Şimdi Ara

Bölgesel Engel Yüzünden İndirlemeyen Xbox360 İçeriklerini İndirmek (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
189
Cevap
5
Favori
14.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar, islerimden firsat bulup uzun zaman sonra, goz ucuyla actigim bu konudaki sorulan bikac konuya dair sunlari soyleyecegim:

- DemoVPN ile bu is oluyor yine soyluyorum. Bosuna VPN sitelerinden parali uyelik almayin yazik, gerek yok (Verdigim vpn sitesi demoya devam ediyorsa hala)...

- Bazi oyunlari indiremessiniz cunku games on demand daki oyunlarin bazilari PAL bazilari NTSC versiyonu. Cok sacma ama oyle. Mesela Pal makinasi olanlar muhtemelen GTAIV u indiremeyecek. Diger bazi oyunlarda oyle. Ancak garip gelsede, mesela Mass Effect 1 ve Assassin Creed 1 inebiliyor.
    Birisi bir hata kodu ile karsilasmis onu incelemem lazim, ne oldugunu bilmiyorum tam su an. Ancak sunu soyleyebilirim ki bu kodlar genellikle normal zamanda baglanti aksakliklari yada xboxlive sunucularina cesitli nedenlerden dolayi kismi erisim zamanlarinda hata olarak gelebiliyor. BAGLANTI SEKLINIZI IYICE KONTROL EDIN.

- %99 a geldim ama indiremedim diyen arkadas uzulmesin puanim gitti diye. Tekrar denesin. Basarili olacaktir. Zaten eger Sistem sizlere eger konsol region unuza uygun olmayan oyunu games on demand dan indirmeye calisirsaniz buna izin vermeyecektir. Puanlariniz yanmaz merak etmeyin.

- Evet dogru bu islem icin internet baglantinizi xbox a paylastiracaginiz sadece bir laptop yada desktop bilgisayara ihtiyac duyacaksiniz. Ama evinizin bicimsiz bir yerindeyse xbox ozaman laptop la bu isi yapmak daha mantikli. Tabiki VPN baglantiyida Agbaglantilari kisiminda sanki sanal bir ag aygiti gibi olusturmus olmaniz gerekiyor. Tek gereken bir bilgisayar birde standard cat-5 network kablosu ve yukarda bahsettigim free VPN hizmeti veren server hizmeti, CROSS KABLO OLMASI GEREKMEZ. Cunku en basta anlattigim metod cross kabloyla ise yaramayacaktir.

- Birde son olarak tavsiye edecegim diger bir husus: Burda basarisiz olan arkadaslarin buyuk kisimi bilgisayari IP cakismasi yada kendi dahili aglarindaki engeller yuzunden tam olarak xbox i diger bilgisayar uzerinden internete cikaramamasindan kaynaklaniyor... Bazen xbox live da sinirli baglantidan dolayi birtakim servislerin eksik ciktigini falan dahi gordugunuz oluyor. Bu normal. Zaten sistem sizi VPN uzerinden xbox live a bagladigindan cok ciddi bir hiz kaybi oluyor. Bu da bu limited connection durumlarina sebep olabiliyor.
    Hatirlarsiniz eski PS2 ciler bilir, ilk cikan online oyunlarda Broadband Connection Required ibaresi mevcuttu oyunlarda. Dusuk hiz VPN server larindan tutun sizin servis saglayiciniza anlik ping surelerinin cok gecikmesi gibi nedenlerden bahsettiginiz sorunlar cig gibi buyuyebiliyor.

-Eger basari yakalayamiyorsaniz baska zaman denemeye calisin. Bu yontem disinda "Micro$oft" Turkiye"yeyi xboxbox live a eklemek anlaminda tanimadikca , normal seviye kullanicilarin rahatlikla basarabilecegi bundan baska bir istifade yolu oldugunu dusunmuyorum.

Umarim ihtiyaclarinizi konunun basinda anlattgim bu method ile karsilarsiniz.

