Şimdi Ara

Boğaziçi Universitesi Kilyos Kampusu Hakkinda Bilgiler ve Sorular (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
9
Favori
23.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: emma morley

quote:

Orijinalden alıntı: Whittaker

ilk mesaja ekledim buraya da yaziyorum.odalar kapma usulü.önce gelen.deniz manzarali odayi alir.önemli bir ayrinti
    Avea cekmiyor bazen dogrudur.oda arkadasimdan biliyorum.değiştirirseniz iyi olur.

izin konusu sorulmustu.cuma ve cumartesi zaten yoklama alinmiyor yurtta.cuma dersten sonra baya bi kalabalik olur iett.akrabasi,arkadasi olanlar gider.o yüzden dert etmeyin.

Yürüyerek nereye gidebilirim:Sahilden kilyod bime gidiliyor.ben hic gitmedim.30 40 dk.kisin gitmek gereksiz bir macera ama yazin gidilebilir.ayrica servis ve otobus saatleri disinda bir isiniz cikarsa 15 20 dakikaya minibuslerin geçtiği yere gidebiliyorsunuz.

Guneyde aktivite oldugunda ders olmaz.mesela ilk hafta tanitim günleri olacak.dersler konulmaz o gunlerde.onun disinda da genelde cakismiyor derslerle.

Not alma olayi sana ve hocanin tutumuna bagli.deftere almak benim tercihim olurdu.

Ulasimla ilgili bilgiler de gelecek.en önemlilerden biri

odalarımızı onlar belirlemiyor mu?çok karmaşa çıkmaz mı?

Karmaşa çıkmıyor erken gelen kapıyor bir bakıma. Zaten ilk günün saşkınlığı kimse öyle birşey düşünmüyor :)

• quote:

Orijinalden alıntı: tzoba

Sitede fitness salonunun oldugundan bahsediliyor yurdun. Aletler vs. tam mi, calisani mevcut mu, egitmen vs. var mi ? Bilkentte baya iyiydi fitness salonu bogazicinde o kadar beklemiyorum tabii ama en azindan insallah bodrum kata 2 alet koyup kapisina fitness salonu yazmamislardir.

Egitmen yok maalesef.1.yurdun altindaki fitness idare eder.2 de pek bi sey yok.yeterli degil tabii.ama iyi bi fitness yeri yapilacak diye söyleniyordu.
    aklima yavas yavas geliyo.spor salonu yapiliyor bu arada.ekime hazir olur sanirim.şu anda bi basket,voleybol sahasi ve hali saha var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Sitede fitness salonunun oldugundan bahsediliyor yurdun. Aletler vs. tam mi, calisani mevcut mu, egitmen vs. var mi ? Bilkentte baya iyiydi fitness salonu bogazicinde o kadar beklemiyorum tabii ama en azindan insallah bodrum kata 2 alet koyup kapisina fitness salonu yazmamislardir.

bence çok birşey bekleme.
  • Peki camasir makinesi odalarda mevcut mu ? Yoksa 5 tl ucret odemek zorunda miyiz ?

• quote:

Peki camasir makinesi odalarda mevcut mu ? Yoksa 5 tl ucret odemek zorunda miyiz ?

çamaşır konusunda tek yer var oda 1. yudun altında çamaşırhane. duruma göre 2 3 4 günde veriyorlar. Odalarda öyle bir imkan yok. 2. yurtta da çamaşırhane yok
  • Bir de her kurun her gün dersi var mı ve dersler cok yogun mu bir de devamsizlik olayı nasıl ne kadar hakkımız var
    Bir de ulaşımın cok zorunlu olduğu söyleniyor bu hala devam ediyor mu

• quote:

Bir de her kurun her gün dersi var mı ve dersler cok yogun mu bir de devamsizlik olayı nasıl ne kadar hakkımız var

Devamsizlik hakki %15.advancelerin cuma dersi yok.haftada 12 blok dersleri var.yani.9 bucuktan 1 bucuga kadar.(ogle arasi dahil)
    intermediate her gun 3 blok.
    Pre int 18 blok.2 gun 4,diger günler 3.
    Beginner 2 gün 3;diger günler 5 ti.

Ulasim biraz zor.ondan bahsedecegim ben uzun uzun.

