Şimdi Ara

BOĞAZİÇİ MATEMATİK NASILDIR ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
5.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Boğaziçi matematik bölümü hakkında ne düşünüyorsunuz acaba ? Matematiğe yapay zekaya ve kriptografi olan bir ilgimden kafama son günlerde girmiş bir bölüm.Mezunlarına baktığımda baya bir MTI,Stanford,ETH Zurich,Princton vs. bir çok okulda doktora yapmış mezunu var.Bilgisayar bilimininde temeli matematik olduğundan sizce nasıl bir bölüm ? Şunuda ilave etmek istiyorum;Klasik memur anlayışından uzak biriyim.Amacım matematikte ve yapay zeka algoritmalarında çalışmalar yapmak.Ayrıca dünyanın en iyi üniversitelerinde bu alanlarda çalışmalar yapabilme fırsatını yakalamak.Bu birikimi sağlayabilir mi Boğaziçi ?

• Aynı şekilde düşünüyoruz seninle. Türkiye şartlarında bilgisayar mühendisliği okumak daha mantıklı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boğaziçi matematik güzel, ama Bilkent daha güzel. Ayrıca yapay zekaya özel bir ilgin varsa matematik okuma. Zaten bilgisayar mühendisliğinde matematik de okuyormuşsun gibi olacak iyi bir yerde okursan, hele de seçmeli derslerini de matematik ağırlıklı yaparsan ihtiyacın olabilecek matematiği çok rahat öğrenirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: neinname

Aynı şekilde düşünüyoruz seninle. Türkiye şartlarında bilgisayar mühendisliği okumak daha mantıklı.

Bunun üzerine çok düşünmüştüm.Bilgisayar ve matematik arasında ilişkiyi dahada detaylı araştırınca ve bilgisayarların Alan Turing'in her matematiksel denklemi çözebilecek tek bir makine ile ilgili çalışmalarını okuyunca olayın matematik boyutunun daha büyük bir rol oynadığını düşünüyorum.Evet Türkiye'de pozitif bilimlere çok iyi bakılmıyor gelecek kaygısı vs.Fakat diğer ülkelerdeki insanların gazetelerde ,haberlerde bir zamanlar aklımda olan projeleri başardığını okuduğumda ve sıradan bir mühendis,doktor olarak büyük bir vicdan azabı duymak istemiyorum gelecekte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oaeu

Boğaziçi matematik güzel, ama Bilkent daha güzel. Ayrıca yapay zekaya özel bir ilgin varsa matematik okuma. Zaten bilgisayar mühendisliğinde matematik de okuyormuşsun gibi olacak iyi bir yerde okursan, hele de seçmeli derslerini de matematik ağırlıklı yaparsan ihtiyacın olabilecek matematiği çok rahat öğrenirsin.

Hocam çap programlarıda var matematik bölümlerinin bilgisayar mühendislikleriyle.Açıkçası donanım kısmı beni hiç ilgilendirmiyor yazılım kısmına karşı daha büyük bir ilgim var.O yüzden bilgisayar mühendisliği konusunda emin değilim.
  • yusuf2156 kullanıcısına yanıt
    hocam ama yapay zekayla ilgileneceksen biraz donanım da bilmelisin. şuan sadece algoritmalara ilgin var ama belki ilerde daha donanımsal konulara da ilgin olacak. tecrübe etmeden daha şimdiden net karar veremezsin ben şunlarla şunlarla ilgileneceğim diye. ve eğer matematik okursan seçeneklerin daha kısıtlı olacak yapay zeka alanında. ama bilgisayar mühendisliği okursan ve ilerde sadece işin teorik kısmına ilgi duyarsan bu alana da rahatlıkla kayabilirsin. ayrıca bu konuyu zamanı gelince ve top üniversitelerin(maalesef gidip çankayada okuyup da mitde devam etmen çok zor) mühendislik ve matematik bölümlerine girebilecek puanı elde edince o bölümlerin proflarıyla da konuşacaksın, konuşmalısın.
  • yusuf2156 kullanıcısına yanıt
    Hocam mühendislik okuyup olayı matematiğe baglayabiliyorsun bir şekilde. Üstüne gereken bilgisayar eğitimini Boğaziçi'nde almak için üstüne yüksek lisans yapman gerekecek.

Bir de her şeyin çok kötü gitme ihtimalini de düşün. Mathematik okuyup başarılı olamazsan sıradan bir mühendis değil sıradan bir öğretmen olursun. (Ki iyi bir yerden iyi bir ortalama ile mezun olan bir mühendis sıradan değildir bence. Kendini çok fazla geliştirirsen bir mühendisten çok daha fazlası olursun o da ayrı.) Mühendislikte başarısız olursan en azından ilgi duyduğun alanda başarısız biri olursun.

Yani ben bu şekilde düşünerek matematik değil bilgisayar mühendisliğini hedefliyorum. Karar senin tabi ama yine de her ihtimali aklından geçirmelisin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Matematik okuyarak işin çok daha derin mutfağına girebilirsin. Bulabileceğin is imkânı olarak bilgisayar muhendisligi daha avantajlı olsa da yönebileceğin alan açılışından matematik kârlıdır. Pozitif bilim okumayı seçerek bir risk alacaksın,cevren sana ögretmen mi olacaksin diye abuk subuk sorular soracak, belli bir yerden sonra sayıların üstünde,kavramlarla işlem yapacak ve bazen ben ne yapıyorum diyeceğin anlar da olacak ama istedigin gercekten sağlam matematik temelli bir yazilim, yapay zekânın belki temelinden tepesine bilgi sahibi olmak isteyeceğin bir gelecek ise matematik seçmelisin bence.

Universite olarak Boğaziçi derim ben,gerek İngilizce eğitim kalitesi ile gerek adıyla bu ülkede duayen olmuş bir üniversite. Ancak Bilkent'in farklı avantajları Bogazici'nin onune gecebilir mi bilmiyorum. Bolume karar verdikten sonra üniversiteyi secmek saha iyi olacaktir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haskolastik -- 2 Şubat 2018; 15:57:2 >
  • Hocam eğer matematiğe ilginiz fazlaysa ve yazılımla da uğraşmak istiyorsanız size matematik mühendisliğini tavsiye edebilirim eğer kendinizi geliştirirseniz gerçekten çok başarılı olabilirsiniz. Hem de en kötü ihtimalle bile mühendis olursunuz. Ama tabi mit vs için gpa yı yüksek tutmak önemli.

• quote:

Orijinalden alıntı: haskolastik

Matematik okuyarak işin çok daha derin mutfağına girebilirsin. Bulabileceğin is imkânı olarak bilgisayar muhendisligi daha avantajlı olsa da yönebileceğin alan açılışından matematik kârlıdır. Pozitif bilim okumayı seçerek bir risk alacaksın,cevren sana ögretmen mi olacaksin diye abuk subuk sorular soracak, belli bir yerden sonra sayıların üstünde,kavramlarla işlem yapacak ve bazen ben ne yapıyorum diyeceğin anlar da olacak ama istedigin gercekten sağlam matematik temelli bir yazilim, yapay zekânın belki temelinden tepesine bilgi sahibi olmak isteyeceğin bir gelecek ise matematik seçmelisin bence.

Universite olarak Boğaziçi derim ben,gerek İngilizce eğitim kalitesi ile gerek adıyla bu ülkede duayen olmuş bir üniversite. Ancak Bilkent'in farklı avantajları Bogazici'nin onune gecebilir mi bilmiyorum. Bolume karar verdikten sonra üniversiteyi secmek saha iyi olacaktir.

Teşekkür ederim hocam fikirleriniz için.

• Koç nasıl onu da araştır bi

İyiyse koçunda düşün, çap imkanıyla mühendislikle falan çap yapmak istersin belki

Koç bu bakımdan güzel gibi

Matematik düşünen arkadaşım var boğaziçi yerine bilkenti düşünüyor şuan, sebebini bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimmm78 -- 2 Şubat 2018; 16:41:3 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alimmm78

Koç nasıl onu da araştır bi

İyiyse koçunda düşün, çap imkanıyla mühendislikle falan çap yapmak istersin belki

Koç bu bakımdan güzel gibi

Matematik düşünen arkadaşım var boğaziçi yerine bilkenti düşünüyor şuan, sebebini bilmiyorum

Anladım hocam dediğiniz üniversiteleri detaylı olarak araştıracağım.Bu arada sormak istediğim bir şey var bu sene Boğaziçi Matematik ile Bilgisayar Mühendisliğinin çap programını aktif edeceklerdi.Anlaştılar mı acaba bu iki bölüm bir bilginiz var mı ?
  • Ali nesin'in varlığı bile yeter.
    Oraya girmişsen hayatın tam anlamıyla kurtulmuş demektir, sayısalcı olsaydım kesinlikle boğaziçi mat veya itü matematik mühendisliği için yırtınırdım, içimde hep ukde kalacak ama oraya girmen bilimsel olarak da kariyerinin çıtasını yükseltir..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ah kosmos

Ali nesin'in varlığı bile yeter.
    Oraya girmişsen hayatın tam anlamıyla kurtulmuş demektir, sayısalcı olsaydım kesinlikle boğaziçi mat veya itü matematik mühendisliği için yırtınırdım, içimde hep ukde kalacak ama oraya girmen bilimsel olarak da kariyerinin çıtasını yükseltir..

Ali Nesin Bilgi'de hoca değil mi?
  • AI Engineer kullanıcısına yanıt
    Ali Nesin Bilgi'de. Ayrıca Ali Nesin'den daha kaliteli matematik profları var bu ülkede. Adam popüler diye herkes onu Türkiye'de matematiğin kralı sanıyor.
  • Boğaziçi matematiğe girer sonra ABD de yazılım mühendisi olurum diye hayalliyorsan şimdiden vazgeç.

Ama matematiğe ilgin varsa ve ömrün boyunca akademik çalışmalar yapabileceksen oku. Yalnız boun dan önce Koç ve Bilkent i düşün.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam Türkiye'de temel bilimler eğitimi hiç de kötü değil sanıldığı gibi. Hatta bence mühendislik ve tıptan daha iyi. Bilkent ODTÜ Boğaziçi kadrolarına bakın görürsünüz. M.I.T'de Yale'de doktora yapmış bir sürü hocamız var. Ama matematikte teori kısmında matematik olimpiyatçısı olmayıp çok iyi yerlere girmen biraz zor. Çok fazla efor sarfetmen gerekecek. Ayrıca yapay zeka alanında da istiyorsan CS matematik çap yapman daha uygun olur bence.

• Kalanlar sadece sizin bildikleriniz, şu an Kanada'nın en iyi 2. üniversitesi olan Waterloo'nun rektöründen tut Stanford'daki bölüm başkanlarına kadar bir sürü insan var bizim ülkemizden. En çok öğrenci yollayan 8. ülkeyiz, lisans eğitimimizin kötü olduğuna hiç ama hiç katılmıyorum

• Benim de hayallerimde Boğaziçi Matematik yatıyor, matematiğe aşık biriyim. Ama ne yazıkki Türkiye'de olanak yok. Mühendis olucaz artık yapıcak bir şey yok...
  • 4. senemde bırakıp Konya İşletme'ye geçtim. Şimdi London School of Economics'e yatay geçiş yaptım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.