Şimdi Ara

# Bora satıp Mondeo almak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: AkcaNon

quote:

Orijinalden alıntı: Jackson

quote:

model degiscekseniz kiytirik mondeoya bakmayin bence yani saka felan yapmiyorum mondeo hic d sinifi bir arac havasi yok
    bora dan ustun yani motorudur heralde

Bir yaşıma daha girdim.

Şu yorumu neye dayanarak yaptığını anlayabilmiş değilim. D sınıfında yol tutuş lideri. İç mekanı en geniş araçlardan biri. Sürüş zevkine hiç girmiyorum bile. Donanımsa donanım o da var. 1-2 yer dışında iç mekan kaliteli malzemeden yapılmış. Tip olarak da iyi.

Zaten c sınıfı bir araç nasıl mondeodan iyi olabilir sen bi onu de bana?

Benim tavsiyem baska D sinifi bir arac baksin.
    Bakin iciniz rahatlasin Passat felan demiyorum . Ama siz de haklisiniz Mondeo nun da iyi yanlari olacaktir ama D sinifi arac cok

Mondeo 20-30 arasında alınabiliyor.

En büyük rakipleri bu aralıkta 2005-2007 civarı vectra ve 407. Kendim mondeo sahibiydim ve diğer 2 araçta da yolculuk yaptım 2si de genel anlamda mondeoyla yarışamaz. 407nin içi çok güzel hele koltuklar bej ise. Yani arabanın farklı bir havası var fakat yola çıkınca durum değişiyor yol tutuş ve rahatlık mondeoyu arattı. Arkada da yolculuk yaptım tam işkenceydi dar ve basıktı.

Vectra yol tutuşta 407den daha iyiydi fakat içinde d sınıfı havası göremedim pek.

Mondeonun içi çok sade ordan kaybediyor fakat koltuğa oturunca durum tamamen değişiyor. İç mekanda görsellik önemliyse mondeo pek yarışamaz ama araba gibi araba arıyorsanız mondeo gerçekten iyi. Ama bakmakla olmaz bir sürüp öyle karar verin.

• mondeo bir üst sınıf araç zaten.hangisi üstündür diye kıyaslamak yanlış olur.elbette ki mondeo daha üstündür.tek dezavantajı vergisi olur.onun dışında her türlü mondeo.yalnız hayatında hiç boraya binmemiş arkadaşlar da lütfen saçma sapan yorumlar yaparak kimseyi yanlış yönlendirmesinler.saygılar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rakipsiz Fırtına

mondeo bir üst sınıf araç zaten.hangisi üstündür diye kıyaslamak yanlış olur.elbette ki mondeo daha üstündür.tek dezavantajı vergisi olur.onun dışında her türlü mondeo.yalnız hayatında hiç boraya binmemiş arkadaşlar da lütfen saçma sapan yorumlar yaparak kimseyi yanlış yönlendirmesinler.saygılar...

+ 1
  • quote:

model degiscekseniz kiytirik mondeoya bakmayin bence yani saka felan yapmiyorum mondeo hic d sinifi bir arac havasi yok
    bora dan ustun yani motorudur heralde

Hayatınızda hiç mondeo kullandınız mı? Sınıfındaki diğer araçlarla karşılaştırma fırsatı buldunuz mu? Öyle bol keseden sallamak kolay, bilginiz yoksa fikrinizde olmasın lütfen.
  • bizde 10 sene bora kullandık(2000 model) arabanın dışı büyük içi küçük nasıl oluyor 10 sene çözemedik bana sorarsan boşver bora iyi sorunsuz araba
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdar6055

quote:

Orijinalden alıntı: fiesta03

Arkadaşımız bir karar aşamasında ve bize danışıyor marka fanatikliği yapmaya gerek yok..!

Benim fikrim kıyaslanabilecek araç değiller. Mondeo gerçekten çok çok üstün bir araç. Yol tutuş, donanım, konfor, performans, vs, vs. Bora bana VW severlerin ayakta tuttuğu bir arabaymış gibi geliyor.. Bende severim VW ya da başka bir marka ama fanatiklik yapmaya lüzum yok.

