Şimdi Ara

borç içinde yaşamak mı satıp kurtulmak mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56
Cevap
0
Favori
1.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar merhaba. bikaç yıldır yaşadığım ikilem için konu başlığı açma ihtiyacı duydum. düşünceleriniz benim için çok önemli. şöyle ki;

2009 yılında biriktirdiğim kendi çapımca bi para ve çektiğim krediyle yatırım amaçlı 110 bine ist.da bi daire aldım. kredi 3.5 yıllık idi. ilk 1-2 sene herşey yolunda gitti. lakin açılmaya başladım. ev borcu öderken bi kredi daha çekip orta halli bi araba aldım. tabi dönemedim ertesi sene aracı elden çıkardım. lakin o arada faizden epey gümledim. 2012 yılından itibaren maddi bozukluğa girmeye başladım. gereksiz harcamalar akabinde enseye binen kredi kartı borçları vs.. 2013 te bitmesi gereken ev kredisi haliyle bitmedi, dönemeyince artık 2013 te başka bankadan 10 yıllık kredi çektim. aylık 1200 tl. herşey gene düzenli giderken gene gereksiz harcamalar ve kredi kartı borçlar vs..vs.. şu an durum ise şu an kapanırsa 60 bin liralık kredi artı 25 bin liralık kredi kartı borcum var. yani total 85 bin borç. öte yandan evin değeri ise şu an 250-270 bin tl arasında. ev seyrantepede ve her sene ort. 30 bin prim yapıyor.
    özetle elimde 260 bin liralık sermayem ve 85 bin liralık borcum var.
    şimdi sevgili arkadaşlar size danışmak istediğim ise şu :
    ne yapmalıyım ?
    1. evi bi dahaki sene 280 bine satıp, 80 bine borçları kapatıp 200 bin lira elime geçer. borcum sıfırlanır.
    200 bini bankaya koysam yıllık ort. 20 bin civarı bi gelir elde etmenin yanında ayrıca birikim de yapıp senede o parayı 250 bin yaparım. her sene 50-70 bin arası birikim yapabilirim.

2. satmayıp böyle borç içinde götü sıkıp 7 sene borcun bitmesini mi bekleyeyim ?

ne yapayım arkadaşlar, lütfen düşüncelerinizi paylaşın.. (bu arada herkesin k.bayramını kutlarım)

• Kes kurtul
  • Sat kurtul. 200 bine yeni ev al.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7 sene az değil, canını sıkmaya değmez. Sat, 200 binle de hayvancılığa gir çok karlı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Carpe Vita

Sat kurtul. 200 bine yeni ev al.
    ben olsam evi haciz vs gelecek gibi olursa satardım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-5F047747E

7 sene az değil, canını sıkmaya değmez. Sat, 200 binle de hayvancılığa gir çok karlı
    aslında salak saçma harcamalar olmasa 80 binlik borcu evi satmadan 3-4 senede kaparım. ama bıktım arkadaş. harbi bıktım. sık sık nereye kadar. gençliğimiz gidiyor. yaş 36 oldu. en güzel yaşlarımız böyle saçma sapan borç ödemeleriyle geçiyor. ama 3 sene beklicek halim de kalmadı. ne yapıcam bilmiyorum..
  • Aylık gelirin ne kadar?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: elapaculi

aslında salak saçma harcamalar olmasa 80 binlik borcu evi satmadan 3-4 senede kaparım. ama bıktım arkadaş. harbi bıktım. sık sık nereye kadar. gençliğimiz gidiyor. yaş 36 oldu. en güzel yaşlarımız böyle saçma sapan borç ödemeleriyle geçiyor. ama 3 sene beklicek halim de kalmadı. ne yapıcam bilmiyorum..

Alıntıları Göster
    bir de aklıma takılan şu. evi satsam borçları sıfırlar, daha düşük değerli ev alınır belki ama sattığın evin bikaç sene sonra deli gibi prim yapma ihtimali aklıma geldikçe geri adım atıyorum..

• quote:

bir de aklıma takılan şu. evi satsam borçları sıfırlar, daha düşük değerli ev alınır belki ama sattığın evin bikaç sene sonra deli gibi prim yapma ihtimali aklıma geldikçe geri adım atıyorum..

Alıntıları Göster
    gelir; ortalama 6 bin. 4 bini her ay kredi k.kartı borçları vs.. gidere akıyor..
  • quote:

gelir; ortalama 6 bin. 4 bini her ay kredi k.kartı borçları vs.. gidere akıyor..

Alıntıları Göster
    gncl
  • evin konumu iyiyse ve gelecekte çok daha değerlenirse ya da öyle bir potansiyeli varsa satma derim eğer borçları zor ödüyorsan sat elinde 200 bin lira olur ve üste kredi çekersin bir şey yaparsın 200 bine başka bir yerden daire alırsın ama senin yerine olsam daireyi satmayı en son seceneğe koyarım çünkü satması kolay alması zor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kredi kartini kismaya calisin hocam, neye harciyorsunuz ki o kadar? Krediyi cikarinca ne kadar neye harcama yapiyorsunuz bir listesini cikartin. Disarda yemek falan varsa evde yemek yapmayi ogrenin, hem saglikli olur hem de bir kabiliyetiniz olur

• quote:

