Şimdi Ara

bootmgr is missing alt+ctrl+del hatasını düzeltemedim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
15.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iyi günler arkadaşlar bootmgr is missing alt+ctrl+del hatası alıyorum açılışta dvd den başlatabiliyorum ancak windowsu dvd den başlat format at derseniz eğer onuda denedim atmıyor kurulum için bir tuşa bas dediği an tuşa basıyorum format için yine aynı hata veriyor güç kablolarını değiştim sıfırıyla yine düzelmedi bazen ana kart üzerindeki ışık tık tık tık şeklinde ses çıkararak yanıp sönüyor pc kapalıyken denemediğim şey kalmadı bilgisi olan varsa yardımcı olırsa sevinirim şimdiden tşk ederim.

• Harddiskin çalıştığından emin olun, biostan görünmesi gerekir, olmadı başka bilgisayara takıp deneyin.
  • biosta sorun yok kontrol ettim hardisk çalışıyor zira dvd ile windowsu başlatabiliyorum
  • Bu sorun ne zaman ortaya çıktı?
    Güvenli modda girebiliyor musunuz?
  • Bazen format cd'sindede problem olabiliyor. Başka bir DVD ile tekrar deneyin.
  • sorun 1 haftadır var güvenli moda ulaşamıyorum direkt bootmgr eksik yazısı yada bootmissing hatası veriyor 3 hard disk takılı bende tek tek çıkardım kablolarını denedim birinde bozukluk olabilir falan diye çok ilginçtir dvd ile başlatmaktan başka bir çare kalmıyor format attım dvd üzerinden yani windows açıkken dvd ile format attım düzelmedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi STIHL -- 17 Haziran 2012; 10:33:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: STIHL

sorun 1 haftadır var güvenli moda ulaşamıyorum direkt bootmgr eksik yazısı yada bootmissing hatası veriyor 3 hard disk takılı bende tek tek çıkardım kablolarını denedim birinde bozukluk olabilir falan diye çok ilginçtir dvd ile başlatmaktan başka bir çare kalmıyor format attım dvd üzerinden yani windows açıkken dvd ile format attım düzelmedi

Format atabildiniz mi? Yukarda atamadığınızı belitmiştiniz.? Formattan sonra da mı sorun devam etti. Masaüstü falan gelmedi mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kıdemli Yarbay

quote:

sorun 1 haftadır var güvenli moda ulaşamıyorum direkt bootmgr eksik yazısı yada bootmissing hatası veriyor 3 hard disk takılı bende tek tek çıkardım kablolarını denedim birinde bozukluk olabilir falan diye çok ilginçtir dvd ile başlatmaktan başka bir çare kalmıyor format attım dvd üzerinden yani windows açıkken dvd ile format attım düzelmedi

Format atabildiniz mi? Yukarda atamadığınızı belitmiştiniz.? Formattan sonra da mı sorun devam etti. Masaüstü falan gelmedi mi?

format attım windows old dosyası oluşturdu yani direkt dvd rom dan atamadım formatı masa üstüne geliyorum format öncesindede masa üstüne geliyordum pc de problem yok sadece açılışta dvd takılı olmassa pc başlatılamıyor uyarı boot missing çok ilginç

ve sorunu çözdüm kasayı komple değiştim okuduğum bir makalede güç kablolarının soruna yol açabileceği yazıyordu tüm kabloları tek tek sıfırdan değişmeme rağmen çözemedim ama kasayı değişince sorun halloldu ama bunun neden olduğu hakkında en ufak bir fikrim yok kendimi pc uzmanı sanırdım bir başlangıç hatasını çözemediğim için acemini acemisiyim artık:)))) ama sorduğum hiç kimsedeki sorduklarım alnında baya iyi kişiler şaşırdı hepsi neyse ilginiz ve alakanız için hepinize tek tek tşk ederim

