Şimdi Ara

BOĞAZİÇİ MATEMATİK NASILDIR ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
5.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Yahu hocam niye olanak olmasın. Doktora eğitimimiz kötü ama lisans gayet düzeyde. Hayatınız boyunca pişmanlık çekersiniz niye matematik yazmadım diye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maalesef etrafımdan pek olumlu yorumlar almadım.Genel olarak bilgisayar mühendisliği oku dediler.Bende bilgisayar mühendisliğine karar kıldım.Bakalım Boğaziçi bilgisayar,Bilkent Bilgisayar,ODTÜ Bilgisayar 3 lüsü için hazırlanmaya devam ediyorum.Bu sene olmadığı takdirde bu okullar için tekrar hazırlanırım.Netler iyi gidiyor fakat daha iyi yapmaya çalışacağım.
  • Hocam mali açıdan rahat olmak başka lisans eğitimi başka. Mühendislerin ve temel bilimcilerin az maaş alması hatta değerinin olmaması büyük bir sorun. Ama ODTÜ Boğaziçi Bilkent'te okuyup, yurtdışına transfer olan insanlar ile konuşun. Hepsinin söyleyeceği ortak şey akademisyen kalitesi, ders işleyiş açısından Türkiye'deki Top Tier okulların ABD'den hiçbir eksiği olmadığıdır.

Bakın lisans üstü eğitimde yanlarına yaklaşamayız ama. İnsanların para için tıpı seçmesi ikinci dünya ülkesi olmamızdan kaynaklanıyor, halk için bilimin bir değerinin olmamasından

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: arobasgan

Hocam Türkiye'de temel bilimler eğitimi hiç de kötü değil sanıldığı gibi. Hatta bence mühendislik ve tıptan daha iyi. Bilkent ODTÜ Boğaziçi kadrolarına bakın görürsünüz. M.I.T'de Yale'de doktora yapmış bir sürü hocamız var. Ama matematikte teori kısmında matematik olimpiyatçısı olmayıp çok iyi yerlere girmen biraz zor. Çok fazla efor sarfetmen gerekecek. Ayrıca yapay zeka alanında da istiyorsan CS matematik çap yapman daha uygun olur bence.

+99999
    odtüde kimya okuyorum neredeyse tüm hocalar yurtdışı temelli özellikle yeni gelen hocaların stanford MIT phD leri var. Boş meslek derslerimiz yok birçok bölümden daha ağır ama bunu bir yerde söyleyince mühendisliğe puanı yetmemiş temel bilim yazmış zaaa deniliyor.

• up
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.