Şimdi Ara

Boeing, 737 Max kazalarında suçlu olduğunu kabul etti!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Boeing, 737 Max kazalarında suçlu olduğunu kabul etti!
    Boeing, yaptığı açıklamada ABD Adalet Bakanlığı'nın iki 737 MAX ölümcül kazasıyla ilgili soruşturması kapsamında ölümcül 737 Max kazalarıyla bağlantılı bir dolandırıcılık suçunu ve 243,6 milyon dolar para cezası ödemeyi kabul ettiğini söyledi. Soruşturma, 2018 ve 2019 yıllarında 5 ay arayla meydana gelen ve 346 kişinin öldüğü Boeing 737 Max 8 uçak kazaları nedeniyle açılmıştı.

Boeing suçunu kabul etti

Boeing ve ABD Adalet Bakanlığı arasındaki anlaşma, havacılık devini 2018 ve 2019'da beş aylık bir süre içinde Endonezya ve Etiyopya'da meydana gelerek 346 kişinin ölümüne neden olan kazalarda suçluğu olduğunu resmileştirecek. Öte yandan bu anlaşma, kurbanların yakınları tarafından tepkiyle karşılandı zira daha ağır bir ceza talep ediliyordu.

Boeing, 243.6 milyon dolar para cezasına ek olarak uyumluluk ve güvenlik programlarına en az 455 milyon dolar yatırım yapmayı da kabul etti. Ek olarak firmanın güvenlik ve kalite prosedürlerini üç yıl boyunca denetlemek üzere bağımsız bir gözlemci de atanacak. Anlaşmanın yürürlüğe girmesi için federal bir hakimin onayı gerekiyor. ABD'li havacılık devi Boeing, yeni bir CEO seçmeye ve gövde üreticisi Spirit AeroSystems'i satın almaya çalışırken bu anlaşmadan önemli de bir fayda sağlayacak.

Bununla birlikte kazalarda yaşamını yitirenlerin yakınları anlaşmaya itiraz ediyor. Avukat ise hakimden anlaşmayı reddetmesi talebinde bulunacak. Yaşamını kaybedenlerin yakınları 24,8 milyar dolarlık bir ceza talebinde bulunmuştu.

Kaynak:https://www.reuters.com/business/aerospace-defense/boeing-plead-guilty-us-probe-fatal-737-max-crashes-says-doj-official-2024-07-08/

• Kazalar Amerika da olsaydı daha büyük cezalar keserlerdi kesin. Suçun mahiyeti tam olarak anlaşılmasa da çok düşük meblalar. Dünya öyle bir yer haline geldi ki Amerika da kendi şirketinin daha fazla zarar görmesini istemiyor anlaşılan. Asyalı bir şirketin ürünü olsaydı ticari hayatı bitmişti.
  • Ah Boeing Ah güvendiğimiz dağlara karlar yağdı. Belliydi zaten suçlunun kim olduğu. Olan canlara oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MBK3334 VAUVJ -- 8 Temmuz 2024; 19:4:39 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sonunda.. Keşke güvenlik ve sağlamlık üzerinede artık bir adım atsınlar ucuz ve güvensiz uçaklarla nereye kadar devam edecekler ?

• Bir ara yazar biriyle tartışmıştık. Amerikada mahkemeye rüşvet vermek yemez, araya amcaoğlu koyup hakimi üstten aratmaya benzemez orası demiştim. Açığa çıkana kadar her şirket bir haltlar karıştırır ama ortaya çıkınca geri aldıramaz, üstünü örtemezsin demiştim. O da vay efendim geçmişte kızılderelilere ne yaptılar, ne biçim ülke olduğunu biliyor musun diye atar yapmıştı. Geçmiş geçmişte kalmıştır günümüzdeki ülke yönetimine bakmak lazım kimse sütten çıkma ak kaşık değildir demiştim. Kulağı çınlıyordur umarım. Boeing sana yazıklar olsun. Kararda düşük çıkmış harbiden. Ölen kişi başına 1 milyon dolar bile etmiyor mahkemeye teessüf ederim. Bizim ülkenin mahkemelerinde görülseydi ve Boeing bizim şirket olsaydı nasıl karar çıkardı sizce?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kazalar Amerika da olsaydı daha büyük cezalar keserlerdi kesin. Suçun mahiyeti tam olarak anlaşılmasa da çok düşük meblalar. Dünya öyle bir yer haline geldi ki Amerika da kendi şirketinin daha fazla zarar görmesini istemiyor anlaşılan. Asyalı bir şirketin ürünü olsaydı ticari hayatı bitmişti.

• uçaklara düşme durumunda açılan balon yerleştirme planı vardı, bu haberler gösteriyor ki hayata geçmesi yakındır, dünyanın en güvenli ulaşım aracı bayırlı olsun diyebiliriz

• Pekii, kusurlu bir taraf kusurunu kabul etmiş. Ya diğer taraf? FAA’in uçağın sıfatını bile görmeden tip uyumluluğunu onaylaması, fiziksel olarak takibinin yapılmaması ve bunun karşılığında Boeing’den alınan “ufak” destek ödemeleri nedeniyle FAA’da bir denetim, bir ceza davası olacak mı? Hayır. Olan yitip giden canlara oldu.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.