Şimdi Ara

Boğaziçi Üniversite - Yönetim Bilişim Sistemleri hakkında. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
3
Favori
17.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SPETNAS

quote:

Orijinalden alıntı: yaoin.8

evet arkadaşlar bende bu bölümü yeni gördüm birkaç sorum olacaktı sizce itü de matematik mühendisliğimi okumak mantıklı yoksa boun yönetim bilişim sistemlerimi mi? bir de kafama takılan yüksekokul olması.
    yüksek okulun fakülteden farkı nedir avantajları ve dezavanatajları belitirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler

quote:

e) Fakülte: Yüksek düzeyde eğitim - öğretim, bilimsel araştırma ve yayın yapan; kendisine birimler bağlanabilen bir yükseköğretim kurumudur.

g) Yüksekokul: Belirli bir mesleğe yönelik eğitim öğretime ağırlık veren bir yükseköğretim kurumudur.

ı) Meslek Yüksekokulu: Belirli mesleklere yönelik ara insangücü yetiştirmeyi amaçlayan dört yarı yıllık eğitim - öğretim sürdüren bir yükseköğretim kurumudur.

http://forum.donanimhaber.com/m_50130449/tm.htm

London School of Economics de yüksekokul, ama burda millete söylesen güler

• yokmu başka yardımcı olacak bu yüksekokulun fakülteye göre
    dez avantajı nedir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yaoin.8 -- 24 Haziran 2011; 22:44:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rotflmao

hadi ya o kadar övüyorlardı bir de. Açıköğretim işletme oku daha iyi. En azından fakülte mezunu olurum dimi
    Cidden bu anlayışta olanlar vardır bence
  • quote:

quote:

hadi ya o kadar övüyorlardı bir de. Açıköğretim işletme oku daha iyi. En azından fakülte mezunu olurum dimi

Tabiki açıköğretim LSE ye bin basar, sokakdaki teyze ne okuyorsun diye sorarsa hiç olmazsa fakülte işletme dersin :)))

• yüksekokulun fakülteye göre dez avantajı nedir aradaki fark nedir
  • up
  • quote:

Orijinalden alıntı: yaoin.8

yüksekokulun fakülteye göre dez avantajı nedir aradaki fark nedir

okuduğum araştırdıgım kadarıyla yüksekokul , uygulamaya daha çok önem veriyor , fakülte biraz daha teorik bilgi veriyor. Ama iş hayatında bizde uygulama önemli olacağından yüksekokulun büyük bir artısı var. Diploma aynı diplomaymış ikisinde de. Yüksekokulun gördügüm tek eksisi dışardaki bazı cahillerin 2yıllık sanması. Bunun dışında büyük bir fark yok diye biliyorum.
  • madem böyle bir konu var. yeni başlık açmaya gerek yok. Bu konu altından sorayım sorumu..

Ben de yönetim bilişim sistemleri okumak istiyorum bu yıl. Ancak sizin kadar zeki değilim YGSde 330 yaptım. TM1 puanımda okul puanıyla birlikte aşağı yukarı 360-370 civarı gelir.

Bu yüzden Bartın Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri'ne gitmek istiyorum. Sizce boşa mı okumuş olurum ?
  • hyr boşa okumuş olmasın bu bolumde herşey kendini yetiştirmene bağlı puanı yetiyorsa ve istiyorsan oku
  • quote:

Orijinalden alıntı: LOCOO

hyr boşa okumuş olmasın bu bolumde herşey kendini yetiştirmene bağlı puanı yetiyorsa ve istiyorsan oku

oldukça fazla istiyorum hem de Aslında ilk hedefim yine bu bölüm ama Yeditepe ya da Beykent Üniversiteleri'nde %100 burslu okumaktı ancak kötü geçen sınavlardan sonra Bartın ya da Sivas arasından Bartın'ı tercih etmeyi düşünüyorum. 1 sene bekleyip seneye girmem mümkün değil. O yüzden bu sene girdim girdim..

Ancak kafamda soru işaretleri var işte. Kendimi geliştirebileceğime inanıyorum. Çünkü severek yapacağım bir meslek , eminim. Sadece üniversite faktörü korkutuyor beni.

