Şimdi Ara

booking neden kapandı? açılacak mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler paypal, uber derken şimdide bu. booking neden kapandı yani 253 ülkede açık olan bir site nasıl bizde kapanabiliyor?

ben en kısa zamanda bu hatadan dönülüp açılacağını düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YüksekFrekans -- 30 Mart 2017; 18:55:40 >

• İmam hatipler kapatılsın 3. Havaalanını kıskanıyorlar turizmde 1 numara olduğumuz için gereksiz bulmuşlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • otellerin cirosu azalınca bu hatadan geri dönülür
  • dünya gider mersine biz gideriz tersine,booking.com a alternatif bir tane site gösterin bana
  • 3. Dünya ülkesi seviyesinden 4. Dünya ülkesi seviyesi düşmek için.
  • Paypal ben kullanıyorum. Kapandı; ama bir engel yok kullanmamıza. Sadece biraz kafayı işletmen gerekiyor.

Öncelikle yabancı bir siteden sanal kart hizmeti alıyorsun. Entropay mesela. Bu sanal karta istediğin tutarda para yüklüyorsun. Minimum 10 Euro sanırım. %4.90 komisyon alıyor. Komisyon haşırt. Ancak tek sefer kullanacaksın. Önemli değil. Paypal kullanarak yapacağın ilk alışverişin 18 Euro mu? 20 Euro'luk yükle. 1 Euro komisyon öde... Neyse,

Sanal kartınızın kayıtlı olduğu ülkeyi bulacaksınız. Entropay'in kayıtlı olduğu ülke Malta. Malta Paypal'e girdim. Üye oldum. Sanal kart bilgimi girdim. İlk alışverişimi de onunla yaptım. Sonra Türk kartımı Malta Paypal'ine tanımladım. Sonraki alışverişlerimi Türk kartımla yaptım.

Yani, paypal çalışıyor. Ancak paypal adresim ile gönderi adresim tutmuyor. Bunu şart koşan satıcılardan alışveriş yapamazsınız. Ancak ikinci el ürün satanların hiçbiri bunu şart koşmuyor zaten... Kısaca, devletlülerimiz paypal'de patladı mı? Patladı. Zaten engelleyemezler de...

Aynı şekilde booking de çalışıyor. VPN'den giriyorsun. Aramanı yapıyorsun. Çıkıyor oteller. Rezervasyon da yapabiliyorsun. Kısaca gene, engellenebilmiş değil. Şimdi böyle bir karar aldırttıklarına göre, bende bu ters tepki yarattı. Zaten illet oluyorum bizim gangalaz otellere. Pislik yuvası, çevre katliamı, etrafı ile, ortamla uyumlu olmayan bir turizm anlayışı... Tursab'ın büyük otelleri ve tur operatörlerine kertip, küçük işletmeciyi zora sokması bana adice geliyor. O yüzden karar verdim, hiç bir şekilde, asla ve asla hiç bir tur operatörünü kullanmayacağım.

-------------------

Geri kalmış ülkelerin yapacağı işler bunlar. Rüzgara karşı kürek çekmek bir nevi. O rüzgar kürek çekeni de, seni de, beni de kapar götürür. Anlamı yoktur. Değişime uyum sağlayan ayakta kalır ve gelişir. Devlet de salaklığına doymasın. Her "koruyucu" hareketinde bir grup insanı daha derin katmanlara gömüyor. Site yasakladıkça VPN kullanımı artıyor. Kontrol kabiliyetini kaybediyor. 10.000 kişi 128 bit şifreli VPN kullansa takibi zor, ama mümkün. 600.000 kişi kullanınca nah kontrol edersin. İstihbarat açısından da çok salakça. Akılcı bir devletin "yürüyün koçlarım" deyip, özgür bırakıp, kontrolü elinde tutması gerekir. Bizimkilerde o zeka yok.

Paypal de keza... Yasaklanınca ilk işim yurtdışı sanal kart almak oldu. Alırken önce Payoneer'a üye oldum. O sanal kart olarak işe yaramıyor; ama profosyonel sanal hesap yönetimi imkanı sunuyor. Şimdi İçlerinde para olmasa da, Malta'da Dolar, Euro, CHF, Yen ve Yuan hesaplarım oldu. Eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürdün bak. İster misin sermaye kontrolünü de kaybet zamanla? İşte bunlar hep akılcı bir devletin düşünmesi gerekenler...

Booking vergi kaçırıyorduysa, kanıtlarınla birlikte kayıtlı olduğu ülkeye yollarsın, hayatlarında göremeyecekleri vergi cezasını yerlerdi zaten. Neyse, amaç belli. Turist azalınca kitle turizmi otelleri boş kaldı. Türk turisti oralara yönlendirmek amaç. Çok beklersiniz. O iğrenç açık büfeden dünden kalma kabağı ögreten olmuş vaziyette yiyeceğime şirin bir pansiyonda kalır, restorana gider manzaraya karşı rakı-balık yaparım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 1 Nisan 2017; 1:29:25 >

• dünya gider mersine biz gideriz tersine,booking.com a alternatif bir tane site gösterin bana
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Paypal ben kullanıyorum. Kapandı; ama bir engel yok kullanmamıza. Sadece biraz kafayı işletmen gerekiyor.