Saygilar,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fraktal500 -- 26 Şubat 2011; 18:02:21 >

• bende case westi indircektim ama paramla rezil oldum resmen. bu işlemleri yapmaylada uğraşıcağımı sanmıyorum beleş olsa hadi tamam uraşılır dicem ama hem parasını veriyoruz hemde boş boş işlerle uraşıorz.
  • cevap verebilcek varsa sevinirim:

vpn hizmeti veren bi websiteden xbox.com a girip dlc yi indirmeyi başarsak xbox ımızı açtığımızda dlc sorunsuzca inermi.. şu case westi almak istiyorum
  • paranla rezıl olmak malesef bızım ulkemıze ozgun bırşey hala dead rısıng2 dlclerını satın alamadım baglantı sorunsuz ama hata hata verıyo
    bıraktım artık ındırmekten vazgeçtım 4000 poınts aldım daha 1000 kullandım bılsem bu kadar parada baglamazdım
  • işin ilginci case zero ilk çıktığında region block yoktu trial versiyonunu indirmiştim bu yüzden case westinde region blocksız iniceğini düşündüm ama döt gibi kaldık :D
  • ben case zero vpn bağlantı ile indirdim ama öyle aman aman bir oyun değil 3 bölümden ibaret.single.başka bişey indir bence.
  • vpn bağlantı derken benim 2 post önce bahsettiğim gibi vpn hizmeti veren siteden xbox.com a girip mi indirdin yoksa bu başlıkta yazan yöntemlemi
  • Hocam ben Laptop'a bağladım 360'ı ama o Demo VPN olmuyor bir türlü bağlantı kurulamıyor diyor bunun çözümü yok mu ayrıca UK hesap benim ki bu yöntem US hesaplar için mi geçerli sadece?
  • sayfanın başındaki yöntemle ama başka vpn sitelerinden herhangi biri olabilir trial vpn alırsan daha iyi olur çünkü sayfanın başındaki anlatılan vpn de trial ama 7 dakikada bir koptuğu için son yükleme hep başarısız oluyor.uk hesaplarda olmuyor sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fraktal500

Bölgesel Engel Yüzünden İndirlemeyen Xbox360 İçeriklerini İndirmek

XBL’dan birtakım ücretli içerikleri görüyoruz ama yeterli miktarda olan MS puanıyla bunlardan bazılarını indirmek istediğimizde “the item isn’t available from your current location” mesajını alıyoruz.

Burada yapılması gereken şu Xbox360 sisteminizi Amerika’daki bir servis sağlayıcısına bağlamaktır. Ama bunu Amerika dışında herhangi bir ülkeden de yapabileceksiniz.
    Ben fiziksel olarak birazdan anlatacağım yöntemi Türkiyedeki evimden ayrıca Hollanda’da da deneme imkanı buldum. Bildiğiniz gibi avrupadakiler de bunları indiremiyor normal şekilde.
    Ancak burada başkalarının geçmişte anlattıklarından farklı olan benimkisinin birde ekstradan VPN hizmeti veren şirketlere para verilmeyeceğidir. Olay aslında çok basit bir mantık üzerine kurulu ama eğer Desktop PC nizde PCI wireless kartı yada ikinci bir internet bağlanmanıza imkan sağlayacak bir donanım yoksa bu anlatacaklarımı yapmanız imkansız olabilir.

Ben size en klasik olan, çoğu kişiye en uygun olacak yöntemi, en basit şekliyle anlatacağım. Yok bende bunlar diyorsanız ozaman xbox harddiskinizi sökün ve asağıdaki sistemlere sahip bir arkadasınıza gidip bu islemi onda yapın. O da olmassa arkadasınızdan laptopunu ödünç alın iki saatliğine... Bilmiyorum artık nasıl yaparsınız...

İhtiyaç Olunanlar:
    -Laptop PC
    -Wireless Modem/Router
    -Xbox360
    -Standart LAN Kablo (laptop ile Xbox360 arasına bağlantı olarak kullanılacak)

Amaç:

-Laptop ile kendi dahili wireless kartından internete bağlıyken(Ttnet yada hangi firmaylaysa) , yine Laptop PC nin LAN portundan standart LAN kablo diğer ucunu, Xbox360’a takarak makinaya yabancı bir ülkenin internet bağlantısının Virtual Private Network üzerinden (bunu nasıl oluşturacağınızı anlatacağım) Ipsi olarak dağıtmak.

