Şimdi Ara

Boğaziçi İktisat mı Sabancı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
1.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Gördüğünüz gibi iki üniversite arasında kaldım. Boğaziçinden bahsetmeyecegim zaten. Sabancı ayrıyeten 2 kişilik oda +650 ₺ burs veriyor. Aynı zamanda bölüm seçme özgürlüğü, zengin kampüs hayatı vs. de beni cezbediyor. Siz ne düşünürsünüz?

Not: İkisinin de akademik kadrosu çok iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huseycik2 -- 18 Temmuz 2017; 4:0:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Boğaziçi. Sabancının sırf tuzlada hatta kocaelinden olması bile yeterli :D
  • Vamos Bien V kullanıcısına yanıt
    Neye göre balon kardeşim? İkisi de çok iyi okullar, ikisinin de birbirine göre avantajları ve dezavantajları var ama balon dersen haksızlık edersin.

• iyi okul ama burda bir karşılaştırma yapılmış

boğaziçi-sabancı aynı klasmanda değil
  • İktisatt konusunda emin değilsen ve mf4 puanın oluştuysa Sabancı'da mühendislikte tercih edebilme şansın olacak ve ya tamamen farklı bir tm bölümü. Yeri çok kötü fakat sanayi ye yakın.Kurulurken okul sanayiyle iş hayatıyla iç içe olsun diye kurulmuş.boğaziçinin yeri efsane ötesi.Akademik kadrosunu bilmiyorum seni yanıltmayayım.Özel okul ve devlet okulun öğrenci profili de farklı olacak .Aklına gelirse yazabilirsin özelden.Sabancı üniversitesinde 1.sınıf öğrencisiyim

• boğaziçi tokatlar
    Tamamdır yapalım karşılaştırmayı.

Bir kere vakıf okulu olması sabancının kesinlikle bir adım öne taşır sabancıyı. Boğaziçinde ne kadar bütçe ayrılıyor öğrenciye projeler için? Bir kere bölüm seçme gibi vizyonlu bir olay var ortada ce bölüm değiştirme oranı %50. Sabancı ekonomi seçecek öğrenci sayısı zaten yılda 30u geçmiyor ve öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı daha fazla oluyor böylece. Sabancının columbia, mit gibi birçok okulla ortaklık anlaşmaları var. Erasmus-exchange desen kontenjan sıkıntısı çıkmadan gidebiliyorsun sabancıda. Çap desen yine yok gibi bir şey boğaziçinde, alıyorlar 5 kişi yılda zaten. E burs imkanı desen ilk 1000e 650 tl + 2 kişilik yurt muafiyeti, ilk bin dışı tam burslulara da 4 kişilik yurttan muafiyet sağlıyor. Ki yurtları efsanedir e hiçbir şekilde baskı uygulanmaz girişlerde çıkışlarda, yurtlar karışıktır. Bunlar sadece aklıma gelenler. Boğaziçinin aklıma gelen tek avantajı konumu ve daha fazla mezunu olması. Ama bunların da zaten saydıklarımın yanında hiçbir şey olduğunu düşünüyorum. Ben de boğaziçini çok severim bu arada iyi bir okuldur ama eğri oturup doğru konuşalım. Boş yazmakla olmuyor, yapın objektif bir şekilde karşılaştırmanızı biz de bilgilenelim. Gelen cevapları ve soruları da yanıtlayabilirim. Yapıcı eleştiriye açığım :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çapa Tıp mı Koç MBG mi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: HarleyDavid

Boğaziçi. Sabancının sırf tuzlada hatta kocaelinden olması bile yeterli :D

Dostum sabancının da kampüs hayatının olmasını sağlıyor şehirden uzak olması. Kulüp çalışmaları zaten allah gibi. Teatalks with CEOs diye bi kulüp var mesela, adamlar CEO'larla konuşmak için kulüp açmışlar. Bir de konuştuğu adamlar Şahin Tekel Bayi CEO'su değil. THY gibi şirketlerin CEO'su. 5 kişi bulursan sen de kulüp açabiliyorsun. Özel okulun bu tarz avantajları var. Devlet okulunda da rekabet daha fazla ve akademisyenlik için çok uygun ( özel sektör düşünüyorum ama) .

