Şimdi Ara

Boks ile beraber hangi dövüş sanatını yapmak mantıklı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam dostlar. Hayırlısı ile önümüzdeki hafta uzun zamadır istediğim boksa başlayacağım. Fakat yaptığım sporun sadece boks ile sınırlı kalmasını istemiyorum. Boks ile beraber yapmayı düşündüklerim Wing-Tsun, Muay-thai ve Aikido fakat hangisini öğrenmeliyim bir türlü karar veremedim. Boks ile bir arada kullanabileceğim bir spor olduğunu düşündüğümden Wing-tsun biraz daha ön planda benim için ama yinede bu işi bilen sizlere danışmadan emin olamıyorum. Bunlar dışında alternatif bir dövüş sanatı önerirseniz de çok memnun olurum. Birde İstanbul Sarıyer tarafında yaşıyorum. Bu tarafta herhangi bir önereceğiniz salon söylersenizde çok memnun kalırım. Şimdiden teşekkürler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JackyJack -- 12 Aralık 2014; 23:16:51 >

• Boksu yap bi de bakariz :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wing-tsun'u ele bi kere. Zaten boksa gidiyorsun. Yani yumruk mesafesi öğreniyorsun zaten. Bence Muay-Thai iyi bir seçim olabilir. Ve aikido pek tavsiye edilmez düz güreşe gitsen daha iyi olabilir. Bu arada wing-tsun düşmanı falan değilim. Hatta ben de çalışıyorum . Bahsettiğim şey senin wing-tsun çalışmana gerek yok.(bence) Ee tabi yumruk mesafem çok sağlam olsun diyorsan elbette gidersen senin için epey iyi olur
  • Judo yada güreş yerde dövüşmeyide öğrenmek iyidir aikidoda olabilir özellikle aiko ve judonun felsefesini kavrarsan kişiliğin değişecektir özgüven kazanıp gereksiz kaygıları atabileceğini düşünüyorum

• Boks ile yumruk, taekwondo ile tekmeler daha ön planda. Kick boks misali, daha temelli.
  • Vücudun dinlensin biraz haftanın 5-6 günü dolu olmak olmaz.Sonra kas kalmaz vücutta.
  • Boksa bi git başka spora gidecek enerji kalmaz zaten

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • önce boksa bir git, düzenli olarak devam et.
    bundan 6 ay - 1 yıl sonra hatta daha uzun bir zaman sonra güreş + judo + SAMBO + BJJ'den birine başlarsan, harika olur.
    ama önceboksu iyi bi öğren hele.

saydıklarının hiç biri sana katkı sağlamaz, tekmeler için MT hariç.
    ama boks ile Muay Thai'nin farklı oyunları olduğundan, gelişimine kötü etkisi olur.
    "ay-kido beya" adlı gereksiz ve verimsiz konuya hiç girmeyeyim.
    WT'nin de yumrukları, duruşu vs. bokstan çok farklıdır. Boks varken WT ile zaman kaybedilmez: attan inip eşeğe binmek olur...
  • JackyJack J kullanıcısına yanıt
    Bence wing tsun yap çünkü genelde yumruk ağırlıklı olduğu için

• bence ne yaparsın bilmiyorum ama tek bişey yap benim önerim kişinin sadece wing tsun yapmasıdır. ama sen kendi beklentilerini bilirsin ne istersen onu yap.boks sokakta iyidir.yanında muay thaiye gidersen tekmelerin ve dirseklerin de gelişir.fakat boks ve muay thaiyi sokakta aynı anda uygulayamazsın.dönüşümlü olarak uygulayabilirsin.boksun yanında aikido iyi gider diyeceğim ama aikido zordur.aikido başlı başına geniş bir olaydır .o yüzden boksun yanında aikido yapmanı önermem.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.