• kardeşim için rahat olsun sende istek var okul faktörü bilişim sektöründe o kadarda onemli değil yani hocamız bıze böle solerdi
  • Öncelikle ilgin için teşekkür ederim

Peki bir sorum daha olacak ? Bartın üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri mi , yoksa Trakya Üniversitesi İşletme Bilgi Yönetimi mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BesHikTashLee

Öncelikle ilgin için teşekkür ederim

Peki bir sorum daha olacak ? Bartın üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri mi , yoksa Trakya Üniversitesi İşletme Bilgi Yönetimi mi ?

işletme bilgi yönetimi: daha çok işletme,yönetim,ekonomi,planlama,finans alanında uzmanlaşırken
    yönetim bilişim sistemleri: işletmelerde,firmalarda teknolojiyi entegre etme,o işletmenin ihtiyacı olan sistemleri(yazılım-ağ) geliştirme,planlama, bilişim sistemleri ile ilgili ürün oluşturan firmalarda projelerin başına geçme vs. gibi işlerle uğraşır.

kişinin ilgi alanına göre değişir. Yönetim bilişim sistemleri bilgisayar konularına çok daha fazla hakimlik gerektirir. işletme bilgi yönetimi ise yöneticilik,danışmanlık vs. gibi konularda hakimlik gerektirir.

• quote:

quote:

http://en.wikipedia.org/wiki/London_School_of_Economics
    http://www.timesonline.co.uk/tol/life_and_style/education/good_university_guide/article2132052.ece

Yuksek okul olsa universite siralamasina almazlardi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ata

quote:

quote:

http://en.wikipedia.org/wiki/London_School_of_Economics
    http://www.timesonline.co.uk/tol/life_and_style/education/good_university_guide/article2132052.ece

Yuksek okul olsa universite siralamasina almazlardi.

London School Of Economics Londra üniversitesine bağlıdır. Yüksekokullar belli bir alanda eğitim veren üniversite birimleridir. Burası da ekonomi alanında yoğunlaşmış bir birimdir.
    Kendi bölümüm için konuşursam CTIS için de Bilgisayar Müh. için de diploma derecesi B.S. (bachelor of science) olacaktır. 2 yıllık meslek yüksekokulu olan bilgisayar programcılığı için ise A.S. (Associate of Science) derecesidir.
    İngiltere'deki eğitim sistemini çok iyi bilmesem de Oxford, Cambridge gibi üniversitelerin London School Of Business tarzında birçok birimden oluştuklarını duymuştum. Erasmus ile yurtdışına giden İşletme'den birçok arkadaşımın gittikleri yerler de yüksekokul olarak geçiyordu.

edit: biraz araştırma yaptım. Cambridge, Oxford; London gibi üniversiteler birçok kolejden (yüksekokuldan (belli alanlarda eğitim veren birimlerden)) oluşmaktaymış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evren Küçük -- 28 Haziran 2011; 15:53:03 >

• Merhabalar ,

Öncelikle geçirdiğin yoğun stres döneminden sonra aldığın puandan dolayı tebrik ederim. Sana en başta tavsiyem , tee puanlar açıklanana kadar kafanda bu tür tercih sorularını yok edip tatilin az da olsa keyfini çıkartman. Çünkü ciddi anlamda , tercih döneminde tercih listesini son hazırladığımda bir savaştan çıkmış kadar yorgun hissediyordum kendimi , belki benim kararsızlık durumumla alakalıdır

Ben Boğaziçi YBS (MIS yerine YBS yazmayı tercih ediyorum :) ) ama henüz daha hazırlık öğrencisiyim -bitti gerçi :) -. Liseden mezun olduğumda sayısal öğrencisiydim fakat puanım kırıldığı için 495 civarı bir puanla girdim ve biraz da dört ayak üzerine düştüm diyebilirim çünkü başka bölümler bekliyordum , sonuçların açıklandığı gün biraz sürpriz yaşadım denilebilir :)
    Hatta sayısal olmama rağmen fena olmayan TM derecemden dolayı Marmara İşletme Enformatiği'ni düşünüyordum (aldığım puana göre düşük kalıyordu gerçi).
    Ama şu an girdiğim bölüm dolayısı ile çok daha memnunum durumumdan.

Şimdi sebeplerine gelelim ,

Muhtemelen takıldığım noktalardan bahsedeceğim , umarım yardımcı olur.

