Şimdi Ara

BOOT Edemiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 Adet DVD-r m var ancak boot olmuyor.BIOS tan denedim. Floopy driver,harddisk ve ram gözküyor. Ancak DVD-r gözükmüyor. Kısayol BOOT tuşlarınıda denedim F10 ve bazılarında F12 oda çare vermedi.Bilgisayarıma nerdeyse 1 yıldır Format atamıyorum.

Bilgisayarımın özellikleri: 768 MB Ram, 128 ATI ekran kartı, 2,6 Ghz işlemci...

Tam çöpe atılcak türden ancak param bunlara yetiyor. Malum öğrenciyiz.

Bilgisayarım o kadar yavaşladı ki Word 2007 acarken bile 3-4 dk beklemem gerekiyor.

Bazı Programlarla hızını arttırabiliyorum. Disk birleştirici, çöp dosya temizleyici filan .... ancak çare vermiyor.

LÜTFEN YARDIM EDİN.

TEŞEKKÜRLER.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avare12 -- 10 Ağustos 2012; 18:10:09 >

• DVD-Room açılıyor mu ? Ve dvd takınca bilgisayar görüyor mu? Yoksa sadece açılıp kapanıyor mu ? Bilgi verir misiniz ?
  • Sölemeyi unutmusum. Dvd-r görüyor acılıyor yani. DVD takınca okuyor. Film filan izleyebiliyorum , oyun filan yükleyebiliyorum. ancak boot edemiyorum.
  • format cd sinde veya dvd sinde sorun olabilir ...
  • Kasayı açarak DVD Rw bağlantılarını kontrol edin ve İDE kablosunu değiştirin eğer çözüm olmaz ise anakart Flash diski Boot ediyorsa bu şekilde format atabilirsiniz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yunus MF

Kasayı açarak DVD Rw bağlantılarını kontrol edin ve İDE kablosunu değiştirin eğer çözüm olmaz ise anakart Flash diski Boot ediyorsa bu şekilde format atabilirsiniz..

Kablolar temiz yeni dğeiştirildi. Her türlü bağlantıı kurdum Flash bellek boot etmeyi yeni duydum acıkcası. eğer cözümse biraz acıklar mısınız o şekilde format atıyım . cok format cd veya dvdsi değiştirdim hepsinde hata olamaz.

Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Avare12

quote:

Kasayı açarak DVD Rw bağlantılarını kontrol edin ve İDE kablosunu değiştirin eğer çözüm olmaz ise anakart Flash diski Boot ediyorsa bu şekilde format atabilirsiniz..

Kablolar temiz yeni dğeiştirildi. Her türlü bağlantıı kurdum Flash bellek boot etmeyi yeni duydum acıkcası. eğer cözümse biraz acıklar mısınız o şekilde format atıyım . cok format cd veya dvdsi değiştirdim hepsinde hata olamaz.

Teşekkürler

http://forum.donanimhaber.com/m_45892475/tm.htm
    burda anlatım vardır Xp için isterseniz biraz araştırın..

• Dvd okuyucu kaynaklı sorun yaşıyorsun tahminim.Kopya cdlerden boot etmekte okumakta zorlanıyor olabilir.başka bir dvd okuyucu denemeni tavsiye ederim.Ayrıca düşük hızda yazılmış temiz çiziksiz bir windows cd'si ile denemelerini yapmanı tavsiye ederim..
  • biosta genelde dvd diye gözükmez markası falan yazar uzun bir şekilde öyle birşey varsa onu üste çıkar
  • quote:

Orijinalden alıntı: umitbrn

Dvd okuyucu kaynaklı sorun yaşıyorsun tahminim.Kopya cdlerden boot etmekte okumakta zorlanıyor olabilir.başka bir dvd okuyucu denemeni tavsiye ederim.Ayrıca düşük hızda yazılmış temiz çiziksiz bir windows cd'si ile denemelerini yapmanı tavsiye ederim..

Hocam okuma kaynaklı oldugnu düşnümüyorum 4 adet Windows format Dvd- Cd m var ama hepsinde aynı. BOOT etmeye gelince olmuyor cok denedm. Başka bi öneriniz varsa lütfen.. Dediğim gibi kısayol boot tuşlarını da kullandım gene olmadı . Sorunu tam çözemedim son care USB den boot etcem onu da pek beceremedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Masidar

biosta genelde dvd diye gözükmez markası falan yazar uzun bir şekilde öyle birşey varsa onu üste çıkar

BIOS da 3 driver gözüküyor. Harddiskimin markası (Samsung....) Ram im ve Floopy Driver. bu 3 ü sadece Floopy driveri sectigimde boot olmuyor ne anlama geliyor onu da bilmiyorum
  • quote:

quote:

Dvd okuyucu kaynaklı sorun yaşıyorsun tahminim.Kopya cdlerden boot etmekte okumakta zorlanıyor olabilir.başka bir dvd okuyucu denemeni tavsiye ederim.Ayrıca düşük hızda yazılmış temiz çiziksiz bir windows cd'si ile denemelerini yapmanı tavsiye ederim..

Hocam okuma kaynaklı oldugnu düşnümüyorum 4 adet Windows format Dvd- Cd m var ama hepsinde aynı. BOOT etmeye gelince olmuyor cok denedm. Başka bi öneriniz varsa lütfen.. Dediğim gibi kısayol boot tuşlarını da kullandım gene olmadı . Sorunu tam çözemedim son care USB den boot etcem onu da pek beceremedim.

DVD Rw bağlantı kablolarını değiştirin hatta anakart üzerindeki girişleri değiştirin inşallah çalışır..

Yukarda verdiğim linkte program var çok güzelde anlatılmış neden yapamadınız anlamadım.

• quote:

quote:

quote:

DVD Rw bağlantı kablolarını değiştirin hatta anakart üzerindeki girişleri değiştirin inşallah çalışır..

Yukarda verdiğim linkte program var çok güzelde anlatılmış neden yapamadınız anlamadım.

sanal sürücüden kaynaklanıyor süresi bitmiş. Şimdi Premium ISO veya Deamon Tools arıyorum ya da deneme sürümü

Tekrar Teşekkürler

• quote:

quote:

quote:

quote:

sanal sürücüden kaynaklanıyor süresi bitmiş. Şimdi Premium ISO veya Deamon Tools arıyorum ya da deneme sürümü

Tekrar Teşekkürler

UltraISO kullanabilirsiniz.

• adam biosta dvd sürücüsü görünmüyor diyor cdler çalışıyordur büyük ihtimalle.

Arkadaşım sende flash diskle windows 7 formatlayabilirsin bilgisayarına internetten win7 iso indir bitane sonra wintoflash programı ile onu flasha yaz formatı çek

bu arada floppyde disket demek üstte sormuşsun
  • quote:

adam biosta dvd sürücüsü görünmüyor diyor cdler çalışıyordur büyük ihtimalle.

Arkadaşım sende flash diskle windows 7 formatlayabilirsin bilgisayarına internetten win7 iso indir bitane sonra wintoflash programı ile onu flasha yaz formatı çek

Ben disket okuyucusunu sökmüştüm nasıl güzükeblir. ?
  • quote:

quote:

adam biosta dvd sürücüsü görünmüyor diyor cdler çalışıyordur büyük ihtimalle.

Ben disket okuyucusunu sökmüştüm nasıl güzükeblir. ?

Kullanmıyorsanız bios ekranında Disable olarak ayarlayın..

• olmuyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.