Şimdi Ara

BORA KULLANANLAR BAKABİLİRMİSİNİZ (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
26.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ha birde benim aradıgım araç 2002 veya 2003 model olanlar. onlar 16 v imiş. comfort donanımına baktım daha dolu bir paket vede daha az yakıyormuş ama sr motor kadar kalitelimi bilemem. lpg uyumunu bayagı övmüştünüz.
    selamlar
  • Sayın Sadall arkadaşımi

BORA'nın 16V motorunda gaz pedalı elektronik, 8V motorundaki gibi halatlı değil. Bu nedenle CRUISE CONTROL [CC] (HIZ SABİTLEYİCİ) de artık mekanik bir özellik değil, yazılıma dayalı basit bir düzenleme. 16V motor benzinde CC açıkken az yakarken LPG'de açıkken daha da az yakmaktadır. 16V motorlu SEAT Toledo aracımda 43 litre LPG ile 510 km yol aldım. İsterseniz kendiniz hesaplayın.

Bu aracın önünün engin olduğu konusunda hemfikir değilim. Golf de aynı yapıya sahip, SEAT Toledo ve Leon da ve ondan kimse şikayet etmiyor. Sanırım aracın tasarımı nedeni ile önünün engin olduğunu düşünüyorsunuz. Araci taşıtı olmadığından ve sertleştirilmiş yollarda seyahat etmesi için tasarlanan bu tür binek araçlarda "ground clearance" (yerden yükseklik) genelde 15-20 cm ile sınırlıdır.

8V ve 16V motorlara LANDI RENZO (veya BRC) önermemim sebebi denenmiş ve ispat edilmiş olmasıdır. BRC sessiz (tissss) çalışan bir ortak püskürtme mekanizması kullanırken LANDI RENZO da BOSCH marka sesli (tık tık) enjektörler kullanmaktadır. Hiçbir tanıdığımdan şimdiye kadar şikayet duymadım ve eşimin aracına da (FIAT Grande Punto 1.4 77 HP Active) LANDI RENZO marka sıralı sistem LPG taktırdım, çok memnunum. 70 YTL LPG ile 600 km yol yaptım hem de hızlı gittiği halde.

Selamlar,

Taner Göde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taner Göde -- 6 Haziran 2008; 9:18:20 >

• taner bey cevaplar gerçekten çok güzel çok tatmin edici.
    şimdi siz 16 v olan motorlar halatsız demişiniz o zaman ben hayırlısı ile 16 v alırsam buna cc entegresi yaptırabilirim öyle mi?
    öyle ise çok güzel olur.
    benim ayagım uzun yolda çok ayarsız. sürati severiim ama yanımda ailem varken kolay kolay 90 ı geçmem ama araba bizim hannım uyarır salih yine uçtun diye bide bakarım ki 160 demişim.
    hem ekkonomi hemde güvenikisi bir aradaharika olur
    quote:

Orjinalden alıntı: tanergode

Sayın Sadall arkadaşımi

BORA'nın 16V motorunda gaz pedalı elektronik, 8V motorundaki gibi halatlı değil. Bu nedenle CRUISE CONTROL [CC] (HIZ SABİTLEYİCİ) de artık mekanik bir özellik değil, yazılıma dayalı basit bir düzenleme. 16V motor benzinde CC açıkken az yakarken LPG'de açıkken daha da az yakmaktadır. 16V motorlu SEAT Toledo aracımda 43 litre LPG ile 510 km yol aldım. İsterseniz kendiniz hesaplayın.

Bu aracın önünün engin olduğu konusunda hemfikir değilim. Golf de aynı yapıya sahip, SEAT Toledo ve Leon da ve ondan kimse şikayet etmiyor. Sanırım aracın tasarımı nedeni ile önünün engin olduğunu düşünüyorsunuz. Araci taşıtı olmadığından ve sertleştirilmiş yollarda seyahat etmesi için tasarlanan bu tür binek araçlarda "ground clearance" (yerden yükseklik) genelde 15-20 cm ile sınırlıdır.

8V ve 16V motorlara LANDI RENZO (veya BRC) önermemim sebebi denenmiş ve ispat edilmiş olmasıdır. BRC sessiz (tissss) çalışan bir ortak püskürtme mekanizması kullanırken LANDI RENZO da BOSCH marka sesli (tık tık) enjektörler kullanmaktadır. Hiçbir tanıdığımdan şimdiye kadar şikayet duymadım ve eşimin aracına da (FIAT Grande Punto 1.4 77 HP Active) LANDI RENZO marka sıralı sistem LPG taktırdım, çok memnunum. 70 YTL LPG ile 600 km yol yaptım hem de hızlı gşttiği halde.

