Şimdi Ara

Boğaziçi Endüstri mi Hacettepe TIP mi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
2
Favori
7.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dun bogazici makineden arkadasla konusuyorum...itu bilgisayar ve itu elektronik badta bogazici iktisat ve isletmenin onundeydi son anda hatta tercih formunu teslim ettikten sonra geri alip bogazici isletme ve iktisati daha uste yazdigimdan bahsettim. O da su an olsa muhendislik mi yazardin dediginde hayir su an olsa cerrahpasa tip yazardim cevabini verdin(99da cerrahpasa turkce de ingilizce de itu bilg ve elektronikten dusuktu). Bunun uzerine bir bankada mudur olan baska bir arkadas da herkes ayni yaniti veriyor diye araya girdi. Keza yakin bir arkadasim da ayni dusuncede ve hicbirimiz is bupmakta zorlanan ya da az para alan adamlar degiliz...sonradan uzulmemek adina bence tip ama dedigim gibi bu olayi is bulma vs adina soruyorsan elektronikte hizli yukselir iyi paralar kazanirsin tiptaysa belli bir zaman para fazla gecmez eline ama sonradan bizim eski subeye kredi basvurusu yapan eleman gibi 65000 t bordro verirsin(2008 yili) ama hepsinden onemlisi is is degil yasam bicimidir senin icin...halk tarafindan sayilir sevilirsin...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: kambochian

Dun bogazici makineden arkadasla konusuyorum...itu bilgisayar ve itu elektronik badta bogazici iktisat ve isletmenin onundeydi son anda hatta tercih formunu teslim ettikten sonra geri alip bogazici isletme ve iktisati daha uste yazdigimdan bahsettim. O da su an olsa muhendislik mi yazardin dediginde hayir su an olsa cerrahpasa tip yazardim cevabini verdin(99da cerrahpasa turkce de ingilizce de itu bilg ve elektronikten dusuktu). Bunun uzerine bir bankada mudur olan baska bir arkadas da herkes ayni yaniti veriyor diye araya girdi. Keza yakin bir arkadasim da ayni dusuncede ve hicbirimiz is bupmakta zorlanan ya da az para alan adamlar degiliz...sonradan uzulmemek adina bence tip ama dedigim gibi bu olayi is bulma vs adina soruyorsan elektronikte hizli yukselir iyi paralar kazanirsin tiptaysa belli bir zaman para fazla gecmez eline ama sonradan bizim eski subeye kredi basvurusu yapan eleman gibi 65000 t bordro verirsin(2008 yili) ama hepsinden onemlisi is is degil yasam bicimidir senin icin...halk tarafindan sayilir sevilirsin...

senin de dediğin gibi sonradan aklıma keşke tıp yazsaydim diye gelir mi bilemiyorum boun ee gelme ihtimali var mi sizce yada elinizde olsa ee mi endüstri mi

• Hocam 2 muhendislik arasinda karar vermek ne isle ugrasmak istediginize gire degisir...bir baska konuda bir arkadas aciklamis end muhendisi optimizasyon konusuna egilir. Sahsen ben muhendislikte mesleki dallardan secerdim bilgisayar elektronik makina insaat gibi hatta bu sira ile...ama kisiye gore degisir..bir yakini insaatcidir adamin onun icin en iyisi insaat olur misal...bir arkadasim makine mezunu ise basladigi maas 1200 tl 1 yil calisip askere gitti donunce 3000den ise girdi 2 ay sonra esimin abisi 7000 tl arti yemek ve ev ile kendi sirkeyine aldi....hemde coj iyi bir projede(belarusta avm) ama baktiginizda cok iyi muhendis olup kotu sartlarda calisan da var...network varsa her meslekte yurur gidersi. 1 yil tecrubeyle masraflar dahil 8000e yakin para kazanan arkadasin gibi...network kuramazsin cok dusuk maaslara zir isler yapar ben bunun icin mi okudum diye hayiflanirsin...diyetisyenlikte bile super oaralar var...ben tip olayini sadece meslegin guzelligi acisindan onerdim..