İlk olarak tanıdığım arkadaşlardan mezunların 3000 TL gibi bir maaşla başladıklarını duyduğum oldu. Tabi bu işin sınırlaması yok , örneğin Endüstri Mühendisliğinden tanıdığım mezun arkadaşlardan idealist davranıp 500 TL gibi düşük bir maaştan başlayanlar oldu (hızlı katlanacak tahminimce :) ) ilk senesinde 6900 TL civarı maaş kazanan da tanıdığım bir arkadaşım da var. (işe giriş maaşı olmayabilir ama 2010 mezunu kendisi , danışmanlık yapıyor)

Senin ne kadar kazanacağın , tercih edeceğin sektöre bağlı. Ben bu doğrultuda yine en başlarda maaşının ortalama olarak 2000 - 3500 TL aralığında olacağını düşünüyorum ama bu etraftan duyduğum bir kaç bilgi üzerine. Onlar istisna mıdır değil midir bilemem.

Yalnız şöyle bir durum var ki , YBS adından anlaşıldığı üzere Bilişim Sistemleri ve alakalı olarak yine BT (Information Tech.) ile alakalı bir bölüm.
    Bir üniversite profesörünün şöyle bir sözünü okumuştum geçenlerde:
    En hızlı para kumarda kaybedilir , en güzel para kadınlarla harcanır , en hızlı para da IT'de kazanılır :)

Dolayısı ile yapacağın bir yazılım ya da başka bir şey sana daha fazla getiri imkanı sunabilir. Uluslar arası şirketlerde işin boyutu değişiyor , özellikle Intel , IBM gibi şirketler iyi maaşlar veriyor çalışanlarına. Özetlersem , iş bulma sıkıntısını geçip iyi maddi şartlar iş sunan iş düşünmek başlı başına bir şans bence Türkiye piyasasında :)

~

Bölüm çok zor değil aldığım duyumlar doğrultusunda. Zaten diğer fakültelerin çoğuyla ortak dersi yok , İİBF , Mühendislik vs. Onlar Matematiğe giriş MAT 101 - 102 gibi dersler alıyorken bizim bölümde MAT 104 - 105'e denk gelen dersler var. İşin matematik boyutu biraz farklı. Yalnız , hafta içinde başlayıp bitirilmesi gereken projeler olabiliyormuş , 4 gününü çoğunlukla bilgisayar başında geçiren arkadaşlar var 2. - 3. sınıflarda.

~

Ben açıkçası bölümün ölme riskini görmüyorum. Çünkü gerek Boğaziçi'nin sahip olduğu eğitim stili , gerekse aldığın işletme yönlü dersler aynı zamanda seni daha farklı alanlara hazırlıyor. Özellikle bilişimin ölmesi , üçüncü dünya savaşının taş ve sopalarla yapılacağı durumda olur anca :) YBS yapı gereği Marmara'daki İşletme Enformatiği ile benzerlik gösteriyor. İşletme Enformatiği Almanca "Wirtschaftsinformatik" demek , Wirtschaftsingenieurwesen ise Almanca End. Müh. demek.
    Türkiye ile çok benzerlik göstermese de ikisi arasındaki tek fark , YBS'de Endüstri'deki makina dersleri yerine bilgisayar dersleri okutuyor. İşletme ve bilgisayar bilginle ben iş sahası sıkıntısı çekeceğini zannetmiyorum.

Dezavantajları şimdilik benim gözümde Hisar Kampüs'te öğrenim görülecek olması. Ama kampüsler arası devamlı çalışan servis araçları var ve aynı zamanda 10 dakika mesafede yürüme mesafesi olarak. En büyük derdi bu olsun insanın dedirtiyor bazen.

Öğrenci profili geçen sene Anadolu Tek. Lis. çıkışlı ağırlıymış ama bu sene bu kural yine bozuldu. Anadolu Lisesi çıkışlılar baya var bölümde. Hatta 44 - 13 gibi bir sayı var sanırım. ATL'lerden çıkan öğrenciler algoritmalara daha aşina olduğu için çok fazla yabancılık çekmiyormuş ama A.L. vb. çıkışlılar matematik derslerinde bu açığı kapatıyormuş.

Son bir tavsiyem olara k da , gelirim de yatay geçiş yaparım şu bölüme diye burayı yazmaman. Okul içerisinde geçiş çok zor bir durum değil aslen , 3.90/4 yapan bir öğrenci İng. Öğretmenliğinden Makina Mühendisliği'ne geçmiş zamanında. Çünkü geçiş işi , ortalamalardan da gördüğün üzere biraz meşakatli bir iş ve çok şeye dikkat ediliyor sen geçiş yaparken :)

Umarım az da olsa yardımcı olabilmişimdir.