• quote:

quote:

Bir de her kurun her gün dersi var mı ve dersler cok yogun mu bir de devamsizlik olayı nasıl ne kadar hakkımız var

Devamsizlik hakki %15.advancelerin cuma dersi yok.haftada 12 blok dersleri var.yani.9 bucuktan 1 bucuga kadar.(ogle arasi dahil)

Beginner ogrencilerinin haftasonu da mı dersi var?
    Bir de ben bir sey merak ettim hazırlık geçme sınavı Ocak ve martta da varmış bu sınavlara girip başarısız olduk diyelim tekrar bastan mı başlamak zorunda kalıyoruz ya da başarılı olursak ne oluyor direkt bölüme mi başlıyoruz yoksa eylülü mü bekliyoruz
    Ben bir sürü soru sordum kusura bakmayın ama insan bulunca öğrenmek istiyor
    ama bu kadar araştırıyorum sonra bogazici gelmezse sinirden kudururum heralde :)

• quote:

quote:

quote:

Beginner ogrencilerinin haftasonu da mı dersi var?
    Bir de ben bir sey merak ettim hazırlık geçme sınavı Ocak ve martta da varmış bu sınavlara girip başarısız olduk diyelim tekrar bastan mı başlamak zorunda kalıyoruz ya da başarılı olursak ne oluyor direkt bölüme mi başlıyoruz yoksa eylülü mü bekliyoruz
    Ben bir sürü soru sordum kusura bakmayın ama insan bulunca öğrenmek istiyor
    ama bu kadar araştırıyorum sonra bogazici gelmezse sinirden kudururum heralde :)

Haftasonu ders olmaz kimden duydun
    Ocakta var gecme sinavi.martta yok.ocakta gecemezsen haziranda giriyorsun.
    Ocaga girebilmen icin pre int sen 85, intersen 70(tam emin degilim) advanced isen 60 ( yine emin degilim ) ortalama lazim.beginnerlar giremiyor.
    Ocakta gecersen bölüme baslarsin.dondurma gibi bi durum yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whittaker -- 6 Ağustos 2012; 1:36:51 >

• Peki odadaki kişileri onlar mi belirliyor?Mesela biz 3 kişiyiz arkadaşlar olarak birimiz oda kapsa bize yer tutsa oluyor mu? Yada aynı yurda denk gelmezsek kayıtta söylesek aynı yurda verirler mi?Birde derslerin olduğu yerlere ulaşım sorunu var mi minibüsle mi gidiliyor yürüyerek mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Begumi

Peki odadaki kişileri onlar mi belirliyor?Mesela biz 3 kişiyiz arkadaşlar olarak birimiz oda kapsa bize yer tutsa oluyor mu? Yada aynı yurda denk gelmezsek kayıtta söylesek aynı yurda verirler mi?Birde derslerin olduğu yerlere ulaşım sorunu var mi minibüsle mi gidiliyor yürüyerek mi?

Eger ayni yurt dusmezse,yurt amiriyle konusup yurdu degistirmeye calisirsiniz.ama karsilikli oluyo yurt değişimi.diger yurttan da sizin yurda gecmek isteyen olmasi lazim.
    Ama ilk gün giderseniz buna gerek kalmadan halledebilirsiniz.yer de tutarsiniz yine erken giderseniz.sorun olacagi sanmiyorum.
    derslikler 1.yurda 1-2 dk,2.yurda 5 dk yürüyerek servis yok.

• quote:

quote:

Peki odadaki kişileri onlar mi belirliyor?Mesela biz 3 kişiyiz arkadaşlar olarak birimiz oda kapsa bize yer tutsa oluyor mu? Yada aynı yurda denk gelmezsek kayıtta söylesek aynı yurda verirler mi?Birde derslerin olduğu yerlere ulaşım sorunu var mi minibüsle mi gidiliyor yürüyerek mi?

Eger ayni yurt dusmezse,yurt amiriyle konusup yurdu degistirmeye calisirsiniz.ama karsilikli oluyo yurt değişimi.diger yurttan da sizin yurda gecmek isteyen olmasi lazim.
    Ama ilk gün giderseniz buna gerek kalmadan halledebilirsiniz.yer de tutarsiniz yine erken giderseniz.sorun olacagi sanmiyorum.