Bu arada sizin arabanızın fiyat aralığında gayet güzel mondeolar var. 24-25 gibi yani o kadar üstüne eklemeye gerek olacağını sanmıyorum.

iyi de o zaman kendi dediğinle çelişiyorsun dostum..Hem Bora, fanatiklerin ayakta tuttuğu bir model diyorsun; hem de aynı paraya daha modelli mondeo alabilirsin diyorsun :) eğer sadece fanatiklerin ayakta tuttuğu bir model olsaydı 2003 bora fiyatı 2006 mondeoyla aynı olabilir miydi sence? demekki bu aracın iyi bir piyasası var.sadece fanatiklere bağlamayın bence.. tabiki de mondeo birçok açıdan üstün olabilir ama boranın hakkını da yemeyin..binmeden önce ben de çok eleştiriyordum.

Hayır kendimle çelişmiyorum. Bazı markaların severleri bazı araçları piyasa değeri üstünde tutuyor.Örneğin; 2000-2001 hatta 1999 model focuslara 20 bin ve üstü rakamlar isteniyor.Evet araç güzel zamanının çok iyi araçlarındandı hatta ama sizce bu fiyatları hak ediyorlar mı 14-15 yaşındaki araçlar.

Ayrıca ülkemizde bazı sebeplerden ötürü çoğu d segmenti araçlar c segmenti araçlardan ucuz.. Bora da bunun gibi severleri sayesinde piyasası olan bir araç.

Şunu da söyleyim ben asla bora kötü bir araç demedim mondeo boradan üstün bir araç demek istedim..

Saygılar..

• mondeo nun boradan çokta farkı yok ödiyceğiniz vergi farkı da cabası ayrıca dışardan tipi de çok kaba duruyor kalas gibi
  • mondeonun boradan farkı olmadığı mı, d segment havası mı olmadığı neler neler dönmüş sadece gülüyorum
    Tam da sorduğunuz modeli modeline 2003 bora ve 2006 mondeoyu çok uzun süre kullanmış, 280 000 km ve 155 000 kmlere gelinceye kadar iki aracı da görmüş biri olarak diyorum ki bora kesinlikle iyi bir araç evet, sorunsuz, lpg ile gayet ekonomik olduğunu da düşünüyorum, hatta bahsettiğim bora o kadar bakım yapılmadan o kadar hor kullanılıyor ki ben hâlâ şaşkınım nasıl o kadar sorunsuz. Ama bir mondeo değil. Viraj kabiliyeti, yüksek hızlarda verdiği güven, yalıtım, genişlik, malzeme kalitesi vs vs. mondeo lehine uzayıp gidecek bir liste var önümüzde.Donanım olarak mondeo trend versiyonda bile gayet iyiyken ghia'da donanım ciddi derecede artıyor , ghia X den bahsetmiyorum bile. Tek yorum yapmayacağım nokta tüketim olur zira bizim mondeomuz dizel ve otomatikti ve borayla tüketim olarak uçurum vardı arasında ama manuel lpg'li bir mondeo çok daha ekonomik olacaktır dizel mondeoya göre. Ha manuel lpg'li boraya göre ? sanmıyorum. Bir de vergi için de kasko bedeli üzerinden bir alt dilime iniyor dizel 2006 lar muhtemelen benzinlide de oluyordur. Araştırdınız mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Semih Esentürk

quote:

Orijinalden alıntı: MecEngineer

mondeonun boradan farkı olmadığı mı, d segment havası mı olmadığı neler neler dönmüş sadece gülüyorum
    Tam da sorduğunuz modeli modeline 2003 bora ve 2006 mondeoyu çok uzun süre kullanmış, 280 000 km ve 155 000 kmlere gelinceye kadar iki aracı da görmüş biri olarak diyorum ki bora kesinlikle iyi bir araç evet, sorunsuz, lpg ile gayet ekonomik olduğunu da düşünüyorum, hatta bahsettiğim bora o kadar bakım yapılmadan o kadar hor kullanılıyor ki ben hâlâ şaşkınım nasıl o kadar sorunsuz. Ama bir mondeo değil. Viraj kabiliyeti, yüksek hızlarda verdiği güven, yalıtım, genişlik, malzeme kalitesi vs vs. mondeo lehine uzayıp gidecek bir liste var önümüzde.Donanım olarak mondeo trend versiyonda bile gayet iyiyken ghia'da donanım ciddi derecede artıyor , ghia X den bahsetmiyorum bile. Tek yorum yapmayacağım nokta tüketim olur zira bizim mondeomuz dizel ve otomatikti ve borayla tüketim olarak uçurum vardı arasında ama manuel lpg'li bir mondeo çok daha ekonomik olacaktır dizel mondeoya göre. Ha manuel lpg'li boraya göre ? sanmıyorum. Bir de vergi için de kasko bedeli üzerinden bir alt dilime iniyor dizel 2006 lar muhtemelen benzinlide de oluyordur. Araştırdınız mı ?