Kolay gelsin , iyi tatiller :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cwind -- 29 Haziran 2011; 1:50:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Melankolia2006

Merhabalar ,

Öncelikle geçirdiğin yoğun stres döneminden sonra aldığın puandan dolayı tebrik ederim. Sana en başta tavsiyem , tee puanlar açıklanana kadar kafanda bu tür tercih sorularını yok edip tatilin az da olsa keyfini çıkartman. Çünkü ciddi anlamda , tercih döneminde tercih listesini son hazırladığımda bir savaştan çıkmış kadar yorgun hissediyordum kendimi , belki benim kararsızlık durumumla alakalıdır

Ben Boğaziçi YBS (MIS yerine YBS yazmayı tercih ediyorum :) ) ama henüz daha hazırlık öğrencisiyim -bitti gerçi :) -. Liseden mezun olduğumda sayısal öğrencisiydim fakat puanım kırıldığı için 495 civarı bir puanla girdim ve biraz da dört ayak üzerine düştüm diyebilirim çünkü başka bölümler bekliyordum , sonuçların açıklandığı gün biraz sürpriz yaşadım denilebilir :)
    Hatta sayısal olmama rağmen fena olmayan TM derecemden dolayı Marmara İşletme Enformatiği'ni düşünüyordum (aldığım puana göre düşük kalıyordu gerçi).

İlk olarak tanıdığım arkadaşlardan mezunların 3000 TL gibi bir maaşla başladıklarını duyduğum oldu. Tabi bu işin sınırlaması yok , örneğin Endüstri Mühendisliğinden tanıdığım mezun arkadaşlardan idealist davranıp 500 TL gibi düşük bir maaştan başlayanlar oldu (hızlı katlanacak tahminimce :) ) ilk senesinde 6900 TL civarı maaş kazanan da tanıdığım bir arkadaşım da var. (işe giriş maaşı olmayabilir ama 2010 mezunu kendisi , danışmanlık yapıyor)

Senin ne kadar kazanacağın , tercih edeceğin sektöre bağlı. Ben bu doğrultuda yine en başlarda maaşının ortalama olarak 2000 - 3500 TL aralığında olacağını düşünüyorum ama bu etraftan duyduğum bir kaç bilgi üzerine. Onlar istisna mıdır değil midir bilemem.

Yalnız şöyle bir durum var ki , YBS adından anlaşıldığı üzere Bilişim Sistemleri ve alakalı olarak yine BT (Information Tech.) ile alakalı bir bölüm.
    En hızlı para kumarda kaybedilir , en güzel para kadınlarla harcanır , en hızlı para da IT'de kazanılır :)

Dolayısı ile yapacağın bir yazılım ya da başka bir şey sana daha fazla getiri imkanı sunabilir. Uluslar arası şirketlerde işin boyutu değişiyor , özellikle Intel , IBM gibi şirketler iyi maaşlar veriyor çalışanlarına. Özetlersem , iş bulma sıkıntısını geçip iyi maddi şartlar iş sunan iş düşünmek başlı başına bir şans bence Türkiye piyasasında :)

~

Bölüm çok zor değil aldığım duyumlar doğrultusunda. Zaten diğer fakültelerin çoğuyla ortak dersi yok , İİBF , Mühendislik vs. Onlar Matematiğe giriş MAT 101 - 102 gibi dersler alıyorken bizim bölümde MAT 104 - 105'e denk gelen dersler var. İşin matematik boyutu biraz farklı. Yalnız , hafta içinde başlayıp bitirilmesi gereken projeler olabiliyormuş , 4 gününü çoğunlukla bilgisayar başında geçiren arkadaşlar var 2. - 3. sınıflarda.

~

Ben açıkçası bölümün ölme riskini görmüyorum. Çünkü gerek Boğaziçi'nin sahip olduğu eğitim stili , gerekse aldığın işletme yönlü dersler aynı zamanda seni daha farklı alanlara hazırlıyor. Özellikle bilişimin ölmesi , üçüncü dünya savaşının taş ve sopalarla yapılacağı durumda olur anca :) YBS yapı gereği Marmara'daki İşletme Enformatiği ile benzerlik gösteriyor. İşletme Enformatiği Almanca "Wirtschaftsinformatik" demek , Wirtschaftsingenieurwesen ise Almanca End. Müh. demek.
    Türkiye ile çok benzerlik göstermese de ikisi arasındaki tek fark , YBS'de Endüstri'deki makina dersleri yerine bilgisayar dersleri okutuyor. İşletme ve bilgisayar bilginle ben iş sahası sıkıntısı çekeceğini zannetmiyorum.