Selamlar,

Taner Göde

• Sayın Sadall arakdaşım,

Tam emin olmamakla birlikte 1.6 16V motorlu VW BORA'larda CRUISE CONTROL, yani HIZ SABİTLEYİCİ donanımının üst donanımlarda mevcut olduğunu biliyorum, alt ve orta donanımlardan bilgi yok, lütfen inceleyiniz ve öyle satın alınız. Ben şehiriçinde bile CC açık kullanıyorum, her damla benzin tasarruf demektir. SEAT Toledo'ların Signum donanımlarda vardı, ondan sonra tüm donanım seviyelerine yayıldı. Gaz pedalı halatsız olduğundan olay sadece elektronik bir yazılımdan ibaret. ON/OFF yani cam açıp kapatma kadar basit ve şu da var, yetkili servisler isterseniz sonradan takabiliyorlar, ama şu anda bu pahalıdır çünkü bu model piyasadan kalktı. Bence alırken yüksek donanımlısını alın.

Daha sonra eklenebilen CRUISE CONTROL (HIZ SABİTLEYİCİ) donanımı.

BORA KULLANANLAR BAKABİLİRMİSİNİZ

http://www.alibaba.com/product-free/11978532/Cruise_Control_System.html
    CRUISE CONTROL SYSTEM
    PASSTAB5 BORA GOLF Audi
    Some car is equipped cruise control system by factory. Some car is not equipped cruise control system, so this kinds of cars can plus cruise control system and get the function.
    Remarks:
    When gear-box on D, 3, 2 it can use CRUISE CONTROL SYSTEM
    When gear-box on P, N, R, 1 CRUISE CONTROL SYSTEM can not wok
    Keep speed: When you put down SET, you can disentangle the accelerograph footplate

Black / yellow------------no 38 jack of engine ECU
    Red / yellow------------no 57 jack of engine ECU
    Blue------------------------no75 jack of engine ECU
    White----------------------no76 jack of engine ECU
    Blue / black---------------no 5 right of fuse

NEXT open vag-COM [Select][01-Engine][Login-11]Enter 11463 to activate cruise control[Do It! ]

• BORA'larda 16V motor aşağıdaki gibi (LPG yazısını ben ekledim, 16V yazısı da bir ara vardı sonra kaldırıldı, sadece 1.6 yazısı bırakıldı) ve motor kodu BCB çift eksantrik 16 valf, CRUISE CONTROL da donanımın bir parçası.

• peki taner bey bu sistem bize nekadar malolur bilginiz varmı
  • taner bey zaten bu araçların en üst donanımlısı comfortline olanlar. 2004 ten sonra pasific çıktı ama bu donanım comfort donanımından daha aşagı bir yapıya sahip.
    ama olsun ben 2- 3000 ytl den kaçıp ta baz donanıma binmem.
    benim aracım biraz dolu olmalı
    taner bey cc fiatları hakkında bilginizvar mı
    saygılar
    quote:

Sayın Sadall arakdaşım,

Tam emin olmamakla birlikte 1.6 16V motorlu VW BORA'larda CRUISE CONTROL, yani HIZ SABİTLEYİCİ donanımının üst donanımlarda mevcut olduğunu biliyorum, alt ve orta donanımlardan bilgi yok, lütfen inceleyiniz ve öyle satın alınız. Ben şehiriçinde bile CC açık kullanıyorum, her damla benzin tasarruf demektir. SEAT Toledo'ların Signum donanımlarda vardı, ondan sonra tüm donanım seviyelerine yayıldı. Gaz pedalı halatsız olduğundan olay sadece elektronik bir yazılımdan ibaret. ON/OFF yani cam açıp kapatma kadar basit ve şu da var, yetkili servisler isterseniz sonradan takabiliyorlar, ama şu anda bu pahalıdır çünkü bu model piyasadan kalktı. Bence alırken yüksek donanımlısını alın.

Daha sonra eklenebilen CRUISE CONTROL (HIZ SABİTLEYİCİ) donanımı.

http://www.alibaba.com/product-free/11978532/Cruise_Control_System.html
    CRUISE CONTROL SYSTEM
    PASSTAB5 BORA GOLF Audi
    Some car is equipped cruise control system by factory. Some car is not equipped cruise control system, so this kinds of cars can plus cruise control system and get the function.
    Remarks:
    When gear-box on D, 3, 2 it can use CRUISE CONTROL SYSTEM
    When gear-box on P, N, R, 1 CRUISE CONTROL SYSTEM can not wok
    Keep speed: When you put down SET, you can disentangle the accelerograph footplate

Black / yellow------------no 38 jack of engine ECU
    Red / yellow------------no 57 jack of engine ECU
    Blue------------------------no75 jack of engine ECU
    White----------------------no76 jack of engine ECU
    Blue / black---------------no 5 right of fuse

NEXT open vag-COM [Select][01-Engine][Login-11]Enter 11463 to activate cruise control[Do It! ]

• ayrıca benim bildiğim kadarı ile de 2002 veya 2003 comfortline borada cc yok
  • Sadall arkadaşım,

CRUISE CONTROL'u yurtdışından bulup ve getirtip burada taktırmak biraz pahalıya mal olur kanaatindeyim. Sisteme müdahale gerektirir ve ayrıca da araç bilgisayarını proğramlamanız lazım. En iyisi orjinal donanım olarak 16V motorla almak ve LPG taktırmak. İddia ediyorum ki şu anda tüm avantajları aynı anda bir arada toplayabilen başka marka/model yok.

