Şimdi Ara

Boğaziçi sosyoloji mi ODTÜ iktisat mı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
3.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: erderer

Arkadaşlar boğaziçinde sosyoloji bile okusam iktisat-işletme alanina yönelicem hatta not ortalamam tutarsa çift anadal yapmayı planlıyorum sizce napmaliyim ? Kafam çok karışık istanbulu çok fazla istiyorum ama işte durum ortada sıralama 3bin

tabi ki de istanbul keşke puanım yetseydi boğaziçi gibisi var mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: b437

galatasarayı neden düşünmüyorsunuz? özellikle iktisatta çift diploma vermesi çok büyük bir avantajken

Hocam zaten çok sağlam bi ingilizce temelim yok harika fransızca öğrensem bile harika ingilizcem olmadığı sürece bence bi işe yaramaz bir de çift diploma olayını bilmiyordum Sorbonne ile mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: erderer

quote:

Orijinalden alıntı: b437

galatasarayı neden düşünmüyorsunuz? özellikle iktisatta çift diploma vermesi çok büyük bir avantajken

Hocam zaten çok sağlam bi ingilizce temelim yok harika fransızca öğrensem bile harika ingilizcem olmadığı sürece bence bi işe yaramaz bir de çift diploma olayını bilmiyordum Sorbonne ile mi ?

evet. hem gsden hem de sorbonnedan diploma alıyorsun. gsnin kalitesi tartışılmaz zaten de burda dikkat çekici olan şey sorbonne diploması
  • Merhabalar, ben de sizinle aynı durumdayım. Şu zamana kadar hep boğaziçini istiyordum fakat tutmuyor. Sıralamam da sizinki gibi. O yüzden ODTÜ iktisat düşünmeye başladım fakat ankarayı hiç istemiyorum istanbula kıyasla. Ve düne kadar boğaziçi sosyoloji yazmaya kararlıydım herkesin odtü yaz demesine karşın. Fakat bugün araştırdım, iyice düşündüm ve birçok kişiyle konuştuktan sonra da sırf şehire veya üniversiteye göre bölüm seçmemem gerektiğine karar verdim. Şu an odtü iktisat düşünüyorum ama yine de kararsızım. Boğaziçinden mezun olup da iş bulamayan bi sürü insan olduğunu öğrendim. Sonuçta boğaziçi diye istemediğim bir bölüme gitmektense odtüde istediğim bir bölüm okumaya karar verdim. Odtü iktisat yazmayı düşünüyorum şu an. İş imkanları da, yurtdışı imkanları da iyiymiş. Çünkü ben yüksek lisansı amerika gibi yabancı bir ülkede yapmayı istiyorum. Böyle olunca da odtü iktisat daha cazip geliyor

• erderer kullanıcısına yanıt
    Seni gerçekten çok iyi anlıyorum :) Ben bugün tercihlerimi yaptım çok büyük ihtimalle odtü olucak fakat ben de boğaziçi olmasını çok isterdim. Ama bir yerden sonra hayırlısı böyleymiş demek gerekiyor. İnan sonucum geldiğinde hiç sevinmemiştim bile ama şimdi gerçekten mutluyum. Bence odtüye giden birileriyle konuş. Ben öyle yapmıştım ve bu yüzden şu an odtüde mutlu olacağımı düşünüyorum kafamdaki bütün soru işaretlerini sordum. Ben psikolojiye gidenlerle konuştum sen de iktisat ya da işletmedeki birileriyle konuşabilirsin. Benim şahsi fikrim bence boğaziçi olucak diye bölüm konusunda risk almaya değmez. Yani şöyle düşün eğer sosyolojiden işletmeye geçemezsen yine de sosyoloji de mutlu olucak mısın? Eğer olamam diyorsan bence boğaziçi yazma derim. Dediğim gibi bende ankarayı hiç düşünmüyordum zaten puanım yetmesine rağmen hacettepe ve ankara üni. yazmadım. Ankara olarak tek tercihim odtü :) Sende biraz araştırırsan ve oradaki birileriyle konuşursan bence senin de içine sinicek :) Çünkü ben de kaç yıldır ankaraya asla gitmem ben diyordum ama şimdi çok farklı düşünüyorum :)

• ODTÜ

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ezgi1005 E kullanıcısına yanıt
    Hocam birebir aynı durumumuz ama ben hala kararsizim işte
  • Up up
  • Yukarı
  • erderer kullanıcısına yanıt
    itüde ekonomi bölümü açılmış bu yıl hayırlı olsun gençler illa istanbul diyorsan hala onu da düşünebilirsin?
  • Tesadüfen denk geldim de merak ettim ne yaptınız nereye gittiniz gençler? :)
  • Naptın hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.