Öncelikle yabancı bir siteden sanal kart hizmeti alıyorsun. Entropay mesela. Bu sanal karta istediğin tutarda para yüklüyorsun. Minimum 10 Euro sanırım. %4.90 komisyon alıyor. Komisyon haşırt. Ancak tek sefer kullanacaksın. Önemli değil. Paypal kullanarak yapacağın ilk alışverişin 18 Euro mu? 20 Euro'luk yükle. 1 Euro komisyon öde... Neyse,

Sanal kartınızın kayıtlı olduğu ülkeyi bulacaksınız. Entropay'in kayıtlı olduğu ülke Malta. Malta Paypal'e girdim. Üye oldum. Sanal kart bilgimi girdim. İlk alışverişimi de onunla yaptım. Sonra Türk kartımı Malta Paypal'ine tanımladım. Sonraki alışverişlerimi Türk kartımla yaptım.

Yani, paypal çalışıyor. Ancak paypal adresim ile gönderi adresim tutmuyor. Bunu şart koşan satıcılardan alışveriş yapamazsınız. Ancak ikinci el ürün satanların hiçbiri bunu şart koşmuyor zaten... Kısaca, devletlülerimiz paypal'de patladı mı? Patladı. Zaten engelleyemezler de...

Aynı şekilde booking de çalışıyor. VPN'den giriyorsun. Aramanı yapıyorsun. Çıkıyor oteller. Rezervasyon da yapabiliyorsun. Kısaca gene, engellenebilmiş değil. Şimdi böyle bir karar aldırttıklarına göre, bende bu ters tepki yarattı. Zaten illet oluyorum bizim gangalaz otellere. Pislik yuvası, çevre katliamı, etrafı ile, ortamla uyumlu olmayan bir turizm anlayışı... Tursab'ın büyük otelleri ve tur operatörlerine kertip, küçük işletmeciyi zora sokması bana adice geliyor. O yüzden karar verdim, hiç bir şekilde, asla ve asla hiç bir tur operatörünü kullanmayacağım.

-------------------

Geri kalmış ülkelerin yapacağı işler bunlar. Rüzgara karşı kürek çekmek bir nevi. O rüzgar kürek çekeni de, seni de, beni de kapar götürür. Anlamı yoktur. Değişime uyum sağlayan ayakta kalır ve gelişir. Devlet de salaklığına doymasın. Her "koruyucu" hareketinde bir grup insanı daha derin katmanlara gömüyor. Site yasakladıkça VPN kullanımı artıyor. Kontrol kabiliyetini kaybediyor. 10.000 kişi 128 bit şifreli VPN kullansa takibi zor, ama mümkün. 600.000 kişi kullanınca nah kontrol edersin. İstihbarat açısından da çok salakça. Akılcı bir devletin "yürüyün koçlarım" deyip, özgür bırakıp, kontrolü elinde tutması gerekir. Bizimkilerde o zeka yok.

Paypal de keza... Yasaklanınca ilk işim yurtdışı sanal kart almak oldu. Alırken önce Payoneer'a üye oldum. O sanal kart olarak işe yaramıyor; ama profosyonel sanal hesap yönetimi imkanı sunuyor. Şimdi İçlerinde para olmasa da, Malta'da Dolar, Euro, CHF, Yen ve Yuan hesaplarım oldu. Eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürdün bak. İster misin sermaye kontrolünü de kaybet zamanla? İşte bunlar hep akılcı bir devletin düşünmesi gerekenler...

Booking vergi kaçırıyorduysa, kanıtlarınla birlikte kayıtlı olduğu ülkeye yollarsın, hayatlarında göremeyecekleri vergi cezasını yerlerdi zaten. Neyse, amaç belli. Turist azalınca kitle turizmi otelleri boş kaldı. Türk turisti oralara yönlendirmek amaç. Çok beklersiniz. O iğrenç açık büfeden dünden kalma kabağı ögreten olmuş vaziyette yiyeceğime şirin bir pansiyonda kalır, restorana gider manzaraya karşı rakı-balık yaparım...

Hocam booking'e vpn ile giriliyor fakat Türkiye'deki oteller kaldırılmış

• quote:

Orijinalden alıntı: TRaKYaLiWeBMaSTeR

dünya gider mersine biz gideriz tersine,booking.com a alternatif bir tane site gösterin bana

trivago

• royal_flush_ kullanıcısına yanıt
    O site de kapanacak

• quote:

Orijinalden alıntı: UnLimiteD.

quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Paypal ben kullanıyorum. Kapandı; ama bir engel yok kullanmamıza. Sadece biraz kafayı işletmen gerekiyor.

-------------------

Hocam booking'e vpn ile giriliyor fakat Türkiye'deki oteller kaldırılmış

Vpn ile arama yapinca gorursunuz. Kaldirilmadi. Vpn ile girip arama yapinca tum oteller cikiyor. Vpnsiz girince cikmiyor. Sebebi de cok basit. Yurtdisindaki biri booking'den Turkiye'de otel rezervasyonu yapabilmeli. Aksi halde turkiye'de otel rezervasyonu yapacak insanlar ne yapacak? Kendi ulkelerinde turizm acentasi kalmadi ki? Ben denedim. Rezervasyon da yaptim. Calisiyor.

• Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Kardeş olmuyo öyle. Bu kadar kolay olsa keşke kimse kasmaz bu kadar vpnle falan olmaz yasağın kaldırılması lazim.

• Hocam Dünya'da 195 ülke var zaten ne 253 ü

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gothic_Romance

Kardeş olmuyo öyle. Bu kadar kolay olsa keşke kimse kasmaz bu kadar vpnle falan olmaz yasağın kaldırılması lazim.

Valla ben daha bu hafta vpn'le girip Türkiye'de otel rezervasyonu yaptım. Türkiye'de internetle içli dışlı olup VPN kullanmayan çok kişi kalmadı. Zaten bir sürü kişide VPN var ve kullanıyor. Ben bu tarz salakça yasaklara da karşı değilim artık. Despot rejimlerde normaldir. Yasaklar artmalıdır. Artmalıdır ki, keyfi uygulamaları kabul etmeyen ve alternatif geliştiren nüfus artsın. Nihayetinde despot rejimler de böyle yıkılır. O yüzden, bırakınız artsın yasaklar. Sonuçta hiçbir şeyi engelleyebildikleri yok. En son başka bir konuda paypal kullanmayı anlatıyordum mesela. Türkiye'de artık Paypal kullanılamıyor sananlar var mesela. Veya 30 Euro'ya düşürülen gümrük limitinin bir limitasyon olduğunu sanan var. En son 300 Euroluk maket getirttim valla. Gümrükler kevgir gibi olduktan sonra...

3 yıl içinde Google alçak irtifa uydu internet hizmeti başlayacak mesela. Bu başladığı an ilk uydu grubunu İran'ı da kapsayan bir düzende yollarlar. İran'da çeken uydu burada da çeker. İşte o noktada baskıcı bir rejimin ayvayı yediği noktayı görürüz. Türk olmayan ISS'den internet hizmetini ucuza alabildiğim an, Türk otoritelerinin internet üzerindeki kontrolü çok zorlaşır. Ancak akıllı bir rejim insanları serbest bırakır. İyi gözlemler. Böylece kaçak göçek olmaz. Baskıcı rejimde ise kontrolün dışında yüzbinlerce insan türer. Şu an bile Türk olmayan İSS'den hizmet alabiliyorum. Alman uydu internet hizmetleri burada çekiyor. Ancak pahalılar biraz. Ancak bizimkiler internetin şalterini sık indirip kaldırmaya başlarsa onun da parasını verir alırım. Ne oldu? Benim üzerimdeki kontrol becerini ciddi derecede kaybettin bir anda. Tek kelime ile salaklık. Başka şey değil.

Ancak şöyle güzel tepkiler de türeyecek şimdi: Ben ve benim gibi binlerce kişi operatörlerden, tur şirketlerinden alışveriş yapacaksa da yapmayacak. Büyük otele gidecekse de gitmeyecek. 87 milyon nüfuslu ülke. Benim gibi davranacak binlerce kişi çıkar. Bir tatil için ETS'ye mi bakacaktım mesela? Hayatta bakmam şimdi. Ne hali varsa görsün. Açık ve nettir. Ben küçüklere giderek küçüğe sahip çıkmaya bakarım. Gerek hizmeti daha iyi olduğu için, gerek daha doğal olanı o olduğu için de zaten doğrusu budur.

Kaldı ki, Türkiye'de tatil de ucuz değil ki? Yunan'la hemen hemen aynıya geliyor. "Myeh, vize falan zor" diyenler olacaktır. Bir noktadan sonra zor olmuyor. 3 yıl şengen çaktın mı, kafan rahat oluyor. İlk seferler biraz zor tabi. En son Bodrum'da bir butik otelde 5 gün tatil, yol parası, bodrum'daki fiyatlarla birleşince, İspanya'da 5 gün ile aynıya geliyordu lan. Neyin kafasıysa... Belki de birilerinin batması zaten lazımdır o yüzden. Bilemedim.

-------------

Şimdi sen deyince tekrar denedim. Çalışıyor. VPN kapalı giriyorum. Aramaya İStanbul yazıyorum. Tarih giriyorum. Hiçbir şey çıkmıyor. VPN'i açıp tekrar arama yapıyorum. Bütün oteller çıkıyor. Paypal kapandı ya güya. Onun gibi. Paypal Türkiye kapandı ise, git Paypal Malta'dan üyelik al. Ben aldım. Çalışıyor valla. Bizim yönetimin bir şeyi engelleyebildiği yok. Üzerine kontrolü kaybediyor. Üzerine de eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürüyor. Verginin %2 olduğu ülkede Euro, USD, İsviçre Frangı, Japon Yeni hesaplarım oldu bir anda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 9 Nisan 2017; 23:26:18 >

• Hayret. Vpn ilede denedim booking uygulamasindan olmadi. Cikmadi hicbir otel. Balayı oteli bakarken gitmesi can sıktı bayaca.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.