Şimdi Ara

Boksör Kirigi Vakasi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
19.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • cuma akşami sinirlenip duvara yumruk attim. bitane yetmedi gittim 3 tane attim. sonra sag elim şişti hastanede röntgen çektirdik sağ el serçe parmagimi elime baglayan kemik ortadan kirilmiş. boksör kirigi oluyomuş bu. doktor alçiya alinmasi gerektigini söyledi ama bu pazar (16 haziran) ve cumartesi (22 haziran) matematik ve fen olmak üzere iki tane lys sinavim oldugu için alçiya aldirmadim. onun yerine kirikçiya gittim, adam kemigi yerine oturtup plastikle sabitledi ve sardi. bir hafta elim alçisiz bandajla dursa kemik yamuk kaynar mi? ya da ciddi bir sorun oluşur mu? aranizda belki bu kirigi geçirmiş olanlar vardir. ne önerirsiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Restlessdraugr -- 17 Haziran 2013; 2:53:46 >

• Kardeşim ben de zamanında lisedeyken babama kızıp hem müzik setini hem de elimi parçaladım ve boksör kırığı vardı.İyileşmesi çok sıkıntı, benim normal alçıda bile tam düzgün kaynamadı.Hatta şuan elimi düz tuttuğumda serçe parmağım kapanmıyor zorlasam bile.

Sana tavsiyem git doktora alçıya aldır bir an önce.Sınava girdiğinde de hocalarına anlat durumu, seni tek başına alsınlar bir sınıfa, sen söyle onlar yazsın.Ben öyle yapmıştım, hatta daha da yardımcı olmuşlardı yapamadıklarımda hatırlatarak falan
  • kardeş ben de babama kizip duvari yumrukladim, bundan sonra ne babama kizicam ne de bir yere amaçsizca yumruk aticam :D
    sinav konusunda da bana şu anki sistem daha kati geliyor, hiç sanmiyorum beni özel odaya alip sinav yapicaklarini çünkü o kadar siki bir denetim var ki bugün bandajla zor aldilar sinava. pet şişede su hariç hiçbir şey sokamiyosun sinava. sen şifre olayindan önce girdin sinava galiba. bir de bu yaz yüzme, okçuluk, gitar gibi planlarim vardi birsürü boşa mi gitti şimdi hepsi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Restlessdraugr

kardeş ben de babama kizip duvari yumrukladim, bundan sonra ne babama kizicam ne de bir yere amaçsizca yumruk aticam :D
    sinav konusunda da bana şu anki sistem daha kati geliyor, hiç sanmiyorum beni özel odaya alip sinav yapicaklarini çünkü o kadar siki bir denetim var ki bugün bandajla zor aldilar sinava. pet şişede su hariç hiçbir şey sokamiyosun sinava. sen şifre olayindan önce girdin sinava galiba. bir de bu yaz yüzme, okçuluk, gitar gibi planlarim vardi birsürü boşa mi gitti şimdi hepsi?
    Kırıkçı nedir gerçekten tıbbi yöntemler varken o kemiğin yanlış kaynama riski var söyleyim eğer kırıkçı halletiyse
  • quote:

Orijinalden alıntı: DEHHANI

Kırıkçı nedir gerçekten tıbbi yöntemler varken o kemiğin yanlış kaynama riski var söyleyim eğer kırıkçı halletiyse

Alıntıları Göster
    Doktor siz ne dediyseniz onu yapmıştır gerisi onu bağlamaz. O yüzden bırakın kendi yöntemi ne ise onu uygulasın. 1 sınav için düzgün kaynamayan kemik ileri ki yıllarda, "Neden alçıya aldırmadım ki" sorusunu kafanızda sorarsınız sürekli..
  • quote:

kardeş ben de babama kizip duvari yumrukladim, bundan sonra ne babama kizicam ne de bir yere amaçsizca yumruk aticam :D

Sınavı bu yıl bırakıcan o zaman.Ben normal sınav sandım bilmiyorum ki yeni sistem falan öss ye 7 yıl önce falan girdim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dehhani.

tam aksine hastanede kemigi tam yerine oturtmadan dümdüz alçiya aliyorlar. kirikçi kemigi çit diye oturtuyor yerine.
  • quote:

quote:

tam aksine hastanede kemigi tam yerine oturtmadan dümdüz alçiya aliyorlar. kirikçi kemigi çit diye oturtuyor yerine.

Alıntıları Göster
    tüm tavsiyeler için sağolun. sinav 6 gün sonra zaten, sinavdan çikar çikmaz alçiya aldirmayi düşünüyorum. yanliş kaynayan kemigi kirip bir daha kaynatma şansi varmiş galiba.

