Şimdi Ara

Boğaziçi Endüstri mi Hacettepe TIP mi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
2
Favori
7.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ejder_tarik

Yaşamak istediğin hayatla çok ilgili bir tercih bu. Birinde hayatın insan hayatına diğerinde emtiaya bağlı olur, birinde beyaz önlük giyip ömrün boyunca sevdiklerinle uzun bir tatile gidemezken diğerinde şirketlerde üst düzey yönetici olup takım elbiseler giyerek yurtdışı gezilerinde zengin bir yaşam sürebilirsin, birinde işler iyi gitmediğinde kapı önüne konup kariyerini bitirebilirken diğerinde kariyerini bitirsen de ömrün boyu belki seni kazadan beladan koruyacak dualar alırsın. Yani kısaca bunu senden iyi bilebilecek kimse olamaz. Zaten sınavda zekanı belli etmişsin tercihini de aynı şekilde oluştur derim.
    Başarılar dilerim.

Sağ ol kardesim çok güzel açıklamışsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: *umutlu*

quote:

Orijinalden alıntı: ejder_tarik

Yaşamak istediğin hayatla çok ilgili bir tercih bu. Birinde hayatın insan hayatına diğerinde emtiaya bağlı olur, birinde beyaz önlük giyip ömrün boyunca sevdiklerinle uzun bir tatile gidemezken diğerinde şirketlerde üst düzey yönetici olup takım elbiseler giyerek yurtdışı gezilerinde zengin bir yaşam sürebilirsin, birinde işler iyi gitmediğinde kapı önüne konup kariyerini bitirebilirken diğerinde kariyerini bitirsen de ömrün boyu belki seni kazadan beladan koruyacak dualar alırsın. Yani kısaca bunu senden iyi bilebilecek kimse olamaz. Zaten sınavda zekanı belli etmişsin tercihini de aynı şekilde oluştur derim.
    Başarılar dilerim.

Sağ ol kardesim çok güzel açıklamışsın

Rica ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: guitarhero111

quote:

Orijinalden alıntı: kambochian

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kambochian

quote:

kambochian sen gerçek misin? hadi biz öğrenciyiz tatildeyiz de girip yazıyoruz. 8 senedir çalışıyorum diyosun ama hergün 17 yaşındaki adamların takıldığı forumdasın. nasıl kafalardasınız anlamıyorum. bi de tıp yazın diyen biiri daha var. o da 35 yaşında mühendismiş ama sabah 8 gece 12 forumda. yalanında bi sınırı var. ikinizde boş gezenin boş kalfasısınız bence ya da öğrenci bilemiyorum. millete sanki bişeyler başarmış gibi tavsiyler vermeniz milletin hayatıyla oynamanızdan farksız.

Hocam cepten giriyorum. Sabah aksamdan ziyade arada guriyorum. Bu foruma da kardesimin universite seciminden dolayi 15 20 gundur giriyorum girdikce de deneyimlerimi paylasiyorum. Maslak'a ugrarsaniz bi kahve iceriz. Dedigim gibi dogus grubu sirketlerinden birinde 4 kisilik bir ekibin yoneticisiyim. Hani ceoyum desem sallamakla suclayin da yonetici olmak oyle ahım şahım birsey degil :)

valla buradan bakınca baya baya işsiz biri gibisin. bana boğaziçi mezunuyum diye birilerini kekliyosun gibi geliyor. eğer öyle bişey yapıyosan birilerinin hayatıyla oynuyosun, farkında ol diye söylüyorum.

Hocam aslinda tam tersini yapmak icin foruma giriyorum cunku gordugum kadariyla yorumlar karsilastirmalar ve sorular cok bilincsizce...neden dolayi issiz gorunuyorum?

30 küsür yaşında nispeten iyi işi olan biri neden ygs forumunda takılsın ki dimi ama. ya da asosyallik falan var.

1- Kardeşimin ygs lys tercihinden dolayı giriyorum demiş, okuyamıyor musun?

2- Kardeşi benim

3- Bu forumda takılan işsizdir diye bir şey yok, adam sıkıldığında cepe giriyo donanimhaberi açıyo cevaplanan mesajlar ekranı geliyo karşısına cevap veriyo, ara sıra benim ne mesaj yazdığıma bakıyor. Konu dışında takılsaydı işsizdi.