Selamlar

Taner Göde
  • taner bey biraz önce arkadaşımı aradım borada cc yok
    16v olanlarda
  • Sadall arkadaşımi

O zaman VOLKSWAGEN BORA ile vidasına kadar aynı araç olan SEAT TOLEDO satın alın. Hem daha hesaplı, hem bence daha donanımlı, LPG'ye uyumlu, CRUISE CONTROL da var, çizgileri de çok etkileyici, ben 2000-2008 arasında 8 yıl kullandım. Ailem büyüdüğü için daha büyük bir otomobil aldım ve 2003 model 1.6 16V Signum donanımlı 31.000 km'deki aracımı 22.000 YTL'ye sattım.

Bilginize,

Taner Göde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taner Göde -- 21 Ekim 2008; 22:49:06 >
  • boralarda dizel olarak 1.9 90 hp likte motor var. ayrıca 2.3 litre vr5 motor da gördüm bi kaç kere. hatta yakın bir arkadaşımın apartmanında vardı vr5 motorlu bora. anca vr5 lik bora 50ykr yakar
  • 31 000 km mi bu araç daha sıfır sayılır yahuu
    seatlar hoşuma gider haklısınız sadece etiket farklı ama ben borayı sanki daha çok seviyorum.
    cc olmasın ben borayı alıcam
    çok eteşekkür ederim

quote:

Sadall arkadaşımi

O zaman VOLKSWAGEN VORA ile vidasına kadar aynı araç olan SEAT TOLEDO satın alın. Hem daha hesaplı, hem bence daha donanımlı, LPG'ye uyumlu, CRUISE CONTROL da var, çizgileri de çok etkileyici, ben 2000-2008 arasında 8 yıl kullandım. Ailem büyüdüğü için daha büyük bir otomobil aldım ve 2003 model 1.6 16V Signum donanımlı 31.000 km'deki aracımı 22.000 YTL'ye sattım.

Bilginize,

Taner Göde
  • quote:

Orjinalden alıntı: sadall

31 000 km mi bu araç daha sıfır sayılır yahuu
    seatlar hoşuma gider haklısınız sadece etiket farklı ama ben borayı sanki daha çok seviyorum.
    cc olmasın ben borayı alıcam
    çok eteşekkür ederim

quote:

Sadall arkadaşımi

O zaman VOLKSWAGEN VORA ile vidasına kadar aynı araç olan SEAT TOLEDO satın alın. Hem daha hesaplı, hem bence daha donanımlı, LPG'ye uyumlu, CRUISE CONTROL da var, çizgileri de çok etkileyici, ben 2000-2008 arasında 8 yıl kullandım. Ailem büyüdüğü için daha büyük bir otomobil aldım ve 2003 model 1.6 16V Signum donanımlı 31.000 km'deki aracımı 22.000 YTL'ye sattım.

Bilginize,

Taner Göde

ewet arabanın km çok düşük

• beyler bu arada temiz 2002 veya 2003 gri ,comfortline, km düşük, temiz araç olur ise haber edermisiniz
  • borada cruise control highline donanımında var oda 2003 yılında Türkiye ye 25 adet getirildi özelbi araç yani ama serviste cruise control takabilirler heralde
  • quote:

Orjinalden alıntı: vwgolf5

borada cruise control highline donanımında var oda 2003 yılında Türkiye ye 25 adet getirildi özelbi araç yani ama serviste cruise control takabilirler heralde

çoğu borada yok bu 2000 modellerde yoktu
  • http://www.sahibinden.com/ziverbeyotomotivWQQaXQQ8920397WQQpXQQdisplayitem
    quote:

Orjinalden alıntı: sadall

beyler bu arada temiz 2002 veya 2003 gri ,comfortline, km düşük, temiz araç olur ise haber edermisiniz

araç temiz ve km si oldukça iyi bilginize...
  • MERHABA ARKADAŞLAR BENİM 2004 BORA PASİFİC VAR LPG TAKTIRCAM.AMA SERVİSE GİTTİĞİMDE LPG TAKTIRMAMAM GERKETİĞİNİ ARACA ZARA VEREBİLCEĞİNİ SÖYLEDİLER. 6 AY YADA 1 YIL GÜZEL KULLANABİLECĞİMİ DAHA SONRA ARABANIN SORUN ÇIKARACAĞINI SÖLEDİLER. ACABA BÖLE Bİ DURUM VARMI BENİ BİLGİLENDİRİRSENİZ MUTLU OLURUM TEŞEKKÜRLER..
  • montajı iyi yapılmış lpg kesinlikle sorun çıkarmaz. eger lpg araçların motoruna zarar verse idi istanbuda ankarada vs... büyük şehirlerdeki taksici esnafının arabası elinde kalırdı. ben bi taksici ile konuştum. vatandaş renaoult arabasına enjeksiyonsuz lpg taktım ve bu şekilde 550 000 km devirdim hiç de aruıza yaşamadım diyor.
    mercedess markasının bile lpg li araçları yokmu
    adam 250 euroluk jipe taktırmış da bizim araçlara mı bişey olacak
    saglam bir usta bul ve iyi bir marka taktuır tamadır
    saygılar
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.