• quote:

Hocam 2 muhendislik arasinda karar vermek ne isle ugrasmak istediginize gire degisir...bir baska konuda bir arkadas aciklamis end muhendisi optimizasyon konusuna egilir. Sahsen ben muhendislikte mesleki dallardan secerdim bilgisayar elektronik makina insaat gibi hatta bu sira ile...ama kisiye gore degisir..bir yakini insaatcidir adamin onun icin en iyisi insaat olur misal...bir arkadasim makine mezunu ise basladigi maas 1200 tl 1 yil calisip askere gitti donunce 3000den ise girdi 2 ay sonra esimin abisi 7000 tl arti yemek ve ev ile kendi sirkeyine aldi....hemde coj iyi bir projede(belarusta avm) ama baktiginizda cok iyi muhendis olup kotu sartlarda calisan da var...network varsa her meslekte yurur gidersi. 1 yil tecrubeyle masraflar dahil 8000e yakin para kazanan arkadasin gibi...network kuramazsin cok dusuk maaslara zir isler yapar ben bunun icin mi okudum diye hayiflanirsin...diyetisyenlikte bile super oaralar var...ben tip olayini sadece meslegin guzelligi acisindan onerdim..

hocam tıpa zor diyip kafa ütülüyolar mühendislikde de kendini geliştirmen gerekiyo çok çaba istiyo kendini geliştirmen lazım tıpta da 6yılı geçtin mi maaşini alıyosun

• Zorlugu biraz da hep guncel kalma olayi. Evet uzmanligi yaparken maas aliyorsun...

• quote:

Zorlugu biraz da hep guncel kalma olayi. Evet uzmanligi yaparken maas aliyorsun...

hocam mf4 449 mf3 1120 tıp istiyorum ama mf4u de yakmak istemiyorum

• tıp okumayana kolay gelir. bir de tıp okuyan 4-5-6. sınıf arkadaşlar gelsin de anlatsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vince Gilligan

tıp okumayana kolay gelir. bir de tıp okuyan 4-5-6. sınıf arkadaşlar gelsin de anlatsın.

okuyorsanız ne gibi zorluğu var hocam biraz bahseder misiniz

• Direkt Boğaziçi

• kambochian sen gerçek misin? hadi biz öğrenciyiz tatildeyiz de girip yazıyoruz. 8 senedir çalışıyorum diyosun ama hergün 17 yaşındaki adamların takıldığı forumdasın. nasıl kafalardasınız anlamıyorum. bi de tıp yazın diyen biiri daha var. o da 35 yaşında mühendismiş ama sabah 8 gece 12 forumda. yalanında bi sınırı var. ikinizde boş gezenin boş kalfasısınız bence ya da öğrenci bilemiyorum. millete sanki bişeyler başarmış gibi tavsiyler vermeniz milletin hayatıyla oynamanızdan farksız.
  • umutlu kardeşim sen bunları dinlemeden aklında ne varsa onu yaz. daha bunların ne olduğu belli değil. adamlar çalışıyoruz diyor mesai saatinde mesaj giriyor ygs forumuna. ya ağır işsizler ya da milletle kafa buluyoalr.
  • quote:

Orijinalden alıntı: guitarhero111

kambochian sen gerçek misin? hadi biz öğrenciyiz tatildeyiz de girip yazıyoruz. 8 senedir çalışıyorum diyosun ama hergün 17 yaşındaki adamların takıldığı forumdasın. nasıl kafalardasınız anlamıyorum. bi de tıp yazın diyen biiri daha var. o da 35 yaşında mühendismiş ama sabah 8 gece 12 forumda. yalanında bi sınırı var. ikinizde boş gezenin boş kalfasısınız bence ya da öğrenci bilemiyorum. millete sanki bişeyler başarmış gibi tavsiyler vermeniz milletin hayatıyla oynamanızdan farksız.

