Şimdi Ara

borç içinde yaşamak mı satıp kurtulmak mı ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56
Cevap
0
Favori
1.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • arkadaşın fikri kafama çok yattı. önümüzdeki sene ben o daireyi 290-300 bine satarım. o zamana kadar borçlar da biraz erimiş olur. 220-230 bin gibi elime kalabilir. üzerine 10-20 koyup; https://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-satilik-site-icerisinde-7-24-guvenlikli-1500-tl-hazir-kiracili-70m2-1-plus1-292890870/detay
    şu daire alınabilir mesela. hem satıcağım daireye göre daha ucuz, hem kira getirisi yüksek. hem borçlardan arınmış olurum, hem de kalan parayla 230-250 bine daha yüksek kira getirisi olan bi yer alabilirim. böylece elimde daire de olmuş olur. prim yapıcaksa burası da yapar en nihayetinde. benim şu an ki kiracı 1000 liraya oturuyor, ama anlamadığım ilandaki ve aynı lokasyondaki kiralar hep bu civarda. getirisi daha yüksek. mecidiyeköy gülbahar lokasyonu. buraları bilen var mı arkadaşlar. metroya ve şişliye yakın bi yerde..gelişcek yer midir..?

• Keyif icin harcamaya mal mulk mu satilir? İki uc sene kemerleri sik evi satma. Ayda iki bin kenara kaliyor diyorsun ama 80 binlik borc alti yedi senede biter. 36 ayda kapat borcu hem tasarruf aliskanligi edinirsin gelecegin icin de iyi olur. Yatirim, hastalik olum kalim disinda ev satilmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sat gelen parayla bimden 50 kuruşa şu alıp 1 liraya sat evini geri al ve borcunu öde

• Harley-Davidson kullanıcısına yanıt
    keyf için değil harley, hem yatırım hem de borçlardan kurtulmak için. yoksa evi satıp o parayı çarçur etmek için değil dostum. şöyle ki; elimdeki daireyi seneye 300 e satıp, borçlarımı sıfırlardıktan sonra
    elimde kalan 230-250 bin lirayla kira getirisi daha yüksek olan yerden yatırım yapıyorum. sence mantıklı değil mi ? bi taşla 2 kuş.. hem borçlarından arınmış oluyosun, hem de kira getirisi daha yüksek olan lokasyondan ev sahibi olmuş oluyosun..
  • evet arkadaşlar.. son kararım sanırım böyle olucak. eğer siz de mantıklıdır diyosanız kararımı vermiş olucam..
  • quote:

Orijinalden alıntı: elapaculi

keyf için değil harley, hem yatırım hem de borçlardan kurtulmak için. yoksa evi satıp o parayı çarçur etmek için değil dostum. şöyle ki; elimdeki daireyi seneye 300 e satıp, borçlarımı sıfırlardıktan sonra
    elimde kalan 230-250 bin lirayla kira getirisi daha yüksek olan yerden yatırım yapıyorum. sence mantıklı değil mi ? bi taşla 2 kuş.. hem borçlarından arınmış oluyosun, hem de kira getirisi daha yüksek olan lokasyondan ev sahibi olmuş oluyosun..

Su anki borclarin icin dedim keyif diye. Evi daha yuksek fiyata satip daha ucuza daha yuksek kira getirili bir ev bulursan tabi ki cok karli olur ama cok iyi olcup bicmek lazım

• evet arkadaşlar yorumları alalım. sanırım karar aşamasına geldik. ve sayenizde en mantıklısını bulduk gibi..
  • Harley-Davidson kullanıcısına yanıt
    https://www.sahibinden.com/kiralik-daire?address_quarter=22792&address_quarter=22794&address_region=1&address_town=427&a20=38473 fiyatlara bak harley. bu lokasyon benim lokasyondan çok daha iyi getirili. ve fiyatlar 220-250 aralığında. bu lokasyonu detayıyla incelicem. incelettiricem. eğer yatırımlık için uygun bi lokasyonsa kesinlikle mükemmel bi iş olur. hem bana göre daha ucuz hem daha yüksek getirili.
  • 7 sene de insanin saclarina ak duser, kanser olur ilk evreden son evreye hepsini yasar, araba carpar, asansorun halatlari kopar, merdivenden inerken bilegin burkulur boynun hatta kalcan bacagin bile kirilabilir.. sat borcunu harcini kapat ve bankaya at parani dostum.. yillik 20 bin aldigin maasin yaninda guzel para

• gncl
  • Kardeş acı ama sen yılda 70bin falan biriktitrmezsin bu kafayla,görmüyormusun kredi üzerine kredi gereksiz harcamalar Cok zor çok fazla para kazanman gerek anca öyle çünkü sen har vurup harman savuran tiplerdensin anlattığın kadarıyla biraz sert yazdım biraz alın,hırslanda paranı tut diye

• 7 seneni mok etmeye değer mi? az bi zaman değil sonuçta. Bence sat ve bi kısmını harca bi kısmına yine yatırımını yap

• 200 bin tl eger 20 bin tl faiz getirecekse yillik biz niye okuyoruz niye calisiyoruz ? satalim evi arabayi birikmisimizi de koyalim 300-400 bin tl birakalim bankaya yata yata yasayalim oyle is mi olur ?

• Araba olsaydi sat kurtul derdim.

Ama evini satma.

Gerekirse kirasi dusuk bir eve cik kendi evini kiraya ver kiran kredini ödesin.

Ama ev satma.

Benimde 7 sene kredim kaldi.

Ama evimi asla satmam cunku sonra o paraya o evi alamam.

Zorlanirsam veririm kiraya cikarim daha ucuz bir eve.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • para uzun vadede vadeliye konulmaz arkadaşım. en fazla 3-4 sene. 10-20 sene vadeliye koyarsan o süre sonunda paran enflasyon karşısında erir. burda anlatılan kısa vade 1-2 Sene vadeli olayı idi. bu arada ii bayramlar..
  • cruel53 kullanıcısına yanıt
    fikirlerin için tşk ler arkadaşım. evimde oturmuyorum ne yazık ki. ev ist. da ben ise küçük bi ildeyim. neyse.. şöyle bi düşüncemiz var. seneye evi 300 bine satıp borçları kapatıp, 240-250 bine gene aynı şekilde daha yüksek kira getirisi olan yerden yatırım yapmayı düşünüyorum. gene istanbulda olmak şartıyla tabi.. benim dairemin kira getirisi 1000 lira. benim dairemden 50-60 bin lira daha ucuz olup daha fazla kira getiren lokasyonlar mevcut istanbulda. bu şekilde değenlendirmenin bi taşla 2 kuş olacağını düşünüyorum.. ii bayramlar..
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.