Şimdi Ara

Boğaziçi elektrik elektronik (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
2
Favori
2.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben de 2011 yılında derece yaptım, Sabancı Elektroniği seçtim. Senin de seçeneklerin arasında bulunsun derim, Boğaziçi EE düz tercihtir, hiçbir şekilde kötü bir yere çıkarmaz fakat sizin beklentilerinizle tam uyuşmayabilir. Türkiye'de sayılı seviyede olan insanların iyi tercih yapmaları lazım tüm hayatınızı etkileyecek. Tıp ile ee arasında gidip gelmek nedir :), önce hayatta ne yapmak istediğiniz üzerine düşünün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ATaİk_

Ben de 2011 yılında derece yaptım, Sabancı Elektroniği seçtim. Senin de seçeneklerin arasında bulunsun derim, Boğaziçi EE düz tercihtir, hiçbir şekilde kötü bir yere çıkarmaz fakat sizin beklentilerinizle tam uyuşmayabilir. Türkiye'de sayılı seviyede olan insanların iyi tercih yapmaları lazım tüm hayatınızı etkileyecek. Tıp ile ee arasında gidip gelmek nedir :), önce hayatta ne yapmak istediğiniz üzerine düşünün.

Hocam Boun benim için bir yaşam stili haline geldi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ATaİk_ kullanıcısına yanıt
    Hocam ben doktorluk da yaparım mühendislikte insanlarla diyaloğum falan iyidir sabırlı bir insanımdır, aynı zamanda matematikten fizikten çok keyif alıyorum oturup bir makine yapmamış olsam da uğraşmak çok hoşuma gider :) bilkent hakkında ne düşünüyorsun hocam illa ki vardır tanıdığın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam size birkaç şey danışmak isteriz arkadaşa biraz yardımcı olur musunuz rica etsek

• quote:

Orijinalden alıntı: ozenc70

Hocam ben doktorluk da yaparım mühendislikte insanlarla diyaloğum falan iyidir sabırlı bir insanımdır, aynı zamanda matematikten fizikten çok keyif alıyorum oturup bir makine yapmamış olsam da uğraşmak çok hoşuma gider :) bilkent hakkında ne düşünüyorsun hocam illa ki vardır tanıdığın

Üstteki mesjına istinaden yazıyım önce; eğer takıntı haline geldiyse ve benimsediysen başka bir alternatifi düşünme çünkü en olmadık olayda keşke boun a gitseydim dersin ve gittiğin okuldan soğursun.

Tıp ve mühendislik olarak bakmamanı öneririm olaya. Mühendis benim gözümde hayata çok daha farklı bakabilen insandır daha global düşünebilir, yeni dil öğrenmeye farklı ortamda yaşamaya daha uygundur. Tıp okuman halinde ölene kadar Türkiye'de yaşamayı göze alıyorsun demektir. İstisnalar olsa da çevremden görebildiğim kadarıyla ölene kadar yabancı dizileri Türkçe altyazı ile izleyip ortamda alay konusu olmaktır. Bak bu küçük bir şey gibi gözükebilir ama standart bir üniversitede İngilizce mühendislik okuyan bir adam benim gözümde daha değerlidir. Bunu en yakın tıp okuyan arkdaşıma dahi söylerim.

Bilkent'e giden arkadaşlarım da oldu tabi. Benim gördüğüm kadarıyla bilinenin aksine çok fazla akademik olarak başarlı bir okul değil daha çok piyasalara adam yetiştiriyor. Basit bir tabirle söylemek gerekirse, ilerde Prof olacağım diyen adam Koç, Sabancı seçmeli, CEO olacağım diyen Boğaziçi, Bilkent seçmelidir. (İlk 500 e girenler için konuşuyorum) Bunları 5 yıllık gözlemime dayanarak söylüyorum. İstinalar ile alıntı yapan olursa cevap atmam :) Ayrıca Ankara'da olması çok büyük eksi. Son sınıfta her firmanın mülakatı için sürünen arkadaşlarım oldu, 3 ay boyunca nerdeyse her hafta sonu git gel yaptılar. Bazı firmaların mülakatlarına bile giremeden aldıkları teklifleri kabul ettiler. Küçük bir detay ama gözden kaçmamalı.