Orijinalden alıntı: Sosisli Süt

Kredi kartini kismaya calisin hocam, neye harciyorsunuz ki o kadar? Krediyi cikarinca ne kadar neye harcama yapiyorsunuz bir listesini cikartin. Disarda yemek falan varsa evde yemek yapmayi ogrenin, hem saglikli olur hem de bir kabiliyetiniz olur
    evi zaten yatırımlık aldığım için eninde sonunda elden çıkarmayı düşünüyodum en başından beri. küçük bi ilde memurum. 1-2 seneye kadar bursa ya da balıkesir e tayin olup geldiğimde, evi elden çıkarıp uygun bi arsa bulup üzerine müstakil bi şey yapmayı düşünüyodum. kafamdaki projenin ederi 300 bin. 200 bende kalsa, 1.5 sene biriktirir 300 yaparım işallah. ev seyrantepe de, küçük bi daire ama yeri potansiyelli. artacağı kadar arttı. artacak da 1 trilyon olcak hali yok heralde. ama tek korkum istanbul emlak fiyatları her yıl deli gibi artıyor. sattıktan sonra orası ayrıca artarsa işte o zaman deli olurum. ama bi yandan da senelerce borç içine kıvranmak var. ne yapacağımı şaşırdım. fikirleriniz ışık tutuyor, allah hepinizden razı olsun..

• quote:

evi zaten yatırımlık aldığım için eninde sonunda elden çıkarmayı düşünüyodum en başından beri. küçük bi ilde memurum. 1-2 seneye kadar bursa ya da balıkesir e tayin olup geldiğimde, evi elden çıkarıp uygun bi arsa bulup üzerine müstakil bi şey yapmayı düşünüyodum. kafamdaki projenin ederi 300 bin. 200 bende kalsa, 1.5 sene biriktirir 300 yaparım işallah. ev seyrantepe de, küçük bi daire ama yeri potansiyelli. artacağı kadar arttı. artacak da 1 trilyon olcak hali yok heralde. ama tek korkum istanbul emlak fiyatları her yıl deli gibi artıyor. sattıktan sonra orası ayrıca artarsa işte o zaman deli olurum. ama bi yandan da senelerce borç içine kıvranmak var. ne yapacağımı şaşırdım. fikirleriniz ışık tutuyor, allah hepinizden razı olsun..

Alıntıları Göster
    Hocam evi satsan kira ödemeyecek misin? Uzun vadeli düşünüyorsan borcunu öde daha karlı olacak. Banka faizini kar olarak görme. O sadece paranın değerini korumak için var. Yoksa 200.000 TL bir 10 sene sonra ufak bir para olacak. Ama evi elinde tutarsan gittikçe daha pahalılaşacak. Ben olsam borcu öderim.

• quote:

Alıntıları Göster
    Bence satma.Çünkü belli ki harcama konusunda iradene hakim olmakta sıkıntı yaşıyorsun.Satıp borcunu kapattığında geriye kalan 200bini de büyük ihtimalle çarçur edip sıfıra düşersin.O yüzden kendini sıkıp evi satmadan durumu düzeltmeye bak derim.En azından dediğin şehirlere tayin olana kadar böyle devam et

• quote:

Orijinalden alıntı: Franz Beckenbauer

Bence satma.Çünkü belli ki harcama konusunda iradene hakim olmakta sıkıntı yaşıyorsun.Satıp borcunu kapattığında geriye kalan 200bini de büyük ihtimalle çarçur edip sıfıra düşersin.O yüzden kendini sıkıp evi satmadan durumu düzeltmeye bak derim.En azından dediğin şehirlere tayin olana kadar böyle devam et

Bende birebir bunu diyecektim

Son kısımda dediğin çok doğru birşey, madem öyle bir projesi var arkadaşın (müstakil ev yaptırmak) , bence bursa yada balıkesire tayin olduğunda sat...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THECERN -- 14 Eylül 2016; 21:14:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Franz Beckenbauer

Alıntıları Göster
    3 sene sonra burdan tayin olup istediğim yere gittiğimi düşünürsek; iki seçenek karşımıza çıkıyor :

1. evi satıp borçları kapadığımda, 200 bini 2 yıllık vadeliye koyuyorum, aynı süre içerisindeki tasarruflarla birlikte elimde 350 bin civarı bi meblağ oluyor.
    2. evi satmayıp 3 yıl boyunca kastığımda borçlar ödenmiş oluyor. 3 yılın sonunda borçsuz bi halde evi elden çıkardığımda da elimde 350 bin civarı bi meblağ oluyor.

şu an ki daireyi yatırımlık aldığımdan dolayı tayin olup gittiğim zaman zaten elden çıkarıcaktım. elden çıkarıp müstakil bi ev yapmayı planlıyordum zaten. yani elden de çıkarsam, çıkarmayıp sıksam da 3. sene sonunda aynı meblağ elimde olucak. tabi bu hesaplamaları bugüne göre yapıyorum. yarının ne getireceği tabiki belli olmaz.
    1. seçeneğin avantajı; borçsuz hale erkenden geçicek olmam. kafam artık rahat olucak. bikaç yıldır geceleri uyuyamama sorunum var çünkü. uykusuzluk, halsizlik, bu ertesi günü işe de yansıyor.
    2. seçeneğin avantajı ise; 3. yılın sonunda belki (o da belki) evin tahmin ettiğimden daha fazla artabilme ihtimali.

işte böyle dostlar. yukarı bıyık, aşağısı sakal.. gel de çık işin içinden.. :(((

• Düşünce yetin köreldiği için hem dünyanı hem ahiretini heba etmişsin yazık olmuş.

Konuya gelince sat diskavri al derim.

• Pilot Yahya Bey kullanıcısına yanıt
    düşünce yetimin köreldiğini nereden çıkardın arkadaşım. dünyamı ahiretimi heba ettiğimi nasıl bağdaştırdın doğrusu bi bağlantı kuramadım.
  • elapaculi E kullanıcısına yanıt
    Boşver knk salla bim al sat paranla

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.