4- Türkiyenin en başarılı öğrencilerini okutan okulu şiddetle önerdiği ve senle aynı fikirde olmadığı için yalancı, milletin hayatıyla oynayan biri mi oldu adam? O Türkiye birincileri derecelik adamlar hep gerizekalı bi sen mi akıllısın? (bu konu için söylemiyorum bir konuda da mühendislikte üni tartışması olmuştu eleman ekşisözlükten linkler vererek tartışıyordu )

5- Adam 17 yaşında olsaydı benim bu yazdıklarımı yazardı, ben 18 yaşındayım çünkü. Adam laf dalaşına girmeden gayet saygılı bir biçimde konuşuyor senle, kusura bakma ama haketmediğin saygıyı gösteriyor. İnsanları yargılamadan önce kendine bak, o bankada yönetici, sen nesin tam olarak? Nicotinelli başlarda protesto ettim ama şimdi pişmanım, lise 2 öğrencisinin mühendislik teknik okulda okunur diye yorum attığı bölümde gerçekten mühendis adama laf söylemişim..

Muhtemelen bu yazdıklarımdan sonra bana kızacak ama yazmam gerekti, burada saçma sapan cevaplar veren tonlarca kişi var (ben bile bazen saçma soruları trollüyorum) adam adam gibi cevaplar yazıyor, boğaziçiyi haklı bir şekilde savundu diye garip garip tiplerden işsiz damgası yiyor. İbretlik gerçekten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jo_be -- 7 Temmuz 2013; 14:09:45 >

• quote:

kambochian sen gerçek misin? hadi biz öğrenciyiz tatildeyiz de girip yazıyoruz. 8 senedir çalışıyorum diyosun ama hergün 17 yaşındaki adamların takıldığı forumdasın. nasıl kafalardasınız anlamıyorum. bi de tıp yazın diyen biiri daha var. o da 35 yaşında mühendismiş ama sabah 8 gece 12 forumda. yalanında bi sınırı var. ikinizde boş gezenin boş kalfasısınız bence ya da öğrenci bilemiyorum. millete sanki bişeyler başarmış gibi tavsiyler vermeniz milletin hayatıyla oynamanızdan farksız.

ya kardeş. ankara'da bir kamu kurumunda çalışıyorum. can sıkıntısında forumda takılıyorum. Ayrıca gençleri uyarmak istedim. Biz eski mühendisler olarak tıp yazmadığımız için pişmanız. Sizinle aynı sebeplerden yazmadık, ilgimiz yoktu, hastane ortamını sevmiyorduk. Zaman geri gelmiyor, belki yazdıklarımızı okuyan biri uyanır da hayatı kurtulur dedik. Ki bizim zamanımızda mühendislik altın çağındaydı. Şimdiki gibi rezil bir kontenjan artışı yoktu.

Ben de sana diyorum ki, madem tıbba girdin, ne diye millete tıp değil mühendislik yazın diyorsun. Adama bak, kendini sağlama almış sallıyor. Lys forumuna niye takılıyorsun, lys ile işin kalmamış.

Ben lys forumunda başlamadım. otomobil bölümünde 4-5 yıllık geçmişim var. Daha sonra konu dışına takıldım. Yarbay olduğuma bakarak eskilerden olduğumu anlayabilirsin.

Bizim sınıftaki geri zekalı çocuklar iyi mühendisliklere giremediler gittiler tıp yazdılar mecburen, şimdi hepsi kral oldu. İşte bu adamı deli eder. Ben de bunu anlatıyorum ki, sınava girecek olan adamlar tercihlerini bir kere daha düşünsün.

Senin amacın eğer tıbbı kimse yazmasın değerli olsun falansa, o çok saçma. Bir kişi yazmazsa öteki yazar o kontenjanlar dolar. Boş kalacak hali yok ya. İstesen de istemesen de senede 11 bin küsür tane rakibin bu çarka katılacak.

Senin gibi biri daha vardı adı F ile başlıyor tam hatırlamıyorum. O da tıpçıydı. aman yazmayın falan diyip duruyordu.

ya kardeş bi kişi yazmazsa altındaki yazacak. yani değişen bir şey olmayacak. Mesleğinizi korumak için yapıyorsanız çok saçma bir şey yapıyorsunuz

• yazık, demek ki tıpa böyle adamlar da girebiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

quote:

ya kardeş. ankara'da bir kamu kurumunda çalışıyorum. can sıkıntısında forumda takılıyorum. Ayrıca gençleri uyarmak istedim. Biz eski mühendisler olarak tıp yazmadığımız için pişmanız. Sizinle aynı sebeplerden yazmadık, ilgimiz yoktu, hastane ortamını sevmiyorduk. Zaman geri gelmiyor, belki yazdıklarımızı okuyan biri uyanır da hayatı kurtulur dedik. Ki bizim zamanımızda mühendislik altın çağındaydı. Şimdiki gibi rezil bir kontenjan artışı yoktu.

