< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
İstanbul Bilgi Üni. vs YTÜ

-
-
Bilgi İİBF>YTÜ İİBF bence
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
teşekkürler hocam yorumunuz içinquote:
Orijinalden alıntı: c keyfi bir sabittir
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
ytü'yü fazla önermem genelde üniversitelerin birikimini eğitimini düşününce bu kıyaslama da daha önde bence. bölümler hakkında bilgim yok ama bir tarafta bilgi üniv. bir tarafta ytüyü düşününce ytü ağır basıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi romario11111 -- 17 Temmuz 2021; 22:56:24 > -
hocam YTÜ ülkedeki top class okullardan biri sayılmaz mı?quote:
Orijinalden alıntı: romario11111ytü'yü fazla önermem genelde üniversitelerin birikimini eğitimini düşününce bu kıyaslama da daha önde bence. bölümler hakkında bilgim yok ama bir tarafta bilgi üniv. bir tarafta ytüyü düşününce ytü ağır basıyor.
boun,odtü,itü,koç,sabancı,bilkent
sonra YTÜ gelir diyemez miyiz
Ytu bitti be hocam yaz bilgi git
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
neden bitti ki hocamquote:
Orijinalden alıntı: marxınsakalıYtu bitti be hocam yaz bilgi git
Hocam kampusunde millet bahcesi yapılan tamamen siyasete teslim olmus bi okul buradan politik bi elestri algılamayın hangi siyasi gorus olursa olsun bi okulun siyasallasması zarardır cunku liyakat biter her okul siyasallastı ama yıldıza ozellikle cok etki etti okulun marka degeri yok oldu suan cogu sonradan kurulmus ozel universiteler bile yıldızı solladı ozel piyasada ozellikle muhendislik icin cok geriye atılan bi universite sanslı mezunlar savunma sanayi vb devlete kapak atıyo gerisi hangi sartlarda calısıyo bı arastırın cok daha iyi anlarsınız
boun odtü itü koç sabancı bilkent bunları üniversite olarak yazdıktan sonra ytüyü ortaokul sayarım. ben hiç sevmiyorum ytüyü
-
yatay geçiş için başka seçenekler yoksa ytü varsa bekliyorum
Hocam Ytü bazında konuşacak olursam bu forumu çok dikkate alma derim çünkü benim üniversiteye yerleşeceğim sene Ytü hakkında neler neler yazmışlardı ama gidince hiç öyle olmadığını gördüm.
Ytü ' yü ben şu şekilde değerlendiriyorum. Eğer üniversitenin kampüsü 2010 ' da Beşiktaştan Davutpaşaya taşınmamış olsa farklı bir Yıldız Teknik olurdu ancak taşınmasaydı puanları şuankinden çok daha yüksek olurdu ve benim Ytü ' de okuma şansım bile olmazdı. Ytü ' nün şuanki puanları mühendislik için tam fiyat performans denebilir.Ayrıca kampüse ulaşım çok çok kolay (Metrobüs, Metro, Tramvay, Otobüs gibi her türlü toplu taşıma ile gelebiliyorsun)
Sanılanın aksine (Endüstri ve Bilgisayar mühendisliği için konuşuyorum) İtü ile arasında eğitim anlamında çok fark yok. Ytü ' den İtü ' ye geçiş yapan öğrencilerle konuşabilirsin bu konu hakkında.
Özellikle mühendislik anlamında ciddi fırsatlar var. Yeni rektörle beraber son 1 yılda üniversitede değişimler başladı.
-Önceki rektörün bıraktığı millet bahçesi enkazı sadece Ytü öğrencilerine özel oldu.
-Yeni 3.000 kişilik yurt yapılıyor
-Kulüpler vadisi yapılıyor
-Yeni kütüphane yapılıyor
-Çoğu bölümde CO-OP eğitim modeline geçildi
-Yök gelecek projesi ile kaliteli akademisyenler Ytü ' ye gelmeye başladı
-Yemekhane genişletildi
-Mezuniyet töreni güzelleştirildi ...
Bunlar dışında erasmus imkanları çok iyi. Kulüpler iyi. Startup kurmak istersen 200.000 TL hibe ve eğitim alma şansın var. Teknik anlamda çok güzel takımlar var örneğin Lagari, Olasılıksal Robotik Takımı. Bazı bölümlerin yüksek lisans için anlaşmaları var. Örneğin İngilteredeki bazı üniversiteler Yıldız Teknik Bilgisayar Mühendisliğine özel tam burslu yüksek lisans kontenjanı ayırıyor. Bilgisayar mühendisliği bazında konuşacak olursam da iyi bir eğitim var ve öğrencilerin çoğu iyi maaşlarla mezun olmadan iyi yerlerde iş buluyorlar.