• Sabanci icin merak ettigin her seyi pmden cevaplayabilirim bilgisayar muhendisligi arti ekonomi ogrencisiyim.

Ayrica iki okul da asla pisman etmez her zaman yaziyorum top class okullarda tercihi tamamen mutlu olabileceginiz yere gore yapin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi upower -- 18 Temmuz 2017; 11:44:39 >
  • güler sabancı zaten boğaziçi mezunu :D
    sabancının tek artısı bölüm değişikliği ve bursu olacakmış diğer yandan boğaziçinde de burs bulma imkanın olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: kullanıcı-adıı

güler sabancı zaten boğaziçi mezunu :D
    sabancının tek artısı bölüm değişikliği ve bursu olacakmış diğer yandan boğaziçinde de burs bulma imkanın olabilir

Guler sabanci zamaninda sabanci yoktu

Ayrica olsaydi da bence okumazdi, biraz ilginc kacardi universite senin yonetim kurulu baskanligini yaptigin holdingin vakfina ait hatta guler sabanci bizim okulun mutevelli heyeti baskani ogrenci olmasi ironik olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi upower -- 18 Temmuz 2017; 12:21:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: upower

quote:

Orijinalden alıntı: kullanıcı-adıı

güler sabancı zaten boğaziçi mezunu :D

Guler sabanci zamaninda sabanci yoktu

Ayrica olsaydi da bence okumazdi, biraz ilginc kacardi universite senin yonetim kurulu baskanligini yaptigin holdingin vakfina ait hatta guler sabanci bizim okulun mutevelli heyeti baskani ogrenci olmasi ironik olur

kendi okulunda okumazdı zaten ama burada boğaziçinin prestijini ve mezunlarını anlatmak istedim
    benim kendi okulum olsa ben de kendi okulumda okumam :D

• quote:

Orijinalden alıntı: savanbey

Bir kere vakıf okulu olması sabancının kesinlikle bir adım öne taşır sabancıyı. Boğaziçinde ne kadar bütçe ayrılıyor öğrenciye projeler için? Bir kere bölüm seçme gibi vizyonlu bir olay var ortada ce bölüm değiştirme oranı %50. Sabancı ekonomi seçecek öğrenci sayısı zaten yılda 30u geçmiyor ve öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı daha fazla oluyor böylece. Sabancının columbia, mit gibi birçok okulla ortaklık anlaşmaları var. Erasmus-exchange desen kontenjan sıkıntısı çıkmadan gidebiliyorsun sabancıda. Çap desen yine yok gibi bir şey boğaziçinde, alıyorlar 5 kişi yılda zaten. E burs imkanı desen ilk 1000e 650 tl + 2 kişilik yurt muafiyeti, ilk bin dışı tam burslulara da 4 kişilik yurttan muafiyet sağlıyor. Ki yurtları efsanedir e hiçbir şekilde baskı uygulanmaz girişlerde çıkışlarda, yurtlar karışıktır. Bunlar sadece aklıma gelenler. Boğaziçinin aklıma gelen tek avantajı konumu ve daha fazla mezunu olması. Ama bunların da zaten saydıklarımın yanında hiçbir şey olduğunu düşünüyorum. Ben de boğaziçini çok severim bu arada iyi bir okuldur ama eğri oturup doğru konuşalım. Boş yazmakla olmuyor, yapın objektif bir şekilde karşılaştırmanızı biz de bilgilenelim. Gelen cevapları ve soruları da yanıtlayabilirim. Yapıcı eleştiriye açığım :)

1k sıralama yapmış adam bırak da ne okuyacağına karar versin. ilerde değiştiririm diye bölüm mü değiştirilir. yemek desen orda bedavaysa boğaziçinde de 2 tl. yurt zaten ucuz. 650 lira bursu boğaziçi öğrencisi de buluyor.