Ben de sana diyorum ki, madem tıbba girdin, ne diye millete tıp değil mühendislik yazın diyorsun. Adama bak, kendini sağlama almış sallıyor. Lys forumuna niye takılıyorsun, lys ile işin kalmamış.

Ben lys forumunda başlamadım. otomobil bölümünde 4-5 yıllık geçmişim var. Daha sonra konu dışına takıldım. Yarbay olduğuma bakarak eskilerden olduğumu anlayabilirsin.

Bizim sınıftaki geri zekalı çocuklar iyi mühendisliklere giremediler gittiler tıp yazdılar mecburen, şimdi hepsi kral oldu. İşte bu adamı deli eder. Ben de bunu anlatıyorum ki, sınava girecek olan adamlar tercihlerini bir kere daha düşünsün.

Senin amacın eğer tıbbı kimse yazmasın değerli olsun falansa, o çok saçma. Bir kişi yazmazsa öteki yazar o kontenjanlar dolar. Boş kalacak hali yok ya. İstesen de istemesen de senede 11 bin küsür tane rakibin bu çarka katılacak.

Senin gibi biri daha vardı adı F ile başlıyor tam hatırlamıyorum. O da tıpçıydı. aman yazmayın falan diyip duruyordu.

ya kardeş bi kişi yazmazsa altındaki yazacak. yani değişen bir şey olmayacak. Mesleğinizi korumak için yapıyorsanız çok saçma bir şey yapıyorsunuz

Bosver dostum bu eleman heryere lapin gibi atliyor...yok issizsiz yok bilmemne lafini agzina verdim hala cosuyor...adam olmaz bunkarsan. Tiklememek lazim yok sayacaksin ki once adam oldugunun ispatina ugrasacak...

• up

• quote:

Hay ağzına diline sağlık yahu
  • TIP VS ENDÜSTRİ (!) Bölüm belli olur, hangi üniversite iyi diye sorarsın anlarım. Ama sen tutup da burdakilere "hangi mesleği yapmalıyım" sorusunu sorman çok ukalaca oluyor. Eğer sen de çoğu insan gibi doktorluğa yatkınlığı olmamasına karşın, hatta hoşlanmamasına rağmen sırf hazır işim ve param olucak garantisiyle, hem de doktorluk kelimesinin arkasına sığınıp hava atacaksan girmemelisin. Artık eskisi gibi alın teriyle, canla başla çalışarak mesleğini severek iki elle sarılarak yapan doktorlar yetişmiyor. Ülkenin başını yakacaksa bunlar gibi içi boş doktorluk takıntısı olan insanlar yakacak... Eskiden sağlık bakanlığı bir karar aldı mı
    doktorların hepsi menfaatleri ve çalışma prensipleri gereği bu karar yanlışsa kabul etmeyip iptal aşamasına götürürlerdi. Fakat artık yeni nesil, doktorluk kelimesinin arkasına sığınıp ekmek parasını çıkartırken, sağlık bakanlığı üstlerine tükürse yarabbi şükür diyecek geçiştirecekler. Korkudan kıymetini bilmedikleri "doktorluk" kelimesinin arkasına sığınıcak, bu karar kendi mesleğinin menfaatlerini zedelese bile ses çıkarmayacak... çok ağır konuşmuş olabilirim fakat çevrem de doktorluğu seçen her 5 kişiden 4'ü artık bunu kabullenmekte... Lütfen bunu kabullenmeyip hala bu amacı gütmeye çalışan içi boş doktorları, diğer doktorlarla aynı kefeye koymayalım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratdinc1 -- 13 Temmuz 2013; 1:54:58 >

• up
  • Boun

• *umutlu* * kullanıcısına yanıt
    Hacattepe tıbba git dostum
  • quote:

