme yaparsanız kurtaracağınız veriler de kurtarılamaz olacaktır. Lütfen harddiski gerçekten sağlam bir program bulana kadar hiç bir yere bağlamayın.
-
Hocam ya wd taşınabilir harddiskin kendi koruması var
yada bi kafayı yeme anına denk gelmiş o da bizim belgelere denk gelmiş
aradıgımızı klasör olarak boyut olarak buluyoruz indiriyoruz ne resim ne belge ne ses hiç birini açmıyor
kafayı yedirtti bana bu korkuyorum zaten artık hdd ye bişi olacak içinde daha da değerli verilerim var
ben veriyi silmeden önce ismini değiştim daha doğrusu kısalttım o klasörün ismini
ama şuan arama yaptıgım zaman kısaltılmış olarak değil eski ismi ile buluyor
silindiği zamanki ismi değil
sanırım orda bi kafayı yiyor hdd aradığım belge o ama son dakkalarında ismi değişti geri yüklenirken de orda kafası karışıyor sanırım bilmiyorum 🤷♂️ çok sinir bozucu
Hocam onu demiyorum. Kullanılan diskin üzerine sürekli yeni veriler yazılır ve eski veriler kullanılamaz hale gelebilir, bozulabilir, silinebilirler vs...
-
Bu yazımda dosya kurtarma işi ile alakalı en iyi programı anlattım:
https://100numaraliadam.com/en-iyi-dosya-kurtarma-programi//
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X