Şimdi Ara

Boot Cd

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar makinamda 120 gb 3 parçalı üç parçasıda ntfs hdd var. Makinamı dos tan açılış yaptırmak istiyorum. Bunun için nasıl bir boot cd si hazırlamam lazım. Nedeni ise norton ghost kullanarak sistemimin yedeğini almak. Yani anlayacağınız sürücü, update yapmamak. Şimdiden teş.

• herhangi bi boot cd si ile yada disket ile açılış yapabilirsin açılışı ne ile yaptığın önemli deil dos tabanında cdrom u ve disket sürücüsünü görmesi yeterli olur.. ghost u çalıştırdıktan sonra eger versiyonu ntfs i destekliyor ise sisteminin yedeğini alabilirsin... kolay gelsin
  • Bir başlangıç disketi oluştur.Aşağıdakiler hariç diğer bütün dosyaları sil.
    msdos.sys
    io.sys
    command.com

Daha sonra notepad'i aç.
    Ghost
    yazıp autoexec.bat diye bir dosya adıyla disketin içine kaydet. Sonra ghost.exe'yi diskete kopyala.
    Daha sonra ghost'u aç. Sistemin yedeğini alırken hedef olarak CD'yi göster. Senden disket istecek, hazırladığın disketi tak. CD'ye yaz.

Eğer sadece driverlar ve 3-5 küçük program kurulu ise 800MB herhangi bir CD'ye sığacaktır.
  • arkadaslar topic israfı olmasın diye buraya yazayım bu ghost denilen programla yedekleme yaparken image dosyasını cd ye atıp daha sonra fdisk filan ceksek tekrar yukleme yapabilir miyiz?ben baktım harddiskin en az 2 partition olmasından bahsediliyo 2 partition yerine image dosyasını cd ye atamıyor muyuz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: hicadam

arkadaslar topic israfı olmasın diye buraya yazayım bu ghost denilen programla yedekleme yaparken image dosyasını cd ye atıp daha sonra fdisk filan ceksek tekrar yukleme yapabilir miyiz?ben baktım harddiskin en az 2 partition olmasından bahsediliyo 2 partition yerine image dosyasını cd ye atamıyor muyuz?

once hdd nin diger partition ina sonra da cd ye atip daha sonra format atıp image i formatlanmis diske atabilirsin, boyutu da ayni olmak zorunda degil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SATA DİSKE XP KURULUMU
    6 yıl önce açıldı
    Windows Boot manager Sorunu..
    13 yıl önce açıldı
    Recovery CD'leriyle Format Atma
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.