Şimdi Ara

BOMBA Opel’in yeni 1.6 dizeli duyuruldu (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
431
Cevap
5
Favori
40.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: muharrem.05

quote:

Orijinalden alıntı: esmerce

Teknik tablo için teşekkürler Muharrem

Ne yapsam acaba makyajlı kasa İnsignia 1.6 cdti cosmo + flexride şasiye mi yazılsam

Yazıl hocam süper olur hatta

• quote:

Birkaç gündür Opelci arkadaşların en çok niyetlendikleri konu 1.6CDTI Insignia zaten

Ben 170 veya 203 Hp 1.6 yı bekliyorum ama bu motor da epey iyi gibi, bir de dizel tıkırtısı nispeten azsa tekrar dizel düşünebilirim

Bu arada makyajlı Astra ve Zafira da Active Select in 0-100 performansları epey artmış, acaba yazılım mı değişti yoksa Opel in dediği geliştirilmiş şanzıman mı bunlar - biliyor musun?

Yeni nesil Active select, Opel Astra sedan 1.4 turbo ile ülkemizde satılmaya başladı. Temel nokta yazılım ama birkaç farklılık daha var diyorlar. Şuanda servise giden Active select İnsignia'larda yazılım güncellemesi var.

Astra Sedan 1.4 turbo
     BOMBA Opel’in yeni 1.6 dizeli duyuruldu

Bu dizel motorda sessizlik, vibrasyon azaltılması gibi konularda yenilik yapılmış, özellikle torkun homojen dağılması ve sessizliğine önem verilmiş öyle deniliyor. Ayrıca bu motorun 2 yıl sonra 2. nesli gelecekmiş o motorda 160 hp 350+ nm torka sahip olacakmış. Tabi bununla ilgili resmi bir bilgi yok ama birçok kişiden bunu duydum

• quote:

Orijinalden alıntı: Source

quote:

quote:

Teknik tablo için teşekkürler Muharrem

Ne yapsam acaba makyajlı kasa İnsignia 1.6 cdti cosmo + flexride şasiye mi yazılsam

Yazıl hocam süper olur hatta

Fiyatı uygun olursa ve mevcut aracımıda iyi bir fiyattan alırlarsa çok iyi olur. Makyajlı kasa ciddi anlamda içinde değiştirilmeler var, cosmo daki donanım, afl far ve koltuklar başlı başına alma nedeni kaldı ki bu 1.6 dizel motor Zafira'da sunduğu değerler böyle iken İnsignia'da daha da başarılı olacaktır.

Şu araç ülkemize gelsin hemen video destekli test yapacağım herkesi bilgilendirmek için

• quote:

Yeni nesil Active select, Opel Astra sedan 1.4 turbo ile ülkemizde satılmaya başladı. Temel nokta yazılım ama birkaç farklılık daha var diyorlar. Şuanda servise giden Active select İnsignia'larda yazılım güncellemesi var.

Bu dizel motorda sessizlik, vibrasyon azaltılması gibi konularda yenilik yapılmış, özellikle torkun homojen dağılması ve sessizliğine önem verilmiş öyle deniliyor. Ayrıca bu motorun 2 yıl sonra 2. nesli gelecekmiş o motorda 160 hp 350+ nm torka sahip olacakmış. Tabi bununla ilgili resmi bir bilgi yok ama birçok kişiden bunu duydum

Yeni 1.6 benzinli SIDI motorlarla Active Select in vites değişiminin %60 hızlanacağı, daha sessiz ve titreşimsiz hale getirildiği de açıklanmıştı ama makyaj sonrası gelişen 0-100 değerleri dışında bakıp/okuyup da anlaşılacak bir açıklama görememiştim, demek şimdi satılan yeni nesilmiş.

• @muharrem05 hocam o Grand C-Max'ın verileri yanlış doğrusu 0-100 12.3 olmalı o Otosan'ın beceriksizliği.
    İkinci olarak aralarında 100 kg değil en fazla 40-50 kg arası bir fark var bildiğim kadarı ile.Karşılaştırma da yanlışlık olmasın diye yazayım dedim.Bence yakıt tüketim verileri gayet güzel, hızlanma da şimdiden çok birşey ifade etmez ama iyi gibi gözüküyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: deniz6

@muharrem05 hocam o Grand C-Max'ın verileri yanlış doğrusu 0-100 12.3 olmalı o Otosan'ın beceriksizliği.
    İkinci olarak aralarında 100 kg değil en fazla 40-50 kg arası bir fark var bildiğim kadarı ile.Karşılaştırma da yanlışlık olmasın diye yazayım dedim.Bence yakıt tüketim verileri gayet güzel, hızlanma da şimdiden çok birşey ifade etmez ama iyi gibi gözüküyor.

Hocam doğrudur 0-100 performansı anlamında direk Türkiye sayfasından bakmıştım.
    Ağırlık olayında da 1520 kg Grand C-max, Zafira Tourer ise 1600 kg civarında ayrıca Zafira'nın sürtünme katsayısı 0,30 cd iyi bir fark.
    Dediğim gibi en iyisi 0-120 hızlanmasına, 80-120 hızlanmasına ve 80-160 hızlanmasına bakmalı

• quote:

Fiyatı uygun olursa ve mevcut aracımıda iyi bir fiyattan alırlarsa çok iyi olur. Makyajlı kasa ciddi anlamda içinde değiştirilmeler var, cosmo daki donanım, afl far ve koltuklar başlı başına alma nedeni kaldı ki bu 1.6 dizel motor Zafira'da sunduğu değerler böyle iken İnsignia'da daha da başarılı olacaktır.