Buradaki tek sıkıntı senin Yıldız Teknikte mühendislik değil de uluslararası ilişkiler bölümünü istemen. Sözel ve eşit ağırlık bölümleri için (işletme bölümü gibi birkaç istisna hariç) iyi araştırman lazım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-523C67B3C -- 18 Temmuz 2021; 11:39:58 >
-
YTÜ Türkiye’nin sayılı okullarındandır. Sırf adını, çimenini sevmedikleri için laf atanları takma. Ama işte üstteki arkadaşın dediği gibi bölüm mühendislik olmadığı için fikrim yok. Okul iyidir ama o bölüm nasıldır bilemiyorum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Teşekkürler hocam güzel aciklamissiniz, mühendislik konusunda zaten şüphe yok da dediginiz gibi ben mühendisliğe gitmeyeceğim için soru işaretleri oluşuyor. Verdiğiniz bilgiler kıymetli teşekkürlerquote:
Orijinalden alıntı: Guest-523C67B3CHocam Ytü bazında konuşacak olursam bu forumu çok dikkate alma derim çünkü benim üniversiteye yerleşeceğim sene Ytü hakkında neler neler yazmışlardı ama gidince hiç öyle olmadığını gördüm.
Ytü ' yü ben şu şekilde değerlendiriyorum. Eğer üniversitenin kampüsü 2010 ' da Beşiktaştan Davutpaşaya taşınmamış olsa farklı bir Yıldız Teknik olurdu ancak taşınmasaydı puanları şuankinden çok daha yüksek olurdu ve benim Ytü ' de okuma şansım bile olmazdı. Ytü ' nün şuanki puanları mühendislik için tam fiyat performans denebilir.Ayrıca kampüse ulaşım çok çok kolay (Metrobüs, Metro, Tramvay, Otobüs gibi her türlü toplu taşıma ile gelebiliyorsun)
Sanılanın aksine (Endüstri ve Bilgisayar mühendisliği için konuşuyorum) İtü ile arasında eğitim anlamında çok fark yok. Ytü ' den İtü ' ye geçiş yapan öğrencilerle konuşabilirsin bu konu hakkında.
Özellikle mühendislik anlamında ciddi fırsatlar var. Yeni rektörle beraber son 1 yılda üniversitede değişimler başladı.
-Önceki rektörün bıraktığı millet bahçesi enkazı sadece Ytü öğrencilerine özel oldu.
-Yeni 3.000 kişilik yurt yapılıyor
-Kulüpler vadisi yapılıyor
-Yeni kütüphane yapılıyor
-Çoğu bölümde CO-OP eğitim modeline geçildi
-Yök gelecek projesi ile kaliteli akademisyenler Ytü ' ye gelmeye başladı
-Yemekhane genişletildi
-Mezuniyet töreni güzelleştirildi ...
Bunlar dışında erasmus imkanları çok iyi. Kulüpler iyi. Startup kurmak istersen 200.000 TL hibe ve eğitim alma şansın var. Teknik anlamda çok güzel takımlar var örneğin Lagari, Olasılıksal Robotik Takımı. Bazı bölümlerin yüksek lisans için anlaşmaları var. Örneğin İngilteredeki bazı üniversiteler Yıldız Teknik Bilgisayar Mühendisliğine özel tam burslu yüksek lisans kontenjanı ayırıyor. Bilgisayar mühendisliği bazında konuşacak olursam da iyi bir eğitim var ve öğrencilerin çoğu iyi maaşlarla mezun olmadan iyi yerlerde iş buluyorlar.
Buradaki tek sıkıntı senin Yıldız Teknikte mühendislik değil de uluslararası ilişkiler bölümünü istemen. Sözel ve eşit ağırlık bölümleri için (işletme bölümü gibi birkaç istisna hariç) iyi araştırman lazım.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Rica ederim. Bence bir linkedin hesabı açıp o bölümde okuyanlarla konuş. Burada Ytü uluslararası ilişkiler okuyan birini bulman çok zor
-
hocam o zaman bilgi kreş bile sayılmaz ljskslfşk :')))quote:
Orijinalden alıntı: Kurtçu Restropboun odtü itü koç sabancı bilkent bunları üniversite olarak yazdıktan sonra ytüyü ortaokul sayarım. ben hiç sevmiyorum ytüyü
baktım şimdi yurt dışı doktoralı sayısı ytüden fazla. yurt içinde de en kötü eğitimli odtü gördüm. ytüde deü ankara biraz fazla. işin komiği ytüde okuyan da yok hiç içlerinde. tabi siz maddi yönden de değerlendiriorsunuz kendiniz bilirsiniz ama sizin bitmeye yakın sanırım sıkın dişinizi bitirin ya da geçin ytüye ama sene kaybı yaşayabilirsiniz
-
Ytü uluslararası ilişkiler bölümünü Boğaziçili akademisyenler ele geçirmiş bildiğin
Eğer 1. sınıfı bitirdiysen okulun uzamaz ancak 2. sınıfı bitirdiysen uyuşmayan derslerden dolayı uzama ihtimali olabilir haberin olsun
-
hocam 1. sınıfı bitirdimquote:
Orijinalden alıntı: KalimanteroYtü uluslararası ilişkiler bölümünü Boğaziçili akademisyenler ele geçirmiş bildiğin
Eğer 1. sınıfı bitirdiysen okulun uzamaz ancak 2. sınıfı bitirdiysen uyuşmayan derslerden dolayı uzama ihtimali olabilir haberin olsun
peki şu anda da uymayan dersler var onlar ne olacak sene uzar mı alttan mı alıcam dönem içinde mi alıcam onlar ne oluyor bilginiz var mı
@Kurtçu Restrop
evet hocam bilginin akademik kadro daha iyi gibi duruyor bir de orada yazmayanların çoğu da yurt dışı eğitimli, ben de şimdi ilk defa açıp baktım :D 2-3 tane dersine giridğim hocanın okulu yazmıyor kimisi manchester kimisi exeterden mezun ama sisteme girmemişler.
