Şimdi Ara

Boğaziçi Üniversite - Yönetim Bilişim Sistemleri hakkında. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
3
Favori
17.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam bölüm hakkında tam bilgim yok ama aklıma su geliyor.iyi bölümse neden ygsden alıyor yani lys'ye girmeden alan bölümler bana daha kötü gibi geliyor sonucta dananın koptugu yer lys
  • O zaman fizyoterapi rehabilitasyon kötü bir bölüm. Meslek liselilere verilen bir bölüm olduğu için ygs den alıyor.ama anadolu liselilerinde ilgilendiğini görüyoruz
  • Ben tercihlerimi yaptım ve içime daha çok sinen fizyoterapi ve rehabilitasyonları ilk 3 tercihime yaptım muhtemelen 3ünden biri gelir ama 4.tercihede bogazici ybs yi ekledim. Bana sağlık bölümü iş bakımından daha garantili geldi. Ayrıca hep hedefim fizyoterapi ve rehabilitasyondu , bir saatten sonra hedef çevirmek zor oluyor.

Magical Zero , söylediğine cevaben yazıyorum. Bir bölüm ygsden alıyor diye kötü bölüm değildir. Haklı noktaların olsa da böyle bir genelleme doğru değildir. Ygsden alan iyi bölümlerde vardır. Mesela boğaziçi yönetim bilişim , uluslararası ticaret gibi bölümlere anadolu ve fen lisesi cıkışlıların girmesi için iyi bir puan alması gerekir. Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümüne gelelim. Bu bölümün bir kısmı ygsden bir kısmı lysden alır. Cok araştırdım sende araştır istersen , ygs ve lys den alan yüksekokul ve fakülte arasında diploma açısından hiçbir fark yoktur. Tek fark binadır. Birisi yüksekokul binası birisi fakülte binasıdır o kadar. Zaten önümüzdeki yıllarda diğerleride fakülte olacak mesela bu sene İstanbul üniversitesi fakülte oldu artık lys den alacak. Ayrıca ygs den alan bu bölüm için ben 37 net türkçe , 39 net matematik , 33net fen yaptım 20 küsürde sosyal yaptım ama bu sene coğu kişi gibi yetiştiremedim. Bunlar kolay yapılacak netler değil. Hele ki bu seneki ygs matematikte 39 doğru 1 boş yapmak hiç mi hiç kolay değil. Bana kalırsa azıcık lys den anlayan birisi bu seneki matematikte ygs nin lys den daha seçici bir matematik olduğunu bilir. Senin bu kanıya varmanın sebebi 2 yıllıkların ygs den alıyor olması sanırım.

• Benim mrk ettiğim uluslararası ticarette de aynı durum var neden 5binden 28bine düşmüş ? Ben de bugün tercihlerimi yapıcam şimdi bide aklıma ybs girdi ne yapıcam bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SonWubih

Benim mrk ettiğim uluslararası ticarette de aynı durum var neden 5binden 28bine düşmüş ? Ben de bugün tercihlerimi yapıcam şimdi bide aklıma ybs girdi ne yapıcam bilmiyorum.

Yarına bırakma bence malum ösym sistem çöker felan
  • quote:

Orijinalden alıntı: Magical Zero

hocam bölüm hakkında tam bilgim yok ama aklıma su geliyor.iyi bölümse neden ygsden alıyor yani lys'ye girmeden alan bölümler bana daha kötü gibi geliyor sonucta dananın koptugu yer lys

Çünkü yüksekokullar okula ek ödenek sağlıyor. Öğrencilerin çoğunluk talebi karşılığında değiştirilen bölümler olmuş geçmişte ama UBYO'dan henüz böyle bir hamle gelmemiş.

Haklısın dananın koptuğu yer LYS olarak geçiyor ama zaten bu bölümün TM puanı ile alan benzerleri de var.

Ayrıyeten , bölümdeki matematik YGS matematiği değil LYS matematiği , ilk sene derslerde türev vs. falan varmış sanırsam , onları da hallederseniz sıkıntı kalmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: cwind

quote:

Orijinalden alıntı: Magical Zero

hocam bölüm hakkında tam bilgim yok ama aklıma su geliyor.iyi bölümse neden ygsden alıyor yani lys'ye girmeden alan bölümler bana daha kötü gibi geliyor sonucta dananın koptugu yer lys

Çünkü yüksekokullar okula ek ödenek sağlıyor. Öğrencilerin çoğunluk talebi karşılığında değiştirilen bölümler olmuş geçmişte ama UBYO'dan henüz böyle bir hamle gelmemiş.

Haklısın dananın koptuğu yer LYS olarak geçiyor ama zaten bu bölümün TM puanı ile alan benzerleri de var.

Ayrıyeten , bölümdeki matematik YGS matematiği değil LYS matematiği , ilk sene derslerde türev vs. falan varmış sanırsam , onları da hallederseniz sıkıntı kalmaz

ben bununla alakalı olduğunu pek düşünmüyorum, bende bu sene boğaziçi yönetim bilişim kazandım. Yüksekokul olmasının sebebi uygulamalı eğitim görmüş ara eleman yetiştirmeyi amaçlaması diye düşünüyorum

• Öncelikle hayırlı olsun

O senin görüşün saygı duyarım ama ben sana bu görüşe katılmıyorum.

