Şimdi Ara

Boğaziçi İktisat mı Sabancı mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
1.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Norman Finkelstein

Hocam çap mi yapıyorsun?

Mf tm çap oluyor mu

Evet cap yapiyorum oluyor.

Endustri muhendisligi, psikoloji ve gorsel iletisim tasarim haric tum bolumler birbiriyle cap yapabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: upower

quote:

Hocam çap mi yapıyorsun?

Mf tm çap oluyor mu

Endustri muhendisligi, psikoloji ve gorsel iletisim tasarim haric tum bolumler birbiriyle cap yapabilir.

Muhendis ekonomi ile cap yapabiliyor

Peki ekonomi okuyan mühendislik ile çap yapabiliyor mu

• quote:

quote:

quote:

Hocam çap mi yapıyorsun?

Mf tm çap oluyor mu

Ne farki var ki tabi ki yapabiliyor

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam çap mi yapıyorsun?

Mf tm çap oluyor mu

Ne farki var ki tabi ki yapabiliyor

Çok güzel hocam şaşırdım

Ee peki nasil yetişiyor dersler zorlanmıyor musunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: savanbey

Adam amerikan sistemini ilerde değiştiririm diye bölüm mü değiştirilir diye eleştirdi ya la.

Kimsenin bursluydum diye ekleme yaptığını ya da yapma gereksinimi duyduğunu görmedim şu ana kadar. 100k ile 1k eleştirisi de mazi değil mi artık hocalar dahi boğaziçini bırakıp özellere giderken, ki bu sıralamada da lys gibi bir sınavı baz almak ne kadar doğrudur zaten. Boğaziçinde insanları iki saatte ne yaptıkları üzerinden yargılıyor olabilirler fakat sabancıda böyle bir şey olmuyor en azından 😊

ben de özelde burslu olup da burslu okuduğunu hiç söylemeyen adam görmedim :D

yahu bu imkanı sana yök de veriyor. boğaziçinde de bölümünü beğenmediysen yatay geçişle puanın yeten bölüme geçebilirsin zaten. sabancı bölüm seçme imkanı vermiş isteyen kullanır da bu üniversite seçiminde tercih sebebi olmaz. sanki iktisattan tıpa geçecek adam. işletme-iktisat vs iibf bölümleri işte.

1k ile 100k arasında siklet farkı vardır öyle 3 saatlik sınav geyiğine hiç girmeyin o zaman çalışmayın lys'ye falan önemi yoksa neden çalıştınız bu kadar

sabancıya parasını verip gidene lafım yok sıralamasına göre iyi bir eğitim alacak şüphesiz ama 1k adamın boğaziçi dururken sabancı yazması :/ 2 liralık yemek 150 liralık yurt için okul seçilmez yav yapmayın.

sabancıda kimse lys'de ne yaptığıyla yargılamıyor tabi çok erdemliler ama okulun taksitini ödeyemeyeni kapının önüne koyuyorlar :D

• quote:

Orijinalden alıntı: Vamos Bien

quote:

Tamamdır yapalım karşılaştırmayı.

Bir kere vakıf okulu olması sabancının kesinlikle bir adım öne taşır sabancıyı. Boğaziçinde ne kadar bütçe ayrılıyor öğrenciye projeler için? Bir kere bölüm seçme gibi vizyonlu bir olay var ortada ce bölüm değiştirme oranı %50. Sabancı ekonomi seçecek öğrenci sayısı zaten yılda 30u geçmiyor ve öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı daha fazla oluyor böylece. Sabancının columbia, mit gibi birçok okulla ortaklık anlaşmaları var. Erasmus-exchange desen kontenjan sıkıntısı çıkmadan gidebiliyorsun sabancıda. Çap desen yine yok gibi bir şey boğaziçinde, alıyorlar 5 kişi yılda zaten. E burs imkanı desen ilk 1000e 650 tl + 2 kişilik yurt muafiyeti, ilk bin dışı tam burslulara da 4 kişilik yurttan muafiyet sağlıyor. Ki yurtları efsanedir e hiçbir şekilde baskı uygulanmaz girişlerde çıkışlarda, yurtlar karışıktır. Bunlar sadece aklıma gelenler. Boğaziçinin aklıma gelen tek avantajı konumu ve daha fazla mezunu olması. Ama bunların da zaten saydıklarımın yanında hiçbir şey olduğunu düşünüyorum. Ben de boğaziçini çok severim bu arada iyi bir okuldur ama eğri oturup doğru konuşalım. Boş yazmakla olmuyor, yapın objektif bir şekilde karşılaştırmanızı biz de bilgilenelim. Gelen cevapları ve soruları da yanıtlayabilirim. Yapıcı eleştiriye açığım :)