Orijinalden alıntı: yumiy

bir haftadır sadece 10 saat uyudum inanılmaz bir yorgunlukla yazıyorum tıp fakültesi 2. sınıf öğrenciyim ve finalim vardı bugün son 1 haftadır inanılmaz bir şekilde olmak üzere 3 haftadır çalışıyorum tam bir yılın konularına. aslında çalışmayla sorunum yok lise4te felan çok mutluydum çalışıyodum bir amacım vardı ve zevk alıyodum. şimdiki durum ne lise 4dekinin 2 katı çalışıyorum amacım sınıfı geçmek ve nefret ediyorum. okul tam olarak 4 temmuzda bitiryor ve 2 eylülde açılyor büte kalırsan bu tatilinde ortasında büt var yani tatil diye bir şey yok bu tempo hiç bitmiycek okul bitcek tus sonra kazansanda kazanamasanda çalşmak hiç ara verme şansın yok. lisede interrail workandtravel yapma gibi planlarım vardı şimdi sadece 50 gün tatilim var ve büte kalmasam bile kalma ihtimali olduğundan hiç birini ayarlayamıyorum hiç birini yapamıycam.
    tıp çok zor değil ama çok uzun yoğun ve inanılmaz yıpratıcı ortalama haftada 30 -40 saat ders olur normal bi fakültenin 1.5 katı. okul diğer fakültelere göre 15 gün erken açılır 1 ay geç kapanır eğitim süresi de 6 yıl zaten sırf bu yüzden dğer fakültelerin 2 katı ediyor zaten
    size cevrenizden iş garantisi var tıp okuyun diyceklerdir şöyle söyleyim ilk 10000 girmiş bir adam zaten iyi bir mühendislik kazanabilir bunlarda zaten işsiz kalmaz tıpa vereceği emeğin yarısını verse mühendisliğe tıpta ki birinden daha iyi kazanır
    tıp okumak için dayanıklı olmak gerekir hemde sürekli çalışmayı sevmek yetmez ben çalışmayı seven biriydim lisedem. 26 yaşında olup hocasından ağlıyan asistan abi gördüm bırakıcam dokturluğu diyodu. lisede derledi şu sınavı bir atlatın gerisi rahatlıycaksınz diye tıpta böyle birşey yok hersene bir sonrakinden daha zor ara vermek dinlenmek yok okul bitince tus var sonra asistanlık var oda bitince noluyo seneile aynı işi yapan binlerce kişiden biri oluyosun daha iyi olmak için daha fazla çalışman gerekiyor ve bunun bir sınırıda yok. tekrar söyleyim başka bir meslekte bu kadar emek versen o meslekte çok çok bir yere gelebilirsin. tıpta çook büyük emeğin sonunda devlet hastanesinde sıradan bir doktor oluyosun

size tavsiyem tıp seçmeden önce bir daha düşünmeniz eğer aklınızda başka bir alternetif sevdiniğiz başka bir şey varsa onuda araştırın değerlendirin cevreniniz baskısı veya kendi bilinç altınız baskısı altında kalmayın. ben isteyerek geldim tıpa hatta babam gitme felan dedi ama sonuç böyle istemek veya çalışmayı sevmek yetmiyo

• quote:

Orijinalden alıntı: muratdinc1

TIP VS ENDÜSTRİ (!) Bölüm belli olur, hangi üniversite iyi diye sorarsın anlarım. Ama sen tutup da burdakilere "hangi mesleği yapmalıyım" sorusunu sorman çok ukalaca oluyor. Eğer sen de çoğu insan gibi doktorluğa yatkınlığı olmamasına karşın, hatta hoşlanmamasına rağmen sırf hazır işim ve param olucak garantisiyle, hem de doktorluk kelimesinin arkasına sığınıp hava atacaksan girmemelisin. Artık eskisi gibi alın teriyle, canla başla çalışarak mesleğini severek iki elle sarılarak yapan doktorlar yetişmiyor. Ülkenin başını yakacaksa bunlar gibi içi boş doktorluk takıntısı olan insanlar yakacak... Eskiden sağlık bakanlığı bir karar aldı mı
    doktorların hepsi menfaatleri ve çalışma prensipleri gereği bu karar yanlışsa kabul etmeyip iptal aşamasına götürürlerdi. Fakat artık yeni nesil, doktorluk kelimesinin arkasına sığınıp ekmek parasını çıkartırken, sağlık bakanlığı üstlerine tükürse yarabbi şükür diyecek geçiştirecekler. Korkudan kıymetini bilmedikleri "doktorluk" kelimesinin arkasına sığınıcak, bu karar kendi mesleğinin menfaatlerini zedelese bile ses çıkarmayacak... çok ağır konuşmuş olabilirim fakat çevrem de doktorluğu seçen her 5 kişiden 4'ü artık bunu kabullenmekte... Lütfen bunu kabullenmeyip hala bu amacı gütmeye çalışan içi boş doktorları, diğer doktorlarla aynı kefeye koymayalım...

+1

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.