Şimdi Ara

Boğaziçi Universitesi Kilyos Kampusu Hakkinda Bilgiler ve Sorular

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
184
Cevap
9
Favori
23.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bildiginiz uzere Kilyos kapali kutu.fazla bilgi yok.eskinin bilgileri geziyor internette.ben de gecen sene orda kalmis biri olarak bu işe el atayim dedim.

1.Yurt
    Bu yurt diger yurda gore daha rahattir.4 ve 8 kisilik odalari var.2 bloktan olusur.1 blok sadece kizlarindir.sebebi sayilarinin fazla olmasi.diger blokta ise katin bir tarafindaki erkekler diğer tarafında kızlar vardır.yurt ücreti 113 tu sanirim aylik.her odada banyo mutfak vardir.ayrica 8 lik odalarin balkonu vardir,denizi görür.
    8 lik odalar daire tipidir.2 odadan olusur.4 ve 4 seklinde ayrilir.
    En üst katta tv odasi vardir.ayrica bilardo ve masa tenisi.calisma odasi da yine ust katta,kocaman bi salon

2.Yurt
    Bu yurtta daire tipi oda yok.4 ya da 6 kisilik odalar var.6 kisilikler de az sayida.Buyuk ihtimal 4 lukte olursunuz.tuvalet banyo mutfak ortaktir.
    1. ve 2.kat erkeklerin;3 ve 4 kizlarindir.Tv odasi vardir giris katinda.ayrica calisma odasi bi tane.diger yurttaki büyük kadar olmasa
    da.her katta yine çalışmaya yerler var.zemin
    katin altinda masa tenisi ve bi iki body aleti vardi.

2.yurtta odadan bir kesit

Dolaplar

Dolabın alt kısmı gözükmüyor ekleme yapayım.Alt kısmında bir tane çekmece ve yine altta bir göz vardır.Ama yine de küçük gördüğünüz üzere.

Buzdolabı(2.yurttan,diğer yurtta büyük dolap var.)

Hangi yurt geleceği nasıl belirleniyor?
    Hangi yurtta kalacağınızı yetkililer belirliyor,siz sadece başvuru yapıyorsunuz.Yurt çıkmama gibi bir durum da söz konusu değil.İstanbullu iseniz de yurt çıkabilir.Belli bir mesafe sınırı var sadece.Mesela Kartal'da oturuyorsanız,yurda başvurduğunuzda yurt çıkacaktır.Semtlerle ilgili bilgi başvuru sırasında veriliyor.
    Yurt seçimi %90 sizin bölümünuzle ya da derecenizle ilgili.1.yurtta muhendislik, işletmede okuyanlar vardi genelde.Yine dil ve sözel puaninda derece yapanlar.Derecesi daha düşük olanlar ise 2 de olur.Öğretmenlikler de aynisi geçerli.Ama yurt değişmek mümkün.Sene başında ya da donem ortasinda.Dilekçe vereceksiniz.Diğer yurttan da sizin yurda geçmek isteyen varsa takas ediliyor.

Oda secimini eklemeyi unuttum.Odalar kapma usulü.önce gelen deniz manzarali odayi kapar.

Yurtlarda temizlik nasıl?

2 günde bir oda temizlenir.Yerler silinir,tuvalet temizlenir,masalar silinir.2.yurtta temizlik sorun olabilir.Ortak kullanim oldugu için.klozetler var 2.yurtta.alaturka tuvalet yok.temizlikte hassas olanlar için sorun.ama 1.yurtta da sorun olabilir.8 lik odayi düşünün.Arkadaslarinizin da duyarli olmasi lazim.O yüzden 2.yurt daha iyi bence yine de.

