Panasonic cf-48 laptopum var. Formatlamak istiyorum fakat boot etmiyor. yeniden baslarken cd romda xp cd si hızla donmeye baslıyor ama cd den önyukleme icin bir tusa basın yazısı cıkmıyor. cd rom okumaya basladıgında bu yazı cıkmasa bile bi tusa basıyorum ama yinede olmuyor.
1- baslangıc seceneklerinden cd rom secili. 2-cd romda sorun yok baska laptopda boot ediyor. 3-xp cd si boot olabilen cd ler,cd lerde sorun yok.
Not: Makinaya logon diye bir program yuklemiştim. boot ekranını falan deiştirmiştim. Sonra programı kaldıramadım, hatalar verdi. bende silmiştim. Ama boot ekranı aynı eskisi gibi kaldı. Bundan kaynaklı bir sorun olabilr mi?
Makina iyice coktu. cılıyor ama bişi yapmaya gelmiyor donuyor .
yardımlarınızı bekliyorum teskrler.
Arakdaslar yok mu yardımcı olabilecek biri :S
Bilgisayarın boot etmemesinin kurulan programlarla genellikle bir alakası olmaz. Optik okuyucu, bios ayarları, HDD ve diğer donanım bileşenleriyle alakası vardır. Laptoplarda genellikle (F8-F12 gibi) Boot menü gibi bir seçenek, biosa girimeden CD'den boot edilmmesini sağlayan bu menü vardır. Bu menü nedeniyle bios ayarları etkili olmayabilir veya bios ayarları tam olmamış olabilir. Optik okuyucunun sağlam (CD okuyor) olup olmadığınada emin olun (deneyin)...
cd okuyucu saglamam denendi baska maiknada boot etti.
baslarken ayrıca boot menudende cd rom deciliyor
makina baslarken cd hızla fönmeye baslıyor
fakat cd den on yuleme icin bir tusa basınız uyarısı cıkmıyor.