evet bir de dediğiniz gibi maddi kısmı da var olayın maalesef. 2. sınıfa geçtim yolu yarıladık sayılır tekrar düşüneyim hocam teşekkür ederim yorumunuz için.
-
hocam çoğunun profili gizli, mezun olanlara bakıyorum bakıyorum maalesef ki iç açıcı 10 kişi görmemişimdir (kendi değerlendirmeme göre, yoksa adam mesela memnundur işinden veya benim hayal bile edemeyeceğim bir yerde olabilir ama ilgi alanıma girmiyordur)quote:
Orijinalden alıntı: Guest-523C67B3CRica ederim. Bence bir linkedin hesabı açıp o bölümde okuyanlarla konuş. Burada Ytü uluslararası ilişkiler okuyan birini bulman çok zor
çoğu özel sektöre kaymış insan kaynakları gibi yerlerdeler, birkaç kişi IBM'de filan işe girmiş 1-2 kişi. Benim için asıl önemli olan kamuda çalışan neredeyse kimse yok. LinkedIn'den baktığım tablo pek içimi açmadı hocam yani.
Yine de ben kendim bir şeyler başarırsam sonuçta YTÜ ismi bana engel olmayacak bu kesin. Zaten bölüm itibariyle de dürüst olursak pek parlak değil okulun da suçu yok aslında :D
En Beğenilen Yanıtlar

Hocam Ytü bazında konuşacak olursam bu forumu çok dikkate alma derim çünkü benim üniversiteye yerleşeceğim sene Ytü hakkında neler neler yazmışlardı ama gidince hiç öyle olmadığını gördüm. Ytü ' yü ben şu şekilde değerlendiriyorum. Eğer üniversitenin kampüsü 2010 ' da Beşiktaştan Davutpaşaya taşınmamış olsa farklı bir Yıldız Teknik olurdu ancak taşınmasaydı puanları şuankinden çok daha yüksek olurdu ve benim Ytü ' de okuma şansım bile olmazdı. Ytü ' nün şuanki puanları mühendislik için tam fiyat performans denebilir.Ayrıca kampüse ulaşım çok çok kolay (Metrobüs, Metro, Tramvay, Otobüs gibi her türlü toplu taşıma ile gelebiliyorsun) Sanılanın aksine (Endüstri ve Bilgisayar mühendisliği için konuşuyorum) İtü ile arasında eğitim anlamında çok fark yok. Ytü ' den İtü ' ye geçiş yapan öğrencilerle konuşabilirsin bu konu hakkında. Özellikle mühendislik anlamında ciddi fırsatlar var. Yeni rektörle beraber son 1 yılda üniversitede değişimler başladı. -Önceki rektörün bıraktığı millet bahçesi enkazı sadece Ytü öğrencilerine özel oldu. -Yeni 3.000 kişilik yurt yapılıyor -Kulüpler vadisi yapılıyor -Yeni kütüphane yapılıyor -Çoğu bölümde CO-OP eğitim modeline geçildi -Yök gelecek projesi ile kaliteli akademisyenler Ytü ' ye gelmeye başladı -Yemekhane genişletildi -Mezuniyet töreni güzelleştirildi ...
Bunlar dışında erasmus imkanları çok iyi. Kulüpler iyi. Startup kurmak istersen 200.000 TL hibe ve eğitim alma şansın var. Teknik anlamda çok güzel takımlar var örneğin Lagari, Olasılıksal Robotik Takımı. Bazı bölümlerin yüksek lisans için anlaşmaları var. Örneğin İngilteredeki bazı üniversiteler Yıldız Teknik Bilgisayar Mühendisliğine özel tam burslu yüksek lisans kontenjanı ayırıyor. Bilgisayar mühendisliği bazında konuşacak olursam da iyi bir eğitim var ve öğrencilerin çoğu iyi maaşlarla mezun olmadan iyi yerlerde iş buluyorlar. Buradaki tek sıkıntı senin Yıldız Teknikte mühendislik değil de uluslararası ilişkiler bölümünü istemen. Sözel ve eşit ağırlık bölümleri için (işletme bölümü gibi birkaç istisna hariç) iyi araştırman lazım. |
|
Benzer içerikler
- paragraf denemesi önerileri
- marmara ybs
- bıyıklı-matematik pdf indir
- parabolün doğruya en yakın noktası
- 95 tyt 65 ayt kaç bin
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X