Bunun milliyetle, orta doğuyla, dinle alakası yok. İngiltere'nin yarısı Hintli. Dünyanın en pis milleti diye tanınıyorlar ama aynısını İngiltere de yapamıyorlar. Bizde de caydırıcı bir ceza konulsun, TV'lerde ceza kesilenler gösterilsin. 3 hafta sonra çöp bidonuna bile çöp atarken hepimizin eli titrer. |
Bolu'da Parkta İçki Pisliği Bırakılması (3. sayfa)
-
-
Bizim semt parkında da izmarit + bira kutuları kol geziyor. Bira içmeleri pek sorun değil de, pisliği olduğu gibi etrafa saçıp öyle bırakmaları kabul edilemez.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Tokyo'da sokaklardaki çöp konteynırlarına, o konteynırların ayrıldığı evde / apartmanda yaşayanların dışında kimse çöp atamaz. Ortak alanlarda ise neredeyse hiç çöp bidonu yoktur. Ona rağmen yerde hiç çöp göremezsin. İnsanlar yanında çöpü ile bütün gün gezer sonra eve götürür. Çöp bidonu bulamamak ( ki büyük ihtimalle yalan) yere çöp atmak isteyenlerin kendi medeniyetsizliklerini örtmek için bulduğu bir bahane sadece. Yere çöp atmayacaksak çöpçülere neden para veriyoruz diyen insanlara ne anlatılabilir ki? Bu kişilerin çoğu arabadan aşağı çöp atıyordur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkTechno -- 5 Eylül 2024; 20:7:19 > -
Bu adam cumhurbaşkanı olacak adam. Siyasetçiler arasından vatandaşa örnek olabilen 1 kişi gösterin desem, şu adam haricinde örnek olabilecek 1 tane insan yok.
-
Zenginlere niye vergi affı çıkıyor onu anlamadım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
x (formerly twitter)THS Haber (@temmuzhaber) on Xhttps://x.com/temmuzhaber/status/1832004655888454079
Sahile atılan ÇÖP
Bu çöp meselesini Milli Mücadele verir gibi gündeme getirip çözmemiz lazım.
-
Herkes içkisini, kolasını, maden suyunu istediği yerde istediği zaman içsin ama çöpünü bırakanın gözünün yaşına bakmasınlar.
Mahallede 2 kez lastik patlattım cam kırıkları yüzünden. Çocuklar top oynarken kırıyor o bırakılan şişeleri.
Cam kırığını gece karanlıkta göremiyorsun bazen.
-
Çöpçülerin sokakları süpürdüğünü görmedin mi? Hepsini temizliyorlar ve görevleri bu. İzmirde sokakları süpürür, şişeleri toplar, yaprakları, sokaktaki izmaritleri süpürür sonra ıslak temizlik ekibi gelir yerleri yıkar. Kalabalık yerlerde böyle yapıyorlar.
Kahvenin önü izmarit dolu bunları kahveci yola süpürür sabah belediye gelir yoldakileri temizler. Biz böyle gördük ve alıştık.
50 metre konteynerda uzakmış tabi gitmez. Kovaya atamayan da kovayı tutturamamıştır. Ya sen ne diye bu kadar takıldın ki? O kadar vergi veriyoruz adam tutup temizletsin işte. Adım başı çöp kovası varken bomba koyarlar diye söktüklerinden memlekette çöp kovası kalmadı.
-
Süpürenler ayrı, konteynerdekileri toplayanlar ayrı. Evet gördüm. Adamların sokağı süpürüyor temizliyor olması yere çöp atılması gerektiği, yerin kirletilebileceği anlamına gelmez. Ben de diyorum ki tamam adam temizliyor ama şimdi sen adam temizliyor diyerek temiz sokağa çöp atarsan o istediğin temiz sokağa asla ulaşamazsın. O yüzden sordum amaç temiz kalması mı değil mi diye. Temiz çevre istiyorsak çöpü çöpe atmalıyız. Bizim apartmanı da kadının biri temizliyor ara ara ama gelip baksan pislik içinde dersin ki bu apartmanı hiç mi temizlemiyorlar. Neden? Çünkü kadın temizliyor bir gün sonra veletler aburcuburlarının çöplerini saplarını kaplarını peçetelerini yedikleri meyvelerin çekirdeklerini veya meyvenin kendisini apartmanın içine, asansörünün içine, apartmanın bahçesine atıyorlar. Söylemekten dilimizde tüy bitti. Görüldüğü gibi birileri temizlese de kirleten olduktan sonra temiz kalmıyor. Bunu sokaklar için de düşünebilirsin.
Ayrıca zaten normalde suç, kabahat ya da her neyse yani yasa da yeri var. Senin söylediğin gibi bu adamlara bunun için maaş veriyorsak ve yeri kirletmek hakkımızsa o zaman neden çevreyi kirletmekle ilgili yasalar var?
50 metre ötedeki konteynere yürüyemeyen adam yaşamasın kusura bakmayın. Buna üşenen adam yaşamaya da üşensin o daha zor ve yorucu. Çöp kovası basketbol potası değildir. Önceki mesajında konteyner kova koymuyorlar çok uzak, yok diyordun şimdi 50 metre ötedeki konteynere uzak çöp kovasına da basket atmışlar ıskalamışlar diyorsun. Belediye ne yapsın o zaman caddeleri sokakları 10 cm aralıkla çöp kovalarıyla mı doldursunlar? Yine basket deneyip çöpü yere atanlar hatta kasıtlı atanlar olur merak etme. Zihniyet baştan yanlış.
Bunun takıntı olmasıyla ilgisi yok, bir şey doğruysa doğru, yanlışsa yanlış derim. Elbette eşşek yüküyle ödediğim verginin boş yere gitmemesi iyi bir şey ama en başta neden eşşek yüküyle vergi ödemek zorundayım ben onu sorgularım. Ve zaten yine yiyen yiyor engel olmak adına elimizden bir şey gelmiyor. Bu milletin karakteri de synı o kirtlettikleri sokaklar caddeler gibi. Eşşek yüküyle vergi ödersin sonra belediye temizlik için daha fazla adam aldık der sana ödendiğin vergiden daha fazlasını ister. Suyuna, çöp vergisine zammı basar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
koca peygamber
islamı ve gereksinimlerini kendi cümleleriyle ifade etmiş ama anlatamamış!
onun cümlelerini açıklamaya, o anlatamadı, aslında şunu demek istiyor diye diğer insanlar açıklam yapıyor...
Doğrusunu Allah bilir.
Bunları boşa anlattığımın farkındayım ama ben...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksinaletinsan -- 10 Eylül 2024; 21:26:48 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
imanın yarısı olmayınca cehenneme gidileceğini
düşünen bir varlıkla, birşeyler konuştuğum için
kendime kızıyorum!
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X