Banyolar temizdir genelde.erkek katinda biraz problemler oluyodu tabi.boxerini birakanlar,sampuani unutanlar.ama temizlik iyiydi saolsun görevliler iyi yapardi banyo tuvaleti.sorun kullananlarda

Odalar ranzalidir bu arada.2.yurttan bi foto ekleyecegim,ben 2 de kalmistim.Her odada mini buzdolabi var 2 de.1.yurtta ise büyük buzdolabı.Dolaplar biraz küçüktür,kizlar icin bu daha büyük anlam ifade ediyo raf vardir odalarda eşya koymak için.

Wifi her yerden çeker.ama yoğun kullanimda isyan ediyorduk biz.facebooka girmiyordu doğru düzgün.ama bu dedigim her zaman degil.altyapiyi da güçlendirmeyi düşünüyorlar.

Yatma saatine karisilir mi?

Yoklama olayinda da bahsetmek lazim.12 de yoklama alinir.5 kere yok yazilma hakkiniz var.cuma ve cumartesi yoklama alinmaz.ayrica yoklamayi verip 12 den sonra çıkış için de 5 kere hakkiniz var.

Yatma saatine karismak gibi bi sey soz konusu değil.gece 4 te gürültü yapmadiginiz surece kimse bir sey demez.

Yurtlarin güvenlikleri de çok iyi insanlardi.az bilgi almadim ben.tek dikkat ettikleri sey yurda disaridan kacak birini sokmaniz.

Begenmediginiz takdirde güneye gidebilirsiniz.ama eve cikmaniz lazim.guney ve kuzeydeki yurtlarda kesinlikle bos yer yok çünkü.benden tavsiye kilyos deneyimini yasayin,bu sorunlarin hepsi küçük.

Kilyosta Yemek

Yemekhaneden bir fotoğraf.

Yemekhanede öğlen ve akşam yemekleri çıkar.Öğün 2 lira 25 kuruştu.Bu sene zam gelir mi bilmem.Ama gelmezse iyi olur Bazen yemekler kötüdür.Ama düzeni oturtunca karar verirsiniz ne yapacağınıza.Yemekler tabaklarda oluyor.Demir tepsilerde değil.

Kahvaltıyı odanızda yapabilirsiniz.Marketlerden kahvaltılık alıp buzdolabına koyma şansınız var.Ama ben erken uyanamam,derse zar zor yetişirim diyenler için kantin devreye giriyor.Kantinde poğaça,simit,açma ve sandviç var.Genelde ben kantinden yerdim.2.dönem bir kere kahvaltı yaptım haftaiçi odada

Kantinden devam edelim.Fiyatları biraz yüksektir.Nedeni yakınlarda market olmaması.İhtiyacınız olduğunda mecbur oraya koşacaksınız.Sadece yiyecek yoktur.Traş malzemeleri,diş fırçası,tuvalet kağıdı vs. bulunur.Ayrıca yemekhane yemeğini beğenmediğinizde de kampüs içindeki 2 alternatiften biri.Izgara menüleri,tostlar,şnitzel vs. mevcut.Yarım ekmek tavuk ızgara + ayran 5 liraydı.

Diğer alternatif ise Lazy Hall isimli kafe.Burda aperatif şeyler mevcut.Dürüm,makarna,mantı vs. yapıyorlar.Burası da pahalıdır.Dürüm 5 lira idi.Pek doyurduğu da söylenemez.

Dışarıdan ne söyleyebilirim?
    Pizza imdadımıza yetişiyor Little Ceasers ve Dominos Kilyos'a pizza getiriyor.Lahmacun getiren bir yer de vardı biz getirtmedik ama aklınızda bulunsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whittaker -- 4 Ağustos 2012; 14:18:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kilyos'ta yemek olayı nasıl oluyor, çıkan yemekler güzel mi? Bir de alternatif olarak dışarıdan söyleyebileceğimiz yerler var mı etrafta? Pizza, hamburger vs. Ayrıca alışveriş olayı için sanırım civardaki yerlere otobüs kalkıyormuş, acil bir ihtiyaç olduğunda otobüs kalkmadığı zamanlar için ne yapabiliriz? Son olarak Güney Kampüste olan bazı kulüpler sanırım Kilyos'ta da etkinlik gösteriyorlarmış, bunlar hangileridir?