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Doktor değilsiniz ve doktorun size ne tür bir tedavi uygulamak istediğini bilmiyorsunuz belki doğru bir tedavi uygulayacaktı bilemezsiniz kırıkçı,çıkıkcı bunları ben tavsiye etmiyorum adam yanlış bir tedavi yapar ömrünüz boyunca öylece kalırsınız

• quote:

Orijinalden alıntı: DEHHANI

Doktor değilsiniz ve doktorun size ne tür bir tedavi uygulamak istediğini bilmiyorsunuz belki doğru bir tedavi uygulayacaktı bilemezsiniz kırıkçı,çıkıkcı bunları ben tavsiye etmiyorum adam yanlış bir tedavi yapar ömrünüz boyunca öylece kalırsınız

Alıntıları Göster
    Kardeşim ben de duvarı yumruklayıp aynı sağ el metacarp kırığı deniyor kırdım 3 hafta alçıda durdu yarım alçı yapıp serçe parmağımla yüzük parmağımı alçıya aldılar diğer 3 parmağınla işaretleme işlem yapabilirsin biraz zorlanırsın dokturuna sor ama önce.Doktora durumu anlatırsan belki başka tedavi uygulayabilir eğer seçenek yoksa yerim sınavını sağlık daha önemli.

Edit:Kemik yanlış kaynama durumu olabilir alçıdan çıktıktan sonra ben de bir sorun olmadı kardeşim kavga falan etmiyeceksin yeniden kıralabilir ilk başta ben kaç ay sonra kavga ettim şiş olduğundan dolayı ağrıttı baya sonradan.Özetle hemen yarın doktora git ilerde pişman olabilirsin her şeyde bir hayır vardır kardeşim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iMega -- 17 Haziran 2013; 3:29:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: iMega

Kardeşim ben de duvarı yumruklayıp aynı sağ el metacarp kırığı deniyor kırdım 3 hafta alçıda durdu yarım alçı yapıp serçe parmağımla yüzük parmağımı alçıya aldılar diğer 3 parmağınla işaretleme işlem yapabilirsin biraz zorlanırsın dokturuna sor ama önce.Doktora durumu anlatırsan belki başka tedavi uygulayabilir eğer seçenek yoksa yerim sınavını sağlık daha önemli.

Edit:Kemik yanlış kaynama durumu olabilir alçıdan çıktıktan sonra ben de bir sorun olmadı kardeşim kavga falan etmiyeceksin yeniden kıralabilir ilk başta ben kaç ay sonra kavga ettim şiş olduğundan dolayı ağrıttı baya sonradan.Özetle hemen yarın doktora git ilerde pişman olabilirsin her şeyde bir hayır vardır kardeşim.

Alıntıları Göster
    dostum bu sene 8 ay kadar kick boxla uğraştım. ilk zamanlar o gazla eldivenin içine bandaj falan sarmadan direk eldivenle geçiyodum torbaya allah ne verdiyse çalışıyodum, valla kırık falan olmadı allaha şükür ama bi ara serçe ve yüzük parmağım çok kötü oldu. yani morardı şişti falan 9-10 gün sonra görüntü olarak eski haline geldi. acısı da 1 ay falan sonra dindi. doktora falan gitmedim. ama acısını bilirim yani çok kötü. tavsiyem kırıkçık falan s.. et git bi doktora yaapılması gereken neyse yapsın. bir de bak bu amerikan alçı diye bişey var bana 5. sınıfta yapmışlardı. adam koluna(yaani senin eline yapıcak o zaman) bi bandaj geçiriyo, etrafını pamukla kapkıyo sonra bi bez var onu sıcak bi sıvıya daldırıp senin koluna sarıyo. bez 1-2 dk içinde taş gibi oluyo. hem hafif, hem de normal alçıdan daha rahat ve dayanıklı. doktora bi sor istersen. ama koldan sökmeleri biraz sıkıntı, adam testereyle falan giriyo. g.tüm 3 buçuk atmıştı o zaman adam elimi doğrayacak diye :D geçmiş olsun bu arada.

• quote:

Orijinalden alıntı: anarchistdoomer

dostum bu sene 8 ay kadar kick boxla uğraştım. ilk zamanlar o gazla eldivenin içine bandaj falan sarmadan direk eldivenle geçiyodum torbaya allah ne verdiyse çalışıyodum, valla kırık falan olmadı allaha şükür ama bi ara serçe ve yüzük parmağım çok kötü oldu. yani morardı şişti falan 9-10 gün sonra görüntü olarak eski haline geldi. acısı da 1 ay falan sonra dindi. doktora falan gitmedim. ama acısını bilirim yani çok kötü. tavsiyem kırıkçık falan s.. et git bi doktora yaapılması gereken neyse yapsın. bir de bak bu amerikan alçı diye bişey var bana 5. sınıfta yapmışlardı. adam koluna(yaani senin eline yapıcak o zaman) bi bandaj geçiriyo, etrafını pamukla kapkıyo sonra bi bez var onu sıcak bi sıvıya daldırıp senin koluna sarıyo. bez 1-2 dk içinde taş gibi oluyo. hem hafif, hem de normal alçıdan daha rahat ve dayanıklı. doktora bi sor istersen. ama koldan sökmeleri biraz sıkıntı, adam testereyle falan giriyo. g.tüm 3 buçuk atmıştı o zaman adam elimi doğrayacak diye :D geçmiş olsun bu arada.