İşlemler:

1-) PC nizden Windows’u açın Ağ bağlantılarından VPN bağlantı oluştur seçeneğini seçin.

2-) Seçeneklerden birinciyi seçin.

3-) Burada birini haneye server olarak:
    vpn1.usaip.eu veya vpn4.usaip.eu adresleri girin.

İkinci haneyi değiştirmeye gerek yok.

4-) Burada kullanıcı adını ve şifreyi “demo” yapın. Bu USAIP sirketinin 7 dakikalık bağlantıyı ücretsiz kullanmamızı sağlıyacak biz de bu arada işimizi halletmek için XBL a gereken bilgiyi sağlamış olacağız.

5-)

a- Bağlantı oluştu. Şimdi sağ tıkla özelliklerden ‘Genel’ tabına geçin orada eğer bağlanmakta güçlük çekiyorsanız başka serverların adreslerini yazıp onlara bağlanabilirsiniz.

b- ‘Seçenekler’ tabından Arama sayısını 99 yapın. Arama arasındaki geçiş süresi ise 1 saniye olacak.

c- ‘Ağ’ yada Networking tabından ‘VPN Tipi’ / Vpn Type “ PPTP VPN” olacak. Ancak automatic seçeneğinide seçebilirsiniz.

d- Paylaşım tabına gelin “ Diğer ağ kullanıcıların bu bilgisayarın internet bağlantısını kullanmasına izin ver” seçeneğine tıklayın. Böylelikle Ağ bağlantı kısımından ‘Yerel Ağ Bağlantısı ‘ ni seçin. Çıkan mesajlara ok leyip son olarak pencereyide ok leyip ayarları bitirin.

6-) Ayarları yaptınız okleyip pencereyi kapatın.

Evet, zaten şu an wireless internet bağlantınızla bağlısınız. Network seçeneklerinden ayrıca oluşruduğunuz VPN bağlantınıza gidin ve sağ tıkla “Bağlan” ı seçin. Bu durumda olan şu:
    Mevcut internet bağlantınızın içinden başka bir tünel açıldı sizde bu tünel ile başka bir yerden çıkmış oluyorsunuz.

7-) Bilgisayarınızın LAN portuna standart ağ kablosunu takın. Kablonun diğer ucunu Xbox360 ‘a takın. Xbox’ın kendi menüsünden network ayarlarini değiştirmenize gerek yok. Makina internet bağlantısının hangi yolla kendisine ulaştırdığından habersiz.

8-) Bugune kadar indiremediginiz içeriklerden mesela Gears Of War2 nin All Frontiers Map pack ini indirmeyi deneyin.

Önemli NOT:
    VPN Bağlantınız deneme hizmeti olduğu için her yedi dakikada bir düşecektir. Ancak ayarlardan 1 saniye gecmeden otomatik olarak yenşden bağlanı ayarladık. Bu süre XBL dan signout olmadan tekrar bağlanılmaya yetmektdir.

Ancak VPN bağlantıyla download hızınız cok dusecektir. Siz yine normal internet bağlantınızla inidireceğinizi indireceksiniz araya VPN falan sokmadan.

Sistem şöyle işliyor XBL sizin bağlantı bölgenizi herhangi bir içerik indirmek istediğiniz zaman ilk başlangıç anında ( %1 ) ve son bitiş anında (%99)tekrar kontrol ediyor. Sizin yapmanız gereken (özellikle büyük boyutlu dosyalarda) önce VPN bağlantı yöntemiyle download’ a başlayıp, tam biterken (%99) ise hemen bilgisayarınızın LAN portundan gelen kabloyu çıkarıp normal şekilde xbox360 ‘ı modeminize direk LAN kabloyla bağlamanız gerekecektir. Bu zahmetl’ geleb’lr ama değil ve oyunun tüm kaderini değiştirecek bir eklenti paketi için bu kesinlikle iş değil...

