Şimdi Ara

Bootmgr is missing Hatasi (Once Okuyun)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu konu hakkinda epey baslik mevcut diyeceksiniz lakin benim sorunum hayli farkli..

Ilk olarak konuyu aktarayim sizlere.. Bir arkadasin ACER masaustu bir b.sayari var, halihazirdaki Vista Home isletim sistemini formatlatip windows 7 kurdurmus. Malumunuzdur ki Acer yeni nesil kasalarda vista isletim sistemi d2d gizli partition bolumunde yuklu bulunmaktadir. B.sayarin agirlasdigindan kasmaya basladiigndan sikayet etti bende bir bakayim dedim. Gordugumde windows 7 yukleyen kisi etkinlestirme mevzusunu kulak arkasi etmis haliyle isletim sistemi goruntude korsan gozukuyor. Bende acerin halihazirdaki isletim sistemine donerek b.sayarin performansini artirabilecegimi dusundum ve bunun icin tekrar nasil etkinlestrilir hususunda daha oncede ayni islemi yapmama ragmen ( Ptedit32.exe gizli partitonu gosterme, dosdan d2d diasbel/enable yapma vs) bu bilgileri tazelemek icin googlde safariye ciktim. Her ne akla hizmetse birde windows icinden disk bolumlerine bir bakayim dedim. masa ustunde Bilgisayarim sag tikla yonet diyerek diske geldim baktim ne var ne yok. Hali hazirda gizli olmasi gereken sistem ayrildi bolumunun acik oldugunu gordum. iki aktif bolum olan harddiskin tek bolume donusduruldugunu gordum ( benim ilk yuklememde 2 bölümü vardi) herneyse ben o bolumde nasil yapacagim diye ugrasirken ne akla hizmetse sistem ayrildi diye yazan bolume sag tikladim ve ona surucu harfi atadim :) Bunlada kalmadim o bolume yine sag tikladim etkin bolum yaptim. Kafa nerde ben ne yapiyorum. Ben hala ptedit32.exe yi nasil kullandim nasil becerdim onu hatirlamaya calisiyorum. Guya hatirlayacam ki gizli bolumu ortaya cikartip d2d recorvery ile vistayi tekrar kuracagim.

Ben boyle sacmalarken b.sayari yeniden baslat yaptim.... Yapis o yapis...

Bootmgr is Missing

Ctrl+alt+del ...

Velhasil hadi bu basima geldi..

elimde Vista busines cd si var. elimde 2-3 tane Vindows xp cd.si var. Ben bu b.sayari cd. ile baslatip bir turlu komut satirina gelemedim. Komut satrina erissem fixboot fixmbr biseyler yapacagim. Ama gelin gorunki Cd.den onyukleme yapip tam kurulum kurtarma menusu acilirken karsima mavi ekran cikip duruyor. Bilgisayariniz ciddi bir sorundan korumak icin kapatildi. diyor. Yahu zaten ciddi bir sorun icindeyiz ne diye kapatiyorsun.

Ben bu sorundan nasil kurtulacagim..

Aklima baska bir kasaya bu harddiski takip komple bolumleri ile birlikte silmek sonra tekrar bolumlendirerek formatlamak geliyor. Ama halihazirdaki vista isletim sistemindende ne diye mahrum kalalim silmek istemiyorum.

Ben bu b.sayarin harddiskine nasil erisebilirim. nasil bu mbr kaydini duzeltip b.sayari canlandirabilrim. bootable cd. uretmek istedim. Hali hazirdaki bootable xp ve vista cd.leri ile acilmayan sistem ondada acilmaz diye dusunuyorum. yada bana cart curt yukelemesi yapmadan sadece komut satirina gecircek bir bootable cd yapmayi gosterebeilir misiniz? Yada Baska bir isletim sistemine bagli(vista) yani benim kasaya bu harddiski taksam ordan bu harddiskin bolumlerine nasil bir islem yaparsam MBR kaydini duzeltmis olabilirim. MBR fix komutlarini kendi b.sayarimdan uygulamak istemedim kendi mbr kaydimida ucururum endisesiyle. Bunun bu sekilde bir yontemi olabilir mi?

Simdiden cevaplariniz icin tesekkurlerimi sunarim.

Saygilarimla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SueM -- 30 Ekim 2012; 13:34:41 >

• Eger windows 7 dvd si alip kurtarma modunda acarsaniz sorununuzu cozebileceginizi dusunuyorum.Ama mavi ekran verirmi orasini bilmem.Komut istemini acip yaparsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlış anlamadıysam makineyi cd ile başlatamıyorsun değil mi ? Yani format atmaya kalksan atamıyacaksın çünkü mavi ekran mı alıyorsun o sırada ?

Eğer durum böyleyse öncelikle farklı cd denemeni öneririm. Sorun hala devam ederse biosta Integrated Peripherals bölümüne gir. Sata Mode - AHCI Mode falan var. Orayı değiştir.
  • quote:

Yanlış anlamadıysam makineyi cd ile başlatamıyorsun değil mi ? yani format atmaya kalksan atamıyacaksın çünkü mavi ekran mı alıyorsun o sırada ?

Aynen oyle, komut satirina dusemiyorum. Vista Busines cd./dvdi.si var o bile belli yere kadar geliyor, recovery yapma asamasinda, isletim surumu bu cid.deki ile uyumlu degil diyip restart yapmami istiyor.

elimde ne yazikki windows 7 cd/dvd.si yok. Laptopda windows 7 yuklu ama ayriyeten cd vermediler. Sanirim ondada gizli partitonda yuklemislerdir win7yi..

Ben suan MBR kaydi Bozuk harddiski kendi kasama taktim. icini goruyorum. Burda manuel olarak yapabilecegim birseyler olabilir mi ?

MBR dosyalari harddiskin neresinde durur. hangi dosyalar Bootmgr hatasini vermesini saglar, acilis/boot olayinda neler eksikdir. Bilsem onlari suan ayarlayabilirim. harddisk takiliyken.

Saygilar

• R01-A4 BIOS release note
    Base on BIOS R01-A3 Release date:03/27/2007
    New FWH BIOS:68AA1P25(R01-A4) FWH BIOS checksum: 7400h
    BIOS update Item Description
    update Micro-code for 06F2 &06F6 CPU Fix E4300&E6300 blue screen issue
    update Vbios from 1371 to 1393 Support intel 2015.0.4.1147 on-board VGA driver
    update 06F2h CPU mirco Code for E4300 CPU show wrong information issue
    Fix 1MB frame buffer issue
    Optimize the offset value to E4h
    Fix onboard VGA has no S1 seletion item issue
    Fix eRecovery can not boot from CDROM in Vista

sanirim mavi ekran hatalarinin kaynagini anladim...

Ama is isten gecti... :)

Vista Busnesi yukledim. Kendi lisansimi degilde B.sayarin uerinde ki lisans numarasini girince, busines, Home Premium oluyormus ;) ve bozuk mbrli harddiski silip ikiye bolup bu sekilde vistayi yukledim.

Cevap verenlere tesekkurlerimi sunarim.
    Saygilar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.