Bu arada belki bölümü düşünenler varsa fikir verebilir diye düşünmekteyim :

http://www.facebook.com/video/video.php?v=2369848773501
  • mesajım bulunsun
  • Merhaba. Ben A.m.l. mezunuyum. Boğaziçi Ün. Yönetim Bilişim sistemlerini istiyorum ama sanırım bu sene puanım yetmeyecek ve bu sene bir yere yerleşmem gerekiyor. Açıkçası ben bu sene anca temeli oluşturabildim yani okul bittikten sonra sınava hazırlananlardanım :) Mehmet Akif Ersoy Ün. Yönetim Bilişim Sistemlerine bu sene yerleşirim diye düşünüyorum ama Boğaziçi den de vazgeçmek istemiyorum. Bu bölümde hazırlık İngilizce var ve benim bunu görmem olası. Düşüncem bir yandan Mehmet Akif Ersoy Ün. de hazırlık okuyup bir yandan da sınava tekrar hazırlanmak. Bir sene daha çalışırsam yapabileceğimden eminim hem bu sayede sene kaybım da olmaz diye düşünüyorum yani Boğaziçi'ni kazandığımda hazırlıktan atlayıp direk eğitime başlarım diye düşünüyorum. Sizlerden yardım bekliyorum lütfen bir fikir verin bana. Bu duruma engel bir sorun var mı? Bir de bir Üniversite kazandığında okulun verdiği puan düşer diye duymuştum bunun hakkında bir fikri olan var mı? Puan ne kadar düşüyor yada sıfırlanıyor mu? Lütfen yardım bekliyorum benim için önemli :)

• ne yaptinin merak ettim de bolumu okuyormusunuz memenunmusunuz bende bilgi almak istiyorumda
  • Boğaizçi Yönetim Bilişim sistemleri mi YILDIZ BİLGİSAYAR MI
  • quote:

Orijinalden alıntı: Evren Küçük

quote:

Orijinalden alıntı: Ata

quote:

Orijinalden alıntı: SPETNAS

quote:

Orijinalden alıntı: Rotflmao
    London School of Economics de yüksekokul, ama burda millete söylesen güler

hadi ya o kadar övüyorlardı bir de. Açıköğretim işletme oku daha iyi. En azından fakülte mezunu olurum dimi
    Cidden bu anlayışta olanlar vardır bence

http://en.wikipedia.org/wiki/London_School_of_Economics
    http://www.timesonline.co.uk/tol/life_and_style/education/good_university_guide/article2132052.ece

Yuksek okul olsa universite siralamasina almazlardi.

London School Of Economics Londra üniversitesine bağlıdır. Yüksekokullar belli bir alanda eğitim veren üniversite birimleridir. Burası da ekonomi alanında yoğunlaşmış bir birimdir.
    Kendi bölümüm için konuşursam CTIS için de Bilgisayar Müh. için de diploma derecesi B.S. (bachelor of science) olacaktır. 2 yıllık meslek yüksekokulu olan bilgisayar programcılığı için ise A.S. (Associate of Science) derecesidir.
    İngiltere'deki eğitim sistemini çok iyi bilmesem de Oxford, Cambridge gibi üniversitelerin London School Of Business tarzında birçok birimden oluştuklarını duymuştum. Erasmus ile yurtdışına giden İşletme'den birçok arkadaşımın gittikleri yerler de yüksekokul olarak geçiyordu.

edit: biraz araştırma yaptım. Cambridge, Oxford; London gibi üniversiteler birçok kolejden (yüksekokuldan (belli alanlarda eğitim veren birimlerden)) oluşmaktaymış.

boğaziçi ybs hakkında ne düşünüyorsunuz sizce yıldız endüstri yerine yazılmalı mı yazılmamalı mı

• quote:

Orijinalden alıntı: rashid52

boğaziçi ybs hakkında ne düşünüyorsunuz sizce yıldız endüstri yerine yazılmalı mı yazılmamalı mı

İkisi de iyi bölümler. Size bağlı bu. Bilgisayara daha yatkınsanız YBS seçin bence ama mühendisliklerde YTÜ yabana atılacak bir üniversite değil.
  • quote:

quote:

İkisi de iyi bölümler. Size bağlı bu. Bilgisayara daha yatkınsanız YBS seçin bence ama mühendisliklerde YTÜ yabana atılacak bir üniversite değil.

siz ne okuyorsunuz forumda hep görüyorum ama ne iş yaptığınızı bilmiyorum

amacım bilgisayarla uğraşmaktan çok yöneticilik diyelim hangisi bu işte bana avantaj olur öncelikle
  • quote:

quote:

quote:

siz ne okuyorsunuz forumda hep görüyorum ama ne iş yaptığınızı bilmiyorum

amacım bilgisayarla uğraşmaktan çok yöneticilik diyelim hangisi bu işte bana avantaj olur öncelikle

Ben Bilkent Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldum. Daha öncesinde KTÜ Jeofizik Müh. bölümünde bir süre okuyup bırakmıştım.

Yönetici olma gibi bir düşünceniz varsa endüstri müh. daha mantıklı olabilir. Boğaziçi mezunlarının geldikleri yerler de belli. Üniversitenin etiketi de baya sağlam. YBS içeriği bilgisayar konusunda gayet dolgun bildiğim kadarıyla, bu bölümden mezun olup yazılım sektöründe çalışan tanıştığım kişiler var.

• heathley H kullanıcısına yanıt
    Hocam boğaziçi YBS'ye gittiysen bir görüşelim mi???
  • Bu bolum hisar kampuste mi egitim veriyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1/2mv2 1 kullanıcısına yanıt
    Lütfen bu kadar hazırcı olmayın. GOOGLE'dan çok rahat bulabilirsiniz.
  • quote:

Lütfen bu kadar hazırcı olmayın. GOOGLE'dan çok rahat bulabilirsiniz.

Googledan bakmistim hisardi. Yinede teyit etmek istedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.