Hocam cepten giriyorum. Sabah aksamdan ziyade arada guriyorum. Bu foruma da kardesimin universite seciminden dolayi 15 20 gundur giriyorum girdikce de deneyimlerimi paylasiyorum. Maslak'a ugrarsaniz bi kahve iceriz. Dedigim gibi dogus grubu sirketlerinden birinde 4 kisilik bir ekibin yoneticisiyim. Hani ceoyum desem sallamakla suclayin da yonetici olmak oyle ahım şahım birsey degil :)

• quote:

quote:

kambochian sen gerçek misin? hadi biz öğrenciyiz tatildeyiz de girip yazıyoruz. 8 senedir çalışıyorum diyosun ama hergün 17 yaşındaki adamların takıldığı forumdasın. nasıl kafalardasınız anlamıyorum. bi de tıp yazın diyen biiri daha var. o da 35 yaşında mühendismiş ama sabah 8 gece 12 forumda. yalanında bi sınırı var. ikinizde boş gezenin boş kalfasısınız bence ya da öğrenci bilemiyorum. millete sanki bişeyler başarmış gibi tavsiyler vermeniz milletin hayatıyla oynamanızdan farksız.

Hocam cepten giriyorum. Sabah aksamdan ziyade arada guriyorum. Bu foruma da kardesimin universite seciminden dolayi 15 20 gundur giriyorum girdikce de deneyimlerimi paylasiyorum. Maslak'a ugrarsaniz bi kahve iceriz. Dedigim gibi dogus grubu sirketlerinden birinde 4 kisilik bir ekibin yoneticisiyim. Hani ceoyum desem sallamakla suclayin da yonetici olmak oyle ahım şahım birsey degil :)

valla buradan bakınca baya baya işsiz biri gibisin. bana boğaziçi mezunuyum diye birilerini kekliyosun gibi geliyor. eğer öyle bişey yapıyosan birilerinin hayatıyla oynuyosun, farkında ol diye söylüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: *umutlu*

quote:

Zorlugu biraz da hep guncel kalma olayi. Evet uzmanligi yaparken maas aliyorsun...

hocam mf4 449 mf3 1120 tıp istiyorum ama mf4u de yakmak istemiyorum

Psikolojinizi anlayabiliyorum ama iki okulda kendi alaninin en ust siralarinda puandan ziyade ner3ye gitmek istediginize karar vermeniz onemli. Siz yorum sormussunuz biz de yorumlamisiz..uzayla ugrasan arkadaslara da agir gelmis biraz sanirim...

• quote:

quote:

quote:

valla buradan bakınca baya baya işsiz biri gibisin. bana boğaziçi mezunuyum diye birilerini kekliyosun gibi geliyor. eğer öyle bişey yapıyosan birilerinin hayatıyla oynuyosun, farkında ol diye söylüyorum.

Hocam aslinda tam tersini yapmak icin foruma giriyorum cunku gordugum kadariyla yorumlar karsilastirmalar ve sorular cok bilincsizce...neden dolayi issiz gorunuyorum?

• hocam ikisinden de mezun olunca alacağın maaş ayni orda bi sorun yok zaten para konusu değil sorun benim aklıma takılan boğazici gibi bi üniversite var karşımda

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam aslinda tam tersini yapmak icin foruma giriyorum cunku gordugum kadariyla yorumlar karsilastirmalar ve sorular cok bilincsizce...neden dolayi issiz gorunuyorum?

30 küsür yaşında nispeten iyi işi olan biri neden ygs forumunda takılsın ki dimi ama. ya da asosyallik falan var.

• Asosyallikle ne alakasi var. Zaten acikladim birader sebebi ile girip genc arkadaslara yardimci olmak istedigimi. Neyse arkadasimizin konusunu kirletmeyelim.

• Yaşamak istediğin hayatla çok ilgili bir tercih bu. Birinde hayatın insan hayatına diğerinde emtiaya bağlı olur, birinde beyaz önlük giyip ömrün boyunca sevdiklerinle uzun bir tatile gidemezken diğerinde şirketlerde üst düzey yönetici olup takım elbiseler giyerek yurtdışı gezilerinde zengin bir yaşam sürebilirsin, birinde işler iyi gitmediğinde kapı önüne konup kariyerini bitirebilirken diğerinde kariyerini bitirsen de ömrün boyu belki seni kazadan beladan koruyacak dualar alırsın. Yani kısaca bunu senden iyi bilebilecek kimse olamaz. Zaten sınavda zekanı belli etmişsin tercihini de aynı şekilde oluştur derim.
    Başarılar dilerim.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.