• 1 yada 2. yurtta kalacağımız şans eseri mi belirleniyor yoksa belli bir kriterlere göre mi ayırıyorlar ?

• Sahil, yemekler ve ulaşım hakkında da bilgi verirseniz çok iyi olur, başlığı açtığınız için teşekkür ederim.

• Hangi yurt geleceği nasıl belirleniyor?

Yurt seçimi %90 sizin bölümünuzle ya da derecenizle ilgili.1.yurtta muhendislik, işletmede okuyanlar vardi genelde.Yine dil ve sözel puaninda derece yapanlar.Derecesi daha düşük olanlar ise 2 de olur.Öğretmenlikler de aynisi geçerli.Ama yurt değişmek mümkün.Sene başında ya da donem ortasinda.Dilekçe vereceksiniz.Diğer yurttan da sizin yurda geçmek isteyen varsa takas ediliyor.

Yurtlarda temizlik nasıl?

2 günde bir oda temizlenir.Yerler silinir,tuvalet temizlenir,masalar silinir.2.yurtta temizlik sorun olabilir.Ortak kullanim oldugu için.klozetler var 2.yurtta.alaturka tuvalet yok.temizlikte hassas olanlar için sorun.ama 1.yurtta da sorun olabilir.8 lik odayi düşünün.Arkadaslarinizin da duyarli olmasi lazim.O yüzden 2.yurt daha iyi bence yine de.

Banyolar temizdir genelde.erkek katinda biraz problemler oluyodu tabi.boxerini birakanlar,sampuani unutanlar.ama temizlik iyiydi saolsun görevliler iyi yapardi banyo tuvaleti.sorun kullananlarda

Odalar ranzalidir bu arada.2.yurttan bi foto ekleyecegim,ben 2 de kalmistim.Her odada mini buzdolabi var 2 de.1.yurtta ise büyük buzdolabı.Dolaplar biraz küçüktür,kizlar icin bu daha büyük anlam ifade ediyo raf vardir odalarda eşya koymak için.

Wifi her yerden çeker.ama yoğun kullanimda isyan ediyorduk biz.facebooka girmiyordu doğru düzgün.ama bu dedigim her zaman degil.altyapiyi da güçlendirmeyi düşünüyorlar.

Yatma saatine karisilir mi?

Yoklama olayinda da bahsetmek lazim.12 de yoklama alinir.5 kere yok yazilma hakkiniz var.cuma ve cumartesi yoklama alinmaz.ayrica yoklamayi verip 12 den sonra çıkış için de 5 kere hakkiniz var.

Yatma saatine karismak gibi bi sey soz konusu değil.gece 4 te gürültü yapmadiginiz surece kimse bir sey demez.

Yurtlarin güvenlikleri de çok iyi insanlardi.az bilgi almadim ben.tek dikkat ettikleri sey yurda disaridan kacak birini sokmaniz.

Begenmediginiz takdirde güneye gidebilirsiniz.ama eve cikmaniz lazim.guney ve kuzeydeki yurtlarda kesinlikle bos yer yok çünkü.benden tavsiye kilyos deneyimini yasayin,bu sorunlarin hepsi küçük.

Arkadaslar mobilde oldugum için simdilik bu kadar yazabildim.tüm sorulara cevap verecegim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whittaker -- 4 Ağustos 2012; 12:49:08 >

• 1.yurttan dört kişilik oda çıkarsa iyi. Sekiz kişi çok kalabalık ya
  • şimdi anlayamadım yurt olayını biz mi seçiyoruz onlar mı yerleştiriyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hangi yurtta kalacağınızı yetkililer belirliyor.Siz sadece başvuru yapıyorsunuz.

Kilyosta Yemek

Yemekhanede öğlen ve akşam yemekleri çıkar.Öğün 2 lira 25 kuruştu.Bu sene zam gelir mi bilmem.Ama gelmezse iyi olur Yemekleri bazen kötüdür.Zaten düzeni oturunca yiyip yemeceğinize siz karar verirsiniz.Demir tepsilerde değil bu arada.Tabaklarda alınıyor yemek.