Şu araç ülkemize gelsin hemen video destekli test yapacağım herkesi bilgilendirmek için

Kardeşim senden güzel haberler alıyoruz sürekli, Insignia daki makyaj neleri değiştirecek acaba? (sürüş, donanım - tasarım)

• quote:

quote:

Kardeşim senden güzel haberler alıyoruz sürekli, Insignia daki makyaj neleri değiştirecek acaba? (sürüş, donanım - tasarım)

Hocam daha canlı bir sürüş dinamiği olacağım görüşündeyim. Konsol komple değişecek ve o herkesin şikayetçi olduğu benim ise beğendiğim karışık tuş kombinasyonu gidiyor. Daha farklı gösterge ve büyük bir ekran geliyor. Dış tasarımda ise ön sis farları ile ön kısım biraz daha sportif hatlara sahip oluyor, arka tasarımda ise arka stoplar ile bagaj kapağı biraz daha oval sportif hatlara sahip olacak. İç mekandan birkaç fotograf

• Takip.
  • quote:

quote:

quote:

Hocam daha canlı bir sürüş dinamiği olacağım görüşündeyim. Konsol komple değişecek ve o herkesin şikayetçi olduğu benim ise beğendiğim karışık tuş kombinasyonu gidiyor. Daha farklı gösterge ve büyük bir ekran geliyor. Dış tasarımda ise ön sis farları ile ön kısım biraz daha sportif hatlara sahip oluyor, arka tasarımda ise arka stoplar ile bagaj kapağı biraz daha oval sportif hatlara sahip olacak. İç mekandan birkaç fotograf

makyaj çok iddialı gelecek gelmek zorunda Mondeo 2014'de Avrupa'da , mevcut 1.4 T 140 PS fiyatı ucmazsa makyajla 65.000 dolaylarında edition elegance çakıyorum kesin, Kırk yıllık Vw fanboyuyum aklımın ucundan geçmezdi yemin ediyorum

İnsignia yine arka tasarımıyla segmentinin en sporu olacak gibime geliyor .. .

• quote:

quote:

Bunlarda dış tasarıma dair bir kaç fotograf

@kel_ferit nickli üyeden alıntıdır.

...

• quote:

Orijinalden alıntı: kel_ferit

Üstad kalp kalbe karşıymış senin diğer konudaki fotoları koymuştum.

Arka tasaım muhtemel böyle olacaktır. Astra sedan ile benzer özellik gösteriyor.
    Birde makyaj ile beraber 1.4 turbonun torku 200 nm den 220 nm torka yükseltilme ihtimali var. yine araç 140 hp olacak
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kel_ferit

Üstad kalp kalbe karşıymış senin diğer konudaki fotoları koymuştum.

Arka tasaım muhtemel böyle olacaktır. Astra sedan ile benzer özellik gösteriyor.
    Birde makyaj ile beraber 1.4 turbonun torku 200 nm den 220 nm torka yükseltilme ihtimali var. yine araç 140 hp olacak

güzel rastlantı olmuş yukarıdaki OPC'nin arkasına yapılan kabataslak çizim gerçeği yansıtıyor, genel hatlar itibariyle astra sedanla benzerlik gösterecek dediğiniz gibi

• quote:

Yeni Opel lerin konsollarını çok beğeniyorum ama kırktan fazla tuşuyla gerçekten alışkanlık gerektiriyor.

Resimdeki konsol biraz üst sınıf Kore-Japon araçlarını andırıyor sanki, ama gene de hayli güzel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerce -- 20 Ocak 2013; 21:42:41 >

• tatli bir makyaj 1.6cdti cosmo
    insignia kulaga cok hos geliyor MUHARREM hocam bu opel cift kavramisi 2013 deniyordu bilginiz var mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otomatik versiyondaki yeni 1.6 turbo benzinli enteresan bir motor olmuş, 4250 devirde 170 hp veriyor.

Kendini 2.0 dizel sanan 1.6 benzinli yapmış adamlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -satana-

tatli bir makyaj 1.6cdti cosmo
    insignia kulaga cok hos geliyor MUHARREM hocam bu opel cift kavramisi 2013 deniyordu bilginiz var mi ?

Çift kavrama hala gelişim aşamasında şuan için Active Select otomatik şanzıman üstünden yürüyor. Muhtemel 2 sene sonra gelecek olan 2. nesil motorlar ile geleceğine inanıyorum. Dizel ile benzinli araçta kombine sıkıntısı olmayacaktır.
    2016 yılına kadar çok ciddi bir çalışma içindeler.
  • Ne zaman çıkıyormuş 1.6 dizel insignia belli mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: evolvo

Ne zaman çıkıyormuş 1.6 dizel insignia belli mi?

Ya 2013 2. yarıdan sonra ya da 2014 başında üstad
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: evolvo

Ne zaman çıkıyormuş 1.6 dizel insignia belli mi?

Ya 2013 2. yarıdan sonra ya da 2014 başında üstad

Opelin lansman fiyatları genelde düşük oluyor, ön siparişten alınabilir aslında.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.