Alıntıları Göster
    sağolun arkadaşlar konuyla ilgilendiginiz için. hastaneye gidip alçiya aldircam. amerikan alçiyi da sorucam ama testereyle giriyorlarsa kalsin :D olmadi platin takiyorlar kaynayaman kemige.

• İyileşme durumunuz nasıl?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gereqsiz

İyileşme durumunuz nasıl?

Öldü, son sözleride hort oldu

TÖVBE TÖVBEEEE

Edit: keza 2013 konusuymuş ben niye 2009 gördüm biyerde, kusura bakma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheB0SS -- 15 Aralık 2013; 2:29:18 >
  • quote:

Şundan sanırım, hızarla giriyor lan

• quote:

Orijinalden alıntı: csufeardir

quote:

Benimde kolum kırıldı bende de uyguladılar fakat o alet kesmiyor. Küçüktüm doktor korkmamam icin testereyi once kendi eline sonra benimkine dokundurdu. Keskin degil yani sadece tırtıklı oldugu icin alcıyı ayırıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: WindyAdmiral

quote:

Orijinalden alıntı: csufeardir

quote:

Benimde kolum kırıldı bende de uyguladılar fakat o alet kesmiyor. Küçüktüm doktor korkmamam icin testereyi once kendi eline sonra benimkine dokundurdu. Keskin degil yani sadece tırtıklı oldugu icin alcıyı ayırıyor.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bende koltuğun üstüne yastığı koyup tüm gücümle yumrukluyordum sonra yastık düştü bende hızımı alamdım duvara yumruk attım serçe parmağın arasına kan toplandı ama pek acıtmıyor ve ciddi birşey değil ama orta parmaktaki kemik şişti ve morardı sadece dokununca ve sağ elimle birşeyler kaldırırken acıyor sizce ciddi birşey olabilirmi ezilme falan bu arada olay sonrası buz tuttum.Cevaplarınızı bekliyorum alıntı yaparak cevaplarsanız daha iyi olur.

• quote:

cuma akşami sinirlenip duvara yumruk attim. bitane yetmedi gittim 3 tane attim. sonra sag elim şişti hastanede röntgen çektirdik sağ el serçe parmagimi elime baglayan kemik ortadan kirilmiş. boksör kirigi oluyomuş bu. doktor alçiya alinmasi gerektigini söyledi ama bu pazar (16 haziran) ve cumartesi (22 haziran) matematik ve fen olmak üzere iki tane lys sinavim oldugu için alçiya aldirmadim. onun yerine kirikçiya gittim, adam kemigi yerine oturtup plastikle sabitledi ve sardi. bir hafta elim alçisiz bandajla dursa kemik yamuk kaynar mi? ya da ciddi bir sorun oluşur mu? aranizda belki bu kirigi geçirmiş olanlar vardir. ne önerirsiniz?

kaynasada eskisi gibi olmazki artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: haribo21

quote:

cuma akşami sinirlenip duvara yumruk attim. bitane yetmedi gittim 3 tane attim. sonra sag elim şişti hastanede röntgen çektirdik sağ el serçe parmagimi elime baglayan kemik ortadan kirilmiş. boksör kirigi oluyomuş bu. doktor alçiya alinmasi gerektigini söyledi ama bu pazar (16 haziran) ve cumartesi (22 haziran) matematik ve fen olmak üzere iki tane lys sinavim oldugu için alçiya aldirmadim. onun yerine kirikçiya gittim, adam kemigi yerine oturtup plastikle sabitledi ve sardi. bir hafta elim alçisiz bandajla dursa kemik yamuk kaynar mi? ya da ciddi bir sorun oluşur mu? aranizda belki bu kirigi geçirmiş olanlar vardir. ne önerirsiniz?

kaynasada eskisi gibi olmazki artık.
    Kırıkçı mı

Elde kalıcı bir işlevsizlik olmasın diye dua et yıl 2014 lan

• quote:

Orijinalden alıntı: Mentollü Kurşun

Kırıkçı mı

Elde kalıcı bir işlevsizlik olmasın diye dua et yıl 2014 lan

Alıntıları Göster
    genjler elim kaynadı, görünüşünde bir yamukluk yok ama yumruğumu sıkarken serçe parmağım yüzük parmağıma girişiyor ve yumruk atmakta zorlanıyorum. sınavlarım da güzel geçti kırık elle kazandım istediğim yeri :) umdugum kadar kötü olmadı elim abartıyor doktorlar bence.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.