Kahvaltıyı odanızda yapabilirsiniz.Marketlerden kahvaltılık alıp buzdolabına koyma şansınız var.Ama ben erken uyanamam,derse zar zor yetişirim diyenler için kantin devreye giriyor.Kantinde poğaça,simit,açma ve sandviç var.Genelde ben kantinden yerdim.2.dönem bir kere kahvaltı yaptım haftaiçi odada

Kantinden devam edelim.Fiyatları biraz yüksektir.Nedeni yakınlarda market olmaması.İhtiyacınız olduğunda mecbur oraya koşacaksınız.Sadece yiyecek yoktur.Traş malzemeleri,diş fırçası,tuvalet kağıdı vs. bulunur.Ayrıca yemekhane yemeğini beğenmediğinizde de kampüs içindeki 2 alternatiften biri.Izgara menüleri,tostlar,şnitzel vs. mevcut.Yarım ekmek tavuk ızgara + ayran 5 liraydı.

Diğer alternatif ise Lazy Hall isimli kafe.Burda aperatif şeyler mevcut.Dürüm,makarna,mantı vs. yapıyorlar.Burası da pahalıdır.Dürüm 5 lira idi.Pek doyurduğu da söylenemez.

Dışarıdan ne söyleyebilirim?
    Pizza imdadımıza yetişiyor Little Ceasers ve Dominos Kilyos'a pizza getiriyor.Lahmacun getiren bir yer de vardı biz getirtmedik ama aklınızda bulunsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whittaker -- 4 Ağustos 2012; 13:09:02 >

• peki yurt istemezsem yine kilyostaki kampüse gelmek zorunda kalmam değil mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: misscobain

peki yurt istemezsem yine kilyostaki kampüse gelmek zorunda kalmam değil mi

Yurt istemezsen güney kampüste dersleri göreceksin.Güneye yakın bir yerde eve çıkabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Whittaker

quote:

Orijinalden alıntı: misscobain

peki yurt istemezsem yine kilyostaki kampüse gelmek zorunda kalmam değil mi

Yurt istemezsen güney kampüste dersleri göreceksin.Güneye yakın bir yerde eve çıkabilirsin.

iyi o zaman teşekkürler ev bulmak üzereyim çünkü beşiktaşta tuttuktan sonra aa biz seni kilyosa gönderiyoruzla karşılaşmak istemiyorum da:D
  • peki yurt odalarında çalışma masası falan var mı yoksa çalışma salonuna mı çıkmamız gerekiyor illa?
    bir de çalışma salonu nasıl çok kalabalık mı rahatsız edici şekilde?
  • quote:

Orijinalden alıntı: emma morley

peki yurt odalarında çalışma masası falan var mı yoksa çalışma salonuna mı çıkmamız gerekiyor illa?
    bir de çalışma salonu nasıl çok kalabalık mı rahatsız edici şekilde?

Odalarda masa var.fotografi ekledim yukariya.ama o masa küçük görüldügü üzere.sessizlik lazim diyorsan mutlaka calisma odalarina git.rahatsiz etmelik bi durum yok.1.yurdun calisma odasi internet cafe gibi.masalari ayirmislar yan tarafi göremiyorsun özellikle bakman lazim.
    2.yurdun calisma odasi da rahattir.1 e oranla küçük biraz.

@misscobain kilyos iyi olurdu aslinda ama sen bilirsin

• ilk mesaja ekledim buraya da yaziyorum.odalar kapma usulü.önce gelen.deniz manzarali odayi alir.önemli bir ayrinti
    Avea cekmiyor bazen dogrudur.oda arkadasimdan biliyorum.değiştirirseniz iyi olur.

izin konusu sorulmustu.cuma ve cumartesi zaten yoklama alinmiyor yurtta.cuma dersten sonra baya bi kalabalik olur iett.akrabasi,arkadasi olanlar gider.o yüzden dert etmeyin.