konu hakkında bilgi ve tecrübeniz olmadığı açıkça belli lütfen insanları yanlış yönlendirmeyin. benim eniştemin baldızının kuzeninde bora vardı dayımın arkadaşının bacanağında da mondeo var o yüzden biliyorum aralarındaki farkları

İki aracı da bolca kullandım, ikisi hakkında da bolca tecrübem var rahat olabilirsiniz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Semih Esentürk

quote:

mondeonun boradan farkı olmadığı mı, d segment havası mı olmadığı neler neler dönmüş sadece gülüyorum

konu hakkında bilgi ve tecrübeniz olmadığı açıkça belli lütfen insanları yanlış yönlendirmeyin. benim eniştemin baldızının kuzeninde bora vardı dayımın arkadaşının bacanağında da mondeo var o yüzden biliyorum aralarındaki farkları

İki aracı da bolca kullandım, ikisi hakkında da bolca tecrübem var rahat olabilirsiniz.

Hocam kullanan bilir, arkadaş ayranım ekşi demek istemiyor heralde, hadi aynı segmentte iki aracı kıyaslarken böyle yorumlar yapılırda bu karşılaştırmada fark yok vs. gibi yorumlar çok gülünç olmuş.

• bende 2004 bora sahibiyim. bunu satarsam aklıma gelen ilk araç astra h veya honda civictir.
    evet arkası biraz dar ama gayet geniş bi bagaja sahip. yalnız virajları pek iyi gelmedi bana.
    ayrıca bugün uzun yoldan geldim tekrardan depoyu fulledim (opet 2.57 lira litresi), 19.5 kuruş gaz yakmış km"de. bana göre gayet ideal bi yakıt
  • Arkadaslar 2gundur babamı ikna etmeye calısıyorum fakat hala ikna edemedim. 5yıldır kullandıgımız araba nesi var falan diyor.Satacagımız 80.000km de araba mondenun en temizi olsun 150.000 km de diyor nasıl ikna edebilirim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Berkc3701

Arkadaslar 2gundur babamı ikna etmeye calısıyorum fakat hala ikna edemedim. 5yıldır kullandıgımız araba nesi var falan diyor.Satacagımız 80.000km de araba mondenun en temizi olsun 150.000 km de diyor nasıl ikna edebilirim ?

Mondeo'ya oturup, mümkünse kullandığında hoşuna gideceğini düşünüyorum. Kullanınca tahminimce kendimi düşünerek söylüyorum ki direksiyonu bora'ya göre sert gelecektir, ben ne zaman mondeodan sonra bora'yı kullansam frene dokunduğum anda çok net şekilde güçlü tepkiler almaktan hoşlanıyor mondeo'da o hissi alamıyordum, tahminimce bunu da görecektir. Büyük araba kullanmaya alışık değilse bunu kullanmak zor diye de düşünebilir ama alışılıyor emin olsun Arka koltuğa oturup bir rahatça kurulsun , kolunu yaslasın. Benim peder pek bir sever arkada oturmasını Onun dışında kendi aracınızla yavaşlayarak , endişe duyarak girdiğiniz bir viraja mondeo ile girip aradaki farkı görürse ve yine de ikna olmazsa yapacak hiçbir şey yok maalesef

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Berkc3701

Arkadaslar 2gundur babamı ikna etmeye calısıyorum fakat hala ikna edemedim. 5yıldır kullandıgımız araba nesi var falan diyor.Satacagımız 80.000km de araba mondenun en temizi olsun 150.000 km de diyor nasıl ikna edebilirim ?