• 1. Problem: Bilgisayarımızda hem Windows hem de bir Linux sürümü olduğunu düşünelim ve bilgisayar açılırken Linux tarafından MBR’ye yazılmış olan önyükleme programı ile (örneğin GRUB) işletim sistemini seçtiğimizi varsayalım. Fakat bir gün canımız sıkılır ve Linux’ü silmek isteriz. Windows üzerinden Partition Magic gibi bir programla Linux’ün kurulu olduğu harddisk bölümünü biçimlendirdik diyelim. Daha sonra bilgisayarımızı yeniden başlattığımızda bir bakmışız ki önyükleme programı bir işletim sistemini bulamadığı için açılmıyor. Windows’u da seçemediğimiz için olduğumuz yerde tıkanıveririz.
    1. Cevap: Çözüm aslında oldukça basit. Windows’un kurulum CD’sini takarız. Otomatik kurtarmayı seçtikten sonra komut satırı gelene kadar bekleriz. Ardından fixmbr komutunu yazıp enter’a basarız. İşlemi onayladığımız anda MBR tekrar yazılır ve sadece kurulu olan işletim sistemini görür. Böylece bilgisayarımızı yeniden başlattığımız anda sorunsuz bir şekilde Windows açılır.

2. Problem: Bilgisayarımızın harddiskinde bazen hatalı sektörle oluşur ve bu hatalı sektörleri scandisk gibi programlarla onarabiliriz. Fakat eğer bu hatalı sektör sıfırıncı sektörse yani bilgisayarımızın adreslemesi bulunan MBR sektörüyse ne yapacağız?Bu sırada bilgisayar da açılmıyordur.
    2. Cevap: Malesef bu durumda harddiski değiştirmekten başka yapabileceğimiz bir şey yok. Bu en kötü senaryoyu da size bir problem olarak sundum çünkü MBR’nin ne kadar ciddi bir konu olduğuna dikkat çekmek istedim.

Veya bunları okumak istemiyorsan :)
    , setup ta hdd lerin açılış sırası değişmişti benim kontrolüm dışında.. açılış sıralandırmasının yanında, harddiskler arasındaki sıralandırmayı da kontrol et, işletim sisteminin yüklü olmadığı hdd ye öncelik atamış olabilir.

• arkadaşım bootmgr eksik hatası için kesin çözüm hirensbootcd yi cd ye bootla...vede hirens daki sabit diskten başlat de vede tabiiki cd de hirensbootcd olduğu için işletim sistemini usbye bootlaman gerekiyor önceden...ben şaştım doğrusu bu hirensbootcd programına..her sorunu çözüyor...bu bootmgr hatası çok görülen ancak doğru dürüst bir ilacı olmayan bir sorun...hirens boot bu soruna 100 de 100 oranında çözüm sağlıyor öneririm bu programı...vede bu programın yan etkileri sıfır kullanımıda cokbasit..
  • quote:

iyi günler arkadaşlar bootmgr is missing alt+ctrl+del hatası alıyorum açılışta dvd den başlatabiliyorum ancak windowsu dvd den başlat format at derseniz eğer onuda denedim atmıyor kurulum için bir tuşa bas dediği an tuşa basıyorum format için yine aynı hata veriyor güç kablolarını değiştim sıfırıyla yine düzelmedi bazen ana kart üzerindeki ışık tık tık tık şeklinde ses çıkararak yanıp sönüyor pc kapalıyken denemediğim şey kalmadı bilgisi olan varsa yardımcı olırsa sevinirim şimdiden tşk ederim.

format cdsini tak format atar gibi ama başlangıç onarma seçeneği var başlangıç onarma de 100mblik alanı tekrar oluşturuyor

• http://7.enpedi.com/2012/02/bootmgr-eksik-bootmgr-is-missing-hatas.html?m=0

buyrun resimli anlatim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BootMGR,bu hata önyükleme kesiminin bozuk veya eksik olduğunu gösterir. Eğer her açışta bu uyarıyı alıyorsanız. Format atmaktan başka çareniz yoktur. Aynısı başıma geldi ve ne yaptıysam kurtaramadım sistemi, harddiskiniz çok eski ve uzun yıllardır kullanıyorsanız bu hataları vermesi çok normal, belki format ile hardiski kurtarabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.