Anladım servise gerek yokmuş zaten mesele erken gitmekte yani tamamdir.

• quote:

quote:

quote:

Anladım servise gerek yokmuş zaten mesele erken gitmekte yani tamamdir.

Tabi şu var bazen 2.yurttan kantine ve derse gitmeye useneceksiniz yemekhane de ayni binaydi bak sakin 2 ye kalmayin

• Peki ingilizce kurumuz bizi hangi yurda yerleştirecekleri konusunda etkili mi hani daha üst duzey kurlar 1.yurda seçilir diye bir sey var mı?
    Bir de yurtlarda ısınma problemi oluyor mu hic, heralde soğuk bir yermiş kilyos ben dayanamam soğuğa

• quote:

Orijinalden alıntı: cartmanland_77

quote:

Peki ingilizce kurumuz bizi hangi yurda yerleştirecekleri konusunda etkili mi hani daha üst duzey kurlar 1.yurda seçilir diye bir sey var mı?
    Bir de yurtlarda ısınma problemi oluyor mu hic, heralde soğuk bir yermiş kilyos ben dayanamam soğuğa

bende soğuktan korkuyorum birde adanadan gelecek olunca
    bir iki gün sonra alışveriş yapıcamda hepsini kışlık mı alim yoksa yaz mevsimi geliyor mu oraya
    birde lise hayatım boyunca doğru düzgün ingilizce görmedim hiç bilmiyorum desem yeridir beginnerdan başlicam kesinlikle çok büyük sorun olur mu?

Aynen ben de büyük ihtimalle beginner kuruna girerim cok düşük bir ihtimal olarak belki pre-int ben hazirandaki sınavdan korkuyorum hani ingilizce seviyemin düşük olması geçmemi zorlaştırır mı diye
    isiniyordur inşallah yurtlar çünkü kilyos karadenize yakın olduğu icin soğukmus baya sanırım

• Hem yazlik hem kislik getirin.disarisi soguktur ama odada ve yurtta piseceksiniz güneyden gelenler kazak giymeye alisin yagmuru fecidir kilyosun.yere paralel yagar ruzgarla birleserek
    Beginner olmaniz dunyanin sonu degil.ust kura yukselebiliyosunuz.ayrivlca beginnerlardan haziranda gecen oluyo.calisin gerisi gelecektir.
    Bu arada kur yurdu belirlemiyo.bolum sanirim.nerdeyse tum derecesi fazla olanlar 1 deydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whittaker -- 7 Ağustos 2012; 0:23:58 >
  • quote:

Hem yazlik hem kislik getirin.disarisi soguktur ama odada ve yurtta piseceksiniz güneyden gelenler kazak giymeye alisin yagmuru fecidir kilyosun.yere paralel yagar ruzgarla birleserek
    Beginner olmaniz dunyanin sonu degil.ust kura yukselebiliyosunuz.ayrivlca beginnerlardan haziranda gecen oluyo.calisin gerisi gelecektir.
    Bu arada kur yurdu belirlemiyo.bolum sanirim.nerdeyse tum derecesi fazla olanlar 1 deydi.

Cok sagol gercekten sorularımıza hic sıkılmadan bıkmadan cevap veriyorsun
    Bu konu cok yararlı oldu,teşekkürler

• quote:

quote:

Hem yazlik hem kislik getirin.disarisi soguktur ama odada ve yurtta piseceksiniz güneyden gelenler kazak giymeye alisin yagmuru fecidir kilyosun.yere paralel yagar ruzgarla birleserek

Cok sagol gercekten sorularımıza hic sıkılmadan bıkmadan cevap veriyorsun
    Bu konu cok yararlı oldu,teşekkürler

Rica ederim kilyosu severim ben.sizin de kilyosu bilerek gitmenizi ve sevmenizi isterim ulasim kaldi arkadaslar.onu da bi ara paylasacagim.onun disinda dusunuyorum daha eklenecek seyler var.

• Kur belirleme sınavında ben sadece gramer var diye biliyordum. Yanlıs hatırlıyorum demek ki. Listening reading gibi konulara az çok baksam mı ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: helene

Kur belirleme sınavında ben sadece gramer var diye biliyordum. Yanlıs hatırlıyorum demek ki. Listening reading gibi konulara az çok baksam mı ki?

Listening var mı ki

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.