Ben kendime de birçok arkadaşıma da bu yolla yükleme yaptırdım. Sorunsuz çalışıyor.
    Umarım bu bilgi herkese hayırlı olur…

quote:

Orijinalden alıntı: Fraktal500

XBL’dan birtakım ücretli içerikleri görüyoruz ama yeterli miktarda olan MS puanıyla bunlardan bazılarını indirmek istediğimizde “the item isn’t available from your current location” mesajını alıyoruz.

Burada yapılması gereken şu Xbox360 sisteminizi Amerika’daki bir servis sağlayıcısına bağlamaktır. Ama bunu Amerika dışında herhangi bir ülkeden de yapabileceksiniz.
    Ben fiziksel olarak birazdan anlatacağım yöntemi Türkiyedeki evimden ayrıca Hollanda’da da deneme imkanı buldum. Bildiğiniz gibi avrupadakiler de bunları indiremiyor normal şekilde.
    Ancak burada başkalarının geçmişte anlattıklarından farklı olan benimkisinin birde ekstradan VPN hizmeti veren şirketlere para verilmeyeceğidir. Olay aslında çok basit bir mantık üzerine kurulu ama eğer Desktop PC nizde PCI wireless kartı yada ikinci bir internet bağlanmanıza imkan sağlayacak bir donanım yoksa bu anlatacaklarımı yapmanız imkansız olabilir.

Ben size en klasik olan, çoğu kişiye en uygun olacak yöntemi, en basit şekliyle anlatacağım. Yok bende bunlar diyorsanız ozaman xbox harddiskinizi sökün ve asağıdaki sistemlere sahip bir arkadasınıza gidip bu islemi onda yapın. O da olmassa arkadasınızdan laptopunu ödünç alın iki saatliğine... Bilmiyorum artık nasıl yaparsınız...

İhtiyaç Olunanlar:
    -Laptop PC
    -Wireless Modem/Router
    -Xbox360
    -Standart LAN Kablo (laptop ile Xbox360 arasına bağlantı olarak kullanılacak)

Amaç:

-Laptop ile kendi dahili wireless kartından internete bağlıyken(Ttnet yada hangi firmaylaysa) , yine Laptop PC nin LAN portundan standart LAN kablo diğer ucunu, Xbox360’a takarak makinaya yabancı bir ülkenin internet bağlantısının Virtual Private Network üzerinden (bunu nasıl oluşturacağınızı anlatacağım) Ipsi olarak dağıtmak.

İşlemler:

1-) PC nizden Windows’u açın Ağ bağlantılarından VPN bağlantı oluştur seçeneğini seçin.

2-) Seçeneklerden birinciyi seçin.

3-) Burada birini haneye server olarak:
    vpn1.usaip.eu veya vpn4.usaip.eu adresleri girin.

İkinci haneyi değiştirmeye gerek yok.

4-) Burada kullanıcı adını ve şifreyi “demo” yapın. Bu USAIP sirketinin 7 dakikalık bağlantıyı ücretsiz kullanmamızı sağlıyacak biz de bu arada işimizi halletmek için XBL a gereken bilgiyi sağlamış olacağız.

5-)

a- Bağlantı oluştu. Şimdi sağ tıkla özelliklerden ‘Genel’ tabına geçin orada eğer bağlanmakta güçlük çekiyorsanız başka serverların adreslerini yazıp onlara bağlanabilirsiniz.

b- ‘Seçenekler’ tabından Arama sayısını 99 yapın. Arama arasındaki geçiş süresi ise 1 saniye olacak.

c- ‘Ağ’ yada Networking tabından ‘VPN Tipi’ / Vpn Type “ PPTP VPN” olacak. Ancak automatic seçeneğinide seçebilirsiniz.

d- Paylaşım tabına gelin “ Diğer ağ kullanıcıların bu bilgisayarın internet bağlantısını kullanmasına izin ver” seçeneğine tıklayın. Böylelikle Ağ bağlantı kısımından ‘Yerel Ağ Bağlantısı ‘ ni seçin. Çıkan mesajlara ok leyip son olarak pencereyide ok leyip ayarları bitirin.

