Şimdi Ara

SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ TIP (41K) Hakkında Bi Soru ( YÖK Atlasta hata mı var?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Şöyleki MSÜ Tıpa bu sene girebilmek için ya 2017 ya da 2018 mezunu olmak gerekiyormuş liseden.Ben 2015 mezunuyum.Ama bi de şart koşmuşlar 22 yaşından gün almamış olması gerek diye.2015-2016 mezunu olan adam neden 22 yaşından gün alsın ki, veya ne mezun olma senesinin ne önemi var, madem yaş sınırı koydun.Bu ÖSYM'de bi garip.Nasıl bi sistemleri varsa çat diye elemişler :)

Selamlar,
    yokatlas.yok.gov.tr
    SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ - Tıp (111091169) | YÖK Lisans Atlası
    https://yokatlas.yok.gov.tr/lisans.php?y=111091169

şu linkten de teyit edilebileceği üzere SBÜ Tıp (Milli Savunma Bakanlığı adına) en son yerleşen kişinin profilinde sıralaması 41 bin olarak gözüküyor.Oysa benim sıralamam 40 bindi ve ben bu bölümü 3. tercihime yazmama rağmen yerleşemedim.

O zaman ÖSYM'nin yayınladığı ek tercih kılavuzunda da bu bölüm 36 veya 38k ile kapatmış gösteriyordu.Şimdi ise 41k gösteriyor.Şimdi bu sıralama da neyin nesi arkadaşlar kafama takıldı?

Okul birincisi kontenjanından mı dedim ama o da değil.

Bilen bilgisi olan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eüzerixinintegrali -- 22 Ocak 2019; 19:50:24 >

• Geçen sene tercihlerden hemen sonra senin durumunda bir arkadaş vardı.Bu durumun üzerine biraz gidip en son vazgeçmişti

Edit: nicki labittimla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu milli savunma bakanlığı adına erkek kontenjanı bunun çok fazla koşulu ve sorumlulukları vardı istifa için en az 15 yıl görev gibi bu sebeple puanı düşük sen belki başka sbü tıpı tercih etmişsindir Ankara/İstanbul sağlık bakanlığı/msb/genel kurmay çok fazla sbü tıp var küçük bir araştırma yapmanı tavsiye ederim
    Edit:Tabi sen burayı tercih ettiysen ve gelmediyse peşini bırakma derim 👍

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teocjumper -- 22 Ocak 2019; 18:56:10 >
  • Acaba 3.senende mi kazandın? Şu an başvuru şartlarına baktım ve belli bir tarihten sonra doğanları almıyorlarmış.

• Yök atlasın verilerinde sıkıntı var hocam,aynı üni ve aynı bölüm için gereken netleri her girişimde farklı gösteriyor site

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xaxti

Acaba 3.senende mi kazandın? Şu an başvuru şartlarına baktım ve belli bir tarihten sonra doğanları almıyorlarmış.
    Şöyle ki kriterlere baktım biri zaten tıp oldugundan 50k altında olmak o tamam, diğeri sadece erkek öğrenciler alınacaktır, o da tamam, diğer şartta da epey şey var ama o şartları sağlayıp sağlamamam için önce bi çağırmaları gerek.

Yaş şartına gelecek olursak 30 Ağustos 1997 tarihinden önce doğmuş olanlar tercih edemez diyor, o da tamam ben sonra doğdum.22 yaşından gün almamıştım tercih olduğu zaman, benım doğum tarıhım eylülde.

Ben kılavuzdan baktığımda bu bölüm tamamen dolmuştu, herkes yerleşmişti.

İlgili verileri ekliyorum aşağıya.Yök Atlasta sıkıntı da olabilir ama yerleşme kılavuzunda da bütün bölümler gözükürken 111091169 kod numaralı SBÜ Tıp 418,09897 puan ile kapatmış.

Kaçırdığım bi nokta var mı? SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ TIP (41K) Hakkında Bi Soru ( YÖK Atlasta hata mı var?)SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ TIP (41K) Hakkında Bi Soru ( YÖK Atlasta hata mı var?)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eüzerixinintegrali -- 22 Ocak 2019; 19:50:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Barışş9999

Yök atlasın verilerinde sıkıntı var hocam,aynı üni ve aynı bölüm için gereken netleri her girişimde farklı gösteriyor site
    Hocam ÖSYM'nin sitesinde yayınladığı klavuza göre de aynı puan sıralama.Zaten puan, kişi, sıralama için bu kadar tesadüf olması bi anormal.

Ama şunu söyleyeyim, bu YKS sonuçları 31 ağustosta açıklandığı zaman ben yine bu klavuza bakmıştım.SBÜ tıp 424 puan gösteriyordu, hatta şey demiştim kendi kendime o zaman SBÜ tıp 36k ile falan kapattı diye.

Üstteki mesaja da ilgili belgeleri bekledim.Klavuzu birileri değiştirmiş gibi geldi bana.

Benim puanım nerdeyse yarım puan yüksek olmasına rağmen ve bütün şartları taşıyor olmama rağmen hiç bir yükseköğretim programına yerleştirilmedim.Böyle bi çelişki var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eüzerixinintegrali -- 22 Ocak 2019; 19:44:35 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.