Geçen Bir arkadaş Button Assign çalışmadığını bende ona göre region (Ulus) seçeneğinin değişmesi gerektiğini söylemiştim.Bu yaptığımız işlem aslında Psp nin Boardlarıyla alakalıdır.Cfw'ler sayesinde japon bir psp de o yerine x avrupa çıkışlı bir boarda sahip psp de x yerine o kullanabiliyoruz.
Soru: UMD'lerde bölge (region) kodu var mı? Cevap: UMD'lerde yanlızca film UMD'lerinde bölge kodu yer almakta. Bunun dışında Oyun UMD'lerinde hehangibir sınırlama olmamakta. Bölge kodları hakkında detaylı bilgi için resmi inceleyebilirsiniz:
Soru: Oyunlar birden fazla kayıt Profilini destekliyor mu? Cevap: Değişebilir. Bazı oyunlar sınırsız profil yaratmanıza olanak verirken bazıları yanlızca bir profille sizi kısıtlayabilir.
Ayrıca Oyunlarda Avrupa japonya ve Amerika Çıkışlarına göre Sace dosyalarıda değişir yani Sizde Avrupa Çıkışlı bir umd veya onun isosu var o save dosyası ile japonya çıkışlı veya amerika çıkışlı versiyonda aynı save kullanılamaz.
ULUS lar amerika çıkışlı ULES UCES ler Avrupa çıkışlı UCJS ler japonya çıkışlıdır. UCET lerin ne olduğunu bilmiyorum.
Bölgeler Hakkında
Alıntı
Model Numarası Ülke / Bölge Bölge Kodu PSP-1000 Japonya 2 PSP-1000K Japonya 2 PSP-1000KCW Japonya 2 PSP-1001K Kuzey Amerika 1 PSP-1002K Avustralya/Y. Zelanda 4 PSP-1003K İngiltere 2 PSP-1004K Avrupa 2 PSP-1005K Korea 5 PSP-1006K Hong Kong/Singapur 3 PSP-1007K Tayvan 3 PSP-1008K Rusya 5 PSP-1009K Çin 6
Psp 2004 ve 3004 ünde türkiye'de satılan ana modeller olduğunu söylersek sra aynı şekilde devam ediyordur. Normal bir Psp 1000 veya 1000k japon çıkışlıdır ve ilk çıkan anakarttır normalde onay tuşu o vazgeçme tuşu X tir.
Ben 3001 model, spot bir PSP aldım. Ne gibi olumsuzluklar yaşayabilirim?
3001 NTSC, 3004 PAL mış. Bu modeller arasında bölge farkı dışında fark yoktur galiba... ?