Edit: Senin tercihin Boğaziçi EE olmalı, linkedin den mezunlara bakarak terchini temellendirebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ATaİk_ -- 23 Temmuz 2016; 2:41:21 >

Hocam çok teşekkür ederim , cidden yardımcı oldunuz linkedin profilleri biraz abartı gibi geliyor ama :D bir de ben akademik kariyerden çok ceo olmak istiyorum evet ama türkiyede değil çalışan olarak yurtdışına çıkma imkanlarını da değerlendirir misiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: oymakk

Ham puana göre ilk 10 mu okul puani eklenmis olarak mı?

Okul puanı eklenmiş olarak

• Abartmayın sanki 2k boş adam sınav anıyla alakalı 2k olan hepsi zeki bu adamların ben olsam koç tıp okurdum ama başka tıp okumazsım koç tıp başka bi şey

• Koc tip diyosunuz da adamin koc tipa yerlesebileceginin garantisi yok, kimse de yazmamis.
    Bir de mf3 te 110. Olmus okul puaniyla ilk 100 bursundan yararlanabilecek mi?

• PwaGG kullanıcısına yanıt
    Koç tıp gelmeyebilir haklısın da ilk 100 bursu için herhangi bir puan türünde hamda ilk 100e girmek yeterli mflerin hepsinde girdim o konuda sıkıntı yok

• Detayları inan tam bilmiyorum kardeşim

• quote:

Koç tıp gelmeyebilir haklısın da ilk 100 bursu için herhangi bir puan türünde hamda ilk 100e girmek yeterli mflerin hepsinde girdim o konuda sıkıntı yok

Tebrikler o zaman, uni konusunda bilkent de ar-ge olarak cok onde bence en son sikinti etmen gereken sey para (burs bulma sansin cok yuksek) ama ankarada gecinmen daha kolay lakin burssuzu 27.500 diyor ben derece yapsam 27.000 olan biriyle ayni statude olmak istemem yine de aklinda bulunsun. biz gezmistik labarotuarlarini filan hosuma gitmisti.

Teşekkür ederim hocam görüşlerin için :) bilkent ya da boun yazacak gibiyim zaten aklımda bulunsun :)

• hocam bütün üniversitelere girebiliyor olmak nasıl bir duygu anlatsana biraz
    ------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 21:50:33 >
  • firefliess kullanıcısına yanıt
    Ortak her ağzı olanın bir şey demesi yüzünden tercih kısmı çok kafa karıştırıcı en azından şu an , genel olarak iyi ama ya :D

• quote:

Teşekkür ederim hocam görüşlerin için :) bilkent ya da boun yazacak gibiyim zaten aklımda bulunsun :)

Gezmeden sakin karar verme bana kalirsa odtu de cok guzel ama genelde kazanamayanlar oraya gidiyo :D benim yakin akrabam cern de staj yapmisti 2 veya 3. Senesinde sonra is teklifi almisti son 2 senesini de aselsanda calisarak gecirdi (son sene haftada 1 gun okula gidiyordu) asil onemli olan imkanlar bunlar bence mezunlarla kesinlikle konus linkedin cok iyi bir platforum. Odtude bolum birincisi 4.00 ortalamayla mezun oldu. Ba aldigi derslerden kalip tekrar sinavina giriyomus oyle insanlar var yani :D

Henüz o kadar çıldırmadım ama bakalım ne olur ilerde :D

çok mantıklı gelmedi söyledikleriniz. bilkent mi akademisyen yetiştirmiyor? her sene stanforda MIT ye adam gönderiyor diye biliyorum. bilkent hem akademik hem de iş hayatı için iyidir bence. istanbul ankara konusuna gelince, bilkent istanbulda olsa bilkent ee bursluya ilk 200 ün altı giremezdi zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guitarhero111 -- 23 Temmuz 2016; 12:05:02 >
  • Koç ee yazsana?

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.