Yürüyerek nereye gidebilirim:Sahilden kilyod bime gidiliyor.ben hic gitmedim.30 40 dk.kisin gitmek gereksiz bir macera ama yazin gidilebilir.ayrica servis ve otobus saatleri disinda bir isiniz cikarsa 15 20 dakikaya minibuslerin geçtiği yere gidebiliyorsunuz.

Guneyde aktivite oldugunda ders olmaz.mesela ilk hafta tanitim günleri olacak.dersler konulmaz o gunlerde.onun disinda da genelde cakismiyor derslerle.

Not alma olayi sana ve hocanin tutumuna bagli.deftere almak benim tercihim olurdu.

Ulasimla ilgili bilgiler de gelecek.en önemlilerden biri

• Ben eğitim fakültesinde olacağım. Yani 2.kilyos yurdunda mı kalacağım? Bir de ütü-çamaşır yıkama olayı nasıl oluyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: helene

Ben eğitim fakültesinde olacağım. Yani 2.kilyos yurdunda mı kalacağım? Bir de ütü-çamaşır yıkama olayı nasıl oluyor?

1.yurt gelme ihtimali de var.dereceyle de alakali.
    1.yurdun altinda camasirhane vardir.1 poset 5 lira.utuyu ise siz yapacaksiniz.kimlik birakip utu odasinda utu yapiliyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: helene

Ben eğitim fakültesinde olacağım. Yani 2.kilyos yurdunda mı kalacağım? Bir de ütü-çamaşır yıkama olayı nasıl oluyor?

1.yurt gelme ihtimali de var.dereceyle de alakali.
    1.yurdun altinda camasirhane vardir.1 poset 5 lira.utuyu ise siz yapacaksiniz.kimlik birakip utu odasinda utu yapiliyor.

Çok teşekkür ederim :)
  • quote:

ilk mesaja ekledim buraya da yaziyorum.odalar kapma usulü.önce gelen.deniz manzarali odayi alir.önemli bir ayrinti
    Avea cekmiyor bazen dogrudur.oda arkadasimdan biliyorum.değiştirirseniz iyi olur.

izin konusu sorulmustu.cuma ve cumartesi zaten yoklama alinmiyor yurtta.cuma dersten sonra baya bi kalabalik olur iett.akrabasi,arkadasi olanlar gider.o yüzden dert etmeyin.

Yürüyerek nereye gidebilirim:Sahilden kilyod bime gidiliyor.ben hic gitmedim.30 40 dk.kisin gitmek gereksiz bir macera ama yazin gidilebilir.ayrica servis ve otobus saatleri disinda bir isiniz cikarsa 15 20 dakikaya minibuslerin geçtiği yere gidebiliyorsunuz.

Guneyde aktivite oldugunda ders olmaz.mesela ilk hafta tanitim günleri olacak.dersler konulmaz o gunlerde.onun disinda da genelde cakismiyor derslerle.

Not alma olayi sana ve hocanin tutumuna bagli.deftere almak benim tercihim olurdu.

Ulasimla ilgili bilgiler de gelecek.en önemlilerden biri

odalarımızı onlar belirlemiyor mu?çok karmaşa çıkmaz mı?

• Karmasa olmuyor.zaten herkes erken gidemiyor.cumartesi sabah baslamisti yerlesme.ben o gece yerlestim.manzarali yerler disinda kalan yerler arasindan secme
    sansim coktu.pazar gelirseniz gec olabilir

• Sitede fitness salonunun oldugundan bahsediliyor yurdun. Aletler vs. tam mi, calisani mevcut mu, egitmen vs. var mi ? Bilkentte baya iyiydi fitness salonu bogazicinde o kadar beklemiyorum tabii ama en azindan insallah bodrum kata 2 alet koyup kapisina fitness salonu yazmamislardir.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.