1k ile 100k lık bölüme girmek premier ligi bırakıp imkan var para var diye katar ligine gitmek gibi.

boğaziçinde ülkenin dört bir yanından okul birincileriyle, seçilmiş öğrencilerle bir arada olursun.

sabancı bitirince okulunu söylerken burslu okuduğunu ekleyeceksin hep. şununla çap yaptım bununla şunu yaptım. bıdı bıdı.

boğaziçi mezunuysan mezunsundur ekleme yapmana gerek yok.

• Akademik kadro bakımından aynı kalitede eğitim alırsın bu iki okuldan. Onun dışında lisans süren boyunca ve devamında en çok faydalanabileceğin okulu seçmeni tavsiye ederim. Sabancı Üniversitesi mantıklı bir seçim olacaktır. sabancı detay
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vamos Bien

quote:

Orijinalden alıntı: savanbey

1k sıralama yapmış adam bırak da ne okuyacağına karar versin. ilerde değiştiririm diye bölüm mü değiştirilir. yemek desen orda bedavaysa boğaziçinde de 2 tl. yurt zaten ucuz. 650 lira bursu boğaziçi öğrencisi de buluyor.

1k ile 100k lık bölüme girmek premier ligi bırakıp imkan var para var diye katar ligine gitmek gibi.

boğaziçinde ülkenin dört bir yanından okul birincileriyle, seçilmiş öğrencilerle bir arada olursun.

sabancı bitirince okulunu söylerken burslu okuduğunu ekleyeceksin hep. şununla çap yaptım bununla şunu yaptım. bıdı bıdı.

boğaziçi mezunuysan mezunsundur ekleme yapmana gerek yok.

Merhaba tartisma yaratmak istemedigim icin kisa cevap verecegim 50kdan gelip nice basarili ornekler gordum universitede gpa 4'e yakinsayan tam tersi ilk binden gelip cok cok kotu denilebilecek gpa yapanlar da.

Universiteye girdiginizde daha iyi anlayacaksiniz ki o lysdeki sinavin cok da bir basari gostergesi yok, tabi ki istatistik olarak muhtemelen tam burslular daha iyidir ancak universitenin ucretli ogrenci olmasi negatif degil pozitif bir ozelliktir butunsel bakildiginda okul sahip oldugu cok ciddi arge butcelerini holdinge ve buna borclu muhtemelen. Arastirma anlaminda okulun yaptiklarini arastirirsaniz gorursunuz zaten.

Adam amerikan sistemini ilerde değiştiririm diye bölüm mü değiştirilir diye eleştirdi ya la.

Kimsenin bursluydum diye ekleme yaptığını ya da yapma gereksinimi duyduğunu görmedim şu ana kadar. 100k ile 1k eleştirisi de mazi değil mi artık hocalar dahi boğaziçini bırakıp özellere giderken, ki bu sıralamada da lys gibi bir sınavı baz almak ne kadar doğrudur zaten. Boğaziçinde insanları iki saatte ne yaptıkları üzerinden yargılıyor olabilirler fakat sabancıda böyle bir şey olmuyor en azından 😊

• savanbey kullanıcısına yanıt
    Haklısınız.sizin gibi detaylı araştırma yapanlar durumu anlar.sırf adı var diye giden var.Üniv ismş bi zamanlar fatih olsaymış bu kadar rağbet görmezdi.
  • yyvzz Y kullanıcısına yanıt
    Wow

• upower U kullanıcısına yanıt
    Hocam çap mi yapıyorsun?

Mf tm çap oluyor mu

• Boğaziçi derim. Eğitim konusunda çok farkı olacağını sanmıyorum ama kampüsü düşünürsek Boğaziçi daha iyi bir seçenek olacaktır. İstanbul'un içinde en azından.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.