Dezavantajları şimdilik benim gözümde Hisar Kampüs'te öğrenim görülecek olması. Ama kampüsler arası devamlı çalışan servis araçları var ve aynı zamanda 10 dakika mesafede yürüme mesafesi olarak. En büyük derdi bu olsun insanın dedirtiyor bazen.

Öğrenci profili geçen sene Anadolu Tek. Lis. çıkışlı ağırlıymış ama bu sene bu kural yine bozuldu. Anadolu Lisesi çıkışlılar baya var bölümde. Hatta 44 - 13 gibi bir sayı var sanırım. ATL'lerden çıkan öğrenciler algoritmalara daha aşina olduğu için çok fazla yabancılık çekmiyormuş ama A.L. vb. çıkışlılar matematik derslerinde bu açığı kapatıyormuş.

Son bir tavsiyem olara k da , gelirim de yatay geçiş yaparım şu bölüme diye burayı yazmaman. Okul içerisinde geçiş çok zor bir durum değil aslen , 3.90/4 yapan bir öğrenci İng. Öğretmenliğinden Makina Mühendisliği'ne geçmiş zamanında. Çünkü geçiş işi , ortalamalardan da gördüğün üzere biraz meşakatli bir iş ve çok şeye dikkat ediliyor sen geçiş yaparken :)

Öncelikle bu kadar açıklayıcı , anlaşılır yazdığın için teşekkür ediyorum , ellerine sağlık. Yazdıkların tatmin edici şeyler. Benimde düşüncem o fiyat aralığında başlamaktı. Tabiki çıktığım an 5 10bin tl gibi bir maaşla başlamak fazla hayalcilik olurdu. Ama başlangıç olarak 3bin tl insana yeterli görünüyor. Bölümün bencede ölme şansı yok ama insan acaba mı diyor işte. Hazırlık zormuş duyduğum kadarıyla. Ama onu geçince gerisi geliyor diyorlar. Seninde bahsettiğin gibi bölümün çok zor olmadığını duydum. Ama her bölümünde bir zorluğu vardır tabi bu Boğaziçi olunca yan gel yatla geçilemeyeceği ortada :) Bölüm zaten insanın kendisini geliştirmesine dayalı bir bölüm olduğundan dolayı fazlaca çalışmak yarar sağlayacaktır. Söylediğin gibi iş sahasının çok geniş olduğunu duymuştum ama bunu okuyan birisinden duymak beni daha mutlu etti. Dezavantaj konusuna gelince , gerçekten tek sıkıntımız bu olsun her güzelliğin bir kusuru mutlaka olucak. Öğrencilerin çoğunun Anadolu lisesi çıkışlı olması beni ayrıca mutlu etti. Meslek lisesileri küçümsediğimden değil ama lisede eğitimini aldıkları alanlarda bizlere fark atıcaklar :)
    Yatay geçiş meselesine gelince aslında böyle bir şey aklımda yok. Bunu o günün şartlarında notlarıma göre düşünebilirim ama kafamda hiç yok şuanda.
    Az değil fazla bile yardımcı oldun. İçime biraz olsun su serptin diyebilirim. Dediğin gibi aslında tatili düşünmek lazım ama tatile bi 10 gün sonra cıkmayı planlıyoruz. Şuanda evdeyken kafamdaki bulanıklığı gidereyim istedim. Tekrardan teşekkürler. İyi günler.

• Bu konu bize lazımi arkadaşlardan yorum bekliyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Melankolia2006

Merhabalar ,

~

~

Edit...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sefa KC -- 15 Temmuz 2013; 19:15:26 >

• ben işletme enformatiği öğrencisiyim marmarada almanca.

bu sene hazırlıktaydım bizi bilgilendirmek için fakülteden böllüm başkanı geldi biraz açıklama yaptı
    60 kişi kontejanı var yaklaşık 30 u 3.sınıfta çalışmaya başlıyormuş geri kalanıda mezun olduktan sonra çalışıyormuş.
    bize bölümü bitirenlerin iş bulma sıkıntısı çekmediği söylendi tabi kendini geliştirmene ve almancana bağlı
    mercedes bosch gibi firmalar tarafından mezunlar çok tutuluyormuş.
    ayrıca iyi not ortalaması yakalandığı takdirde eğitime almanyada devam etme hakkıda varmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scofield9191 -- 3 Ağustos 2011; 18:38:59 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.