bence hemen o çalıştığın salonu terket... yeni başlayan birine adaptasyon programı yazmayan hocandan bir hayır gelmez, bilmişlik yapıp adaptasyon istemiyorum demende çok yalnış... öyle ilk gunden gögüs - biceps, omuz - triceps, sırt - bacak olayına girersen yakında ya kendini sakatlarsın yada birşey yaptığını sanar deli danalar gibi yırtınırsın.... adaptasyon programı şart arkadaşım, çok ağır bir spor bu çünkü... başında bu işi bilen bir hoca olsa seni doğru yönlendirir 10 gün üst üste salonda çalışmana sessiz kalmazdı, bu şartlarda yaza kadar fit bir vucud hedefini bir kenara koy...
öncelikle biraz sakin ol ;) 1 sene önce bu sporu 6 ay kadar yaptım aralıklarla da anteman yapıyorum bu yüzden spor salonunda her hangi bir adaptasyon sorunum yok. ayrıca hocanın 10 gün gelmene izin vermesini yadırmamışsın fakat hocayla çok samimiyim yani sadece hocam değil arkadaş gibi desem yeridir.
1 yıl ara vermişsin arkadaşım, güldürme beni... ayrıca adptasyon programının ne olduğunu öğrende gel... spor salonuna adepte olmayacaksın, vucudunu bu spora adapte edeceksin. ha yok ben direk girerim ağırlığın altına zorlarım kendimi diyosan, aman ha dikkatli ol. kalıcı bi sakatlık kalmasın bi taraflarında...hocan seni para olarak görüyo arkadaşım, paranı aldıktan sonra arkadaşısın onun... işi bilmiyo hocan benden sana tavsiye.
quote:
Orjinalden alıntı: ZUĞAŞİBERE
@Mage_DewiL
overtraining konusunu soran kendinken cevabını da yaptığın alıntı da vermişsin zaten. Burada bilmediğin şey senin bir vücut geliştirmeci olmadığındır bunu unutma. Yıllarca bu sporu aksatmadan yapıyor ve artık gelişemediğini hissediyorsan overtraining gibi durumlar sözkonusu demek olur. Toplum olarak ne yazık ki bilgi ve tecrübe sahibi olmadan fikir sahibi oluyoruz.
Ayrıca daha önce 6 ay bu spor yapmış olman adaptasyona ihtiyacın olmadığı anlamına gelmez. Prof. sporcular bile birkaç ay ara verdikten sonra illaki adaptasyon programına girerler çünkü bu senin değil kaslarının ihtiyacı olan birşeydir. İhtiyacım olmadığını düşünüyorum diyerek yaklaşma olaya güzel kardeşim.
Sonuç olarak; kilo itibariyle bu spor için zayıfsın, hiç yapmaman gerektiği halde 10 gün üst üste spora gittim overtraining olur muyum diye soruyorsun, adaptasyon programına bile girmeye gerek görmemişsin. Tavsiyede bulunuyoruz birden bire işin uzmanıymışsın gibi tuhaf cevaplar vermeye başlıyorsun.
Sen bu işi daha yolun başında aşmışsın kardeşim, kolay gelsin bakalım.
size karşı hiç bir art niyetim yok ,uzman değilim fakat araştırmayı seviyorum. bazı forumlardan aldığım bilgilere dayanarakta size bunu dile getirdim. iyi forumlar...
@crafty25
ben zorlanmıyorsam sorun yok demektir. iyi forumlar sizede
yaz aylarına yaklaştıkça salonlar dolmaya başladı, yazın bitanesi uğramıyo bu spor devamlılık,özveri,fedakarlık isteyen bi spor, bide ilgisiz bi hocanız varsa işiniz zor.
bu tip adamlar yüzünden yakında kimse açılan konulara cevap vermicek.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme