Şimdi Ara

İtü Fizik nasıldır beyler?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Para , maaş , getiri leri düşünmeyin asla..Sadece bilimsel yönden soruyorum.Bi üniversitenin (itü özellikle) Fizik bölümünde okumak nedir? ne değildir?

İsim olsun amaçlı 4 sene İtü Fizik okuyup (nükleer fizik alanında) yurt dışında yüksek lisans yapmak istesem, sizce mümkün olabilir mi?

Para kısmını geçin dememin nedeni Türkiyede Fizik okumanın mantıksız oluşundan..Para yok, değer yok, ilgilenen adam az..Bu yüzden siz para kısmını boşverin..Çünkü bu ülkede çalışma-yaşama gibi bir niyetim hiç yok.

Bilim adına acaba mantıklı bir seçim olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Echoes -- 3 Mayıs 2011; 16:19:02 >

• Açıkçası Türkiye'de fizik okursan büyük ihtimalle ya hoca olursun, ya da perakendeci.

İsim olsun diye bir bölümde okumak bence bir üniversite öğrencisine yakışmıyor. İTÜ'de mühendislik olsa neyse de,fiziğin bence bir ismi falan yok. Belki şöyle bir iş fırsatı çıkar karşına, bazı şirketler deneyimsiz olarak her bölümden adam arıyor yetiştirmek için. Genelde mağaza zincirleri yapıyor bunu.İşte senin o firmalara kabulün kolay olur -maaşında bir ekstra olmaz- Bunun için fizik gibi zor bölümü okumak bence paranı ve zamanını havaya saçman ile aynı şey.

Bilim adına demişsin,sonra isim olsun diye demişsin. Hangisini istiyorsun onu söyle önce.

Bilim için dersen İTÜ'nün fiziği iyidir tabi. Yurt dışında da yüksek lisansını yaparsan orada kalmayı deneyebilirsin ya da burada özel bir üniversitede hoca olarak çalışırsın.

Bir büyük olarak fikrimi sormak istersen de, bu yapacağın iş bence mantıksız. İTÜ Fizik'e gideceğin puanla bir mühendislikte okursun. Onun üstüne yüksek lisans yaparsan birçok şirkette yönetim kademelerinde görev alabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

Açıkçası Türkiye'de fizik okursan büyük ihtimalle ya hoca olursun, ya da perakendeci.

İsim olsun diye bir bölümde okumak bence bir üniversite öğrencisine yakışmıyor. İTÜ'de mühendislik olsa neyse de,fiziğin bence bir ismi falan yok. Belki şöyle bir iş fırsatı çıkar karşına, bazı şirketler deneyimsiz olarak her bölümden adam arıyor yetiştirmek için. Genelde mağaza zincirleri yapıyor bunu.İşte senin o firmalara kabulün kolay olur -maaşında bir ekstra olmaz- Bunun için fizik gibi zor bölümü okumak bence paranı ve zamanını havaya saçman ile aynı şey.

Bilim adına demişsin,sonra isim olsun diye demişsin. Hangisini istiyorsun onu söyle önce.

Bilim için dersen İTÜ'nün fiziği iyidir tabi. Yurt dışında da yüksek lisansını yaparsan orada kalmayı deneyebilirsin ya da burada özel bir üniversitede hoca olarak çalışırsın.

Bir büyük olarak fikrimi sormak istersen de, bu yapacağın iş bence mantıksız. İTÜ Fizik'e gideceğin puanla bir mühendislikte okursun. Onun üstüne yüksek lisans yaparsan birçok şirkette yönetim kademelerinde görev alabilirsin.

hocam çok güzel yazmışsın..Fakat beni ilgilendiren kısmı yukardaki cümlesi oldu..Benim Türkiyede bir iş bulma gibi bir amacım asla yok..Mümkünse isim olarak ( yani bir üniversiteden mezun olarak) yabancı (abd özellikle) bir üniversiteye başvursam. Kabul edilir miyim? İngilizcem okuma-anlama şeklinde yeterli derecede var.

benim amacım ne mi?

Ben Amerikada bir üniversitede Fizik alanında profesör olup, Nükleer Füzyon adına araştırmalar yapmak, ve hayatımı orada devam ettirmek istiyorum

İtü Fizik nasıldır beyler?

gibi..

İşte sorum şu: Bunun için İtü Fizik ideal mi sizce?

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Echoes -- 3 Mayıs 2011; 16:30:53 >

• ODTÜ fizik falan da olabilir. Bizim fizik öğretmeni de oradan mezun olmuş ardından Ege Üniversite'sinde Nükleer Fizik alanında master(Türkçe karşılığı nedir bilmiyorum) yapmış. Ama şuan maalesef öğretmen.
  • bende fizik okumaya merklıydım ama ABD UTEP de prf olan akrbam caydırdı.
    Yurt dışı istiyorsan üni adı pek önemli değil.
    Türkiye de fizikci olunmaz
    Yurtdışında okumak iyimi sanıyorsun
    Der kendisi.

43 yaşında galiba bölüm başkanlığı felanda yaptı kariyeri parlaktı ama bazı sebeplerden dolayı yükselmesine izn vermediler. Yurt dışında paralı olurum diye bir şey de yok adamın kendine ait evi bile yok. Şimdi kesin dönüş yapmayı düşünüyor.dörtbin teklif ettiler galiba ve burda iyi bir para malum.
    Yani anlayacağın hiç tavsiye etmez.
  • Fen-Edebiyat tutku ile okunur anca. Kazanmış olmak için gelirsen işin yaş. Ayrıca çalışanlar çok iyi yere gelebiliyor. Mesela,

quote:

Elazığ’ın Baskil ilçesinin okulu olmayan bir köyünde doğan, annesi okuma yazma bilmeyen 30 yaşındaki İrfan Bulu, dünyanın en prestijli üniversiteleri arasında yer alan Harvard Üniversitesi’ne davet edildi.

Işık kaynakları üzerine yaptığı doktora çalışmasıyla üniversitenin dikkati çeken Bulu, 25 Martta bundan sonra çalışmalarını sürdüreceği Amerika’nın yolunu tutacak.
    Bilkent Üniversitesi’nde "Işığın Yayılmasının Kontrolünde Yeni Yöntemler: Meta Materyaller ve Fotonik Kristaller" adlı doktora çalışması sırasında Harvard Üniversitesi yetkililerinin dikkatini çeken Bulu, bu üniversite tarafından araştırmalarına ABD’de devam etmesi için davet edildi.

Bulu, Amerika’nın Boston kentindeki dünyanın dördüncü en büyük kütüphanesine ve akademik kuruluşlar arasında en büyük sermayeye sahip, 2 bin 300 öğretim üyesi ile 6 bin 650 lisans ve 13 bin lisansüstü öğrenciye eğitim veren Harvard Üniversitesi’nde çalışmalarına başlamak üzere 25 Martta ABD’ye gidecek.
    Harvard Üniversitesi ile istediği alanlarda çalışmalar yapmak üzere iki yıllığına sözleşme imzalayan Bulu’ya üniversite tarafından yılda yaklaşık 45 bin dolar ödenecek.

ÖSS’DE TÜRKİYE 311’İNCİSİ OLDU

Bilkent üniversitesinde doktora öğrencisi olan Bulu, 1977 yılında Elazığ’ın Baskil ilçesinin bir köyünde doğduğunu söyledi. Babasının devlet memuru olduğunu, annesinin ise okuma yazma bilmediğini anlatan Bulu, ailesinin kendisinin doğumunun ardından köyde okul bulunmadığı için kardeşleriyle birlikte Malatya’ya göç ettiğini söyledi.
    Bulu, ilk ve orta öğrenimini Malatya’da tamamladığını ve sınava girdiği yıl ÖSS Türkiye 311’incisi olduğunu kaydetti.
    Harvard’dan aldığı teklifi değerlendiren Bulu, "Doktoramın ardından bir takım çalışmalar yapmak üzere aklımda birkaç tane üniversite vardı. Bunlardan biri de Harvard Üniversitesi’ydi. Benim başvuruma gerek kalmadan üniversiteden bana teklif geldi. Harvard’da doktora çalışmamın bir kısmını nano boyuta taşıyacağım" dedi.

Harvard Üniversitesi ile ilk aşamada 2 yıllık bir anlaşma imzaladığını anlatan Bulu, anlaşmanın bitiminden sonra Amerika’da kalmayı düşünmediğini, çalışmalarına Türkiye’de devam etmek istediğini söyledi.
    Ailesi hala Malatya’da yaşayan Bulu, annesinin okuma yazma bilmediği için bu davetin ne anlama geldiğini tam olarak anlayamadığını ancak Amerika’da iyi bir üniversiteye gideceğini duyduğunda çok heyecanlandığını belirtti. Bulu, ailesi için başarının çok değerli olduğunu, maddi anlamdaki katkıların başarının yerini tutmayacağını ifade ederek, "O nedenle ailem bu gelişmeyi çok önemsiyor" dedi.
    Öğrencilik yaşamı başarılarla dolu Bulu’nun, uluslararası dergilerde 30’a yakın makalesi yayımlandı.

İrfan Bulu'nun Harvard'daki Sayfası:http://nano-optics.seas.harvard.edu/irfan.html

• eğer amerika ya da başka yerlerde yüksek lisans akademik kariyer falan düşünüyorsan senin için doğru tercih iyte

iyteden mezun olup yurtdışında kabul edilme şansın çok yüksek..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uygurca

Fen-Edebiyat tutku ile okunur anca. Kazanmış olmak için gelirsen işin yaş. Ayrıca çalışanlar çok iyi yere gelebiliyor. Mesela,

quote:

Elazığ�ın Baskil ilçesinin okulu olmayan bir köyünde doğan, annesi okuma yazma bilmeyen 30 yaşındaki İrfan Bulu, dünyanın en prestijli üniversiteleri arasında yer alan Harvard Üniversitesi�ne davet edildi.

Işık kaynakları üzerine yaptığı doktora çalışmasıyla üniversitenin dikkati çeken Bulu, 25 Martta bundan sonra çalışmalarını sürdüreceği Amerika�nın yolunu tutacak.
    Bilkent Üniversitesi�nde "Işığın Yayılmasının Kontrolünde Yeni Yöntemler: Meta Materyaller ve Fotonik Kristaller" adlı doktora çalışması sırasında Harvard Üniversitesi yetkililerinin dikkatini çeken Bulu, bu üniversite tarafından araştırmalarına ABD�de devam etmesi için davet edildi.

Bulu, Amerika�nın Boston kentindeki dünyanın dördüncü en büyük kütüphanesine ve akademik kuruluşlar arasında en büyük sermayeye sahip, 2 bin 300 öğretim üyesi ile 6 bin 650 lisans ve 13 bin lisansüstü öğrenciye eğitim veren Harvard Üniversitesi�nde çalışmalarına başlamak üzere 25 Martta ABD�ye gidecek.
    Harvard Üniversitesi ile istediği alanlarda çalışmalar yapmak üzere iki yıllığına sözleşme imzalayan Bulu�ya üniversite tarafından yılda yaklaşık 45 bin dolar ödenecek.

ÖSS�DE TÜRKİYE 311�İNCİSİ OLDU

Bilkent üniversitesinde doktora öğrencisi olan Bulu, 1977 yılında Elazığ�ın Baskil ilçesinin bir köyünde doğduğunu söyledi. Babasının devlet memuru olduğunu, annesinin ise okuma yazma bilmediğini anlatan Bulu, ailesinin kendisinin doğumunun ardından köyde okul bulunmadığı için kardeşleriyle birlikte Malatya�ya göç ettiğini söyledi.
    Bulu, ilk ve orta öğrenimini Malatya�da tamamladığını ve sınava girdiği yıl ÖSS Türkiye 311�incisi olduğunu kaydetti.
    Harvard�dan aldığı teklifi değerlendiren Bulu, "Doktoramın ardından bir takım çalışmalar yapmak üzere aklımda birkaç tane üniversite vardı. Bunlardan biri de Harvard Üniversitesi�ydi. Benim başvuruma gerek kalmadan üniversiteden bana teklif geldi. Harvard�da doktora çalışmamın bir kısmını nano boyuta taşıyacağım" dedi.

Harvard Üniversitesi ile ilk aşamada 2 yıllık bir anlaşma imzaladığını anlatan Bulu, anlaşmanın bitiminden sonra Amerika�da kalmayı düşünmediğini, çalışmalarına Türkiye�de devam etmek istediğini söyledi.
    Ailesi hala Malatya�da yaşayan Bulu, annesinin okuma yazma bilmediği için bu davetin ne anlama geldiğini tam olarak anlayamadığını ancak Amerika�da iyi bir üniversiteye gideceğini duyduğunda çok heyecanlandığını belirtti. Bulu, ailesi için başarının çok değerli olduğunu, maddi anlamdaki katkıların başarının yerini tutmayacağını ifade ederek, "O nedenle ailem bu gelişmeyi çok önemsiyor" dedi.
    Öğrencilik yaşamı başarılarla dolu Bulu�nun, uluslararası dergilerde 30�a yakın makalesi yayımlandı.

İrfan Bulu'nun Harvard'daki Sayfası:http://nano-optics.seas.harvard.edu/irfan.html

o değil de adamlar hiç affetmiyorlar ha..En ufak bir pırıltı görünce tutup alıyorlar hemen..Çok iyi de yapıyorlar..Bizim ülke böyle beyin göçleri verdikçe daha da kötüye gidiyor

• İTÜ Fizik Mühendisliği'nde okuyan bir arkadaşım var. Eğer sormak istediğiniz konular varsa PM ile iletişime geçmeniz halinde iletişim adresini verebilirim.
  • Benim de İtü fizik mühendisliğini 10 sene önce bitirmiş bir büyüğüm var o bir triko fabrikasında yöneticilik yapıyor hiç tanıdığı olmadığı halde ama bu biraz sa şans işi.O da böyle düşünüyor.Kendi döneminden bazı arkadaşları sağlam şirketlerde ii posizyonlarda başlarken bazıları TÜBİTAK a girmeyi başarmış bazıları ise okullarda veya dershanelerde öğretmenlik yapıyormuş.Ona göre iyi düşünmek lazım
  • ben fizik mühendisliği mezunuyum, severek girdim çok zor olsa da severek mezun oldum, yüksek lisans yaptım.
    bu ülkede bilim zor iş, yurt dışına gideceksen oku bence :)
    şimdi ne iş mi yapıyorum yazılımcı oldum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: nunkim

ben fizik mühendisliği mezunuyum, severek girdim çok zor olsa da severek mezun oldum, yüksek lisans yaptım.
    bu ülkede bilim zor iş, yurt dışına gideceksen oku bence :)
    şimdi ne iş mi yapıyorum yazılımcı oldum :)

işte böyle adamlara inanmicaksın
  • İTÜ Fizik Mühendisliğinde %100 İngilizce kısım da var. Onu tavsiye ederim. İTÜ Fizik'ten mezun olup yurtdışına çıkmak isteyip çıkamayana rastlamadım henüz. Lisansta okurken bilimsel araştırmalarınıza başlayabilirsiniz, dersleri de o ortamda hallediyorsunuz. Genelde hoca-öğrenci ilişkileri çok iyi, birkaçı hariç arkadaş gibiler. CERN'le anlaşma da yapıldı en son.
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheFade0ut -- 31 Mart 2012; 23:32:47 >
  • İTÜ Fizik Mühendisliğinin eğitimi biraz mühendislikle ilgilidir. Alacağın derslere göre çeşitli yerlerde çalışabilirsin. Bende İTÜ Fizik Mühendisliği Öğrenci Kulübüne üye olduğum için (bölümüm elektronik) konferans vermeye gelen 4-5 mezun tanıyorum. Bunlardan biri 2 milyar $ piyasa değerine sahip bir şirketin ortağı. Tabi onun önünü biraz şans açmış. İkisi elektronik üzerine çalışıyorlar ve diğeride makine üzerine çalışıyor. Kısacası İTÜ Fizik sana bilimden çok fiziğin mühendisliğe nasıl uygulanacağı eğitimini verir ve eğer başarılıysan mühendislik hizmetlerinde iyi yerlere gelebilirsin. Çoğu anadolu üniversitesine gidip elektronik, makine müh. okumaktansa İTÜ'ye gidip iyi hocalardan mühendislik derslerli alıp gine aynı alanlarda çalışabilirsin.

Yok ben bilimle uğraşmak istiyorum. Benim için önemli olan bilimi öğrenmek az da olsa bilime katkı sağlamak diyorsan. Senin gideceğin Türkiye'de sadece iki adres var. Biri Boğaziçi Fizik diğeri Bilkent Fizik.

• Yurt dışında yüksek lisans yapcaksan üniversite adı önemli değil.. Kendini geliştirip bişiler verebilirsen yurt dışında zaten başarılı olursun.. Takılma üniversite ismine bende fizik okuyorum.. Sana tavsiyem eğer fizik okucaksan al bi serway cilt 1-2-3'ü oku biraz bak bakalım neler varmış ilgini çekecek mi.. İlk yanılgı her zaman 1. 2. sınıflarda olur lisenin devamı sanırsınız klasik fizik görürsünüz.. Sonra modern fiziğe giriş yapınca hayatın aslında o kadar kolay olmadığını, fiziğinde 5-10 formülden ibaret olmadığını anladığınızda bırakma tehlikesi çok oluyor ki genelde fizik bölümler 50-60 kişiyle başlayıp son sınıfta 15lere kadara düşebiliyor ve o 15 kişiden 2-3ü mezun olabiliyor.. Yapabileceğinize eminseniz girin ama unutmayın öyle yüksek lisans yapcam bilim adamı olcam bilmem ne demek hiç hiç hiç kolay değil araştırın herşeyi bir güzel.. Yoksa çok pişman olursunuz.. İyi günler..

• İTÜ fizik neyse şanlıurfa fizik de odur arkadaşım. Hiç bir fark yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.