6-) Ayarları yaptınız okleyip pencereyi kapatın.

Evet, zaten şu an wireless internet bağlantınızla bağlısınız. Network seçeneklerinden ayrıca oluşruduğunuz VPN bağlantınıza gidin ve sağ tıkla “Bağlan” ı seçin. Bu durumda olan şu:
    Mevcut internet bağlantınızın içinden başka bir tünel açıldı sizde bu tünel ile başka bir yerden çıkmış oluyorsunuz.

7-) Bilgisayarınızın LAN portuna standart ağ kablosunu takın. Kablonun diğer ucunu Xbox360 ‘a takın. Xbox’ın kendi menüsünden network ayarlarini değiştirmenize gerek yok. Makina internet bağlantısının hangi yolla kendisine ulaştırdığından habersiz.

8-) Bugune kadar indiremediginiz içeriklerden mesela Gears Of War2 nin All Frontiers Map pack ini indirmeyi deneyin.

Önemli NOT:
    VPN Bağlantınız deneme hizmeti olduğu için her yedi dakikada bir düşecektir. Ancak ayarlardan 1 saniye gecmeden otomatik olarak yenşden bağlanı ayarladık. Bu süre XBL dan signout olmadan tekrar bağlanılmaya yetmektdir.

Ancak VPN bağlantıyla download hızınız cok dusecektir. Siz yine normal internet bağlantınızla inidireceğinizi indireceksiniz araya VPN falan sokmadan.

Sistem şöyle işliyor XBL sizin bağlantı bölgenizi herhangi bir içerik indirmek istediğiniz zaman ilk başlangıç anında ( %1 ) ve son bitiş anında (%99)tekrar kontrol ediyor. Sizin yapmanız gereken (özellikle büyük boyutlu dosyalarda) önce VPN bağlantı yöntemiyle download’ a başlayıp, tam biterken (%99) ise hemen bilgisayarınızın LAN portundan gelen kabloyu çıkarıp normal şekilde xbox360 ‘ı modeminize direk LAN kabloyla bağlamanız gerekecektir. Bu zahmetl’ geleb’lr ama değil ve oyunun tüm kaderini değiştirecek bir eklenti paketi için bu kesinlikle iş değil...

Ben kendime de birçok arkadaşıma da bu yolla yükleme yaptırdım. Sorunsuz çalışıyor.
    Umarım bu bilgi herkese hayırlı olur…

Yukarıda anlatılan işlemlerin
    5. maddenin sonunda yer alan "Sharing" (Paylaşım) kısmında sıkıntı yaşıyorsanız?
    ben yaşadım, bu kısımda yer alan "Local Area Connection" (Yere Ağ Bağlantısı) sekmesini aktif etmek için, diğer bağlantılardaki paylaşımları kapamanız gerekiyor. Allow other network user vs. (Diğer ağ kullanıcıları, bu bilgisayarın internet yolu bağlantısıyla başlansın) kısmındaki sekmeyi kaldırın ve VPN deki sekmeyi aktif edin...

Bundan sonraki aşamalarda herhangi bi rayar yapmadan içerikleri kolayca indirdim....

Hadi kolay gelsin...

• Arkadaslar laptop yok bende desktopla olur mu bu işlem ve ben kablolu internet kullanıyorum modemim kablolu interneti kablosuz yapıyor bu işlemleri uygulayabilir miyim?acil cevap lazım yoksa ps3 alicam da şimdiden teşekkürler
  • Dün yine bu yönteme başvurdum. GEOW 2'nin gamer picture'larını indirdim. Seviyorum VPN'i.
  • arkadaşlar bu yöntemle cod black ops map packleri indirilebilir miyiz? Benim hesap pal bir problem çıkar mı?
  • İndirebilirsin, sorun olmaz.