1k sıralama yapmış adam bırak da ne okuyacağına karar versin. ilerde değiştiririm diye bölüm mü değiştirilir. yemek desen orda bedavaysa boğaziçinde de 2 tl. yurt zaten ucuz. 650 lira bursu boğaziçi öğrencisi de buluyor.

1k ile 100k lık bölüme girmek premier ligi bırakıp imkan var para var diye katar ligine gitmek gibi.

boğaziçinde ülkenin dört bir yanından okul birincileriyle, seçilmiş öğrencilerle bir arada olursun.

sabancı bitirince okulunu söylerken burslu okuduğunu ekleyeceksin hep. şununla çap yaptım bununla şunu yaptım. bıdı bıdı.

boğaziçi mezunuysan mezunsundur ekleme yapmana gerek yok.

Evet sıralamam var hocam da öncelikle kriter olarak üniversite seçerken akademik kadroya bakıyorum. İkisi de aynı. Network'e bakıyorum. Özel sektörde sabancı burun farkıyla önde. Akademisyenlik için BOUN tabi ki. Çevre ve insan profili bakımından boun iyi. Ekonomik ve rahatlık açısından sabancı daha iyi. Böyle her şeyi kıyasladığımda gönlüm BOUN istiyor, aklım sabancı. Hafta içinde ikisine de gidip kararımı vereceğim. Teşekkürler yorum için.

• quote:

quote:

Adam amerikan sistemini ilerde değiştiririm diye bölüm mü değiştirilir diye eleştirdi ya la.

Kimsenin bursluydum diye ekleme yaptığını ya da yapma gereksinimi duyduğunu görmedim şu ana kadar. 100k ile 1k eleştirisi de mazi değil mi artık hocalar dahi boğaziçini bırakıp özellere giderken, ki bu sıralamada da lys gibi bir sınavı baz almak ne kadar doğrudur zaten. Boğaziçinde insanları iki saatte ne yaptıkları üzerinden yargılıyor olabilirler fakat sabancıda böyle bir şey olmuyor en azından 😊

yahu bu imkanı sana yök de veriyor. boğaziçinde de bölümünü beğenmediysen yatay geçişle puanın yeten bölüme geçebilirsin zaten. sabancı bölüm seçme imkanı vermiş isteyen kullanır da bu üniversite seçiminde tercih sebebi olmaz. sanki iktisattan tıpa geçecek adam. işletme-iktisat vs iibf bölümleri işte.

1k ile 100k arasında siklet farkı vardır öyle 3 saatlik sınav geyiğine hiç girmeyin o zaman çalışmayın lys'ye falan önemi yoksa neden çalıştınız bu kadar

sabancıya parasını verip gidene lafım yok sıralamasına göre iyi bir eğitim alacak şüphesiz ama 1k adamın boğaziçi dururken sabancı yazması :/ 2 liralık yemek 150 liralık yurt için okul seçilmez yav yapmayın.

sabancıda kimse lys'de ne yaptığıyla yargılamıyor tabi çok erdemliler ama okulun taksitini ödeyemeyeni kapının önüne koyuyorlar :D

Dediğiniz gibi hocam,

Eğer siklet farkı hissedersem değiştiririm zaten okulu bouna geçerim. (TEŞEKKÜRLER ÖSYM) Sabancıya karar vermiş de değilim henüz bu arada 😂 Emin olun araştırdım her şeyi (okulu beğenmezsem falan diye) Teşekkürler düşündüğünüz için. Yorumlarınız yapıcı ama sert üslupla tartışmayın bence :D Maddi durum olarak pek hoş değil durum o yüzden sabancı sıcak geliyor. Diyebilirsiniz tabi ki teoride bounda okursan burs bulursun falan ama bulamayan arkadaşlarım da var. Ekmek kemirip yaşıyorlar. Ha çok da umrumda da değil aslında ekmek kemiririz sokakta yatariz falan. Güzel şeyler katar bunlar ama benzer eğitimle daha rahat imkanlar varken bunu yapmak da saçma geliyor.