Mondeo'ya oturup, mümkünse kullandığında hoşuna gideceğini düşünüyorum. Kullanınca tahminimce kendimi düşünerek söylüyorum ki direksiyonu bora'ya göre sert gelecektir, ben ne zaman mondeodan sonra bora'yı kullansam frene dokunduğum anda çok net şekilde güçlü tepkiler almaktan hoşlanıyor mondeo'da o hissi alamıyordum, tahminimce bunu da görecektir. Büyük araba kullanmaya alışık değilse bunu kullanmak zor diye de düşünebilir ama alışılıyor emin olsun Arka koltuğa oturup bir rahatça kurulsun , kolunu yaslasın. Benim peder pek bir sever arkada oturmasını Onun dışında kendi aracınızla yavaşlayarak , endişe duyarak girdiğiniz bir viraja mondeo ile girip aradaki farkı görürse ve yine de ikna olmazsa yapacak hiçbir şey yok maalesef

Tesekkurler ; zaten bu Mondeo fikri enistemin aracı 1hafta emanet etmesiyle ortaya cıktı bizim arabadan kat kat genis ve rahat oldugunu soyledi babam , simdi ise ben degistirelim hatta ustune cok az bir fark vericez dedigimde ise gerek yok bizim arabayı biliyoruz basımızı agrıtmaya gerek yok falan diyor

• @Berkc3701 kardeşim. Bizde 2001 model bir Bora var. İlk sahibiyiz ve sanırım piyasadaki en temiz araçlardan biridir. Bir arkadaşımda yüksek model bir Lada Vega vardı. Kendi arabasından inip bizimkini kullandığında Bora'ya olan hayranlığından bahsederdi direksiyondayken. Ancak geçenlerde Vega'sına park halindeyken bir araç çarptı ve arabası hurdaya çıktı. Sonuç olarak 1999 model 2.0 bir Ford Mondeo aldı 14.000TL'ye. Şimdi hala ara sıra hala bizim Bora'yı kullanıyor ama yorumları değişti. Söylediği şu: Lada varken Bora'ya hayrandım kullanırken acaip zevk alıyordum ama şimdi Mondeo'dan inip Bora'ya binince Bora kütük gibi geliyor bana. Evet bu arada bizim Bora dediğim gibi 2001 model 83.000 km'de kazasız bir araç, arkadaşın Mondeo'su ise 250.000'i görmüş şanzıman, motor vs yapılmış bir araç. Bora kendi aracımız ama fanatikliğe kaçmadan gerçekçi olursak durum bu. Araçların km'lerinden, fiyatlarından, bahsettiğim arıza durumlarından ve model yıllarından kendi kafandaki değişim için bir tartım yaparsın diye düşünüyorum. Bana göre Bora'nın piyasasının yüksek olmasının başlıca iki nedeni var. Birincisi VW olması. ikincisi basit teferruatsız olması. Bu mekanik ömrünü yani dayanıklılığı arttıran bir faktör. Çok fazla elektronik teferruat olmadığı için arıza riski az. Ama bu aynı zamanda özelliksiz ya da az özellikli bir araç demek. Az iş yaparsan az hata yaparsın mantığı aslında. Bora'nın bir avantajı da Bora ismi ile makyajlı ya da tamamen değiştirilmiş başka kasa çıkmadı. Bora dedin mi herkesin zihninde aynı araç beliriyor. Temiz baktıkça yeni model bir araç gibi görünüyor. Başarısında bunun da etken olduğunu düşünüyorum. Ama benim bir araçtan beklentilerim farklı. şöyle anlatmaya çalışayım. Sadece 4 işlem bilip bunu hatasız yapmak mı? Yoksa daha ileri ve zor matematiksel bilgi ve beceriye sahip olup ara sıra hatalar yapmak mı? ben kesinlikle ikinciyi tercih ederim şahsen. Bu arada Bora'yı beğenmiyorsun madem neden 14 yıldır biniyorsun diyen arkadaşlarım çıkarsa söyleyim. araç babamın ve o aracın üzerinde onu satma gibi bir tasarrufum yok. Olsa zaten bir dakika tutmam kapıda :) Saygılarımla...

• mondeo nun iyi arabası 2007 veya 2008 yılından itibaren başlıyor bende 2008 var süper bir araba sürüş keyfi full zaten uzun yollara gitmek istiyoru çok keyifle passatın konforundan daha iyi mondeo yu hiç bir arabaya değişmem desem yalan olur ama süper bir araba tavsiye ederim
  • forum ne kadar kalitesizlesmis ya. biri focus desen bisey demezdim der biri bora mondeodan daha iyi der biri mondeo d sinifi degil der off..

• kalas demiş biri, hey allah'ım
  • Güzel bir seçim olur. Hemen hemen her konuda Bora'dan üstün bir araç. Tek kötü yanı yakıt konusunda sizi Bora'dan sonra üzebilir. Bizde vardı, LPG ile 12-13 litre falan yakıyorduk.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.