Zamanında COD WAW map packleri VPN ile indirmiştim. Aynı zamanda Black Ops map packler de VPN ile iniyor.
  • vpn bağlantımı anlatılanlar yardımıyla sorunsuzca kurdum.Fakat şöyle bir sorum olacak
    Şu anda xbox wireless olarak bağlantı veriyorum notebook ethernetinden çıktığım kabloyu xbox eternet girişine takacağım vpn hizmetini pc den başlatacağım peki o anda xboxın wifi bağlantısını kesmelimiyim saygılar.
  • konuyu açan arkadaşa çok teşekürler.dün gece baya uğraştım sonunda yaptım demo vpn ile yapamadım sürekli koptugundan 2-3 kereden sonra xbox laptop arasında bağlantı kopuyor bir daha bağlanmıyordu.paralı vpn aldım günlük 1.45 dolardı (http://www.usaip.eu/en/index.php ).sonra sorunsuzca indiridim. uk hesabındaki arkadaşlar da indirebilir demo ile uğraşacam derseniz server ayarlarına aşadaki bölge serverlerini yazarak istediğiniz ülkende ip alarak indirebilirsiniz

USA Colorado VPN (vpn1.usaip.eu)
    USA Illinois VPN (vpn4.usaip.eu)
    USA Missouri VPN (vpn11.usaip.eu)
    USA California VPN (vpn7.usaip.eu)
    EU Germany VPN (vpn5.usaip.eu)
    EU The Netherlands VPN (vpn8.usaip.eu)
    EU UK VPN (vpn9.usaip.eu)
    EU UK VPN (vpn10.usaip.eu)
    EU UK VPN (vpn3.usaip.eu)
    EU Hungary VPN (vpn2.usaip.eu)
    ASIA China VPN (vpn6.usaip.eu)

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetius

konuyu açan arkadaşa çok teşekürler.dün gece baya uğraştım sonunda yaptım demo vpn ile yapamadım sürekli koptugundan 2-3 kereden sonra xbox laptop arasında bağlantı kopuyor bir daha bağlanmıyordu.paralı vpn aldım günlük 1.45 dolardı (http://www.usaip.eu/en/index.php ).sonra sorunsuzca indiridim. uk hesabındaki arkadaşlar da indirebilir demo ile uğraşacam derseniz server ayarlarına aşadaki bölge serverlerini yazarak istediğiniz ülkende ip alarak indirebilirsiniz

USA Colorado VPN (vpn1.usaip.eu)
    USA Illinois VPN (vpn4.usaip.eu)
    USA Missouri VPN (vpn11.usaip.eu)
    USA California VPN (vpn7.usaip.eu)
    EU Germany VPN (vpn5.usaip.eu)
    EU The Netherlands VPN (vpn8.usaip.eu)
    EU Hungary VPN (vpn2.usaip.eu)
    ASIA China VPN (vpn6.usaip.eu)

Bu işe yeni girecekler için faydalı bir bilgi olmuş.

• Dün denedim bayaa olmuyordu sonradan ilk verilen ip nin usa olduğunu fark ettim UK hesabı olanlar bu ip lerle girebilir şuan GOW flashback map pack i indiriyorum Hallikarnas a duyurulur =)

• Ben de dün 4200 puan aldım ve denediğimde o engellemeye görünce başımdan kaynar sular aktı,ilk başta acaba yanlış bölgenin kodunumu aldım dedim sonra öyle olsa puan gelmezdi dedim kendi kendime ve biraz araştırınca bu konuyu gördüm,gerçekten çok teşekkürler hocam böyle bir çözüm bulduğunuz için. M$ yine yapmış yapacağını kısacası,bugün lan kablosu bulamam ama yarın alırsam deneyeceğim,zaten 2-3tl bir şey
  • 5. adımın d bölümünde takıldım, arkadaşın anlattığı resimde sharing butonu var ancak benim işletim sistemim Windows 7 starter ve Türkçe . Bende Sharing kısmı yok,paylaşma vs. o tarz bir sekme bile yok, VPN Bağlantısı özelliklerinde sadece 4 seçeneğim var ; Genel - Seçenekler - Güvenlik - Ağ iletişimi ...
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.