• Boğaziçi köprüsü 15 temmuz şehitler köprüsü oldu

Boğaziçi Üniversitesi de 15 Temmuz Şehitler Üniversitesi olsun sıralaması ne olur sizce?

• quote:

Orijinalden alıntı: reaktonis

Boğaziçi köprüsü 15 temmuz şehitler köprüsü oldu

Boğaziçi Üniversitesi de 15 Temmuz Şehitler Üniversitesi olsun sıralaması ne olur sizce?

BUNU DA YAPMAZLAR HERALDE. Yaparlarsa 500-1000 düşer. Çok düşmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: huseycik2

quote:

quote:

Dediğiniz gibi hocam,

Eğer siklet farkı hissedersem değiştiririm zaten okulu bouna geçerim. (TEŞEKKÜRLER ÖSYM) Sabancıya karar vermiş de değilim henüz bu arada 😂 Emin olun araştırdım her şeyi (okulu beğenmezsem falan diye) Teşekkürler düşündüğünüz için. Yorumlarınız yapıcı ama sert üslupla tartışmayın bence :D Maddi durum olarak pek hoş değil durum o yüzden sabancı sıcak geliyor. Diyebilirsiniz tabi ki teoride bounda okursan burs bulursun falan ama bulamayan arkadaşlarım da var. Ekmek kemirip yaşıyorlar. Ha çok da umrumda da değil aslında ekmek kemiririz sokakta yatariz falan. Güzel şeyler katar bunlar ama benzer eğitimle daha rahat imkanlar varken bunu yapmak da saçma geliyor.

Sabanciyi gez mutlaka, maddi durum icin karar verme hocam sabanciyi her konuda savunur ve cok overim, yukaridaki arkadasin bogazicinde de sabancida da okumadigindan bu sekilde salladigini dusunuyorum ki boyle sagliksiz yonlendirmeler cok yanlis oluyor.

Bunun disinda maddi olarak sabanci yazma dedim cunku sabanci pahali bir okuldur verdigi burs ancak seni bogazicinde yasayacagin durumla esitler, sabanciyi yazacaksan imkanlari icin o yuzden. Belki bogazicinde de yurtta kalmayi dusunuyorsan bu durumda sabanci one cikabilir cunku sabancida yurtta bedava kalacaksin.

Bunun disinda 2 universiteyi de mutlaka gez mezunlariyla bol bol konus kararini oyle ver, sahsen sabancida verilen egitimin ve imkanlarin cok kaliteli oldugunu soyleyebilirim ben.

• dostum benim mail adresim emre.unalan@boun.edu.tr dilersen ordan devam edebiliriz konuşmaya

öyle yok sallıyor yok yanlış yönlendiriyor konularına girme varsa okulla ilgili fikrin söyle. sabancıda böyle düşünüyorum ediyorum diye boş yapmayı mı öğretiyorlar :D

sabah öğle akşam okulda yesen günlük yemek masrafın 5 tl aylık yurt masrafın 150-200 tl. bu bana çok diyebilirsin eyvallah.

ama kampüsten istabula gitmek için servise git gel 20 lira vereceksin gitti 4 günlük yemek paran. boğaziçinde starbucks vardı kapandı neden çünkü pahalı. öğrenci bir kahveye 10 lira vermek istemedi. yerine başka cafe açıldı 2 lira şimdi. sabancı'da kampüs içi hayatında cebinden kaç para çıkacak onu da okul başlayınca görürsün. öğrencilerin birçoğu okula ayda 5000 lira verecek zaten onlara koymaz.

hafif siklette güreşmenin şöyle faydasını görürsün. boğaziçinde çan eğrisi 70 olur sabancıda kaç olur bilemem. sağlam not ortalamasıyla mezun olursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vamos Bien -- 19 Temmuz 2017; 9:22:30 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.